Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πανεπιστήμιο της αλληλεγγύης και όχι του ρατσισμού,



ΠΗΓΗ: alfavita
του Παν. Σωτήρη      
Ένας από τους δρόμους της Πράγας ονομάζεται οδός 17 Νοέμβρη. Δεν παραπέμπει στη δική μας εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά στην εισβολή των ναζιστικών δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο της Πράγας στις 17/11/1939, τη σύλληψη 1200 φοιτητών και την εκτέλεση 9 από αυτούς ως «πρωτεργατών». Για τους εκπροσώπους του φασισμού και της κρατικής τρομοκρατίας το Πανεπιστήμιο ήταν πάντοτε ένας εχθρός.
Γιατί δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι σε όλη την ιστορία του το Πανεπιστήμιο δεν έπαψε να «πολιτεύεται». Ποτέ τα Πανεπιστήμια δεν ήταν χώροι μόνο διδασκαλίας και έρευνας. Υπήρξαν πάντοτε χώροι πολιτικής διαμαρτυρίας, ριζοσπαστικής αναζήτησης, αμφισβήτησης της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων. Λειτούργησαν ως σημεία αναφοράς για τους οραματισμούς ολόκληρων κοινωνιών.

οι καθεστωτικοί τρομοκράτες ...

Πηγή: Ελευθεροτυπία
του Στάθη

Κουράγιο, αδέρφια, έρχεται το ιππικό, έρχονται ενισχύσεις! Γύρω στους 30.000 Κουλοχέρηδες της στρατιάς Γιωργάκης - Τζόγος - Κόκκαλης καταφθάνουν στην επικράτεια, να πιάσουν τα περάσματα, να πιάσουν τα γιοφύρια και να οδηγήσουν το Γένος στην Ανάπτυξη -κάθε

παιδάκι και Φρουτάκια, κάθε άνεργος και Κουλοχέρης - εμπρός παιδιά του ΠΑΣΟΚ, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται...
Το πιο πολύ από την ιστορία του τον λαό τον κυβερνούσαν και τον κυβερνούν οι Εχθροί του Λαού.
*****
Λίγο πριν να τελειώσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Πρόεδρος Ρούσβελτ ήθελε να εκδώσει μια Δεύτερη Διακήρυξη, όχι της Ανεξαρτησίας αυτήν τη φορά, αλλά των Δικαιωμάτων του Αμερικανικού Λαού.
Την ανάγκη για μια τέτοια Διακήρυξη ο Πρόεδρος Ρούσβελτ ένιωσε μέσα από την κρίση του 1929 κι ακολούθως φαίνεται να πίστευε ότι μετά το αίμα που χύθηκε στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», όπως τον είχαν ονομάσει οι Σοβιετικοί, οι απλοί, οι εργατικοί άνθρωποι είχαν το δικαίωμα σε μια νέα αρχή, πιο ανθρώπινη, ότι είχαν 

Ολοι στην Νομική ΤΩΡΑ!!! Αίρεται το άσυλο.

ΠΗΓΗ: Βαθύ Κόκκινο


Ολοι στην Νομική ΤΩΡΑ

 Ολοι στην Νομική ΤΩΡΑ


Οι μπάτσοι ετοιμάζουν εισβολή για να βγάλουν με την βία τους απεργούς πείνας.
Οι πληροφορίες λένε ότι έχει δώσει εντολή η αντι-εισαγγελέας Ραϊνου να μπουκάρουν και ήδη έχουν κλείσει την κυκλοφορία στην Ακαδημίας.


Οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και κατασταλτικών μηχανισμών δεν πρέπει να περάσουν.
Ολοι τώρα στην Νομική να συμπαρασταθούμε στους απεργούς πείνας, μετανάστες. 




Τελευταία ενημέρωση: 
Θέμα χρόνου είναι η έφοδος της αστυνομίας για την απομάκρυνση των μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στο κτήριο της Νομικής, στη Σόλωνος, μετά την άρνησή τους να μετακινηθούν αλλού. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελένη Ράϊκου, δέχθηκε σχετικό αίτημα από την πρυτανεία, ενώ οι περιοχή γύρω από το χώρο έχει αποκλειστεί από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Την επιχείρηση εποπτεύουν πέντε εισαγγελείς. Δύο βρίσκονται επί τόπου και τρεις στη ΓΑΔΑ.

"Η λύση βρέθηκε, αλλά απορρίφθηκε γιατί θέλουν να παραμείνουν εδώ. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συνεννόησης. Θα δούμε τι θα πράξουμε στη συνέχεια. Πάντως, οι χώρος θα προστατευθεί", δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Όσον αφορά στην απόφαση των μεταναστών, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "αποφάσισαν να μη μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτήριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτήριο, που τους προτάθηκε, δεν πληροί τις προδιαγραφές που είχαν συμφωνηθεί".

