Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Υπογραφές για Επαναδιαπραγμάτευση του Χρέους 
Στη σημερινή θλιβερή συγκυρία, όπου θεωρώ ότι σαν λαός πήγαμε εντελώς σφαγμένοι όσον αφορά την αποπληρωμή των χρεών της χώρας, θα ήθελα να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίον ο Ισλανδικός λαός χειρίστηκε  το χρέος που επωμίστηκε από την κατάρρευση του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος με τις σαλταδόρικες πρακτικές του.  

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη δημοψήφισμα με το οποίο αποφάνθηκαν όχι ότι δεν πρόκειται να τιμήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ολλανδία και Βρετανία, αλλά ότι επιθυμούν επαναδιαπραγμάτευση με καλύτερους όρους.

Νομίζω ότι μια ανάλογη κίνηση από τη μεριά του ελληνικού λαού θα ήταν ρεαλιστική και θα μπορούσε να υποστηριχτεί από πλατύτερα στρώματα.

Σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα δημοψήφισμα δεν μπορεί να διεξαχθεί με μόνη τη συγκέντρωση υπογραφών των πολιτών. Η διεξαγωγή του αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρά ταύτα, αν το αίτημα από τη βάση είναι καθολικό  και η πίεση μεγάλη, πιστεύω ότι δεν θα μπορέσει να αγνοηθεί.

Προτείνω λοιπόν να οργανωθεί site στο οποίο να μαζεύουμε υπογραφές πάνω στο ρεαλιστικό αίτημα:


ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του ΧΡΕΟΥΣ προς τους ΠΙΣΤΩΤΕΣ μας.

Εδώ παραθέτω video με τη συνέντευξη του Ισλανδού Προέδρου Ólafur Ragnar Grímsson προς την αγγλική τηλεόραση, στην οποία ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ αντανακλαστικά του λαού του και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 
Θαυμάστε τον!

Υ.Γ. Η συνέντευξή του είναι προς το τέλος, δείτε πόσο firm είναι και πώς τα χώνει στους βρετανούς για τον τύπο της δημοκρατίας που υποθάλπουν.

AYΡΙΟ ΣΤΙΣ 5,30 -ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΛΟΓΓΕΡΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 5,30
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Δεν είναι κρίση ΜΑΣ • Είναι κρίση ΤΟΥΣ
Είναι η μεγαλύτερη ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
υπέρ του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και της ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
εδώ και 60 χρόνια
Μη μασάς
Όταν σου λένε ότι «ως χώρα χρωστάμε...»
ρώτα τους,
γιατί, μαζί τα φάγαμε;
Όταν σου μιλάνε για τις «αγορές»
ρώτα τους, ποιά είναι η διαφορά τους από τους τοκογλύφους ;
Όταν σου μιλάνε για την ανάγκη να σου κόψουν ένα μισθό
ρώτα τους, ποιος πλήρωσε τα 28 δισ. που χάρισαν πέρυσι στις τράπεζες ;
Όταν σου μιλάνε για «ευέλικτες σχέσεις εργασίας»
ρώτα τους, έχουν κανέναν άνεργο στην οικογένειά τους ;
Όταν σου μιλάνε για τον «υπέρμετρα διογκωμένο δημόσιο τομέα»
ρώτα τους, ξέρει τίποτα το πολιτικό τους γραφείο από διορισμούς και ρουσφέτια ;
Όταν σου μιλάνε για «μέτρα που διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων»
ρώτα τους, γιατί τα χειροκροτούν ο ΣΕΒ, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών?
Όταν σου μιλάνε για «αδυναμία να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις»
ρώτα τους, για τα δισ. που δίνουν κάθε χρόνο για όπλα και μίζες.
Πολλές οι ερωτήσεις
Η απάντηση μία:
στο ΔΡΟΜΟ!!

θυμησου= ΑΥΤΗ η ”πατρίδα”δεν ειναι δική μας-δεν εχουμε κανενα λογο να τη ”σώσουμε” ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ τη ‘δική μας ΠΑΤΡΙΔΑ.


Πρόταση Κοινωνικής Αντίδρασης

By Rick Proser


Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη κοινωνικές διεργασίες αντίδρασης προς τις πρόσφατες κρατικές αποφάσεις. Απεργίες, πορείες και κινητοποιήσεις σε όλο το φάσμα - από το διαδίκτυο μέχρι τις σχολικές αίθουσες - ασκούν μια σαφή πίεση, που ίσως όμως αποβεί μh αρκετή. Οι απεργίες είναι αδύνατον να συνεχιστούν επ' άπειρον, ενώ οι μηχανισμοί καταστολής βρίσκονται σε ετοιμότητα. Καθώς λοιπόν οι δύσκολοι καιροί απαιτούν ασυνήθιστα μέτρα, υπάρχει μια ειρηνική και ριζοσπαστική μορφή δράσης που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική για τον κοινό μας σκοπό. Επεξηγώ αμέσως: 

Είναι γνωστό ότι ο βασικός πυλώνας του οικονομικού συστήματος των περισσότερων αναπτυγμένων χωρών είναι τα τραπεζικά ιδρύματα. Τόσο ζωτικές θεωρούνται οι τράπεζες που πριν ένα χρόνο η Ελληνική κυβέρνηση τις τροφοδότησε προληπτικά και συνοπτικά με 28 δισ. ευρώ. Ομοίως έπραξαν και άλλες χώρες.  
Επίσης είναι κοινό μυστικό ότι το πολιτικό και το τραπεζικό σύστημα έχουν αμοιβαία συμφέροντα. Δε πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πρώην τραπεζικά στελέχη καταλαμβάνουν κρίσιμες πολιτικές θέσεις και αντιστρόφως. H αποσταθεροποίηση μιας τράπεζας - με ότι αυτό σημαίνει - είναι φόβος και τρόμος για τους διευθύνοντες. Άλλωστε η χρεοκοπία της Lehman Brothers ήταν αυτή που πυροδότησε την πολύκροτη παγκόσμια οικονομική κρίση.