Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, ΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ 0,40 ΕΥΡΩ


Επιτροπές Ενάντια στην Ακρίβεια

_________________________________________________________________


Ανακοίνωση


ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ,
ΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ 0,40 ΕΥΡΩ


- Την προηγούμενη εβδομάδα η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής κλήθηκε σε απολογία για τη δράση της υπέρ της κατάργησης των διοδίων, κατόπιν μήνυσης των μεγαλοεργολάβων.

- Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση ετοιμάζει την ποινικοποίηση του κινήματος πολιτών κατά των διοδίων και του κινήματος για δημόσιες-ποιοτικές-φτηνές συγκοινωνίες.

- Και χτες, το Δ.Σ. της εταιρίας Τραμ Α.Ε. αποφάσισε να καταθέσει μήνυση συλλήβδην εναντίον κινήσεων πολιτών και δημοτικών σχημάτων που κινητοποιούνται κατά της αύξησης των εισιτηρίων, κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων και για… ανακοινώσεις στο Διαδίκτυο που παροτρύνουν το κοινό να μην εκδίδει εισιτήρια!

Και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να ελέγχουν τους πιστωτές τους

Και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να ελέγχουν τους πιστωτές τους
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
ΤΟΥ Ν. ΚΟΥΡΙΔΑΚΗ
Ο Ερίκ Τουσέν είναι ένα από τα διακεκριμένα στελέχη του κινήματος της «αντιπαγκοσμιοποίησης», ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), μέλος της οργάνωσης ATTAC και σύμβουλος του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ. Εχει συγγράψει αρκετά βιβλία γύρω απ’ το χρέος, το τελευταίο απ’ τα οποία ασχολείται ειδικά με τον ρόλο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να ελέγχουν τους πιστωτές τους
Επίσης, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που συγκρότησε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, προκειμένου να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους. 

Άγριο "κούρεμα" στις προσδοκίες

 
Πηγή: euro2day
των Αγγ. Παπαμιλτιάδου - Χρ. Κίτσιου
Άγριο "κούρεμα" προσδοκιών για άμεση και ικανοποιητική λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους ενδέχεται να επιφέρει η διάσταση απόψεων στους κόλπους της ευρωζώνης για το πώς τελικά θα λειτουργήσει ο μηχανισμός στήριξης.

Τα πολλά βέτο και οι διαφωνίες στη σύνοδο κορυφής της περασμένης Παρασκευής προκάλεσαν αμηχανία στην Κομισιόν και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αναδίπλωση σχεδιασμού στην ελληνική κυβέρνηση.

Πληροφορίες του Euro2day από υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο της Ε.Ε. αναφέρουν ότι άρχισε να επικρατεί πλέον η άποψη πως το EFSF δεν πρέπει να "προικιστεί" αμέσως με νέα κονδύλια καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσης ένταξης της Πορτογαλίας και προ παντός της Ισπανίας στον μηχανισμό.

Μούδιασμα για το ζήτημα επικρατεί και στην Αθήνα. Κυβερνητικά στελέχη και τραπεζίτες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους ως προς το timing και την εμβέλεια της ευρωπαϊκής λύσης για το ελληνικό χρέος.

Θεμελιακά Συμπεράσματα μετά από ένα χρόνο

 
Πηγή: Epirus Gate
 του Ν. Κοτζιά

Η πολιτική διακυβέρνηση μπορεί να χωριστεί στα τρία: α) εισροές, δηλαδή, ποια συμφέροντα, ποιες πληροφορίες, ποιες ιεραρχήσεις εισάγονται στο κυβερνητικό σύστημα προκειμένου αυτό να αποφασίσει. Β) Ποιοι αποφασίζουν με ποιες διαδικασίες και μέσα σε ποιο θεσμικό πλαίσιο. Τέλος, γ) οι αποφάσεις που λαμβάνονται, πώς υλοποιούνται, με τι μεθόδους και διαδικασίες, σε βάρος τίνος και σε ποιανού το όφελος. Ας αξιολογήσουμε, λοιπόν, στη βάση αυτού του διαχωρισμού την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης:

