Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε σαν τους Γάλλους;




ΠΗΓΗ: ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ
 
Του συγγραφέα Ταρίκ Αλί, από τον Guardian, 19.10.2010

Πριν από λίγα χρόνια, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης ότι ήξερε τους Γάλλους όσο ελάχιστοι. Σήμερα θαυμάζουν τα κάλη της γυναίκας του, αύριο θα τον καρατομήσουν στην γκιλοτίνα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη ως εκεί, αλλά οι Γάλλοι- φοιτητές και εργάτες, άνδρες και γυναίκες, πολίτες εν γένει- έχουν βγει και πάλι στους δρόμους. Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης; Αδύνατον. Τα οδοφράγματα υψώθηκαν, τα αποθέματα πετρελαίου εξαντλούνται, δρομολόγια τρένων και αεροπλάνων ακυρώνονται και οι διαδηλώσεις κλιμακώνονται. Περισσότερα από τρία εκατομμύρια άνθρωποι ήταν στους δρόμους την περασμένη εβδομάδα. Εκατοντάδες χιλιάδες αυτή τη βδομάδα και περισσότεροι αναμένεται να διαδηλώσουν το Σαββατοκύριακο. Και τι θεσπέσιο θέαμα: μαθητές να διαδηλώνουν υπέρ τη συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ηλικιωμένων! Αν υπήρχε Οδηγός Μισελέν για τις διαδηλώσεις, η Γαλλία θα βρισκόταν στην κορυφή με τρία αστέρια και η Ελλάδα θα ακολουθούσε με δύο.

VIDEO / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Στ. ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ


kouvelakis from blog www.aformi.wordpress.com on Vimeo.


Πηγη: Aformi Blog

Πρώτα διαλύουμε, μετά επιδοτούμε (με άφθονα δισ.)


ΠΗΓΗ: ΡΟΙΔΗΣ
Αφού φτήνυναν το κόστος της εργασίας, ενθάρρυναν τις «ακριβές» απολύσεις. Τώρα… ενθαρρύνονται οι προσλήψεις με αδρή επιδότηση. Αυτό θα πει στην πράξη κοινωνική σοσιαλιστική πρακτική
Κυβερνητική βολίδα:
Από ΟΛΑ τα δελτία ειδήσεων: Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ποσό 2,3 δισ. ως κίνητρα για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Άλλοι λένε 2,5 δισ. άλλοι 2,6 δισ. Διακόσια-τριακόσια εκατομμύρια πάνω, Διακόσια-τριακόσια εκατομμύρια κάτω, δεν χάθηκε ο κόσμος. Όταν είσαι Νορβηγία, ο πλούτος δεν κρύβεται.
Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν στην ενίσχυση επιχειρήσεων για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας υπό τον όρο ότι οι ίδιες επιχειρήσεις θα διατηρήσουν άλλες 200.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή αφορά σε 400.000 εργαζόμενους.

Γαλλία: Η κατάσταση το βράδυ της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου

ΠΗΓΗ: dosepasa
Επέκταση και ριζοσπαστικοποίηση του απεργιακού κινήματος

(Επιμέλεια: Γιώργος Μητραλιάς)


Κοίτα καλά το ρόλεξ σου, είναι η ώρα της εξέγερσης )

Πέρα από τα 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές στις 277 διαδηλώσεις της 19ης Οκτωβρίου, η εικόνα της Γαλλίας το απόγευμα της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου συμπληρώνεται από τις εξής εξελίξεις:
· Το 54% των 12.500 βενζινάδικων δεν λειτουργούν καθώς δεν ανεφοδιάζονται πια. Τεράστιες ουρές σχεδόν παντού μπροστά στα ανοιχτά πρατήρια βενζίνης.

Αποτελειται η Επισημη Πολιτεια απο απατεωνες κ επιορκους;


Eρωτηματα που οσο δε βρισκουν απαντησεις απο την Επισημη Πολιτεια,θα αποδεικνυεται οτι η Επισημη Πολιτεια αποτελειται απο απατεωνες κ επιορκους.

