Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τι προβλέπουν οκτώ αρθρογράφοι για το 2011


ΠΗΓΗ: Euro2day
Δημοσιεύθηκε: 11:00 - 03/01/11

Για μία ακόμη φορά, οι αρθρογράφοι των "F.T." διακυβεύουν την αξιοπιστία τους μαντεύοντας τι θα φέρει ο καινούργιος χρόνος. Το διακύβευμα είναι μεγάλο μετά και τη σημαντική επιτυχία που καταγράφηκε τον προηγούμενο χρόνο.

Ο κ. Martin Wolf σωστά προέβλεψε ότι η ευρωζώνη δεν θα επιτρέψει σε κάποιο κράτος-μέλος να προχωρήσει σε χρεοκοπία, ο κ. Chris Giles εκτίμησε ότι η Βρετανία θα αποφύγει τον κίνδυνο διπλής ύφεσης και ο κ. Alan Beattie προέβλεψε έντονες "μάχες" στο διεθνές εμπόριο.

Υπήρχαν όμως και οι αποτυχίες. Ο κ. Clive Crook λανθασμένα προέβλεψε ότι οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ θα διατηρούσαν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ο κ. Philip Stephens προέβλεψε πλειοψηφία των Συντηρητικών στη Βρετανία.

Το Δόγμα του ΣΟΚ, και η άνοδος του Καπιταλισμού της καταστροφής

                                                 
 ΠΗΓΗ: ΠΡΙΝ (19-12-2010)
του Σπ. Κότσια
 Τα εμπροσθοβαρεί μέτρα του κ Παπακωσταντίνου τα οποία υπαγορεύτηκαν από το πρώτο Μνημόνιο που υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση  με την τρόϊκα δεν στάθηκαν ικανά να βγάλουν τη χώρα από την κρίση όπως διαβεβαίωναν το λαό.

Τώρα μας λένε ότι χρειάζεται να παρθούν και άλλα μέτρα και ζητούν από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους νέες θυσίες για να σωθεί η χώρα από την πτώχευση και την καταστροφή.

Ο Καταστροφικός Καπιταλισμός τον οποίον με θρησκευτική ευλάβεια εφαρμόζει η « Σοσιαλιστική Κυβέρνηση» υπό την καθοδήγηση της τρόϊκας, χαλαρώνει επικίνδυνα την κοινωνική συνοχή, διαλύει τα μεσαία στρώματα και οδηγεί τη χώρα στον όλεθρο.

Με εκβιασμούς στρώνουν το έδαφος για νέα μέτρα



ΠΗΓΗ: ΠΡΙΝ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ


Να ανοίξουν τα βιβλία του δημόσιου χρέους, στοιχειώδες δημοκρατικό αίτημα 
Με το ενδεχόµενο των πρόωρων εκλογών τον Απρίλη θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να επιβάλει τα ακραία αντιλαϊκά µέτρα που ζητούν κεφάλαιο, ΔΝΤ και ΕΕ για να εκταµιευτεί η τέταρτη δόση του δανείου, ύψους 15 δισ. ευρώ. Ήδη τα παπαγαλάκια του Μαξίµου έχουν αρχίσει να σείουν απειλητικά το ενδεχόµενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε µια προσπάθεια οι κοινωνικές αντιδράσεις να παραµείνουν καθηλωµένες και υποτονικές. Στην πραγµατικότητα ακόµη και να ήθελε ο... Γιωργάκης Τσολάκογλου τις εκλογές (πιθανότητα αδύνατη δεδοµένης της παθολογικής του πρόσδεσης στην πρωθυπουργική καρέκλα) ποτέ δεν θα τον άφηναν να τις προκηρύξει τα διεθνή κέντρα, που αποφασίζουν για το παρόν και το µέλλον της Ελλάδας από τον Οκτώβρη του 2009. Ξέρουν πολύ καλά πως η πολιτική τους δεν χαίρει της ελάχιστης καν κοινωνικής νοµιµοποίησης και όπως παντού αλλού στον κόσµο (Λατινική Αµερική, Νοτιοανατολική Ασία) εφαρµόζεται µε τη µέθοδο του σοκ. Γιατί να διακινδυνεύσουν την εφαρµογή της θέτοντάς τη στην κρίση του κόσµου;

Σοκ από την ΕΚΤ: «στοπ» σε αγορές ελληνικών ομολόγων!



ΠΗΓΗ: Sofokleous 10
Μια «ανάσα» από τις 1.000 μονάδες βάσης (10%) βρέθηκε τις τελευταίες ώρες συναλλαγών για το 2010 το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου από το αντίστοιχο γερμανικό, εν μέσω έντονων φημών στα dealing room των τραπεζών του Λονδίνου, ότι η ΕΚΤ «παγώνει» τις αγορές ελληνικών ομολόγων, που άρχισε από τον περασμένο Μάιο, αφήνοντας τους κρατικούς τίτλους της χώρας χωρίς υποστήριξη από το «αόρατο χέρι» της Φραγκφούρτης.
Σήμερα, πρώτη ημέρα συναλλαγών του 2011, η διαπραγμάτευση των ελληνικών ομολόγων αρχίζει από τις 971,8 μονάδες βάσης, καθώς οι τελευταίες ώρες συναλλαγών του «μαύρου έτους» 2010 συνοδεύθηκαν από έντονες φήμες για τερματισμό της στήριξης των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, που ήλθαν να προστεθούν στη διάχυτη σεναριολογία για επιτάχυνση των εξελίξεων σχετικά με την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που αρκετοί πλέον δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβει χώρα μέσα στο 2011.

Η φτώχεια εξαπλώνεται - το Newsweek συγχαίρει την κυβέρνηση



του ciaoant1

Ανάμεσά τους έμποροι που έχασαν τα πάντα λόγω της οικονομικής κρίσης, απόφοιτοι πανεπιστημίων και νέοι χωρίς εργασία 
«Ελάτε τώρα... Οταν υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα όπως η σημερινή κρίση, με εμάς ποιος θα ασχοληθεί;». Ο 47χρονος Νίκος ανήκει στην οικογένεια των αστέγων και μας απαντά ρωτώντας, κοιτάζοντας στα μάτια, νηφάλιος, συνειδητοποιημένος. Η διεύθυνσή του είναι γωνία Σταδίου και Κοραή, δεν μετακομίζει, κάθε βράδυ ενημερώνεται για τις εξελίξεις διαβάζοντας στο ημίφως εφημερίδα και σφυγμομετρά τον παλμό της κοινωνίας από τις κουβέντες, τις φωνές και τις βρισιές των περαστικών.

Στη φυλακή