Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

H παγκόσμια εξέγερση στο χάρτη


Time Lapse Mapping the Global Protests and Uprisings (Video)

John Caelan from the website The Swamp Post has created a couple of time-lapse videos that map protests from December 18 to March 7, 2011, where the protests and uprisings can be seen spreading out into different countries.
This next one focuses on the Middle East region:




Τους σφάξανε με τα κεσεδάκια


ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Των ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ
Δεν φταίμε εμείς. Ρίξαμε τα γιαούρτια στον αέρα και εξοστρακίστηκαν.
Ή μάλλον εκπυρσοκρότησαν κατά λάθος.
Άλλωστε είναι δύσκολο να πετύχεις τον Πάγκαλο εσκεμμένα από τέτοια απόσταση.
Ο ίδιος πάντως έβγαλε ανακοίνωση και είπε ότι το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ετοιμάζει αντάρτικο.
Ήταν κάτι σαν την επίθεση στο Λιτόχωρο το '46, στο προφορικό
Η προχθεσινή οργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής, που είναι γνωστός για την αγριότητά του.
Την κατευθύνει ο αιμοσταγής Σπύρος Κοκκινοπράσινος (Καπετάν Αγελαδίτσας.)
Πολιτικός επίτροπος είναι ο γνωστός Ακροναυπλιώτης Μήτσος Στραγγιστός (Βελουτέλας).
Την 9ην νυκτερινήν διλοχία Συριζοσυμμοριτών του Ταγματος Κερατέας κινούμενη στο δύσβατο δρομολόγιο Μπλόκο του Ματά -Τζάμπο Κερατέας - Πάνω Καταπατημένα - Μπριτζολάκια ενήργησε αιφνιδιαστικά κατά του κ. Αντιπροέδρου.

Πετάει-πετάει ο Καρχιμάκης;

 
Πηγή: ΑΥΓΗ
Καρτερός Θανάσης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/03/2011
Εν μέσω βομβαρδισμών στη Λιβύη και σεισμών στην Ιαπωνία πέρασε μάλλον στα ψιλά η είδηση: Δύο υφυπουργοί (ο Ντόλιος του Εσωτερικών κι ο Σαχινίδης του Οικονομικών) κι ένας υπουργός (ο Ρέππας) σκάρωσαν και υπέγραψαν κοτζάμ κοινή υπουργική απόφαση, για να συστήσουν προσωποπαγή θέση στο υπουργείο Μεταφορών και να μεταθέσουν σ’ αυτή (από την Ολυμπιακή!) τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Με την πρόβλεψη η θέση να τον περιμένει μέχρις ότου περάσει από τις τάξεις του βουλευτή στις τάξεις του απλού πολίτη.
Έτσι ο γενικός εισαγγελέας του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που αποκαλύπτει και στιγματίζει τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, αφού διορίστηκε κάποτε και με τρόπο που μπορούμε να φανταστούμε στην Ολυμπιακή, αφού (δεν) εργάστηκε με τρόπο που επίσης μπορούμε να φανταστούμε σ’ αυτή, τώρα εξασφαλίζει και το μέλλον του -μην τύχει καμιά στραβή και βρεθεί στο δρόμο ο άνθρωπος. Αποδεικνύοντας ότι πίσω από τα γνωστά μεγάλα λόγια για τη νέα Ελλάδα συνεχίζονται τα γνωστά μικρά έργα του ΠΑΣΟΚ, που έφεραν και την Ολυμπιακή και την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.