Α. Ποιοί διαμόρφωσαν τις πληροφορίες, τις ιεραρχήσεις και τις απαιτήσεις
Στην πρώτη περίοδο του 2010 η κυβέρνηση, ιδιαίτερα το οικονομικό της επιτελείο, απέφευγε να συνομιλήσει με εκπροσώπους των συνδικάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κύριος συνομιλητής ήταν οι Έλληνες και ξένοι τραπεζίτες, οι μεγάλοι κατασκευαστές και ορισμένα συστήματα άμεσης διαπλοκής. Το ογκούμενο λαϊκό κίνημα υποχώρησe μετά τη φωτιά σε τραπεζικό υποκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από αυτό το θλιβερό επεισόδιο η οργή του κόσμου ως προς το μνημόνιο έγινε σχετικά πιο σιωπηλή. Ανάλογη προσπάθεια καταβάλλεται σήμερα, με αφορμή τους λαθρομετανάστες και την «κατάληψη» τμήματος της Νομικής.Στη συνέχεια, η κυβέρνηση εξακολουθούσε να συνομιλεί με ορισμένους ξένους οικονομολόγους με κευνσιανές αντιλήψεις, όπως οι νομπελίστες Π.Κρούγκμαν και Στίγκλιτς, όμως, όλο και περισσότερο είχε στήσει αυτί στα όσα τις έλεγαν οι ξένοι οικονομολόγοι που συνδέονται με τον νεοφιλελευθερισμό, το ΔΝΤ και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ιδιαίτερα τους γερμανόφωνους στη διοίκησή της. Λίγο μετά, η κυβέρνηση δεν άντεξε το «ξύλο» που έφαγε στο Νταβός το 2010, το οποίο είχε στηθεί ακριβώς επί τούτο, και υποχώρησε πλήρως στις απαιτήσεις του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.
 

Στην Abal

 
Γράφουν, οι δυτικές οι πέννες μας πως στα φωτογραφικά ενσταντανέ της εξέγερσης, δεν ήσουν λέει, μέσα.
Κι έτσι ήρθα εγώ, για να σε βρω.

Ξέρεις, δεν θέλω να σε καταλάβω. Ίσως να μην μπορώ. Άλλωστε εμείς εδώ στην ...Εσπερία, ξορκίσαμε ακόμα και την κουλτούρα της πλουραλιστικής ορθοδοξίας . Αυτοευνουχιστήκαμε και βάλαμε μονοφόρι, ράσο, χιτώνα τσίγκινο, τον άφυλο μανδύα της προτεσταντικής ηθικής. Αν έρθεις πια τουρίστρια στις δικές μας τις ζωές, όπως τουρίστες εισβάλλουμε στη δική σου, θα δεις το βλέμμα του Cromwell χαραγμένο παντού. Στο γυαλί της οθόνης, στο βήμα της Βουλής, στα λόγια των πολιτευτάδων και πάνω από όλα στο χαμένο βλέμμα αυτού του ανύπαρκτου «μέσου πολίτη». Οι Πρίγκιπες και οι Ιππότες , δεν ζουν πια εδώ. Οι Πουριτανοί, τους νίκησαν κατά κράτος

Σφαγή των εργατών για να εξευμενιστεί η "θεά Αγορά"του ciaoant1

Οι κινέζοι εργάτες είναι ανταγωνιστικότεροι από εσάς. Πρέπει να "βελτιωθείτε" λοιπόν - προσπαθήστε να τους μοιάσετε

Με... υποσχετικές για το άμεσο μέλλον έκλεισε η επίσκεψη της Τρόικας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς κατά τη χθεσινή συνάντηση άνοιξε διάπλατα το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ενώ όπως φάνηκε, ποτέ δεν έκλεισε το θέμα της μη επέκτασης των επιχειρησιακών συμβάσεων. Όλες οι παρεμβάσεις που ζητήθηκαν και κατά κύριο λόγο συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής της ομάδας των δανειστών, οδηγούν σε δραστική μείωση του κόστους των επιχειρήσεων για τις πληρωμές των μισθών αλλά και των υπερωριών.