Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ρεπορτάζ από Το Χθεσινό Σύνταγμα (12/3)

by CYNICAL

Ήμουν ακόμα μέσα στον Εθνικό Κήπο, αλλά μπορούσα να έχω κάποια εικόνα της Βας. Σοφίας. Η λεωφόρος άδεια, πού και πού κανένα μηχανάκι, οι συνήθεις σκύλοι που παίρνουν τα μηχανάκια από πίσω, και αρκετοί αστυνομικοί.

Ρε πούστη μου, είπα από μέσα μου, λες να έχουμε μαζευτεί χιλιάδες στο Σύνταγμα και να έχουν κλείσει το κέντρο της Αθήνας. Το όνειρο δεν κράτησε πολύ. Μόλις ξεμύτισα ένας συμπαθητικούλης ένστολος μου έβαλε φρένο. «Δεν μπορείτε να περάσετε για Σϋνταγμα κ. Cynical, μού είπε. Δυστυχώς υπάρχει τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή, οπότε θα αναγκαστείτε να κάνετε το γύρο της πλατείας. Συγνώμη για την ενόχληση!».

Τέλος πάντων, κάθε εμπόδιο για καλό, σκέφτηκα. Έκανα το γύρο από πίσω από Κολωνάκι και κάποια στιγμή έφτασα στο ραντεβού.

Ρε πούστη μου, ξανάπα, τίγκα το Σύνταγμα! Λές;, είπα πάλι από μέσα μου. Το γαμάτο και οι φίλοι του από τη μια μεριά, το zeitgeist από την άλλη, κι εμείς από απέναντι. Στην αρχή λίγοι, φτιάξαμε τα πλακάτ μας, φορέσαμε τα μπλουζάκια μας με το σήμα του blog, (είπα να βάλω και τη δική μου φάτσα απάνω, αλλά η Πεντανόστιμη με έκραξε), σφυρίξαμε με τις σφυρίχτρες μας, και μετά αφού γίναμε καμιά τριανταριά περάσαμε στην Πλατεία.

Σιγά σιγά μαζεύτηκαν κι άλλοι, γνωστοί και άγνωστοι, στο φόρτε φτάσαμε τους εκατό, στην πλατεία τα πράγματα ήταν απείρως καλύτερα, ανακατευόταν μαζί μας ο κόσμος που την διέσχιζε, σε διάφορες γλώσσες μάς ρωτούσαν τι συμβαίνει, τι γίνεται στην Ελλάδα κλπ, στα κινέζικα είχα μια μικρή δυσκολία ν’ απαντήσω, κάθισε μαζί μας κι ένας ρεπόρτερ από αγγλικό αριστερό πρακτορείο που μας ξετίναξε στις πόζες και τις φωτογραφίσεις, άσε να μην αναφέρω τους πόσους γιαπωνέζους μας αποθανάτισαν, για καριέρα στο Τόκιο μάς βλέπω στο μέλλον, κάποια στιγμή ήρθε και το φιλικά διακείμενο http://www.dikaioma.gr/ που άπλωσε στα δέντρα το ευμέγεθες πορτοκαλί πανό του, κάτι για γορίλλες που μας τρώνε τα λεφτά έλεγε επάνω, όχι η μαιμού μου δεν ήταν εκεί, ξεφόρτωσε ένα φορτηγό μηχανήματα και μικροφωνικές εγκαταστάσεις, προς στιγμήν νόμισα ότι ήταν για καμιά συναυλία της Βανδή, άλλα ευτυχώς όχι, έστησαν οθόνη και έπαιζαν στο τέρμα video με τις προεκλογικές και τις πρώτες μετεκλογικές ομιλίες και διακηρύξεις του ΓΑΠ και του Παπακωνσταντίνου, παρεμβάλλοντας ενδιάμεσα τις γνωστές σκηνές του Μαυρογυαλούρου. Σφυρίγματα, μουντζώματα, γέλια από κάτω απ’ τους περαστικούς που είχαν μαζευτεί, ήρθαν και μετά κάποια παιδιά από την ΚΟΕ, νομίζω, αν και τα μπλέκω με τις συνιστώσες, που πάνε και συνωστίζονται πάνω στα ίδια γράμματα, άπλωσαν απέναντι από το υπουργείο ένα τεράστιο, μα τεράστιο πανό που έλεγε «Πάρτε Πίσω τα Μέτρα», η ατμόσφαιρα με την ώρα ζεσταινόταν, μου είχε φύγει το αρχικό μούδιασμα και χαιρόμουν την φάση. Είχε σουρουπώσει κιόλας και η πλατεία είχε πάρει μια γλύκα, από τα χρώματα, από τον κόσμο, απ’ τις φωνές. Υπήρχε ζωή και ζωντάνια.

