Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

M. Bρετανία: London...burning (again!)
ΠΗΓΗ: elva

Tο Λονδίνο καιγεται και πάλι. Δεν ειναι η πρωτη φορα που παρατηρει κανεις όλο και πιο συχνες ταραχες απο τοτε που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Ειναι χαρακτηριστικο οτι την ωρα που οι δυτικοί ηγέτες παλεύουν για να φρεναρουν τον οικονομικό πανικό, οι νέοι συγκουονται με την αστυνομία στους δρόμους του Τοttenhamελεγε χθεσινο  αρθρο τηςSvD

Σημερα διαβαζουμε οτι  συνεχιστηκαν για δευτερη νυχτα και το ΒΒCζητουσε απο τους αναγνωστες του να του πουν πως επηρεαστηκαν απο τις συμπλοκες....Αληθεια αυτο ειναι το μονο ζητουμενο; 

Οι διεφθαρμένοι της Ελλάδας κατηγορούν τον λαό στους φοροκλέφτες της ΕυρώπηςΠΗΓΗ: Ελεύθερη Ζώνη
της Σ. Βούλτεψη


Τον Ιούλιο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ηγέτες του G8 συναντήθηκαν στο Τογιάκο της Ιαπωνίας.

Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που τώρα δίνουν κουράγιο ο ένας στον άλλο, τρέχουν από τηλεδιάσκεψη σε τηλεδιάσκεψη, βλέπουν τις οικονομίες τους να υποβαθμίζονται η μία μετά την άλλη και συνεχίζουν να λαμβάνουν «γενναίες» - κατά τον Έλληνα πρωθυπουργό – αποφάσεις, που την επόμενη στιγμή δηλώνουν ότι πρέπει να τις αναθεωρήσουν.

Εκεί, στο Τογιάκο της Ιαπωνίας, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί αποδείχθηκε πως ήσαν τα πιο… γερά στομάχια στον κόσμο!

Η υποβάθμιση των ΗΠΑ φέρνει μία νέα εποχή


Πηγή: FT (via Euro2day)


Θα υπάρξουν ατελείωτες συζητήσεις για το εάν η S&P δικαίως προχώρησε σε υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας, πόσο μάλλον για το αρνητικό outlook. Αυτή ηιστορική κίνηση, όμως, έχει ήδη γίνει και το παγκόσμιο σύστημα πρέπει να προσαρμοστεί. Υπάρχουν επιπτώσειςαβεβαιότητες, αλλά υπάρχει και μία ευκαιρία.

Μέχρι πρόσφατα, θεωρούνταν αδιανόητο ότι οι ΗΠΑ μπορούσαν να χάσουν την αξιολόγηση του τριπλού "Α". Πράγματι, τα αμερικανικά treasuries ήταν συνώνυμα με την απολύτως ασφαλή επένδυση, σε τέτοιον βαθμό που το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα βασίστηκε και λειτουργούσε με την εκτίμηση ότι το τριπλό "Α" για τις ΗΠΑ ήταν ένας σταθερός πυρήνας, όχι μεταβλητή υπόθεση.