Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ eamgr.wordpress.com
Αυτόν τον εφιάλτη, μόνο το μεγάλο Πολυτεχνείο της εποχής μας,
μπορεί να τον αντιμετωπίσει και να τον νικήσει!.

..Χρειάστηκαν 10μέρες διαλυτικών μεθοδεύσεων, ίντριγκας, δολοπλοκιών, πολιτικής τρομοκρατίας του λαού και πλήρους εξευτελισμού κάθε θεσμού και λειτουργίας του αστικοκοινοβουλευτισμού, για να γεννηθεί με εξωσυνταγματικές διαδικασίες η «ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» Καρατζαφέρη-Παπαδήμου-Παπανδρέου-Σαμαρά!!!
- Ο αγωνιστής, αντάρτης από τα 15 του πρόεδρος Παπούλιας!! ζητούσε πελιδνός συγνώμη από το νεοφασιστικό πόλο που τον κατάγγελλε ως συνωμότη.
- Ο πρόεδρος του ανώτατου νομιμοποιητικού οργάνου κάθε εξουσίας (ΒΟΥΛΗ) ανακηρύχθηκε κηπουρός, υπονομευτής και συνωμότης.
- Στο πρωθυπουργό Παπανδρέου απονεμήθηκε δημόσια ο τίτλος του άθλιου ψεύτη, του συνωμότη και μικρόνοα τυχοδιώκτη.

Χαρούμενοι Έλληνες




Μες στην καλή χαρά όλη η Ελλάδα λόγω της νέας κυβέρνησης. Στην ουσία είναι μια χαρά και δυο τρομάρες.

Η νέα κυβέρνηση στο πρόσωπο του Παπαδήμου έχει, σύμφωνα με τα γκάλοπ, αποδοχή πάνω από 80%. Την ίδια ώρα τα κόμματα που την στηρίζουν μετά βίας φτάνουν στο 40%.

Θα μου πεις είναι νωρίς ακόμα. Σε λίγο καιρό η αποδοχή των κομμάτων στήριξης θα είναι όσο η Νέα Σφουγγαροποϊία. Γιατί αυτή η κακοπαιγμένη παράσταση θα λάβει τέλος με δραματικό τρόπο.

Ο στόχος της τρόικας και των συμφερόντων που εξυπηρετεί είναι σαφέστατος. Να δέσει χειροπόδαρα την χώρα και με την νέα δανειακή σύμβαση όπου θα υποθηκευτεί όλη η Ελλάδα, άρα με την επερχόμενη χρεοκοπία θα γίνει η Ελλάδα οικοπεδάκι τους και οι Έλληνες οι δουλοπάροικοι τους.

Παράλληλα να διασφαλίσουν όσο μπορούν τα συμφέροντα των αγορών, δηλαδή των δικών τους τραπεζών.

Θα προλάβουν οι αστοί και η χούντα Παπαδήμου;

Πηγή: Η ΛΕΣΧΗ
του Σπ. Μαρκέτου


Η «δομική προσαρμογή» στις ανάγκες του καπιταλισμού συναντούσε πάντα αντιδράσεις.
Ενα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αστικής μας τάξης, μια από τις λιγότερο θελκτικές ιστορικές της ιδιαιτερότητες, είναι η ακραία βιαιότητα με την οποία συμπεριφέρεται στον λαό όταν βλέπει να θίγονται τα συμφέροντά της. Η ωμότητα των αρχόντων του Μνημόνιου έχει ιστορικό βάθος, αλλά ελάχιστα ανάλογα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Όχι πως ήταν πιο μαλακοί οι αστοί της Γαλλίας, της Αγγλίας ή της Ολλανδίας. Εκμεταλλεύονταν τις αποικιακές τους αυτοκρατορίες με τρόπους παρόμοιους με κείνους που χρησιμοποιούν οι έλληνες αστοί στην Ελλάδα, περιστασιακά και με ακόμη χειρότερους. Αλλά στο εσωτερικό των χωρών τους ανέπτυξαν, κάτω από την πίεση της ταξικής πάλης, πολιτικές κουλτούρες που αξιολογούσαν θετικά τη συνεννόηση και την όχι ισότιμη αλλά πάντως υπαρκτή μοιρασιά βαρών και ωφελημάτων. Αποτέλεσμα, η ανάπτυξη της ιστορικής σοσιαλδημοκρατίας, που επαγγελλόταν τον ταξικό συμβιβασμό.

