Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Anschluss...


Πηγή: ΑΥΓΗ
του Θ. Καρτερού

Είναι απορίας άξιο με όσα ακούμε τελευταία: Αφού όλα τα ωραία σε συντάξεις, μισθούς και δικαιώματα γίνονται για να σωθούμε από τη χρεωκοπία, γιατί οι αγορές αλαλάζουν από χαρά, τo spread πέφτει και το χρηματιστήριο ανεβαίνει μόλις έσκασε μύτη το σχέδιο χρεωκοπίας; Δεν θα έχουν απώλειες οι επενδυτές, εν ονόματι των οποίων βρεθήκαμε στα τάρταρα, εάν και εφόσον πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα φτηνότερα απ’ ό,τι τα αγόρασαν; Δεν θα τους θίξει η αναδιάρθρωση, που ακόμα ξορκίζει ο Παπανδρέου;
Μυστήρια πράγματα! Και καθώς δεν είμαστε όλοι Στίγκλιτς ούτε Κρούγκμαν, μόνο στην απλή λογική μπορούμε να βρούμε απαντήσεις. Την εξής μία: οι αγορές χαίρονται γιατί δεν πρόκειται να χάσουν από την ελεγχόμενη χρεωκοπία γερμανικού τύπου. Μπορούμε να υποψιαστούμε μάλιστα κι ότι θα κερδίσουν για να συνωστίζονται ξαφνικά να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα. Τα σκουπίδια; Μάλιστα, τα σκουπίδια κι όποιος δεν πιστεύει ας ρίξει μια ματιά στους χαμογελαστούς τίτλους όλων των εφημερίδων - σωμόν και μη.

«Ολοι φτωχοί!» διατάζει η Μέρκελ

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

του Γ. Δελαστίκ

Οργή επικρατεί στους εργαζόμενους της Ευρώπης με τα νέα αντεργατικά σχέδια της Γερμανίας, τα οποία θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ, παρόλο που επισήμως υποτίθεται ότι αυτή είναι αφιερωμένη στην ενέργεια και στην καινοτομία. «Ατζέντα για την Ευρώπη - Η καγκελάριος περνάει στην επίθεση» έγραφε τη Δευτέρα στους τίτλους του μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ».

Ο χθεσινός τίτλος σχετικού ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς» ήταν όμως πολύ πιο αποκαλυπτικός: «Η Γερμανία ζητάει από τους εταίρους του ευρώ να καταργήσουν τις μισθοδοτικές διατάξεις» έγραφε και εξηγούσε αυτό που θέλουν οι Γερμανοί: να καταργήσουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης τη νομοθεσία, όπου υπάρχει, αλλά και την πρακτική των διαπραγματεύσεων για αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων σε σύνδεση με τον πληθωρισμό.
Η Μέρκελ δηλαδή θέλει να είναι π.χ. 5% ο πληθωρισμός σε μια χώρα, αλλά οι συζητήσεις για αυξήσεις να μη συνδέονται καθόλου με αυτό το στοιχείο και έτσι να μπορεί σε μια περίπτωση οι μισθοί να αυξηθούν... 1% ή και καθόλου!

Εργολάβοι συνειδήσεων



[ΑΦΙΕΡΩΜΑ]

