Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μαζάουερ στην Αθήνα: Μην υποτιμάτε τη Χρυσή Αυγή

«Η ελληνική πολιτεία δεν δείχνει να καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης», εκτίμησε αναφορικά με τη διαχείριση του φαινομένου της ενισχυμένης ακροδεξιάς στην Ελλάδα ο φημισμένος ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ. Μιλώντας σε εκδήλωση στην Αθήνα, προέτρεψε χαρακτηριστικά την ελληνική κοινωνία «να υπερασπιστεί τα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης».Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης η οποία διοργανώθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο (Deree), ο Μαζάουερ παρατήρησε ότι κακώς πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα υποτιμούν την άνοδο της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε ιδεολογικό χώρο συγγενή με το ναζισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, παραλλήλισε το μίσος της Χρυσής Αυγής εναντίον των μεταναστών με το αντίστοιχο μένος των ναζί σε βάρος των Εβραίων, μιλώντας για «τρομακτική ομοιότητα». Συγχρόνως, υπογράμμισε την προσήλωση των οπαδών της σε ένα είδος «Φύρερ» τον οποίο καλούν να βγάλει ασπροπρόσωπο το «λαό».

Ο Μαζάουερ αναφέρθηκε και στο χώρο της εξτρεμιστικής αριστεράς την οποία χαρακτήρισε «δευτερεύουσα απειλή για τη Δημοκρατία», ως «εκλογικά ασήμαντη». Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά της, ανέφερε ότι ακόμη και σήμερα θεωρεί πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς δικτατορίας.

Επισημαίνοντας το έλλειμμα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και των ανθρώπων που το εκπροσωπούν, ο Βρετανός ιστορικός χαρακτήρισε «στ’ αλήθεια σοβαρή» τη σημερινή κρίση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Τελεσίγραφο εκτέλεσης και διάλυσης της Κύπρου!


ΠΗΓΗ: seisaxtheia

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Ε.Ε. ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ EΛΕΟΣ «ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!
Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΕΞΩΘΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!

Τελεσίγραφο έστειλε τη Δευτέρα το Eurogroup στη Λευκωσία, προειδοποιώ-ντας την κυπριακή κυβέρνηση ότι εάν δεν συναινέσει εντός μιας βδομάδας στη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από ιδιωτικό οίκο, τότε δεν μπορεί να υπάρξει Μνημόνιο.
Την ανακοίνωση για τον ιδιωτικό οίκο αξιολόγησης αλλά και για το χρονικό πλαίσιο μιας βδομάδαςπου παρέχεται προς τη Λευκωσία και την τρόικα, για να καταλήξουν στους «όρους της αξιολόγησης», έκανε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο Ολλανδός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το Eurogroup έκρινε ως απαραίτητο «να γίνει όχι μόνο αξιολόγηση του νομοθετικού πλαισίου αλλά και της εφαρμογής του», αναφορικά με την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή δήλωσε σήμερα Τρίτη πως οι όροι εντολής που....
θα συμφωνηθούν με τον ιδιωτικό οργανισμό που θα διενεργήσει την αξιολόγηση του νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς και της εφαρμογής του, θα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της Κύπρου.

Το κόλπο της διάσωσης δεν βγαίνειΚάθε μέρα γίνεται περισσότερο προφανές ότι το «κόλπο» γύρω από την ελληνική διάσωση «δεν βγαίνει». Ακόμη και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της μνημονιακής πολιτικής παραδέχονται ότι οδηγηθήκαμε σε ένα τρίτο μνημόνιο επειδή... δεν πέτυχαν τα δύο πρώτα.
Τα ερωτήματα είναι: Συνεχίζοντας με την ίδια συνταγή, τώρα που και το τρίτο μνημόνιο δείχνει να εξαντλείται, θα πάμε σε τέταρτο; Γιατί να μένουμε προσκολλημένοι σε μια πολιτική όταν και οι εμπνευστές της παραδέχονται την αποτυχία της; Ιδιαίτερα όταν όλοι οι δείκτες, επίσημοι και μη, φωνάζουν ότι το καράβι πάει στα βράχια και η οικονομία καταρρέει σε δώδεκα μέτωπα. Ούτε ένα ούτε δύο...

1 Ύφεση
Η πρώτη επίσημη παραδοχή των δανειστών περί «λάθους» αφορά την υποτίμηση της ύφεσης από τα μέτρα που επέβαλαν από το 2010 και μετά. Η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης και όλες οι παράπλευρες συνέπειες οδήγησαν σε πρωτοφανή μείωση του ΑΕΠ, η εξέλιξη του οποίου θα είναι απρόβλεπτη και τα επόμενα χρόνια. Αυτό αποδεικνύουν οι διαρκείς αναθεωρήσεις των σχετικών δεικτών από την πλευρά του ΔΝΤ.
Την ίδια στιγμή, η Citigroup (ένας οικονομικός παράγοντας του αμερικανικού «στρατοπέδου» με πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα) προέβλεψε προσφάτως ότι η ύφεση το 2013 θα ξεπεράσει το 10% και θα διατηρηθεί και το 2014 (-1%). Σε έκθεση για την παγκόσμια οικονομία ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι η ελληνική επιστροφή στην ανάπτυξη (με 4,5%) θα συμβεί το 2015, ενώ οι αναλυτές της επιμένουν στην πιθανότητα 50%-75% για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Όλι Ρεν διαψεύδει την κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό


ΠΗΓΗ: alterthess

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου, ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα και μετά τις πανικόβλητες και υποκριτικές διαψεύσεις της κυβέρνησης ότι «για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα οικονομίας κ. Όλι Ρεν, από την οποία με σαφήνεια προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014!!

Πιο συγκεκριμένα σε κοινή απάντησή του ο κ. Ρεν σε σχετικές ερωτήσεις  του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη, ο κ. Ρεν με πολύ κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει ότι «Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014 με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» και συνέχισε τονίζοντας ότι «οι κοινωνικοί εταίροι  θα συμμετάσχουν (!!) σε αυτήν την αναθεώρηση».