Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πανωλεθρία χωρίς προηγούμενο



Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Όσο πλησιάζουμε στην 6η Μαΐου τόσο περισσότερο η μιζέρια κυριεύει τα επιτελεία των δύο εταίρων του «δικομματισμού». Όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι το ταξίδι τους προς την Κόλαση είναι... μονόδρομος – όσο μονόδρομος ισχυρίζονταν ότι είναι τα μνημόνια που ψήφισαν για να μας «σώσουν». Όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι μια σαφέστατη καταδίκη τους. Ίσως δε κάτι ακόμη χειρότερο. Μια πανωλεθρία χωρίς προηγούμενο.

Ακόμη και οι φανατικότεροι υποστηρικτές του απερχόμενου μοντέλου εξουσίας – ανεξαρτήτως της «μνημονιακής» ή «αντιμνημονιακής» ρητορικής τους – διαπιστώνουν ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τη λάσπη, όση λάσπη και αν εκτοξεύσουν στους αντιπάλους τους, κυρίως προς τα αριστερά τους.

Δύο οι άμεσοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη - Την πιθανότητα κατάρρευσης τύπου Lehman και την ίδια την ύφεση - Αυτοκαταστροφικός ο κύκλος λιτότητας ειδικά για Ελλάδα



Πηγή: bankingnew.gr

Τον αυτοκαστροφικό κύκλο λιτότητας στον οποίο έχει εισέλθει η ευρωζώνη, καθώς και τα δύο πιο άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ένωση, αναλύει σε άρθρο του ο βρετανικός Guardian, σημειώνοντας ότι η ΕΚΤ μπορεί - αλλά δεν θέλει - να τερματίσει αμέσως την κρίση. 

'Οπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, το πρώτο πρόβλημα της ευρωζώνης είναι η πιθανότητα μιας οξείας χρηματοοικονομικής κατάρρευσης, όπως αυτή που ακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008. 
Βέβαια, προσθέτει, η ΕΚΤ με τον Μάριο Ντράγκι στο τιμόνι, έχει προσπαθήσει σκληρά να αποφύγει τέτοιου τύπου σχεδόν μοιραίες εμπειρίες. Μέσω των LTROs, άλλωστε, έχει μειώσει σημαντικά την πιθανότητα μιας έντονης τραπεζικής κρίσης. 

ΟΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ




ΟΛΑ ΤΑ VIDEOS ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ
ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΗ ΕΔΩ

http://jungle-report.blogspot.com/2012/04/blog-post_29.html

ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2012

Spiegel: Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή!



ΠΗΓΗ: pheme.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ 

Εκτενές άρθρο για την ελληνική πολιτική ελίτ δημοσιεύεται αύριο στο γερμανικό περιοδικό.

Γίνεται οι πολιτικοί που οδήγησαν την Ελλάδα "στο γκρεμό" να υπόσχονται αλλαγή; Το ερώτημα αυτό θέτει το γερμανικό περιοδικό, σκιαγραφώντας το προφίλ των αρχηγών των δυο κομμάτων εξουσίας.

"Όλα θα αλλάξουν υπόσχονται οι πολιτικοί, με πρώτους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού", επισημαίνει η αρθογράφος του Spiegel.

Όπως υπογραμμίζει η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στην Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει, κάτι το οποίο καθίσταται σαφές από τα πρόσωπα των επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

"Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του", τονίζεται στο σχετικό άρθρο. "Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Κώστας Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα"!