Μαζί μας ήταν η πολυπληθής ομάδα από το blog http://dosepasa.wordpress.com, που μας πλαισίωσε με την πατροπαράδοτη ντουντούκα και τα σχετικά αξεσουάρ των συγκεντρώσεων. Η Πεντανόστιμη διάβασε με σωστό τρόπο (αφού έκανε πρόβες όλο το βράδυ) ένα κείμενο, απ αυτά τα ιδρυτικά του  you pay your crisis, ενώ ο Νίκος με την ντουντούκα προκαλούσε τον κόσμο να καταθέσει τον 13ο μισθό του στο Υπ. Οικονομικών απέναντι και να σταματήσει να καταναλώνει γιατί έτσι ανεβάζει το χρέος, ζητούσε χρήματα από τον κόσμο για να πληρώσει η χώρα τις μίζες από τις φρεγάτες που θα πάρουμε, και άλλα περισσότερα εύστοχα που δεν θυμάμαι τώρα γιατί βιάζομαι κιόλας να τελειώσω το κείμενο και να πάω λαϊκή.

Μετά αρκετή ώρα αρχίσαμε να κατηφορίζουμε την Ερμού με τις πικέτες και τις ντουντούκες καλώντας πάντα τον κόσμο να συνεισφέρει τον οβολόν του στους αναξιοπαθούντες βουλευτές και τραπεζίτες, ζητώντας να αυξηθεί η φορολογία στους μισθωτούς στο 45% και να καταργηθεί αυτή των τραπεζών, και μ’ αυτά και με κείνα φτάσαμε ως το Θησείο. Κάποιοι στο δρόμο μάς χειροκροτούσαν, χαρακτηριστικό ήταν ότι μάς χειροκρότησαν και κάποιοι πυροσβέστες που διασταυρωθήκαμε μαζί τους στην Αιόλου, αλλά σίγουρα όλοι βγαίνανε από τα μαγαζιά τους και γελούσαν. Δεν νομίζω ότι ήταν μόνο το δέλεαρ του Νίκου που τους χάριζε χρυσές μυγοσκοτώστρες!


Το όλο δε πανηγύρι κορυφώθηκε με μπίρες και κρασιά στου Σάββα στο Μοναστηράκι.

Ραντεβού ξανά την άλλη Παρασκευή!  Θα βγει ανακοίνωση. Έχετε το νου σας!


Λοιπόν, για τη χθεσινή συγκέντρωση μόνο, έγραψαν για μας (Όσους πήραμε χαμπάρι. Θα ψάξουμε κι άλλο ή στείλτε μας εσείς).


Απο PRESS 



ΑΠΕ



Από BLOGGERS



http://syrizaeydap.wordpress.com/2010/03/13/ρεπορτάζ-από-το-χθεσινό-σύνταγμα-123/


http://agauch-katerina.blogspot.com/2010/03/blog-post_13.html


http://navarino-s.blogspot.com/2010/03/blog-post_10.html


http://dosepasa.wordpress.com/2010/03/13/ρεπορτάζ-από-το-χθεσινό-σύνταγμα-123/


Τα δε blogs που μας συμπεριέλαβαν στο blogrolls τους ειναι πάρα πολλά, τοσα πολλα που καραφλιάσαμε! Κάναμε μια βόλτα στο googlo-δρόμιο και δεν πίστευαν τα μάτια μας! 

Θα κάνουμε μια ειδικη ευχαριστήρια ανάρτηση, πολύ σύντομα, όταν συνέλθουμε από την ΕΚΠΛΗΞΗ!