Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη...



ΠΗΓΗ: Ελεύθερη Ζώνη
της Σ. Βούλτεψη


Από εκβιασμό σε εκβιασμό φθάσαμε και στο τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού. Στο «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω».

Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών.

Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών ως τους αρμόδιους (λέμε τώρα) υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας.

Σα να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος «αναλυτής» των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας.

Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΤΟΥ ΕΥΡΩ!




ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ «ΔΡΑΧΜΗΣ»!
ΕΛΠΙΔΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Η αθλιότητα ξεπέρασε κάθε όριο. Οι άνθρωποι και οι πολιτικοί κύκλοι που βύθισαν κυριολεκτικά τη χώρα στην άβυσσο και τώρα την έχουν μετατρέψει σε κακιάς ώρας αποικία, και λεηλατούν χωρίς αιδώ και όριο τον ελληνικό λαό, φτάνουν στο σημείο να τρομοκρατούν με τα πανάθλια έργα τους.
Αυτήν την απίστευτη τρομοκρατία που έχουν ήδη εξαπολύσει οι κυρίαρχοι κύκλοι για την υποτιθέμενη "κόλαση" μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ δεν την είχαμε γνωρίσει ούτε στα πιο "μαύρα χρόνια" της μετεμφυλιακής περιόδου και θυμίζει μόνο τον αντικομμουνιστικό οχετό που προετοίμασε την τραγωδία του εμφυλίου πολέμου. 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ «ΔΡΑΧΜΗΣ» ΟΧΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ!
Μήπως, όμως, η εγχώρια αντίδραση δεν διεξάγει αυτήν την ώρα με τις εντολές των νεοαποκιοκρατών της ΕΕ και τωνιμπεριαλιστικών αφεντικών έναν ολοκληρωτικό πόλεμο σε βάρος του κόσμου της εργασίας, του ελληνικού λαού και τηςελληνικής οικονομίας; Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι όχι μόνο έχουμε ένα τέτοιο πόλεμο αλλά και ότι αυτός αποβλέπει στην πλήρη οικονομική και κοινωνική εξουθένωση, αν όχι εξόντωση, του ελληνικού λαού και τον εξανδραποδισμό και εξοστρακισμό της νεολαίας του, η οποία, αντί για τις παλιές εξορίες, ξαποστέλνεται σε νέους δρόμους μετανάστευσης!

EΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ: Αυθαίρετη και αστεία κινδυνολογία



ΠΗΓΗ: ΠΡΙΝ 7/1/2012
του Λ. Βατικιώτη
Με μια άγαρμπη επιχείρηση καλλιέργειας φόβου έκανε ποδαρικό ο νέος χρόνος. «Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω» είπε ο Β. Ράπανος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, κατά την κοπή της πίτας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καθημερινή που παρομοίασε την επιστροφή στην δραχμή με έναν όρο από την αθλητική δημοσιογραφία: «αληθινή κόλαση»! Αυτό το ενδεχόμενο «θα ισοδυναμούσε στην πρώτη κρίσιμη φάση με επάνοδο στη δεκαετία του 50», ήταν τα λόγια του.

Occupy 2012: Firmly disorganized, driven by dreams


Protesters, one in a Guy Fawkes mask, affiliated with the Occupy Wall Street movement, protest around Duarte Square in New York December 17, 2011. REUTERS/Eduardo Munoz
Oakland, Calif./New York | Mon Jan 9, 2012 2:07am EST
(Reuters) - It's been a long, cold winter already for Occupy Wall Street, the protest movement that burst onto the scene in September to focus national attention on income inequality and the perceived greed of the rich and powerful.
Police have cleared the signature "Occupy" encampments in New York, Los Angeles, Oakland and other major cities. Cold weather, and perhaps protest fatigue, have weakened the handful of camps that remain around the country. The lack of a coherent set of demands has made it difficult for the young movement to affect policy or otherwise score victories that might keep recruits coming.
But the movement has clearly influenced the national political conversation, with even President Barack Obama echoing some of its themes in calling for a "fair shot" and "fair share" for all.
Now, as Occupy heads into 2012, participants in the leaderless movement are developing a range of new strategies and tactics to keep what they view as the injustices of the economic system in the spotlight.