Τα ερωτηματα εκφραστηκαν στο μπλογκ http://roides.wordpress.com/ 


1. Πότε θα δικαστούν οι κ.κ. Τσουκάτος και Μαντέλλης;

2. Πότε θα διευκρινιστεί το Πόθεν Έσχες του κ. Τσοχατζόπουλου το οποίο έχει καταγγελθεί από το 2004;

3. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μηνύσει τον κ. Τσουκάτο για συκοφαντική δυσφήμηση;

4. Γιατί δεν έχει δικαστεί ούτε ένας για τις υποθέσεις Siemens, Βατοπεδίου, φοροδιαφυγής, προμήθειες Νοσοκομείων, κλπ;

Κρίση και ανισότητες


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
του Σάββα Ρομπόλη

Είναι πλέον φανερό ότι η συντελούµενη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 επιλογή της εφαρµοζόµενης οικονοµικής πολιτικής της αύξησης των κοινωνικών και εισοδηµατικών ανισοτήτων καθώς και της εύθραυστης ανάπτυξης του χρηµατοπιστωτικού τοµέα οδήγησε, µεταξύ των άλλων αιτίων, την παγκόσµια οικονοµία στην πρόσφατη οικονοµική κρίση και ύφεση που η έξοδός της θα είναι αργή και παρατεταµένη επιφέροντας, επιπλέον, συνθήκες κραχ στην αγορά εργασίας µε την αύξηση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, διερευνώντας την εφαρµοζόµενη οικονοµική πολιτική στην Ελλάδα την περίοδο 1994-2008, διαπιστώνεται, εκτός των άλλων, ότι ήταν µία περίοδος σηµαντικής αύξησης του ΑΕΠ και της ανισοκατανοµής του εισοδήµατος, κατά την οποία θα έπρεπε να µειωθούν τα δηµόσια ελλείµµατα και το δηµόσιο χρέος.

Η ανασύνθεση της λαϊκής υποκειμενικότητας, πρωταρχικό αίτημα


ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕΛΑ

Στα τελευταία τουλάχιστον είκοσι έτη όλες οι λογικές στην ελληνική σκηνή -οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές- λειτούργησαν εντός ενός κυρίαρχου πλαισίου πολιτικής ερμηνείας την οποία αποκαλώ «Νατουραλιστική» Δημοκρατία της Αντιπολιτικής ή, με άλλα λόγια, Δημοκρατία του Κέντρου. Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο των βασικών πολιτικών μηχανισμών της χώρας αναγορεύονται ως κεντρώοι. Σπρώχνονται στο να τοποθετηθούν στο κέντρο του πολιτικού συστήματος και να καταλάβουν τον μεσαίο χώρο. Επιχειρούν με κάθε μέσο να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι όχι μόνο είναι στο Κέντρο, αλλά και ότι το Κέντρο αποτελεί το πολιτικό παρόν και μέλλον της χώρας. Είναι όμως πασίδηλο ότι ο πυρήνας του Κέντρου είναι μόνο φιλελεύθερος, με διαφορετικές αποχρώσεις στις αποφάνσεις του. Φιλελεύθερος εμπλουτισμένος με έντονη ρητορεία, που αποπροσανατολίζει με μαθηματική ακρίβεια ως προς τις προθέσεις του.

Βρετανία: περικοπές 500.000 θέσεων στο Δημόσιο


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

«Σήμερα αρχίζει το μέλλον για χιλιάδες Βρετανούς» αναφέρει στην τρέχουσα έκδοσή της η εφημερίδα Independent, προϊδεάζοντας έτσι για το εύρος του μεγαλύτερου προγράμματος περικοπών στις βρετανικές δημόσιες δαπάνες από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα: 83 δισεκατομμύρια λίρες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Το ούτως ή άλλως «βαρύ» αυτό θέμα έγινε χθες λίγο... ελαφρύτερο όταν ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονιομικών, Ντάνι Αλεξάντερ δεν φρόντισε να κρύψει επιμελώς τα χαρτιά του με αποτέλεσμα οι φωτογράφοι που τον περιστοίχιζαν να καταγράψουν φωτογραφίες - ντοκουμέντα, στις οποίες η κυβέρνηση εμφανίζεται να αποδέχεται περικοπές 490.000 δημοσίων υπαλλήλων. Η «γκάφα» του Αλεξάντερ ανέβασε τον πυρετό εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων του υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν.