Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Περιοδεία του Mετώπου Αλληλεγγυης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική στις γειτονιές της Αχαρνών και Πατησίων Προκλήσεις φασιστών με την ανοχή και την συμπαιγνία της αστυνομίας



Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη περιοδεία κλιμακίου  του Μετώπου – Ελεύθερη Αττική με την συμμετοχή του επικεφαλής Α. Αλαβάνου και πολλών στελεχών και υποψηφίων, στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.
 Η περιοδεία ξεκίνησε γύρω στις 5.00μμ από την πλατεία Βικτωρίας και συνεχίστηκε στις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και έπειτα Αχαρνών. 
Ο Αλέκος Αλαβάνος, τα μέλη και τα στελέχη της Ελεύθερης Αττικής συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα με πλήθος κατοίκων, ντόπιων και μεταναστών και διακίνησαν φυλλάδια με τις θέσεις του συνδυασμού.
Όταν το κλιμάκιο του Μετώπου έφτασε στον Άγιο Παντελεήμονα και ανέβηκε στην πλατεία αντιμετώπισε την επιθετική συμπεριφορά ολιγομελούς ομάδας ατόμων που επιχείρησαν να επιτεθούν φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα, βρίζοντας και εκσφενδονίζοντας αυγά και πλήθος άλλων αντικειμένων. 

Έφτασαν να χειροδικήσουν τραυματίζοντας κάποια από τα στελέχη του συνδυασμού. Μάλιστα μιας κοπέλας εσπασαν τα δόντια απο γροθιά. Όλα αυτά μπόρεσαν να συμβούν εξ αιτίας της προκλητικής συμπαιγνίας της αστυνομίας, ΜΑΤ και μοτοσικλετιστών, που όχι μόνο δεν εμπόδισαν τις βίαιες επιθέσεις των τραμπούκων, φασιστών αλλά ούτε συνέλαβαν κανέναν απ’ τους δράστες.
Το κλιμάκιο του  Μετώπου – Ελεύθερη Αττική 
συνέχισε κανονικά την περιοδεία του και  κατέληξε στην πλατεία Αμερικής όπου διεξάγεται συναυλία στην σκηνή του Φορτηγού με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής.
Ο  επικεφαλής του  συνδυασμού Αλέκος Αλαβάνος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη κ. Παπουτσή καταγγέλλοντας την στάση της αστυνομίας. Για το περιστατικό δήλωσε πως ο χώρος που είναι άβατο για τον πρωθυπουργό, τον υπουργό, τον νομάρχη, τον δήμαρχο δεν είναι άβατο για την Ελεύθερη Αττική.
Το Μέτωπο – Ελεύθερη Αττική δηλώνει λόγω και έργω ότι  δεν τρομοκρατείται από την δράση  και τις απειλές φασιστικών συμμοριών  ούτε και πτοείται από την στάση της αστυνομίας. Αντίθετα θα συνεχίσει την δράση του καλώντας τον λαό στον δρόμο της απελευθέρωσης από την κυβερνητική πολιτική, την τρόικα και το μνημόνιο, αλλά και την φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής στις λαϊκές συνοικίες, με όπλο την αλληλεγγύη και την πάλη των κατοίκων, ντόπιων και μεταναστών, κόντρα στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τα κηρύγματα μίσους και βίας.  
   

124 σχόλια:

στελιος είπε...

Τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει ο Χρυσοχοείδης άραγε για τον αδρανούντα επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων?

Μήπως οι Αριστεροί πρέπει να περι-
φρουρούν τις περιοδείες τους όπως το ΠΑΜΕ?

Μήπως στο μεταναστευτικό πρόβλημα
χρειάζεται να προτείνουμε συγκε-
κριμένες προτάσεις ?

spooky είπε...

A. O Χρυσοχοΐδης ΔΕΝ είναι πια Υπουργός Προ-Πο. Τη θέση του έχει πάρει ο Χρήστος Παπουτσής (ο γνωστός από το Σαμίνα).

Β. Ο Χρυσοχοΐδης ΔΕΝ έκανε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Γ. Ο Παπουτσής ΔΕΝ προτίθεται να κάνει το παραμικρό.

Δ. Στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν μπόλικοι νεοναζί κι ακόμη περισσότεροι στα ΜΑΤ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΤΥΓΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Οι νεοναζί ΕΙΝΑΙ στυγνοί δολοφόνοι. Το'χει η ιδεολογία τους. Μ'αυτές τις ιδέες ("σκοτώστε τους αναρχικούς-κομμουνιστές-μελαψούς-ξένους-μετανάστες-όποιον τέλος πάντων δεν είναι νεοναζί") τους ταΐζουν τα κωλοπεριοδικά τους, τα φασιστικά μπλογκ και οι φύρερ τους, οι οποίοι έχουν στενούς δεσμούς με χουντοφασιστικά σταγονίδια της ΚΥΠ/ΕΥΠ.

Ανώνυμος είπε...

Θα θέλατε να μένετε σε μιά γειτονιά γεμάτη λαθρομετανάστες; (Ετσι για να δούμε πόσο «αντιρατσιστές» είστε).
Ο κ. Αλαβάνος που μένει;

στελιος είπε...

Προς Ανώνυμο 4.29
Το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο κοινωνικό αγκάθι και πολύ δύσκολο πρόβλημα.
Ναι, οι κάτοικοι των περιοχών υποφέρουνε κυρίως από την εγκληματικότητα που είναι μια σοβαρή παρενέργεια του.
Οπως βλέπεις οι καπιταλιστές επιδιώκουν να φέρνουν παράνομα μετανάστες για φτηνά εργατικά χέρια και αδύναμα ,λόγω παρανομίας.
Θα ήθελα να ακούσω την πρότασή σου.
Για μας ε΄νας ορισμένος νόμιμος αριθμός μεταναστών είναι χρήσιμος και με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Ελληνες.
Είναι η καλλίτερη λύση.
Θα δουλεύουν, θα πλρώνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία και θα σέβονται τους Ελληνικούς Νόμους.
Δεν υπάρχει καλλίτερη λύση και πρόταση από την Αριστερά.
Δεν γνωρίζω τι είσαι ούτε και έχει
σημασία , απλά σκέψου το.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ακροδεξιούλη που ντρέπεται να μας πει για την πολιτική του τοποθέτηση

1. Το κυνήγι μεταναστών δεν είχε ποτέ, ούτε πρόκειται να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εάν φύγουν από δω, θα πάνε αλλού και πάλι θα ξαναρθούν εδώ, όσο δεν λύνεται το πρόβλημα. ‘Ήδη φεύγουν Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό. Ήδη η κυβέρνηση της Μέρκελ έλεγε πάρα πολλά ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους. Θα σας άρεσε να τους αντιμετωπίσουν έτσι οι εκεί οι ντόπιοι Γερμανοί? Ως αυτούς που «έτρωγαν» τα λεφτά της ΕΕ που έδινε ο Γερμανός φορολογούμενος?

2. Για τους Αφγανούς μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας, φταίει πρώτα και κύρια η ελληνική κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ, και το ΛΑΟΣ που στέλνουν στρατιωτικά σώματα στο Αφγανιστάν και καταστρέφουν -στα πλαίσια του ΝΑΤΟ- τη χώρα... Συνεπώς, μέτωπο εναντίον του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ του ΛΑΟΣ και του ΝΑΤΟ, και όχι εναντίον των μεταναστών.

3. Η Ελλάδα για τους περισσοτέρους μετανάστες, είναι τόπος μετάβασης και όχι προορισμού. Αλλά η ΕΕ μας υποχρεώνει ως μεθοριακή χώρα, να τους απελαύνουμε προς τις χώρες τους και να μην τους αφήνουμε να πάνε σε άλλες χώρες της ΕΕ. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΕ έχει το κεφάλι της ήσυχο... Συνεπώς, διεκδικούμε ΑΜΕΣΑ την κατάργηση αυτής της άθλιας κοινοτικής οδηγίας, έτσι ώστε να πάνε οι μετανάστες στις χώρες που επιθυμούν.