The eurozone will pay a high price for Germany's economic narcissism


German Chancellor Merkel poses for photographs after recording of her annual New Year's speech
German chancellor Angela Merkel poses for photographs after the recording of her annual New Year's speech. Photograph: Reuters
At each stage of the euro crisis during the past two years, Chancellor Angela Merkel has seemed to do the absolute minimum needed to keep the single currency together – but no more. This minimalist approach to the euro crisis may have ultimately cost Germany more in terms of bailouts than it would have if it had acted sooner and more decisively. On the other hand, it has kept inflation down and the euro weak – both of which are good for German exports. In fact, a cynic might say the current situation – a weak but still existent euro – is ideal for the Germany's export-driven economy.
However, it is not so good for many other eurozone countries. That is illustrated by new figures this week showing the highest levels of employment in Germany since reunification, but higher-than-ever unemployment in Spain – a country that, unlike Greece, was not fiscally irresponsible and in fact has a lower debt-to-GDP ratio than Germany itself.

DER SPIEGEL: ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΔΝΤ: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ!



ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

Ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα (;) στις 16 Ιανουαρίου, πέφτουν βροχή οι εκβιασμοί και οι υποδείξεις για κάθε μορφής νέα μέτρα, ιδιαίτερα για νέα δραστική μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Η τρόικα, μάλιστα, φτάνει στο σημείο να απειλεί εκ νέου ότι δεν θα έρθει στην Ελλάδα, αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα όλες οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και αν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του 2011!
Με το ένα χέρι οι τροϊκανοί σπρώχνουν στη λεηλασία των εισοδημάτων και επομένως, στην ύφεση και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και με το άλλο,αξιοποιούν το δημοσιονομικό εκτροχιασμό για περισσότερα μέτρα λεηλασίας. 
Ο ελληνικός λαός έχει καταστεί άθυρμα και «κλωτσοσκούφι» σε ένα γιγάντιο σχέδιο κοινωνικής διάλυσης σε όλη την ΕΕ και όχι μόνο!

Μελαγχολικά γενέθλια του ευρώ



ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 9/1/2012
του Γ. Δελαστίκ

Απαρατήρητα σχεδόν πέρασαν τα δέκατα γενέθλια του ευρώ. Οι κυβερνήσεις όλων των χωρών που συναπαρτίζουν την Ευρωζώνη προσπάθησαν συνειδητά να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να... ξεχάσουν οι πολίτες τους ότι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς του 2002, μέσα σε θεαματικά πανηγυρικό κλίμα και με εορταστικές εκδηλώσεις σε δώδεκα πρωτεύουσες, άρχιζε η κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων του ευρώ και έπαυε η χρήση των εθνικών νομισμάτων. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα παρουσιαζόταν τότε ως σύμβολο ενός τεράστιου άλματος στην πορεία της ολοκλήρωσης της ΕΕ και οι λαοί το υποστήριζαν με ενθουσιασμό.

Στα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν όμως τα πράγματα άλλαξαν. Μεταβλήθηκαν και οι διαθέσεις των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στο κοινό νόμισμα - και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης, αν γινόταν τώρα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του ευρώ, το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό!

Βαθύτερο ψαλίδι δέχονται οι ιδιώτες για το PSI


ΠΗΓΗ: FT (via euro2day)


Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ετοιμάζονται να αποδεχθούν υψηλότερες ζημίες καθώς οι αμφιλεγόμενες διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα

Πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις για την αποκαλούμενη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα – ή αλλιώς για το PSI – αναφέρουν ότι οι ομολογιούχοι πιθανότατα θα υποστούν κούρεμα της τάξεως του 55%-60%, μεγαλύτερες δηλαδή από το 50% που είχε αρχικά συμφωνηθεί τον Οκτώβριο. (σ.σ το θέμα έχει αποκαλύψει και τοeuro2day με προηγούμενα δημοσιεύματα). 

Τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ελλάδα υποστηρίζουν ότι η συμφωνία του Οκτωβρίου δεν θα πρέπει απλώς να διατηρηθεί, αλλά να γίνει πιο σκληρή. Αντιθέτως, οι ομολογιούχοι και στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προτείνουν χαλάρωση των όρων αν όχι εγκατάλειψη της συμφωνίας. 