Ο τεχνοκράτης και το… εθνοσωτήριο συνονθύλευμα


Του Δημήτρη Μυ

Οι σφυγμομετρήσεις που παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο προικοδοτούν τον κύριο Λουκά Παπαδήμο με εντυπωσιακά ποσοστά (75%) αποδοχής, παρότι στο εθνοσωτήριο συνονθύλευμά του βρήκε θέση και η άκρα δεξιά. Υποθέτουμε ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, που ως «στυγνός τεχνοκράτης» όχι μόνο γνωρίζει να διαβάζει τους αριθμούς, αλλά κατανοεί και τι ακριβώς σημαίνουν, έχει αρχίσει να ανησυχεί βαθύτατα για το αν θα μπορέσει να φέρει σε πέρας το έργο που του ανάθεσαν (και από τον συγχρωτισμό του με ακροδεξιούς φωστήρες – τύπου Άδωνι – και από αυτήν τη θετική δημοσκοπική υποδοχή...).
Ο κ. Παπαδήμος ανησυχεί γιατί γνωρίζει πως αυτό το θετικό 75% περιγράφει την ελπίδα των απελπισμένων. Μια ελπίδα που ο ίδιος έχει κληθεί (και θα αναλάβει το έργο) να διαψεύσει, με κάθε τρόπο, ακόμη και με τη στήριξη της ακροδεξιάς.

Ο αστόχαστος στόχος της νέας κυβέρνησης



Πηγή: Sofokleous 10
του Γ. Βαρουφάκη

Η νέα κυβέρνηση συστάθηκε με έναν και μόνο έναν σκοπό: την επιβεβαίωση της Συμφωνίας των Βρυξελλών (της 26ης Οκτωβρίου) από μία ευρεία πλειοψηφία του ελληνικού λαού (ή τουλάχιστον των πολιτικών δυνάμεων που τον εκπροσωπούν) και την εφαρμογή μιας δέσμης μέτρων που αυτή η Συμφωνία απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό δεν αποτελεί ερμηνεία δική μου αλλά προγραμματικό στόχο της νέας κυβέρνησης και απαίτηση των ευρωπαίων εταίρων μας (σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα).
Δεν υπάρχουν ελληνίδες, έλληνες, ακόμα και απλοί φιλέλληνες που να μην εύχονται στην νέα κυβέρνηση να σταματήσει τον εκτροχιασμό της χώρας και να συνεισφέρει στην συγκράτηση της αντίστοιχης κατάρρευσης της ευρωζώνης. Πέραν βέβαια των ευχών, είναι φυσιολογικό όλοι μας να αγωνιούμε για το μέλλον. Κάπου εδώ όμως οι αγωνίες μας διίστανται.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ


Πηγή: sofokleous 10
B. Βιλιάρδος

H κρίση της πολιτικής ανάγκασε τελικά τις αγορές να εγκαταλείψουν τη σκιώδη εξουσία τους και να εγκατασταθούν αυτοπροσώπως στο θρόνο: για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα, διαπράττοντας το τέλειο πολιτικό έγκλημα
Όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους μέσα σε δύο μόνο έτη, η απόγνωση ριζώνει τόσο βαθιά, ώστε καμία κουλτούρα δεν μπορεί να την απορροφήσει εύκολα. Οι απολύσεις συνεχίζονται μετά τις ιδιωτικοποιήσεις, επειδή οι ξένοι, οι νέοι ιδιοκτήτες της χώρας δηλαδή, απαιτούν οι επενδύσεις τους να αποφέρουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη – αλλά και οι αυτοκτονίες συνεχίζονται, ενώ η χώρα παραμένει στον ορό (δόση), χωρίς ποτέ να μπορέσει να ξεχρεωθεί, καταλήγοντας έρμαιο των τοκογλύφων-δανειστών της.



