Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Νοσοκομείο Θηβών


Πρός  τόν                                                                                                                         17. 12. 2010
Εξοχώτατο  Πρόεδρο  τής  Ελληνικής  Δημοκρατίας  Κο  Κάρολο  Παπούλια
Βασ. Γεωργίου  Β΄ 2, Αθήνα, 10028

Θέμα : Συνεχείς  αναβολές  στην  εκδίκαση  υποθέσεως  στο  3μελές  Εφετείο  Κακουργημάτων

Κοινοποιήσεις (προς  ενέργειαν)
Πρόεδρο & Αντιπρόεδρο  Κυβερνήσεως, Πολιτικές  Ηγεσίες  Υπουργείων Δικαιοσύνης & Υγείας,
Πρόεδρο  & Εισαγγελέα  του  Αρείου  Πάγου,
Γενικό  Επιθεωρητή  Δημ. Διοικήσεως, Συνήγορο  του  Πολίτη,
Προέδρους  &  Μέλη  των  Διαρκών  Επιτροπών  της  Βουλής :
Οικονομικών  Υποθέσεων – Κοινωνικών  Υποθέσεων – Δημ. Διοικήσεως, Τάξεως & Δικαιοσύνης
Προέδρους  &  Μέλη  των  Ειδικών  Μονίμων  Επιτροπών  της  Βουλής :
Θεσμών & Διαφάνειας – Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων  του  Ανθρώπου
Κοινοποιήσεις  (προς  ενημέρωσιν  και, εάν  επιθυμούν, ενέργειαν)
Πρόεδρο  Ν. Δ., Γενική  Γραμματέα  Κ.Κ.Ε., Πρόεδρο  Κοινοβουλευτικής  Ομάδας  ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρο  Δ.Α.
Πρόεδρο  & Αντιπροέδρους  της  Βουλής  των  Ελλήνων

Στρατιωτικοί κατά μνημονίου



Τα σκληρά μέτρα του μνημονίου δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο τον Ελληνικό Στρατό, με αποτέλεσμα στρατιωτικοί μόνιμοι, φαντάροι και ΕΠΟΠ να διαμαρτύρονται εναντίον των αυστηρών μέτρων το τελευταίο διάστημα.
Και ο Ελληνικός Στρατός φαίνεται να τάσσεται κατά του μνημονίου, οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις ενάντια σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις και καθυστερήσεις μονιιμοποιήσεων, παραιτήσεις αξιωματικών, προσλήψεις ειδικών εφέδρων «μισθοφόρων» και άλλα μέτρα που υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματά τους.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», η πιθανή ένταξη των στρατιωτικών στο Ενιαίο Μισθολόγιο που προβλέπεται να εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε μείωση των μισθών έως και 20%, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι το μνημόνιο δε θα τους επηρέαζε. Οι μισθοί των στρατιωτικών βασίζονται κατά μεγάλο μέρος στα επιδόματα και εάν κάποια από αυτά καταργηθούν, οι αποδοχές τους θα μειωθούν σημαντικά, όπως και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, καθώς τίθενται σε κίνδυνο τα ταμεία.

Αννακοίνωση Δικηγορικου Συλλόγου Αθήνας

Σκέψεις για τη 15η Δεκέμβρη





ΠΗΓΗ: avantgarde
Αναμφίβολα η σημερινή απεργιακή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ήταν όχι μόνο μεγάλη αλλά κυρίως μια μαχητική απάντηση στον αντεπαναστατικό νόμο για τις εργασιακές σχέσεις. Όμως δεν ήταν ούτε η μεγαλύτερη εργατική κινητοποίηση της μεταπολίτευσης ούτε καν της 5ης Μάη. Και πάρα τη μαχητικότητα μερικών εκατοντάδων διαδηλωτών στην Πλ. Συντάγματος που επέλεξαν τη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής και των χιλιάδων ακόμα που αμύνθηκαν όσο αυτό ήταν δυνατόν μέσα στα νέφη του χημικού πολέμου που εξαπέλυσαν για ακόμη μια φορά οι ορδές των ένοπλων φρουρών του κράτους, σε καμία περίπτωση αυτό δεν αναλογεί στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και η πλειοψηφία της κοινωνίας τους τελευταίους μήνες.Η συμμετοχή επίσης στην απεργία, ακόμα κι αν δεν έχουν ανακοινωθεί ποσοστά, ρωτώντας ο καθένας τους γνωστούς του, σίγουρα μπορεί να έχει ένα μικρό δείγμα της γενικής εικόνας.

Σύνοδος Κορυφής - Ή όταν το ντόμινο φθάνει στη Γερμανία


Πηγή: ΑΥΓΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/12/2010
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ*
Οι “αγορές είναι ηλίθιες”. Αλλά οι πολιτικές επιλογές είναι ίσως οριακά “πιο ηλίθιες”. Το θέμα είναι ότι τα δύο αυτά πεδία συνδέονται απόλυτα. Οι αγορές εντόπισαν το ελληνικό, ιρλανδικό, πορτογαλικό, ισπανικό, ιταλικό “πρόβλημα” και, όπως κάνουν συνήθως οι χρηματιστηριακές αγορές, το “διόγκωσαν”. Όπως έκαναν με τις μετοχές, τα σπίτια, την τεχνολογία και τόσα άλλα αντικείμενα με τα οποία ασχολήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν. Στην καλή περίοδο τα διογκώνουν “προς τα πάνω”, στην κακή περίοδο τα διογκώνουν “προς τα κάτω”.

Η ποίηση του Τηλέμαχου Χυτήρη




ΠΗΓΗ : Καλλιτεχνες εναντια στο μνημόνιο

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου το βράδυ - παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδίου που κατακρεουργεί τις συλλογικές κατακτήσεις των εργαζομένων - στο Μουσείο Μπενάκη ο υφυπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης πλαισιωμένος από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών παρουσίαζε τη νέα του ποιητική συλλογή "Τι μένει από το ρόδο". Ημασταν εκεί, ανάμεσα στο ακροατήριο. Και επιλέξαμε να ακούσουμε όλες τις ομιλίες προτού τοποθετηθούμε κι εμείς, βάσει του παρακάτω γραπτού κειμένου. 

Γερμανία-Ρωσία-Συμμαχία; [part2]

του ciaoant1



Όπως λέμε εδώ και καιρό, η Γερμανία έχει στρέψει το βλέμμα της προς Ρωσία-Κίνα. Εκεί είναι η κύρια πηγή ενέργειας της, και εκεί είναι μεγάλο μέρος των "καταναλωτών του μέλλοντος" για τις εξαγωγές της (οι "Ευρωπαίοι-Αμερικάνοι καταναλωτές" σβήνουν). Και με την Αμερική, το δολάριο, κτλ να πέφτουν, μια νέα συμμαχία Κίνας-Ρωσίας-Γερμανίας, αν και προφανώς δεν είναι κάτι το "απλό", θα μπορούσε να κυριαρχήσει επί του ΝΑΤΟ. Ας δούμε ένα απόσπασμα από άρθρο του [αστικού] euro2day επί του θέματος:

...τις τελευταίες εβδομάδες όλο και πληθαίνουν δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διαφαινόμενη μετατόπιση του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος της Γερμανίας, το οποίο θεωρείται από Γερμανούς αρθρογράφους, απόρροια των εξελίξεων και της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.