Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Προς κατάργηση ο θεσμός των κρατικών υποτροφιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος για τους υποψήφιους διδάκτορες



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 



Προς απογοήτευση πολλών νέων αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας που επιθυμούσαν να συνεχίσουν στον «πολυθρύλητο» τομέα της έρευνας, στην εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής, οι πρόσφατα αναγγελθείσες εξετάσεις στο Ερευνητικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος για την χορήγηση 20 κρατικών υποτροφιών αναβλήθηκαν «επ’ αόριστον». Τα πρόσφατα μέτρα του Υπ. Παιδείας που εξήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας στις 14/9 για περικοπές 30% στον τακτικό προϋπολογισμό των ερευνητικών κέντρων Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.«Δ», του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.) και την μετατροπή τους από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ προς δήθεν εξυγίανση και βελτίωση του ερευνητικού ιστού, «έπιασαν τόπο». 

Γιατί χρειάζονται 3 τρις ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη

 

Πηγή: Banks'News

Η Ευρώπη οδεύει προς κάτι που θα μπορούσε να αποβεί ο τελευταίος σταθμός στην 2ετή κρίση χρέους που την ταλαιπωρεί. Ως τις 3-4 Νοεμβρίου, που θα συναντηθούν οι ηγέτες των 20 πλουσιότερων κρατών του κόσμου στις Κάνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει επεξεργαστεί ένα πειστικό σχέδιο διάσωσης προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα των κρατών της ευρωπαϊκής περιφέρειας δεν θα συντρίψουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Αν η Ευρώπη θέλει να αποφύγει μια χρηματοπιστωτική και οικονομική καταστροφή χειρότερη από του 2008-2009, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να εφαρμόσει συντριπτική ισχύ πυρός.

Ν. Μαριας στο ΚΡΗΤΗ TV




via  http://gregordergrieche.blogspot.com/2011/10/gap-video.html




Τράπεζες και πτώχευση



Του Δημήτρη Καζάκη
Οικονομολόγου - Αναλυτή
Στις 20 Οκτωβρίου (ημέρα Πέ­μπτη) ανακοινώθηκε ότι θα παραδοθεί η έκθεση των ελε­γκτών της τρόικας επί της πο­ρείας της ελληνικής οικονομίας και στις 23 Οκτωβρίου (ημέρα Κυριακή) οι ηγέτες της ευρωζώνης θα αποφα­σίσουν για την «τελική λύση» στο ελ­ληνικό πρόβλημα. Σημειώστε τις ημέ­ρες, και προπαντός την Κυριακή, που θα συνεδριάσει το Eurogroup. Οι ερ­γάσιμες ημέρες της εβδομάδας έχουν γίνει πια πάρα πολύ επικίνδυνες για να συνεδριάζουν και να παίρνουν αποφά­σεις τα όργανα της ευρωζώνης. Σε λί­γο θα συνεδριάζουν δίχως να το ανα­κοινώνουν και σε μέρη τελείως άγνω­στα, μην τυχόν και οι αγορές τους πά­ρουν μυρωδιά.
Από την άλλη, το διάστημα από Πέμπτη έως Κυριακή είναι αρκετά πρόσφορο για να δουν οι ηγέτες του Eurogroup τις αντιδράσεις των αγορών και να αποφασίσουν αν η Δευτέρα (24 Οκτωβρίου) που θα ξημερώσει για την Ελλάδα θα είναι ημέρα επίσημης πτώ­χευσης ή όχι. Διότι, όπως έχουμε ξα­ναπεί, οι πόλεμοι και οιεπίσημες πτω­χεύσεις συμβαίνουν πάντα Δευτέρα πρωί, για λόγους αιφνιδιασμού, αλλά και κατάλληλης προετοιμασίας, ειδι­κά για τις τράπεζες, οι οποίες θα πα­ραμείνουν κλειστές προκειμένου να σωθούν από τους αλαφιασμένους πο­λίτες που θα τρέχουν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ετοιμάζεται να αλλάξει, κι αυτοί ακόμα συζητούν για το αν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι «Φωτόπουλοι»



Προς αρθρογράφους σαν τους Μανδραβέληδες, Παπαχελάδες, Πρετεντέρηδες, αρθρογράφους σε μεγάλες εφημερίδες και πολλούς άλλους επίδοξους επιγόνους μικρότερης εμβέλειας αλλά ίδιας αποφασιστικότητας
 
Πηγή: RedNotebook
Του Άρη Λέονα

Λοιπόν, επειδή τα πράγματα πάνε πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι πολλοί «σχολιαστές» και «αρθογράφοι» νομίζουν, επειδή  η πολιτική και οικονομική σφαίρα της Ευρώπης (για να μην ξεκινήσουμε από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την κρίση) αλλάζει με εκπληκτικούς ρυθμούς και επειδή πολύς κόσμος και εγώ προσωπικά βαρέθηκα να ακούω για το αν και πόσο φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα ή «οι Φωτόπουλοι» να πούμε κάποια πράγματα χωρίς να ψάχνουμε να βρούμε αιτίες και λύσεις για την κρίση σε νεφελίμ και «ελ»:

1. Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική  κρίση ξεκίνησε χωρίς να φταίνε οι δημόσιο υπάλληλοι στην Ελλάδα.

Απορρίμματα: Ανοίγει μια αγορά άνω των 6 δισ. €



ΠΗΓΗ: euro2day
του Φ. Κόλλια


Κατασκευαστικό αντικείμενο που αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και συνολικά έσοδα (από ανταποδοτικά τέλη) περί τα 4 δισ. για την προσεχή δεκαετία θα έχουν οι ιδιώτες που θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στα συγκεκριμένα έσοδα δεν υπολογίζεται ο τζίρος από την αποκομιδή των σκουπιδιών, η οποία, με βάση τους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς, θα παρέμενε στην αρμοδιότητα των δήμων. Όμως, εν μέσω των πρωτοφανών επεισοδίων που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση απειλεί με πλήρη ιδιωτικοποίηση και του τομέα αποκομιδής, με παράλληλη απόλυση - εφεδρεία του προσωπικού των δήμων (1.600 εργάζονται μόνο στην Αθήνα).

Les Grecs