Η δεύτερη πληγή (μετά το ίδιο το πολιτικό σύστημα) στη λειτουργία της δημοκρατίας, είναι τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο προπαγανδιστικός τους ρόλος στην υπηρεσία του συστήματος βασίζεται σε ένα σύνολο εργαλείων. Μίας πολύ οργανωμένης επιχείρησης κατασκευής συνειδήσεων, της οποίας το μέγεθος είναι τέτοιο ώστε να θεωρείται ως ωμή παρέμβαση στη λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος. 
Δημιουργία εντυπώσεων (spin):Εδώ συναντάμε εταιρείες PR σαν τη Civitas, οι οποίες αναλαμβάνουν τη στρατηγική και την επικοινωνιακή πολιτική στην προώθηση των προϊόντων (από αναψυκτικά έως πολιτικές ιδεολογίες) των πελατών τους, μέσω των media. Οι εταιρείες PR φέρνουν σε επαφή τον πελάτη με τους δημοσιογράφους του μέσου στο οποίο «παίζει» η διαφήμιση. Η επικοινωνιακή πολιτική αναπτύσσεται μέσω εναλλακτικών μεθόδων προβολής, όπως τα πληρωμένα δημοσιεύματα (advertorials), η προώθηση της ειδησεογραφίας που αφορά την εταιρεία-πελάτη και η ευμενής παρουσίασή στην αρθρογραφία, τα editorials και τα σχόλια των δημοσιογράφων. Τακτικές απολύτως νόμιμες, πλην όμως ελάχιστα ηθικές. Ο ήδη διαβρωμένος δημοσιογραφικός κόσμος γίνεται αποδέκτης μικρών ή και μεγάλων δώρων, ταξιδιών (υποτίθεται για ενημέρωση, αλλά στην πράξη για αναψυχή), ακόμη και προσωπικών εξυπηρετήσεων. Στο τέλος ο δημοσιογράφος καθίσταται πλήρως χειραγωγημένος. Φτάνει σε σημείο να θεωρεί υποχρέωσή του να αναφέρεται θετικά στον φίλο και πελάτη του μέσου στο οποίο εργάζεται (δείτε τη σχετική φωτό της Καθημερινής).



Εδώ αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση του Παύλου Τσίμα, ο οποίος όχι μόνο εμφανίζεται στην προσωπική λίστα Χριστοφοράκου με τα -ακριβούτσικα- εταιρικά δώρα της Siemens, αλλά και ομολόγησε -πιεζόμενος από τις αποκαλύψεις- την πολύχρονη φιλία που τον συνδέει με το φυγόδικο «Νο 1» της γερμανικής εταιρείας και τα ποδοσφαιρικά ταξιδάκια στο εξωτερικό με χορηγία της Siemens. Κι όμως, αυτός ο, κατά πολλούς αξιόπιστος, δημοσιογράφος δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να σχολιάζει το σκάνδαλο Siemens, τόσο πριν όσο και αφότου έγινε γνωστή η σχέση του με το Χριστοφοράκο. Παράνομο; Σε καμία περίπτωση. Ανήθικο; Εξαρτάται πού έχει βάλει κανείς τον πήχη της ηθικής του. Αντιδεοντολογικό; Κάργα!


Αυτός ο Γερμανός είναι... φίλος μας!


Πηγή: ΑΥΓΗ
Του Γιάννη Τόλιου*
Την περασμένη βδομάδα «Τα Νέα» (29-30/1/11) σε ολοσέλιδο δημοσίευμα τους μας πληροφορούν ότι «Αυτός ο Γερμανός είναι φίλος μας»! Μιλάμε για τον Κλάους Ρέγκλινγ, επικεφαλής του Μηχανισμού Σταθερότητας, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα έχει ετοιμάσει «σχέδιο σωτηρίας του ευρώ και της Ελλάδας». Νομίζουμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα άξιζε τον κόπο να δούμε ποιος είναι ο κ. Ρέγκλινγ, ποιο σχέδιο προωθεί και για ποιο λόγο η γνωστή εφημερίδα τον λιβανίζει.!