Ο ΜΩΛΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Η μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου Μώλου στάθηκε μικρή για να χωρέσει όλους τους κατοίκους που συνέρρευσαν προκειμένου να ενημερωθούν και να πάρουν αποφάσεις για τα χαράτσια της ΔΕΗ και όχι μόνο. Έγινε μια πλούσια συζήτηση όπου , αφού προηγήθηκε εκτενής ενημέρωση, πάρθηκαν, ομόφωνα, ορισμένες σημαντικές αποφάσεις:
1. Τα συνεργεία των εργολάβων της ΔΕΗ που θα έρθουν να κόψουν το ρεύμα σε οποιονδήποτε πολίτη, έλληνα ή μετανάστη, θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα στον Δήμο Μώλου.
2.Η επιτροπή αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplironodenplirono.com και www.oxidiodia.gr)πλαισιωμένη από πολλά άτομα που έδωσαν τα τηλέφωνα τους, θα είναι σε επιφυλακή και στην παραμικρή ειδοποίηση ότι κάποιο συνεργείο εμφανίστηκε να κόψει ρεύμα θα παρεμβαίνει συλλογικά και αποτρεπτικά


ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ –Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις


 
Γ. Ελαφρός

Ψωμί παιδεία Ελευθερία – η χούντα δεν τελείωσε το ΄73. Το σύνθημα αυτό χαρακτήρισε τον ξεσηκωμό του Ιούνη, ανέδειξε το οξύτατο δημοκρατικό πρόβλημα της εποχής μας σε άμεση σύνδεση με το καθοριστικό κοινωνικό ζήτημα κι έδειξε πόσο επίκαιρο είναι το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Πως τα φέρνει η ζωή… Να είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή η σύγχρονη «χούντα» των αγορών, που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από το κυνοβούλιο των εξαγορασμένων, στις 16 Νοέμβρη, την ημέρα που 38 χρόνια πριν τα τανκς των συνταγματαρχών (με αμερικάνικα «καύσιμα») περικύκλωναν το κατειλημμένο Πολυτεχνείο.

COLPO GROSSO ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ




ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ:

To αγγλικό δίκαιο καίει τη “σωτηρία”

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Kόσμος του Επενδυτή, Σάββατο 12 – Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011


Γιατί Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι λύσσαξαν να μη γίνουν εκλογές; Γιατί θέλουν γραπτές εγγυήσεις από τον Σαμαρά και γιατί περιορίστηκαν στις προφορικές όταν δεν τις έδωσε; Γιατί επιμένουν τόσο πολύ στη γρήγορη ανάληψη νέων δεσμεύσεων από τη Βουλή; Γιατί Τράπεζες και Κομισιόν υπερβαίνουν κάθε εσκαμμένο στις σχέσεις με μέλος της ΕΕ, πότε απευθύνοντας ωμά τελεσίγραφα και πότε επιβάλλοντας κυβέρνηση ή περίπου διορίζοντας Πρωθυπουργό; Εξηγούνται όλα από την οργή για τον Παπανδρέου; Τέτοια ομοβροντία ωμότατων πιέσεων ασκήθηκαν μόνο στην περίπτωση του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν, όταν παιζόταν η ύπαρξη κυρίαρχου κράτους στην Κύπρο και τα δικά τους δικαιώματα στο νησί. Ακούμε καθημερινά τις φοβερές καταστροφές που θα πάθουμε αν δεν εφαρμοστεί η 26η Οκτωβρίου. Κανείς δεν μας εξηγεί όμως σε τι αποβλέπουν, ή τι φοβούνται, όσοι ασκούν τις τρομερές πιέσεις. Απλώς νευρίασαν ή περιμένουν στ’ αλήθεια να σώσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που, όπως και οι προηγούμενες, μόνο ειρωνεία προκαλούν στις εφημερίδες τους και τις αγορές; Ακόμη κι ένας σύμβουλος του Σόιμπλε βγήκε την επόμενη μέρα και δήλωσε ότι η συμφωνία δεν θα περπατήσει, θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο κούρεμα! 

