Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη για την ΕΕ



ΠΗΓΗ: FT (via euro2day)
By Wolfgang Munchau
Δημοσιεύθηκε: 13:19 - 05/09/11


Ο πιο ανησυχητικός παράγοντας αυτήν τη στιγμή για την ευρωζώνη είναι πως όλες οι στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κρίσης στηρίζονται σε πρόβλεψη για σχετικά ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.

Το ελληνικό πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο από την αρχή, καθώς όλες οι επίσημες προβλέψεις ήταν λανθασμένες. Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και η δυναμική του χρέους είναι εκτός ελέγχου, σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού. Στην Ιταλία η κεντρική τράπεζα εξέφρασε ανησυχία για το πρόγραμμα λιτότητας της χώρας και για το εάν θα προκαλέσει ύφεση.

Η στρατηγική αναδιάρθρωσης των κεφαλαίων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες -εάν θεωρείτε ότι ο όρος "στρατηγική" αρμόζει σε αυτήν την περίπτωση- επίσης καταρρέει υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε έντονη διαμάχη μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης ως προς το εάν απαιτείται αναδιάρθρωση κεφαλαίων για τις τράπεζες. Οι τελικές ανάγκες αναδιάρθρωσης, όμως, μπορεί να αποδειχτούν μεγαλύτερες και από τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εάν η οικονομία βυθιστεί σε ύφεση.

Δώστε μια ευκαιρία στον Μαρξ να σώσει την παγκόσμια οικονομία



ΠΗΓΗ: Sofokleous 10
Οι σχεδιαστές πολιτικής που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τον πανικό των αγορών, τις διαμαρτυρίες του κόσμου και όλα τα άλλα προβλήματα που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία, καλά θα έκαναν να επιστρέψουν στα γραπτά ενός οικονομολόγου που πέθανε πριν πολλά - πολλά χρόνια: του Καρλ Μαρξ. Όσο πιο γρήγορα αναγνωρίσουν ότι αντιμετωπίζουν μια κρίση του καπιταλισμού από αυτές που συμβαίνουν μια φορά στη ζωή του ανθρώπου, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι θα είναι για να βρουν διέξοδο. 
Το πνεύμα του Μαρξ βγαίνει από το μνήμα του μέσα στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την ύφεση που την ακολούθησε. Η ευφυής ανάλυση του καπιταλισμού από τον Γερμανό φιλόσοφο μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, αλλά η σημερινή παγκόσμια οικονομία εμφανίζει παράξενες ομοιότητες με τις συνθήκες που εκείνος προέβλεπε.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY



 ΠΗΓΗ: ΕΠΟΧΗ
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την κατάληψη της Γουόλ Στριτ στις 17 του Σεπτέμβρη από την πρωτοβουλία «Occupywallst», που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο μετά από κάλεσμα του αμερικανικού εναλλακτικού δικτύου Adbusters, και στην οποία συμμετέχει ένα μεγάλο πλήθος οργανώσεων, κινημάτων και ακτιβιστών. Στόχος των διοργανωτών είναι να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι με σκηνές, κουζίνες και ατομικά είδη προστασίας, που θα μείνουν εκεί επ’ αόριστον σε μια συναρπαστική κατάληψη μέσα στην «καρδιά του κτήνους».Όπως και οι ίδιοι λένε, η δράση τους είναι εμπνευσμένη από το κίνημα των πλατειών στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Ισπανία, και για αυτό ενθαρρύνουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της κατάληψης που θα αυξήσει την συμμετοχή και θα εξασφαλίσει την ασφάλεια.



Από τα διόδια, τώρα στις εφορίες


Μαζική άρνηση πληρωμής διοδίων, μέσων μαζικής μεταφοράς, οικιακών λογαριασμών και από του χρόνου της εφορίας από το κίνημα «Δεν πληρώνω». Κάτω, το σχετικό σήμα.
Μπορεί να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη; Μέχρι σήμερα, παραμένει η καραμέλα όλων των προεκλογικών υποσχέσεων και οι πολίτες μετρούν δεκάδες αποτυχημένες απόπειρες φορολογικών νομοσχεδίων και μέτρων, με αποκορύφωμα τα τελευταία που ελήφθησαν υπό την απειλή της τρόικας. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, που τα «μπιλιετάκια» της εφορίας στέλνονται στους συνήθεις υπόπτους, αυτοί δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν πληρώνουμε την κρίση τους» θα προχωρήσουν σε μαζική άρνηση κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων για το νέο φορολογικό έτος.

Στόχος τους δεν είναι η φορολογική αυτοδικία -γι' αυτό άλλωστε και δεν προχωρούν σε μαζική άρνηση πληρωμής των νέων άδικων φόρων- αλλά η δημιουργία ενός συλλογικού μετώπου αντίστασης, το οποίο θέλουν να οδηγήσει σε έναν δίκαιο επιμερισμό των φορολογικών βαρών.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ



ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΛΟΙ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 7.30μμ ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 7.30μμ ΔΑΦΝΙ , ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ 20, ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7.30 μμ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΜΑΝΤΖΑΓΡΙΩΤΑΚΗ 60, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ 7.30 μμ ΠΑΤΗΣΙΑ, ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ 35, ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΗΣΑΠ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΕΛΑ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ "ΟΛΟΙ ΔΕΘ- ΣΗΚΩΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ 10/9, ΣΑΒΒΑΤΟ, Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ , ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΕΗΛ ΣΤΟ epitropes2010@gmail.com ή τηλεφωνείστε μας
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ "ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ"
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=urfiWqJUbk4