4. Να διεκδικήσουμε από τον Δήμο της Αθήνας, άμεσες ανακουφιστικές λύσεις στις περιοχές αυτές (Αγ. Παντελεήμονας, πλατεία Αττικής), όπως, κτίρια για στέγαση των μεταναστών, κτιρία-υποδομές για συσσίτιο, υπαίθριες τουαλέτες και καθημερινή καθαριότητα, όλα αυτά με ευθύνη του Δήμου. Το ξέρετε ότι η Εκκλησιά αλλά και το γνωστό Βατοπαίδι έχουν ακίνητα στην γύρω περιοχή και θα μπορούσαν να στεγάσουν αρκετό κόσμο?

Ανώνυμος είπε...

Το ποιο κάτω κείμενο είναι αντιγραφή από το indymedia 12 Οκτωβρίου 2010.
---------------------------------

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1214222
σχόλιο 1214269 τι συμβαίνει αλήθεια από κάτοικος περιοχής 10:25πμ, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010


Εχω πάρει μέρος σε συλλαλητήρια της επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, ήμουν από αυτούς που θα λέγατε ρατσιστές και γνωρίζω ότι δεν έχω καμία θέση στο ιστολόγιό σας. Δεν ξεκινάω με τη φράση-κλισέ "εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά..." αντίθετα αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί.

Οι κάτοικοι όπως κι εγώ δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με τους αλλοδαπούς λόγω της καταγωγής τους. Τα προβλήματα ξεκινούν από τη συμπεριφορά κάποιων από αυτούς. Αν είναι δικαιολογημένοι λόγω της φτώχιας δε σημαίνει ότι δεν αποτελούν πρόβλημα συμπεριφορές όπως κλοπές ηλικιωμένων συνταξιούχων, παρενοχλήσεις, άθλιες συνθήκες που διαβιώνουν και άλλα. Το κυριότερο πρόβλημα όμως είναι ότι είναι ευάλωτοι σε συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος που τους στρατολογούν.

Πριν από καιρό και με πρωτοβουλία κάποιων κατοίκων ξεκινήσαμε έναν αγώνα, όχι απαραίτητα ενάντια στους αλλοδαπούς αλλά ενάντια στις συμπεριφορές αυτές που μας δημιουργούσαν προβλήματα. Οπως ήταν επόμενο βρήκαν έδαφος να δράσουν μαζί μας κομματικές οργανώσεις που είναι γενικά εναντίον των αλλοδαπών όπως το ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή. Αρχικά υπήρξε ανοχή από πλευράς μας γιατί μας υποσχέθηκαν ότι θα μας βοηθήσουν. Η βοήθεια αυτή όπως καταλάβαμε θα ήταν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας δηλαδή να μεσολαβούν για να κάνουμε γνωστά τα προβλήματά μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο δήμο και στη βουλή.

Με τον καιρό και παίρνοντας αέρα αποθρασύνθηκαν. Αρχισαν επιθέσεις σε αλλοδαπούς και κατοίκους που δεν συμφωνούσαν μαζί τους. Το πιό εξωφρενικό όμως ήταν ότι κάτω από το τραπέζι και παρασκηνιακά άφηναν να εννοηθεί ότι έχουν σχέση τόσο με ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας όσο και με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτούς δηλαδή από τους οποίους ξεκινούσε κυρίως το πρόβλημα για το οποίο αγωνιστήκαμε. Οι κεφαλές αυτών των συμμοριών που σχετίζονται με ύποπτα μαγαζιά, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς, προστασίες και άλλα, είναι Ελληνες, κάτοικοι της περιοχής και μη, γνωστοί σε γενικές γραμμές.

Πολλά από τα τσιράκια τους είναι αλλοδαποί που χρησιμεύουν σαν στρατός ενάντια σε άλλους αλλοδαπούς. Αυτοί οι αλλοδαποί είναι καλοί και κανείς δεν τους πειράζει.

Την περασμένη Παρασκευή που έγινε η πορεία των αντιρατσιστών μας έλεγαν ότι θα τους κυνηγήσουν. Δεν έγινε όμως αυτό κι έτσι κατέφυγαν στις γνωριμίες τους στην αστυνομία. Κάλεσαν μάλιστα κάποιους κατοίκους εκβιαστικά να καταθέσουν ότι οι αλλοδαποί κατέστρεψαν τις περιουσίες τους για να δικαιολογηθεί η αστυνομική επιχείρηση εναντίον τους. Οσοι αρνηθήκαμε να καταθέσουμε ψέμματα μας απείλησαν συγκαλυμμένα λέγοντας πως αν δεν καταθέσουμε ότι μας κατέστρεψαν οι αλλοδαποί τις περιουσίες θα βρεθούν κάποιοι που θα τις καταστρέψουν πραγματικά.