Περιστρεφόμενες πόρτες
Ο επικεφαλής σήμερα του «ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας» (EFSF) που δημιούργησε η Ευρωζώνη για αντιμετώπιση της κρίσης, ανήκει στην κατηγορία των στελεχών της ιθύνουσας ελίτ των Βρυξελλών, που από διάφορες θέσεις του συστήματος «περιστρεφόμενες πόρτες», υποστηρίζει με συνέπεια τα συμφέροντα της διεθνούς χρηματιστικής ελίτ σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα ο Κλάους Ρέγκλινγ ξεκίνησε ως στέλεχος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον (1975-80), σε συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών Γερμανίας (1981-85), μετά υπεύθυνος του γραφείου ΔΝΤ στην Ινδονησία και Φιλιππίνες (1985-91) και μετέπειτα στέλεχος του υπ. Οικονομικών Γερμανίας στα χρηματοπιστωτικά θέματα (1991-98). Στο διάστημα 1999-2001 βρίσκεται στη θέση του γενικού διευθυντή του «Hedge Fund Moore Capital Strategy Group» με έδρα το Λονδίνο (ενός κατ’ εξοχήν κερδοσκοπικού οίκου ανάλογου με αυτόν του Τζ. Σόρος), ενώ το 2001-10 γενικός διευθυντής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσφατα επικεφαλής του «EFSF». Αυτός ο άνθρωπος προβάλλεται από την «έγκυρη» εφημερίδα ως νέος «σωτήρας» της Ελλάδας.! Δεν μας πληροφορεί μόνο αν είναι και «σοσιαλιστής»... τύπου Στρος Καν και Γ.Α. Παπανδρέου.!

«SOS για τη ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ του ΔΙΚΑΙΟΥ στη χώρα μας»

 
ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
 
Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε τις καρκινικές μεταλλάξεις που γίνονται στον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας.
Ο Άρειος Πάγος αρνείται δικαιώματα εργαζομένων σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις του.
Πολλά δικαστήρια έχουν εξελιχθεί σε βιομηχανία κήρυξης των απεργιών ως παράνομων, παρά το γεγονός ότι αφαιρούνται καίρια δικαιώματα εργαζομένων.
Εισαγγελείς κατηγορούν για «παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών», δηλαδή ως δουλέμπορους, στελέχη αριστερών και κοινωνικών οργανώσεων που στήριξαν την κινητοποίηση των 300 μεταναστών από τα Χανιά.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
 ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 3ης Φλεβάρη 2011
Η 6η Φλεβάρη είναι μόνο η αρχή!
Με περισσό θράσος, ο υπουργός των εργολάβων, Ρέππας, αποκάλεσε «τζαμπατζήδες, αντικοινωνικούς και υπονομευτές» τους υποστηρικτές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Ο υπουργός της κυβέρνησης που έβαλε τη χώρα στο γύψο του μνημονίου τολμάει να συκοφαντεί τους πολίτες που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του τόπου!
Εμείς του απαντάμε ότι αντικοινωνική είναι η κυβέρνηση του, τζαμπατζήδες είναι οι φίλοι του οι εργολάβοι και υπονομευτές είναι η πολιτική παρέα του, που βάλθηκε να διαλύσει τη χώρα και κάθε έννοια δικαιώματος.
Οι απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα μας και οι μηνύσεις κατά αγωνιστών (που δεν έχουν καμιά σχέση με  την άρνηση πληρωμής διοδίων) καταδεικνύουν το φόβο της κυβέρνησης και το ζήλο της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργολάβων κόντρα στο δημόσιο συμφέρον.

Σταράτα λόγια από εργαζόμενο της ΕΘΕΛ



Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το βίντεο που παραθέτουμε –μας το έστειλε αναγνώστης του μπλογκ μας με μαιηλ- μας δείχνει ομιλία εργαζόμενου στην Γενική συνέλευση εργαζομένων στην ΕΘΕΛ Α.Ε ΟΑΣΑ στις 31/1/2011.

Δεν δίστασε να καταγγείλει το εργασιακό του σωματείο για προδοσία αναφερόμενος στις μορφές πάλης που χρησιμοποιεί, χαρακτηρίζοντας τις εντελώς αναποτελεσματικές και με μια γλώσσα που δεν θυμίζει με τίποτα την «ξύλινη γλώσσα» των εγκάθετων συνδικαλιστών, είπε τα πράγματα με το όνομα τους.

Είναι φανερό από την ανταπόκριση που είχε στο ακροατήριο του μίλησε στην καρδιά των συναδέλφων του. 

