Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Το διακομματικό μενού της διαπλοκής...

thumb

ΠΗΓΗ: Το Ποντίκι

Όλο και περισσότεροι Έλλη­νες αρχίζουν να αντιλαμ­βάνονται ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, που σχηματίστηκε με διαδικασία στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, ήρθε για να μείνει πολύ περισσότερο από τον αρχικό ορίζοντα της 19ης Φεβρουαρί­ου. Ήδη η... σχεδόν αποκλειστική απο­στολή της, η υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, έχει τροποποι­ηθεί και διευρυνθεί με τρόπο ώστε ο εκλογικός ορίζοντας να απομακρύνε­ται πλέον πολύ.
Παράλληλα, όμως, με την επιμήκυν­ση του χρόνου της κυβερνητικής θητεί­ας έρχεται και η - εκ των πραγμάτων - διεύρυνση του αντικειμένου της. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έμειναν ανοιχτά πολλά ζητήματα αρκε­τά καυτά, ώστε, όποια κυβέρνηση κι αν τα έπιανε, θα ρίσκαρε μεγάλο πολιτικό κόστος.

Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Παραβίαση της Κοινοτικής νομοθεσίας στην υπόθεση της εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων διαπιστώνει και υποδεικνύει με κατεπείγουσα ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.
 ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
Στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής, αναφέρεται στον νόμο 4024/2011 της 27ης Οκτωβρίου 2011, που θεσπίζει την «εφεδρεία» των δημοσίων υπαλλήλων και αφού τονίζει ότι τοαπαράδεκτο, αντεργατικό και αντικοινωνικό μέτρο της εφεδρείας παραβιάζει ευθέως, το ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους, σημειώνει ότι παραβιάζεται επίσης και η κοινοτική νομοθεσία, αφού «συνεπάγεται διαφορετική δυσμενής μεταχείριση ευθέως συνδεόμενη με την ηλικία».
Εξηγώντας το θέμα ο έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει ότι «τίθενται άμεσα σε εργασιακή εφεδρεία και απολύονται μετά από διάστημα 24 και 12 μηνών αντίστοιχα, πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και δημόσιοι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εφόσον στις 31/12/2013 θα συμπληρώσουν το 55 έτος της ηλικίας τους και θα έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας» και συνεχίζει «Όπως είναι σαφές, η επιλογή των εργαζομένων που εμπίπτουν στην εφαρμογή του μέτρου γίνεται με βάση την ηλικία τους και ως εκ τούτου αποτελεί δυσμενή διάκριση». Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο έλληνας ευρωβουλευτής επιχειρηματολογώντας σχετικά επικαλείται:

Γκίκας Χαρδούβελης: Εκλεκτά έργα και λαμπρές ημέρες



ΠΗΓΗ: aristero blog
του Π. Μαυροειδη
O  Γκίκας  Χαρδούβελης, καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι  ο νέος  επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου!
Στο επιστημονικό και επαγγελματικό βιογραφικό του,  που παρουσίασαν τα πρόθυμα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, περισσεύουν τα πτυχία, οι διακρίσεις, τα φωτοστέφανα.
Εμείς από όλα αυτά θα ξεχωρίζαμε τρία πράγματα.
Πρώτον , τι έκανε μέχρι χθες ο αγαπητός κ. καθηγητής; Πως έβγαζε το ψωμί του;  Από το 2005 έως τον Νοέμβριο του 2011 διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Έρευνας του Ομίλου EUROBANK EFG!   Έξοχα. Θα σώσει το λαό, ένας ακόμη καλοταϊσμένος γραφειοκράτης του τραπεζικού συστήματος. Δεν είναι παράξενο:  Στο 1,6 τρισ. ευρώ έφτασαν οι κρατικές ενισχύσεις υπέρ του χρηματοπιστωτικού τομέα από τις οποίες επωφελήθηκαν οι τράπεζες την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2008 έως την 31η Δεκεμβρίου 2010, όπως ανακοίνωσε  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω ενίσχυσης (74%) έλαβε τη μορφή κρατικών εγγυήσεων επί της συνολικής χρηματοδότησης των τραπεζών. Αν θέλουμε λοιπόν να μιλήσουμε  για κάποια χούντα, αυτή είναι η πολυεθνική χούντα του χρήματος, του κεφαλαίου, με δεσπόζουσα θέση του χρηματο-πιστωτικού τμήματος του.

θα καταλήξουμε σαν την Ελλάαααααδα! του Paul Krugman



Μπορεί να σωθεί το ευρώ; Πριν από λίγο καιρό μας έλεγαν ότι το χειρότερο πιθανό αποτέλεσμα θα ήταν μια ελληνική στάση πληρωμών. Τώρα όμως μια πολύ ευρύτερη καταστροφή μοιάζει εξαιρετικά πιθανή.
ΠΗΓΗ: tvxs
P. Krugman
Είναι αλήθεια ότι η πίεση των αγορών μειώθηκε κάπως την Τετάρτη, μετά από τη θεαματική ανακοίνωση των κεντρικών τραπεζών για την επέκταση των πιστωτικών γραμμών τους (η οποία στην πραγματικότητα δεν αλλάζει τίποτε). Αλλά ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι βλέπουν πλέον πως η Ευρώπη οδηγείται σε νέα ύφεση, ενώ οι απαισιόδοξοι προειδοποιούν ότι το ευρώ ίσως γίνει το επίκεντρο μιας ακόμη παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Πώς πήγαν τα πράγματα τόσο άσχημα; Η απάντηση που ακούει κανείς συνεχώς είναι ότι η κρίση του ευρώ προκλήθηκε λόγω δημοσιονομικής ανευθυνότητας. Ανοίξτε την τηλεόραση σας και είναι πολύ πιθανό να ακούσετε κάποιον ειδικό να δηλώνει ότι, αν η Αμερική δεν ψαλιδίσει τις δαπάνες της, θα καταλήξουμε σαν την Ελλάδα. Την Ελλάαααααδα!