Ξεκινήσαμε με όλη την καλή διάθεση να αγωνιστούμε για τα προβλήματα που έχουμε με την εγκληματικότητα και καταλήξαμε να ενισχύουμε άθελά μας τις χειρότερες μορφές της.

Το αυτοκίνητό μου είναι παλιό και φτηνό, όλοι ξέρτουν που βρίσκεται κι αν θέλουν ας μου το κάψουν. Δεν πρόκειται όμως να ξανακατέβω στις δήθεν επιτροπές τους για όλους τους παραπάνω λόγους. Η ζωή στην περιοχή έχει γίνει αφόρητη και σκεφτόμαστε πολλοί να φύγουμε πιά αφού οι υποτιθέμενες λύσεις που προκύπτουν από τις επιτροπές καταντάνε να είναι χειρότερες από το ίδιο το πρόβλημα.

Ξαναλέω ότι δεν είμαι δικός σας και το καταλαβαίνω αν με διαγράψετε. Ηθελα να πω όμως κάποια πράγματα με το όνομά τους είτε αρεσουν είτε όχι.

στελιος είπε...

Προς Ανώνυμο 7.05
Οπως είδες δεν σε διαγράφει κανείς.
Εδώ ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στα προβλήματά μας.
Οι καπιταλιστές και οι συμμορίες όπως και εσύ αναγνωρίζεις δημιουργούν προβλήματα για να διαιρούν το Λαό και να μένουν αυτοί στο απυρόβλητο.
Τίποτε δεν είναι εύκολο, έχετε δίκιο σαν κάτοικοι τέτοιας περιοχής
Ισα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις για όλους είναι η καλλίτερη λύση αλλα πρέπει να εξιδεικευεται κατά τόπο.
Αν είχαμε ικανότερες ηγεσίες στην Αριστερά θα είχαμε εκτοπίσει τους ακροδεξιούς.

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο το post δεν είναι από τον κάτοικο αλλά αντιγραφή από το athens.indymedia.org
Και συγκεκριμμένα στο

σχόλιο 1214269
τι συμβαίνει αλήθεια
από κάτοικος περιοχής 10:25πμ, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010


Σημαντικός που ακολούθησε και ο διάλογος στο εκεί thread

Ανώνυμος είπε...

1214269
τι συμβαίνει αλήθειααπό κάτοικος περιοχής 10:25πμ, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1214222

Ανώνυμος είπε...

Συνέντευξη κίνησης κατοίκων στον Άγιο Παντελεήμονα
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_24/09/2010_356780

[…Κριτική προς την κυβέρνηση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη νομαρχία και το δήμο για την οριακή, όπως τόνισαν, κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα άσκησαν μέλη της Κίνησης Κατοίκων 6ου διαμερίσματος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέντευξη μίλησαν εκπρόσωποι πολλών οργανώσεων, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, η κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», η «Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή» κ.ά.

Επικρίθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης για τη στάση που τήρησε όσον αφορά την ανάκληση της άδειας πραγματοποίησης του φεστιβάλ Αφρικανών Γυναικών το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Αμερικής. Όπως σημειώθηκε, ο Γ.Γ. του δήμου Ηλίας Θεοδώρου δήλωσε σε εκπροσώπους της Κίνησης (που συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο φεστιβάλ) ότι η εκδήλωση αναβάλλεται διότι υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων. Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν και δήλωσαν ότι εάν πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ «θα δράσουν δυναμικά». Όμως, μέλη της Κίνησης επικοινώνησαν, όπως ανέφεραν, με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δήλωσε ότι η αστυνομία είναι έτοιμη να διασφαλίσει την ασφάλεια της εκδήλωσης. Παρ' όλα αυτά, ο δήμαρχος Αθηναίων επέμεινε στην ανάκληση της άδειας.