Οι «αδιάφθοροι»



Του Δημήτρη Μυ
«Είναι αντικοινωνική (η συμπεριφορά τους) και συνιστά δολιοφθορά, καθώς υπονομεύουν τόσο τη βιωσιμότητα των αστικών συγκοινωνιών όσο και τις θέσεις των εργαζομένων» χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, όσους δεν πληρώνουν διόδια ή αρνούνται να ακυρώσουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. Τα συνηθίζουν οι...Καίσαρες (και δεν αναφερόμαστε προσωπικά στον Δημήτρη Ρέππα) τα μεγάλα λόγια...
Ξεχνούν (οι Καίσαρες) όμως, ότι αν ισχύσει για τις «συζύγους τους» πως « όχι μόνο πρέπει να είναι τίμιες αλλά και να φαίνονται», η φράση αφορά και τους ίδιους στο πολλαπλάσιο. Ας δούμε λοιπόν τους αδιάφθορους, οι οποίοι μιλούν για διεφθαρμένα κοπρόσκυλα και δολιοφθορείς.

ελλάς ελλήνων κουρεμένων ...



Σαν όπιο αποκοιμίζουν οι ευφημισμοί: «παρέμβαση στο καθεστώς αποδοχών» (!!!), έτσι λένε τώρα τις μειώσεις μισθών, τις περικοπές και τις αποκοπές αποζημιώσεων... Το ίδιο πανηγύρι συνεχίζεται και στην άλλη πλευρά του λόφου της εξουσιαστικής σημειολογίας, στα δυσώνυμα. Αίφνης έγινε «καθεστώς Μουμπάρακ» ο πρώην σύμμαχος στην Αίγυπτο. (Ενώ δεν θα γίνει ποτέ «καθεστώς» το Ισραήλ, όσον και να εκφασίζεται).

Η δήωση του μυαλού είναι προαπαιτούμενο της πάσης λεηλασίας.

Τι είναι ο άνθρωπος χωρίς

τη σπίθα της ανυπακοής μέσα του, χωρίς έναν
Τομ Σώγιερ να του γαργαλάει το πίσω μέρος της σκέψης του, χωρίς τον
Χωκ Φινν να του πετάει πετραδάκια τη νύχτα στο τζάμι του;
«Ακουσε φίλε εμιγκρέ, ο χρόνος είναι χρήμα» σου λέει ο uberάλλος, «είναι κι ένα ουζάκι στη λιακάδα» του λες κι εσύ, ένα θεϊκό μομέντουμ, πες το ιντερμέτζο,
που κοστίζει μόνον όσο δύο εισιτήρια που δεν θα πληρώσω για το λεωφορείο, ενώ αξίζει όσον ο ουρανός με τ' άστρα.

Democracy or Plutocracy? A Chart


Πηγή: Truthout

DEMOCRACY


PLUTOCRACY
We, the PeopleWealthy Few
One Person One VoteOne Dollar One Vote
GovernmentLimited Government
MajoritySupermajority
InformationPropaganda
Taxes on the WealthyTax Cuts for the Wealthy
BudgetsBudget Cuts
Jobs programsBank Bailouts
WelfareWarfare
Express Lanes for 2 or More PeopleExpress Lanes for 2 or More Dollars
Security Lines at AirportsSpecial First-Class Security Lanes at Airports
Public SchoolsPrivate Schools
Public InvestmentPrivate Investment

Updates:
Public Transportation           Private Jets
AccountabilityImpunity
Rule Of LawAbove The Law
TransparencySecrecy
Sustainable growthPolluter Growth
Medicare-For-AllHealthcare For Profit
Clean ElectionsRigged Elections
Savings AccountsOffshore Accounts
Credit Card DebtCredit Default Swaps
Union membersSerfs
LayoffsPayoffs
HomiesCronies
GrassrootsAstroturf
Pensions401Ks
Honest BrokersSelf-Interest
Free WillAt Will
CitizenConsumer
CitizenEmployee
ParticipantObserver
ActorActed On
DoerDone To
MajoritiesMarkets