Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Καθηγητής Υποκρισίας του Πανεπιστημίου Κρήτης


ΠΗΓΗ: Alfavita
του Μούστου Μανώλη


Του Μούστου Μανώλη,

απόφοιτου Ιατρικής Κρήτης, ειδικευόμενου Ιατρού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και μέλους του ΔΣ ειδικευόμενων

Υπήρξα για χρόνια φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρόσφατα το πανεπιστήμιο μας κατατάχτηκε στην πρώτη θέση της κατατάξης της Αξιολόγησης για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Έχει αναντίρρητα αξιόλογους επιστήμονες και πλούσια ερευνητική δραστηριότητα. Πολλές φορές, μάλιστα, ακούγαμε στα αμφιθέατρα από τους καθηγητές μας οτι σπουδάζουμε στο "Harvard της Μεσογείου"...

Συγχαρητήρια κύριε καθηγητά

ΕΕΤΗΔΕGATE: Υπόθεση ΣΚΑΪ




Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έκανε κατάληψη στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της εταιρείας προκειμένου, όπως υποστήριξε, να αποδείξει ένα τεράστιο ηθικό αλλά και οικονομικό σκάνδαλο. Η κατάληψη διακόπηκε από άμεση επέμβαση των ΜΑΤ τα οποία προχώρησαν σε συλλήψεις. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν την επόμενη ημέρα τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να τους ενημερώσουν για «ένα σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να χαρίσει τεράστια ποσά σε μεγαλοϊδιοκτήτες μειώνοντας το ΕΕΤΗΔΕ, το γνωστό σε όλους μας ως «χαράτσι» μέχρι και 60% στα μεγάλα εμπορικά ακίνητα. Επιπλέον όμως υποστήριξε ότι μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ αφού το τέλος δεν τους επιβλήθηκε ποτέ. Η ΓΕΝΟΠ έδωσε μια λίστα με εταιρείες που καλούνταν να απαντήσουν αν πλήρωσαν μειωμένο ΕΕΤΗΔΕ είτε απαλλάχτηκαν για κάποιο λόγο. 
Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των θιγόμενων εταιρειών και των συνδικαλιστών, αλλά η συζήτηση παρέμενε στο επίπεδο των εντυπώσεων αφού δεν παρουσιάστηκε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Μέχρι σήμερα.