Τα πάντα εκτός από δημοκρατία



ΠΗΓΗ: Knowdame
Μετάφραση ανάρτησης ενός ιταλού ιστολόγου, με αρχικό τίτλο Tutto tranne democrazia, η οποία έγινε από φίλο και μου στάλθηκε για δημοσίευση.
Κάτι περίεργο συμβαίνει. Κάτι που πηγαίνει πέρα από την οικονομική κρίση και μοιάζει περισσότερο με μια κρίση της εθνικής κυριαρχίας. Και δεν είναι το πολύπλοκο ερώτημα που τόσο πολύ φαίνεται να απασχολεί τους κορυφαίους αρθρογράφους μας, εάν δηλαδή είναι λιγότερο ή περισσότερο σωστό να υπαχθούμε στην επιτροπεία της ΕΕ και του ΔΝΤ απαρνούμενοι έτσι, τυπικά και πρόσκαιρα, την κατοχή των ίδιων των κλειδιών του σπιτιού μας. Είναι κάτι βαθύτερο, ένα νήμα σε ένα κουβάρι που είναι δυνατόν να επιχειρηθεί να εξηγηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά δεν είναι συνετό να αφεθεί να διαφύγει της προσοχής μας ενώ επικεντρωνόμαστε κατευθυνόμενα σε κάποια πολιτικά πρόσωπα και όχι σε άλλα.

Ποια Ελλάδα «παραλαμβάνει» ο Παπαδήμος!



ΠΗΓΗ: Εuro2day
Στ. Κοτζαμάνης
Iδιαίτερα τσουχτερός αποδεικνύεται ο μέχρι σήμερα λογαριασμός της οικονομικής κρίσης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καθώς κάθετη υποχώρηση παρουσιάζουν η κατανάλωση και η παραγωγή, την ώρα όπου αυξάνονται η ανεργία και οι τιμές στα ράφια των καταστημάτων! 

Σε αυτήν την Ελλάδα, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, θα κληθεί μεταξύ άλλων να εφαρμόσει αυστηρά -αλλά αναγκαία- μέτρα και να δρομολογήσει σειρά κινήσεις προκειμένου η κατάσταση να αρχίσει να σταθεροποιείται κάπου μέσα στο 2012. 

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα, ο οποίος εμφανίζει την πορεία κάποιων σημαντικών οικονομικών μεγεθών για τα έτη 2009 και 2010, αλλά και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τη φετινή χρονιά. Στην τελευταία στήλη του πίνακα (δική μας προσθήκη) είναι η αθροιστική μεταβολή της τριετίας 2009 - 2011, υπό την προϋπόθεση πως στο υπόλοιπο του έτους θα συνεχιστεί η μέχρι σήμερα τάση. 

The New Progressive Movement



ΠΗΓΗ: ΝΥΤ
By JEFFREY D. SACHS
OCCUPY WALL STREET and its allied movements around the country are more than a walk in the park. They are most likely the start of a new era in America. Historians have noted that American politics moves in long swings. We are at the end of the 30-year Reagan era, a period that has culminated in soaring income for the top 1 percent and crushing unemployment or income stagnation for much of the rest. The overarching challenge of the coming years is to restore prosperity and power for the 99 percent.
Thirty years ago, a newly elected Ronald Reagan made a fateful judgment: “Government is not the solution to our problem. Government is the problem.” Taxes for the rich were slashed, as were outlays on public services and investments as a share of national income. Only the military and a few big transfer programs like Social SecurityMedicareMedicaid and veterans’ benefits were exempted from the squeeze.

«Έχω 5 παιδιά και ζω μόνη μου με 600 ευρώ το μήνα»



Εσύ Γυναίκα

«Έχω 5 παιδιά και ζω μόνη μου με 600 ευρώ το μήνα»
από Γυναίκες ενάντια στο χρέος

Κραυγή απόγνωσης. Γράφει κάτω απ’ τη φαρδιά πλατιά υπογραφή της μια Γυναίκα. Απ’ τις 100 υπογραφές που μαζεύτηκαν στο προαύλιο του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» σήμερα (σε εκδήλωση με ντουντούκα) ενάντια στην εξαθλίωση και στη φτώχια που μας έχουν επιβάλλει», οι 80 ήταν από Γυναίκες. Γυναίκες πολλές «με την κοιλιά στο στόμα», έρχονταν μ’ αγάπη να υπογράψουν το κοινό μας κείμενο των εργαζόμενων και γιατρών του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα».
Ομοβροντία έπεσε χτες μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης». Ο πατέρας απελπισμένος δεν είχε να πληρώσει το «κλειστό νοσήλιο», 950 ευρώ για τη γέννα, αφού η γυναίκα του είναι άνεργη και με άλλα παιδιά.