Οι ομιλούντες εξέφρασαν την αγωνία τους διότι, όπως είπαν, πλέον τον έλεγχο της κατάστασης στην περιοχή έχει το παρακράτος με μέλη και οπαδούς ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων, «νοσταλγούς της χούντας και παραστρατιωτικούς, που με το προκάλυμμα μιας ομάδας περίπου 70 κατοίκων της περιοχής που ασπάζονται τις ίδιες με αυτούς ιδέες, έχουν υιοθετήσει τη βία και την τρομοκρατία εναντίον μεταναστών, προσφύγων και οποιουδήποτε αντιτίθεται στις απόψεις τους».

Κατηγόρησαν την αστυνομία διότι «κάνει τα στραβά μάτια, όταν (σ.σ. οι ομάδες αυτές) επιδίδονται σε προπηλακισμούς και μαχαιρώματα μεταναστών και προσφύγων μπροστά στις διμοιρίες της, παίρνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη και εξαπολύοντας επιχειρήσεις σκούπα». Επέρριψαν ηθικές ευθύνες στα πολιτικά κόμματα που, όπως είπαν, «λάμπουν δια της απουσίας τους από την περιοχή, καθώς εδώ και δύο χρόνια κανείς δεν έχει αποτολμήσει παρά τις εκλογικές αναμετρήσεις να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία, πλην των ακροδεξιών συνδυασμών».

«Ως κάτοικοι νιώθουμε έντονη ανησυχία, θυμό και θλίψη. Είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που μόνο καλό δεν προοιωνίζει. Αρχίζει η περιοχή και μου θυμίζει Κόσοβο ή Τέτοβο πριν από την έκρηξη. Ποια πολιτική παράταξη θα έρθει να τολμήσει να κάνει προεκλογική συγκέντρωση στην περιοχή;» σημείωσε η Μαρίνα Βήχου από την Κίνηση, η οποία πρόσθεσε: «Απειλούνται δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ έχουν κτυπηθεί. Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που πήγε να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στα αστυνομικά τμήματα Αγ. Παντελεήμονα και Ομονοίας για τις απειλές που δέχονται τον τελευταίο καιρό οι Σομαλοί προπηλακίσθηκε από μέλη ρατσιστικών ομάδων μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα».

«Δεν είμαστε εμείς και οι άλλοι», σημείωσε από την Κίνηση η Ηλέκτρα Στοβολίδου. «Ξεκινήσαμε -πρόσθεσε- πριν από δύο χρόνια με υπομνήματα. Πήγαμε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στα αστυνομικά τμήματα. Τελικά ο δήμος το μόνο που έκανε ήταν να κλείσει την παιδική χαρά της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα και να κόψει τα τελευταία δενδράκια στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Η Πατησίων έχει γίνει υπαίθριο πορνείο. Εμείς φωνάζαμε εδώ και δύο χρόνια, αλλά δεν έγινε τίποτα».

«Όπως η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα δεν έκλεισε μόνο για τα παιδιά των αλλοδαπών αλλά και των Ελλήνων, έτσι και εάν εκτραχυνθούν τα πράγματα στους δρόμους που σήμερα δεν μπορούν να βγουν οι μετανάστες και πρόσφυγες, αύριο δεν θα μπορούν να βγαίνουν ούτε Έλληνες», σημείωσε ο συντονιστής του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και πρόεδρος του Συλλόγου Αφγανών Μοχαμαντί Γιούνους και συμπλήρωσε: «Αυτοί περιμένουν δυναμική αντίδραση από εμάς για να προκαλέσουν μακελειό στην περιοχή. Εμείς δεν θα κάνουμε τη χάρη στους φασίστες. Δεν θα επιτρέψουμε να χειροτερεύσει η κατάσταση».]

Ανώνυμος είπε...