Το χρέος δεν βγαίνει – Η ύφεση δεν φεύγει – Η δημόσια περιουσία κάνει φτερά


Πηγή: Κουτί Πανδώρας
Νίκος Κοτζιάς

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει κακές διαπραγματεύσεις. Να έχει στο μυαλό της τα συμφέροντα των λίγων. Να προωθεί την βίαια ανακατανομή εισοδημάτων και περιουσιών σε βάρος των πολλών, μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Δίνει χρόνο στους δανειστές μας να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και όπως πρώτος έγραψα πριν 15 μήνες να αγοράσουν φτηνά την δημόσια περιουσία. Με ψέματα δε, προσπαθεί να συγκαλύψει τις στην καλύτερη περίπτωση ανοησίες της. Ως δε προς την χειρότερη, δεν θα ήθελα καν να αναφερθώ δημόσια.
Τι υποστηρίζει η κυβερνητική προπαγάνδα;
Η κυβέρνηση παρουσιάζει ότι αποκόμισε στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τρία κέρδη: την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, κατά ένα τοις εκατό μικρότερο επιτόκιο και δυνατότητα αγοράς ομολόγων από ειδικό μηχανισμό. Υπολογίζει, λέει η προπαγάνδα της ότι με αυτά κέρδισε έξη δισεκατομμύρια. Επιπλέον, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι μπόρεσε και αποκόμισε αυτά τα κέρδη διότι απέδειξε ότι εργάστηκε τον προηγούμενο χρόνο σκληρά και ως βραβείο αυτής της στάσης της επήλθαν οι καλύτεροι δανειακοί όροι. Μάλιστα, έβαλε τα μέσα του Μνημονίου να ανακοινώσουν με τρόπο ειρωνικό ότι όσα εκείνη κατάφερε δεν τα κατάφερε η Ιρλανδική κυβέρνηση, η οποία «δεν μπόρεσε» να διασφαλίσει χαμηλότερο επιτόκιο όπως η Ελλάδα. Πρόκειται για μια όμορφη εικόνα που θα ξεθωριάσει πολύ γρήγορα. Πιο συγκεκριμένα:

Εκπρόσωποι συμφερόντων


Τρεις ευρωβουλευτές δήλωσαν πρόθυμοι να λαδωθούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, συγκεκριμένων λόμπι.
Κανένας από αυτούς δεν είναι Ελληνας, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρόκειται για έναν Σλοβένο, ο οποίος μάλιστα έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών στη χώρα του, έναν Ρουμάνο, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας του, και έναν Αυστριακό. Σημασία δεν έχει ούτε και η ιδεολογική τους ταυτότητα, ο ένας Σοσιαλιστής, ο άλλος Χριστιανοδημοκράτης. Το χρήμα δεν έχει πολιτικό χρώμα.
Και οι τρεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Sunday Times», δέχτηκαν πρόταση δημοσιογράφων της εφημερίδας -που εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι λόμπι- να εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτά έναντι 100.000 ευρώ το χρόνο για τον καθένα ευρωβουλευτή.
Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος του δημοσιεύματος είναι πως ο Σλοβένος πρώην υπουργός είναι ο εισηγητής της έκθεσης προόδου για τη FYROM, η οποία προωθείται στο Ευρωκοινοβούλιο και περιέχει θετικά για τη γειτονική χώρα συμπεράσματα. Θα μπορούσε, βέβαια, να συμβαίνει και το αντίθετο, η έκθεση να έχει αρνητικά στοιχεία. Ωστόσο, το παράδειγμα αναφέρεται για να κατανοήσουμε όλοι πως πολλές φορές ενδέχεται να διαμορφωθούν πολιτικές για σημαντικά ζητήματα από παράγοντες, τους οποίους δεν μπορεί κάποιος εύκολα να υπολογίσει.
Στις ΗΠΑ οι τακτικές αυτές δεν θα προκαλούσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σχεδόν απροκάλυπτα και σχεδόν φανερά έχουν αναφερθεί περιπτώσεις βουλευτών ή γερουσιαστών, οι οποίοι εκπροσωπούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Οπως δείχνει και το προαναφερόμενο παράδειγμα, και στην Ευρώπη η ποιότητα της δημοκρατίας δεν έχει θεαματικά διαφορετικά χαρακτηριστικά...

Απόφαση ΕΕ για το Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης – το παρασκήνιο & τα κρυφά σημεία της



ΠΗΓΗ: Sofokleous 10
Οι 17 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν τη Δευτέρα ότι ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης (ΜΜΣ) που θα μπει σε λειτουργία από τα μέσα του 2013 θα έχει  καταβεβλημένη κεφαλαιακή βάση ύψους 80 δις ευρώ, προς καταβολή κεφάλαια ύψους 620 δις ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν αν μία χώρα αδυνατεί να πληρώσει το χρέος της. Το συνολικό διαθέσιμο κεφάλαιο προς δανεισμό του ΜΜΣ θα είναι 500 δις ευρώ.
Το επιτόκιο των δανείων του ΜΜΣ θα είναι μικρότερο κατά 1,00% από αυτό του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και θα υπολογίζεται με βάση το euribor και την προσαύξηση κατά 200 μονάδες βάσης για δάνεια τριών ετών ενώ για τα δάνεια που θα αποπληρώνονται μετά τα τρία έτη η προσαύξηση θα είναι 300 μονάδες βάσης. Δεδομένου ότι δε θα υπάρχει επιπλέον χρέωση 50 μονάδων βάσης όπως συμβαίνει με τα δάνεια του EFSF, η συνολική μείωση του επιτοκίου σε σχέση με αυτό του EFSF είναι της τάξης του 1,50%.