Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κύμα νεόπτωχων σε όλη τη χώρα



Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/12/2010
    ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
    Όπως υποστηρίζει ο κ. Μητράκος στην έρευνα του Οικονομικού Επιμελητηρίου η μείωση της προοδευτικότητας στη φορολογία εισοδήματος, η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, αλλά και η καθιέρωση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) οδήγησαν στη δυσανάλογη μείωση της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των φτωχότερων νοικοκυριών.
    Όλη η πρόοδος που συντελέσθηκε από τη μεταπολίτευση και μετά θα αρχίσει να αντιστρέφεται καθώς θα αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που το εισόδημά τους δεν θα επαρκεί για την επιβίωσή τους, δηλαδή για τη διατήρηση της φυσικής τους δύναμης και υγείας.
    Νέα φαινόμενα φτώχειας εμφανίζονται σε ομάδες του πληθυσμού που μέχρι τώρα ανήκαν στα μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια η φτώχεια φαίνεται να μετατοπίζεται από την ομάδα των ηλικιωμένων ατόμων προς την ομάδα των νεότερων ζευγαριών με παιδιά αλλά και προς τους νέους εργαζομένους.

    Η Ελλάδα ως οικόπεδο


     Πηγή: ΑΥΓΗ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/12/2010
    ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
    Φτιάχνουμε μια νέα Ελλάδα, ενημέρωσε πριν τρεις περίπου μήνες τους ομογενείς της Νέας Υόρκης ο Γιώργος Παπανδρέου. Και το πολυνομοσχέδιό του, που τρέχει ήδη με το εξπρές τού υπερεπείγοντος στη Βουλή, απέδειξε ότι τη φορά αυτή δεν έλεγε λόγια του αέρα. Διότι, αν δεν το καταλάβατε, το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι νομοσχέδιο. Σφαίρα κατεδάφισης είναι και μπουλντόζα ισοπέδωσης. Όλα κάτω για να καθαρίσει το οικόπεδο στο οποίο θα χτιστεί η νέα Ελλάδα. Ποια εργασιακά δικαιώματα και ποιες αμοιβές και ποιες συντάξεις και ποια κοινωνική αλληλεγγύη και κοινωνικός πολιτισμός; Αυτά είναι χαμόσπιτα του παρελθόντος, παράγκες συντηρητισμού, κατάλοιπα της παλιάς Ελλάδας. Το οικόπεδο πρέπει να καθαρίσει για να προσφερθεί ισοπεδωμένο και fast track στους αδημονούντες επενδυτές.

    Οι μυστικές διαδρομές του κεφαλαίου…



    Πηγή: Sofokleous10
    του Β. Βιλιάρδου
    Η ευρηματική δημιουργία του χρήματος, η ιδιάζουσα λειτουργία του χρηματοπιστωτικού κλάδου, οι τραπεζικές επιδρομές, η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών και η ενδεχόμενη χειραγώγηση της τιμής του χρυσού, από την τραπεζική ναυαρχίδα

    «Άφησε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο M.ARothschild, επιφανές μέλος της ομώνυμης ευρωπαϊκής (γερμανικής) ιουδαϊκής οικογένειας, η οποία ίδρυσε στα τέλη του 18ου αιώνα τα γνωστά τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο δε αμερικανοκαναδός οικονομολόγος J.KGalbraith, γνωστός υπέρμαχος του φιλελευθερισμού, είχε τονίσει ότι, «Η διαδικασία, με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν νέο χρήμα, είναι τόσο απλή, που το μυαλό αηδιάζει».       

    H Συνέχεια ΕΔΩ:

    Συμμορία ληστών το ΠΑΣΟΚ



    ΠΗΓΗ: ΠΡΙΝ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

    Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου – του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.

    Με οργή ξανά στους δρόμους


    Πηγή: ΑΥΓΗ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/12/2010
    Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή σηματοδοτεί την έναρξη μιας άγριας επίθεσης κατά των εργαζομένων. Με την κατάρρευση των συμβάσεων και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα αποκαλύπτεται η κυβερνητική ψευδολογία ότι το Μνημόνιο αφορούσε μόνο τον δημόσιο τομέα και δήθεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.
    Στο στόχαστρο είναι όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα κοινωνικά δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί μεταπολεμικά, το επίπεδο ζωής όλων των πολιτών.

    Μάικλ Λίμποβιτς: Υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να πεις όχι


    Πηγή: ΑΥΓΗ
    Τρίκκας Μιχάλης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/12/2010


    * Πιστεύετε ότι ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα παραμένει στη σφαίρα των ιδεών ή έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα στη Βενεζουέλα;
    Είναι κάτι που ξεκίνησε από μια ιδέα, μια ιδέα που αποκρυσταλλώνεται στην τελευταία συνταγματική μεταρρύθμιση. Κεντρικό θέμα της είναι η ανθρώπινη ανάπτυξη, η απελευθέρωση και πραγμάτωση του δυναμικού που διαθέτει ο κάθε άνθρωπος. Το σύνταγμα αναφέρει ρητά ότι αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω της συμμετοχής, της ενεργούς συμμετοχής των ανθρώπων ως κοινωνικών υποκειμένων. Είναι κάτι που πραγματικά με εντυπωσίασε όταν το πρωτοσυνάντησα, γιατί είναι κάτι που ανατρέχει κατευθείαν στον Μαρξ και εκείνο που προσδιορίζει ως επαναστατική πρακτική, την ταυτόχρονη δηλαδή αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

    Η αριστερά, το ευρώ και το φύλο των αγγέλων

     
    ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/12/2010
    Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
    Έτσι όπως πάμε, σε λίγο καιρό οι εφημερίδες, τα fora και οι σχηματισμοί της αριστεράς θα καταντήσουν λέσχες ομαδικής ψυχανάλυσης, όπου καθείς θα προσέρχεται γεμάτος θυμό ή απογοήτευση να βγάζει τ’ απωθημένα του. Οι πιο αυτάρκεις θα επαίρονται που η ζοφερή πραγματικότητα επιβεβαίωσε την ανάλυσή τους. Οι πιο ανασφαλείς θα συνθέτουν θρήνους για χαμένες ευκαιρίες. Αυτές οι ομάδες ψυχολογικών ερειπίων θα είναι ό,τι θα έχει απομείνει από τα ρεύματα που διακινούν αυτάρεσκα τις μοναδικές αλήθειες τους.