Η κατάρα να έχεις δίκιο



ΠΗΓΗ: ΔΡΟΜΟΣ (7/1/2012)
της Ν. Βαλαβάνη

Παράδειγμα πρώτο: Πόσες φορές έχω(ουμε) γράψει ότι στην Ελλάδα συντελείται ένα γιγάντιο πείραμα κοινωνικής μηχανικής με στόχο να βγουν στην πλάτη μας συμπεράσματα για την εφαρμογή πρωτοφανών μέτρων σε βάρος και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών λαών; Σήμερα, με «λαγό» τη δήλωση εκπροσώπου του ΔΝΤ ότι δεν επαρκεί το «συμφωνημένο» «κούρεμα» 50%, κυκλοφορούν νέα σενάρια: Για χρεοκοπία εντός ευρωζώνης με κούρεμα έως και 80%-«πιστωτικό γεγονός» και ενεργοποίηση των CDS επί του ελληνικού χρέους για πρώτη φορά από την ύπαρξη CDS παγκόσμια - «προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στη λειτουργία τους». Δηλαδή «παίζει» η μετατροπή μας σε πειραματόζωα και για «μέτρηση» των επιπτώσεων των νέων παραμέτρων λειτουργίας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος!

Διδάγματα για την Ευρώπη από την πρώτη μεγάλη ύφεση της Αμερικής



Πηγή: Sofokleous 10

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, η Ιταλία κινδυνεύει σοβαρά ενώ ακόμα και η Γαλλία βλέπει το αξιόχρεο της υπό απειλή για υποβάθμιση. Ο διατραπεζικός δανεισμός στην Ευρωζώνη έχει στεγνώσει. Το όλο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης μετά από 60 χρόνια προσεκτικών διαπραγματεύσεων κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Και η Αμερική ασκεί κριτική. Κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες των ΗΠΑ και μέρος του αμερικανικού Τύπου κατηγορούν τους Ευρωπαίους για κακή διαχείριση της κρίσης και για αδράνεια. Οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα και να έχουν θέσει την κρίση υπό έλεγχο αν κοίταζαν τι έκαναν οι ΗΠΑ πριν από τρία χρόνια, είναι το βασικό επιχείρημα.

Aπάντηση του Τ. Φωτόπουλου


Με το να επιτρέπετε τη λασπολόγηση από ανώνυμους κουκουλοφόρους, όχι βέβαια της εξουσίας (που δεν τολμάνε ή δεν θέλουν να θίξουν οι λασπολόγοι), αλλά αντισυστημικών οργανώσεων και εμένα προσωπικά, που καταθέτω επώνυμα και τεκμηριωμένα, ενώ αυτοί γαβγίζουν πάντα εντελώς ατεκμηρίωτες συκοφαντίες εναντίον μου, απλά το μπλογκ σας ακολουθεί πιστά τον δρόμο των ιντιμίντια και των Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα.  Και όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα δεν επιτρέπετε ούτε καν απαντήσεις από φίλους της ΠΔ που δείχνουν τις άθλιες συκοφαντίες ότι είμαστε αντισημίτες. Να σημειώσω ότι αυτή την άθλια συκοφαντία μόνο οι γκεμπελίσκοι της Ισραηλινής Πρεσβείας ξεστόμισαν δημόσια εναντίον μας, με την οποία φαίνεται συμπλέει και το μπλογκ σας.. Κατά τα άλλα, απέδειξαν οι κουκουλοφόροι απόλυτα τη βασιμότητα του άρθρου μου. Απλά δεν θέλουν να τηρείται κανένας δεοντολογικός κανόνας, όπως ακριβώς ζητεί, όχι το ΛΑΟΣ που κάποιοι άθλιοι γράφουν (Το ΛΑΟΣ είναι στην εξουσία και θα μπορούσε να τους έχει ήδη κλείσει -- γιατί άραγε δεν το κάνει;), αλλά η CIA που ήδη περνά νόμο στην Αμερική να μην επιτρέπεται ούτε η συκοφαντική δυσφήμηση για λασπολογία στο .COM.


Εγώ μίλησα για αυτοπειθαρχία, αυτοί όμως δεν θέλουν κανέναν αυτο-έλεγχο για να μπορούν να λασπολογούν ανενόχλητα τους αντιπάλους που υποτίθεται έχουν και αυτοί, με τη βοήθεια ή την ανοχή μπλογκς σαν το δικό σας. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν άλλοι, όχι εμείς βέβαια, που θα επιβάλλουν κανονική λογοκρισία στο Διαδίκτυο,  και τότε δεν θα μπορεί να τους προστατεύσει καμία υπηρεσία...



Τ.Φ.



Υ.Γ. Δεν με πειράζει ακόμη και αν δημοσιευτεί στο μπλογκ σας η απάντηση μου αυτή.--