Οι μετανάστες είναι πιο έξυπνοι

Στην υπόθεση της κατάληψης των μεταναστών στη Νομική Σχολή της Αθήνας, συνέβη κάτι το οποίο πέρασε εντελώς απαρατήρητο και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως οι Έλληνες έχουν λαλήσει κανονικά και δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Για τους μετανάστες της Νομικής μίλησαν όλοι. Ο Παπανδρέου, οι υπουργοί, η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρύτανης, ο αντιπρύτανης, ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Χατζηνικολάου, η Μπακογιάννη, ο Κουβέλης, η Βίκυ Καγιά, εσείς, εγώ – όλοι είχαμε μια πολύ τεκμηριωμένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με τους μετανάστες. Μέσα στο γενικό χαμό, κανείς δεν παρατήρησε πως οι μόνοι που δεν μίλησαν ήταν οι μετανάστες.
Οι μετανάστες –που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι- δεν μίλησαν, και με τη σιωπή τους μας εξέθεσαν όλους. Όλα τα διαπλεκόμενα λαμόγια ξεσπάθωσαν εναντίον των μεταναστών. Κι όπως τους άκουγα, ήταν λες και οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι σαν κι εμάς που κάνουν απεργία πείνας, διεκδικώντας κάποια στοιχειώδη δικαιώματα – ήταν λες και είναι Τούρκοι κομάντος οπλισμένοι με μπαζούκας και θέλουν να μας καθαρίσουν όλους.

Κ.Λαπαβίτσας: Ιδού τα διαπραγματευτικά μας ατού

ΠΗΓΗ: tvxs

Την πεποίθηση ότι το ελληνικό ομολογιακό χρέος των τραπεζών (και της ΕΚΤ) αποτελεί «το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί» της Αθήνας απέναντι στους πιστωτές της εκφράζει στο tvxs.gr ο κ. Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Σε αυτό το πλαίσιο, προκρίνει την αθέτηση των πληρωμών που αντιστοιχούν σε μέρος του χρέους με έλλειμμα νομιμοποίησης. Από την ίδια αφετηρία, άλλωστε, στηλιτεύει την -ορατή- προοπτική ενίσχυσης του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης με απώτερο στόχο την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων από την κυβέρνηση. Διαβάστε επίσης: Τα σενάρια για το χρέος με φόντο την αναδιάρθρωση
Για τον καθηγητή κ. Λαπαβίτσα, συγγραφέα του βιβλίου Η Ευρωζώνη – Ανάμεσα στη λιτότητα και την αθέτηση πληρωμών*, μείζον ζήτημα αποτελεί ο έλεγχος της νομισματικής πολιτικής από την ίδια τη χώρα, καθώς με αυτόν τον τρόπο «το κράτος θα μπορέσει να προστατεύσει τις συντάξεις και τους μισθούς του δημόσιου τομέα. Γενικότερα, θα τονώσει τις εξαγωγές και την παραγωγή, προστατεύοντας την απασχόληση. Θα επιτρέψει, τέλος, τη διαμόρφωση βιομηχανικής πολιτικής ώστε να βρει πιο δυναμικό ρόλο η Ελλάδα στην παγκόσμια οικονομία, προς όφελος των πολλών». Άλλωστε, ο ίδιος θεωρεί ότι «οι νομισματικές ενώσεις ανάμεσα σε χώρες που διαφέρουν συστηματικά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους δεν κρατούν πολύ».

ΦΟΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΦΟΡΟΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ!


ΠΗΓΗ: ISKRA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
 Το νέο φορονομοσχέδιο, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών, κατεδαφίζει πλήρως τα όποια, ελάχιστα, ψήγματα φορολογικής δικαιοσύνης υπήρχαν μέχρι σήμερα στην ελληνική φορολογική νομοθεσία.
Στέλνει από τη μια πλευρά στοαυτόφωρο τους μικροοφειλέτες και τους επιβάλλει ποινές φυλάκισης, ενώ από την άλλη μειώνει από 40% στο 20%(!!!) τη φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών αλλά και των μεγάλων εγχώριων επιχειρήσεων για το σύνολο, ουσιαστικά, των κερδών τους.


Συνοπτικά, τα δώρα στο κεφάλαιο,που περιέχονται στο, υπό διαβούλευση, φορονομοσχέδιο, μπορούμε να τα κωδικοποιήσουμε ως εξής:


- Μείωση της φορολογίας των αδιανέμητων κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων (ΑΕ) από το 24% στο 20%.
- Μείωση της φορολογίας των διανεμόμενων κερδών για τις θυγατρικές των πολυεθνικών αλλά και για τις μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις από το 40% στο 20%. Βέβαια το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι θα υπάρχει φορολόγηση των μερισμάτων με 25% (πλέον του 20%) αλλά αυτό το 25% στην πράξη δεν θα εφαρμόζεται λόγω των απαράδεκτων συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας που έχει υπογράψει η χώρα μας.

Ο γερμανικός εκβιασμός φέρνει εκλογές!



Πηγή: sofokleous 10
Aνατρέπονται οι προσδοκίες για μια ικανοποιητική έκβαση του ελληνικού δράματος με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, καθώς η Γερμανία εκβιάζει πλέον ανοικτά, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγή του ελληνικού Συντάγματος, ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό οι γερμανικοί κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.  Σε αντίθετη περίπτωση, το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί μείωση του τοκογλυφικού επιτοκίου δανεισμού των 110 δις. ευρώ και η χώρα θα τεθεί σε τροχιά ελεγχόμενης χρεοκοπίας το 2013!
Τη γερμανική στρατηγική ενόψει της Συνόδου Κορυφής αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Άσμουσεν, τονίζοντας σε δηλώσεις του από την Νέα Υόρκη, ότι ο μόνος τρόπος για να δεχθεί το Βερολίνο μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι να παράσχουν οι δύο χώρες συνταγματικές εγγυήσεις δημοσιονομικής πειθαρχίας.