Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Την Κυριακή 6/2 στις 3:00 μμ ανοίγουμε όλα τα διόδιαΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 1ης Φλεβάρη 2011


Την Κυριακή 6/2 στις 3:00 μμ
ανοίγουμε όλα τα διόδια


Και αυτήν την Κυριακή θα είμαστε σε όλους σχεδόν τους σταθμούς διοδίων της χώρας.
Παλεύουμε για την κατάργηση των αποικιοκρατικών συμβάσεων των εθνικών δρόμων και την κατάργηση των διοδίων. Οι δρόμοι αποτελούν δημόσιο αγαθό και έχουν ήδη χρυσοπληρωθεί από τους πολίτες. Δεν είναι δεξαμενή χρήματος για τις ληστρικές κοινοπραξίες.
Παλεύουμε ενάντια στους εκβιασμούς των εταιρειών που έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε χωματερές ανθρώπων και εργαζόμενων. Η εταιρεία Vinci (Ολυμπία Οδός) αφού μετέτρεψε την Κορίνθου – Πατρών σε θανατηφόρο εργοτάξιο, ανακοίνωσε την απόλυση 2.000 εργαζόμενων.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!Πηγή: ISKRA
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΠΕΛΑΤΗ!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

Η ΙΣΚΡΑ παραθέτει αυτούσια την σκληρή και ουσιώδη κριτική στην οποία υποβάλλει τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της η ''Αριστερή Πρωτοβουλία''. Η ''Αριστερή Πρωτοβουλία'' έχει ως  επικεφαλής τον Γ. Παναγιωτακόπουλο και είναι διαμορφωμένη τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας έχει ως εξής:
''Ο Υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση, απροκάλυπτα, απροσχημάτιστα και αδιάκριτα μετατρέπουν τον πολίτη σε πελάτη για να υποστηριχθεί χωρίς όρους η ιδιωτική υγεία. Με ένα νομοσχέδιο σκούπα χωρίς τομές αλλά με έντονο διαχειριστικό χαρακτήρα η υγεία από δημόσιο αγαθό εμπορευματοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ιδιωτικών συμφερόντων που απαιτούν να θυσιάσει ο ελληνικός Λαός τη ζωή του για να αποκομίσουν παραπάνω κέρδος. Η επιδιωκόμενη ενοποίηση των κλάδων υγείας και των ταμείων εξυπηρετεί μια λογιστική λογική για δήθεν εξορθολογισμό των δαπανών της υγείας αλλά κατ' ουσία αποδιαρθρώνει τις δομές του υπάρχοντος συστήματος υγείας μέσα από την ισοπέδωση των παρεχόμενων υπηρεσιών απαιτώντας από τους Έλληνες πολίτες να στοιχούνται σε ατελείωτες σειρές αναμονής ή και να εγγράφονται σε ατελείωτες λίστες αναμονής που καμία χρησιμότητα δεν έχουν. Με άλλα λόγια απαιτεί από εκείνους που δεν έχουν χρήματα -και στις μέρες μας η κυβέρνηση αύξησε πολύ τον αριθμό τους- να συνωστίζονται στα πρωινά ιατρεία του ΕΣΥ και σε κείνους που πληρώνουν και να απευθύνονται στα απογευματινά ιατρεία. Ο Υπουργός απαιτεί οι Έλληνες να διακρίνονται σε νέες "κοινωνικές τάξεις" σύμφωνα με το πόσο μπορεί να αγοράσουν την υγειονομική τους περίθαλψη.

ΚΤΕΛ παντού


Πηγή: ΑΥΓΗ

Το βασικότερο από τα επιχειρήματα με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να διαλύσει τις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες (με τα ΚΤΕΛ να καιροφυλακτούν) είναι πως το κράτος δεν μπορεί να επιδοτεί τις μετακινήσεις και ότι πρέπει οι αστικές συγκοινωνίες να στηρίζονται στα χρήματα που εισπράττουν από τα εισιτήρια.
Ο ΟΑΣΘ, που αποτελεί πολυμετοχική ιδιωτική επιχείρηση η οποία εδώ και χρόνια κατέχει το μονοπώλιο των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, επιδοτείται αδρά από το κράτος, αυξάνει κάθε τρεις και λίγο την τιμή των εισιτηρίων και κάθε φορά που γίνεται αυτό προτείνει και την κατάργηση των πολλαπλών μετεπιβιβάσεων στο ήδη αυξημένο εισιτήριο. Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΘ το 2002 επιδοτήθηκε από το Δημόσιο 56 εκατ. 270 χιλ. ευρώ, το 2009 121 εκατ. 287 χιλ. ευρώ, το 2010 ο αντίστοιχος προϋπολογισμός τού έδινε 111 εκατ. 822 χιλ. ευρώ, ενώ το 2011 από το προϋπολογισμένο ποσό των 113 εκατ. ευρώ λέγεται ότι θα πάρει περίπου 93 εκατ. ευρω.

Σ. Ζίζεκ: Γιατί φοβούνται το αραβικό επαναστατικό πνεύμα;


ΠΗΓΗ: Rednotebook
Του Σλάβοϊ Ζίζεκ (Guardian)

Αυτό που δεν μπορεί παρά να χτυπά στο μάτα στις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο είναι η αισθητή απουσία του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού. Στην καλύτερη κοσμική δημοκρατική παράδοση, οι άνθρωποι απλά εξεγέρθηκαν απέναντι σε ένα καταπιεστικό καθεστώς, τη διαφθορά του και τη φτώχεια, και ζήτησαν ελευθερία και ελπίδα για την οικονομία. Η κυνική μαρτυρία των φιλελεύθερων δυτικών, σύμφωνα με την οποία, στις αραβικές χώρες η αυθεντική έννοια της δημοκρατίας περιορίζεται σε φιλελεύθερες ελίτ, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία μπορεί να κινητοποιηθεί μόνο με όχημα το θρησκευτικό φονταμενταλισμό ή τον εθνικισμό, αποδείχτηκε εσφαλμένη. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει στη συνέχεια. Ποιος θα αναδυθεί ως μεγάλος νικητής;

Σκοτάδι βαθύ...

του Φ. Συρίγου

Τώρα, λοιπόν, που το πάθημα (έστω και εξ ανάγκης...) έγινε μάθημα και οι Μεσογειακοί πήγαν, εν τέλει, από εκεί που ήρθαν... Τώρα που η Μέρκελ μάς παίρνει μέτρα για μια νέα, πιο οδυνηρή κλίνη του Προκρούστη... 
Τώρα (λέω εγώ τώρα...) θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθούμε, επιτέλους, με το σκάνδαλο που καταρράκωσε τη χώρα. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004!
ΜΕ ποιον τρόπο, άραγε; Μήπως με εξεταστικές σαν αυτές που κουκούλωσαν το Βατοπέδιο και τη Siemens; Ας είμαστε σοβαροί, δεν βγαίνει τίποτα έτσι. Οχι μόνο γιατί κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, αλλά και γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ήταν υπόθεση ενός, ή έστω δύο κομμάτων.
ΜΑ τότε ποιος είναι ο τρόπος; Ειλικρινά δεν τον ξέρω ούτε μπορώ να τον φανταστώ. Ή μάλλον, πάει το διεστραμμένο μυαλό μου κάπου, αλλά γελάω και μόνο που το σκέφτομαι. Ε ρε γλέντια που θα είχαμε, αν εξαναγκάζονταν τα αδέσμευτα μέσα ενημέρωσης να κάνουν, έστω και έπειτα από τόσα χρόνια, αυτό που δεν έκαναν τότε. Να φωτίσουν την πραγματικότητα, αντί να παίζουν τσιγκολελέτα!