Κάτι που φαίνεται να συμφωνεί με αυτά που γραφονται στο Post 23 Οκτωβρίου 2010 7.05 μ.μ. ως προς τι τακτικές των "κατοίκων"
---------------------------------
Από την "Καθημερινή"
----------------------------------
Hμερομηνία δημοσίευσης: 01-10-10
Επεισόδια σε πορεία στον Αγιο Παντελεήμονα


[ Κλιμακώνεται η βία στο κέντρο της πόλης καθώς εντείνονται τα οικονομικά - κοινωνικά προβλήματα και πλησιάζουν οι εκλογές. Σειρά προχθές το βράδυ είχε η πλατεία Αττικής, όπου πλέον μεταφέρεται η «συνταγή» της καταδίωξης αλλοδαπών, αλλά και Ελλήνων, από ακροδεξιά στοιχεία.

Προχθές στις επτά το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αττικής, η οποία είχε αδειάσει από τις οικογένειες άστεγων Αφγανών που έβρισκαν μέχρι προχθές κατάλυμα εκεί, συγκέντρωση της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα με κατοίκους της πλατείας Αττικής και άλλων περιοχών, προκειμένου να σχεδιασθούν οι επόμενες κινήσεις για την εκκένωση γειτονιών από αλλοδαπούς.

Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της συνάντησης αναφερόμενος στους δημοσιογράφους: «Κάποιος πρόδωσε τη συγκέντρωση και πρέπει να τον κρεμάσουμε».

Μετά τη βίαιη αποχώρηση των δημοσιογράφων, η συζήτηση περιστράφηκε στους τρόπους προσέλκυσης κατοίκων ώστε να αντιδράσουν εναντίον των αλλοδαπών και να ψηφίσουν πολιτικούς σχηματισμούς της αρεσκείας των διοργανωτών.

Σε παρατήρηση ότι μαγαζάτορες της πλατείας Αττικής δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας από τους αλλοδαπούς, η απάντηση ήταν: «Οταν δούνε σπασμένα τα αυτοκίνητά τους, θα δείτε πώς θα ενδιαφερθούν»...

Τη διάλυση της συγκέντρωσης ακολούθησαν οι συνήθεις περιπολίες ώστε να μην περάσει κανένας αλλοδαπός από την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αλλοδαπού που επέστρεφε το βράδυ από την εργασία του. Ο αλλοδαπός χτυπήθηκε στο κεφάλι, όπως και οι περισσότεροι από τα θύματα των επιθέσεων, αλλά φοβήθηκε να πάει σε νοσοκομείο...]

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινήθηκα με το γιαούρτι στον Αλαβάνο. Καταρχάς είμαι σίγουρη πως τα παλιά του συντρόφια το καταχάρηκαν και στεναχωρέθηκαν που δεν ήταν εκεί να του ρίξουν κανένα ακόμη.

Κατά δεύτερο άβατο ξεάβατο, ο κ.Αλαβάνος πήγε να αράξει την κωλάρα του στην πλατεία που δεν είναι ξάπλα όλοι σαν τα πτώματα να φτύνουν, να χέζουν και να κατουράνε όπου βρουν. Δεν τον είδα να πηγαίνει προς Πλατεία Αττικής που δεν μπορείς να περάσεις. Και αν για τον κύριο αυτό δεν υπάρχει άβατο, για εμάς υπάρχει, γιατί ούτε σε πεζοδρόμιο μπορούμε να πατήσουμε, ούτε σε πλατείες.

Το γέλιο ήταν με την Πορτάλιου που λέει οι τραμπούκοι, οι Χρυσαυγίτε κάτοικοι και βλέπεις κάτι ανθρώπους νορμάλ, κάτι κυρίες καλοντυμένες, κάτι συνταξιούχους. σιγά που δεν κατάλαβε από ποιούς έφαγε το γιούχα η κουστωδία ΣΥΝ.
Όποιος δεν συμφωνεί με τις ανοησίες είναι φασίστας και όποιος θέλει να επιβάλλει με το ζόρι την εξαθλίωση είναι δημοκρατικός.

Άντε ρε κολλημένοι.

Ανώνυμος είπε...

Και επιτέλους. Λαϊκή συνοικία δεν ήταν ποτέ αυτή η περιοχή. Λαϊκή συνοικία κατάντησε αφού τις φορτώσανε όλα τα μπουρδέλα και μετά όλους τους λαθραίους.

Να έρθει να μείνει εδώ ο κάθε μπουρδολόγος και μετά να μας πει ποιός είναι ρατσιστής, ξενοφοβικός και φασίστας. Που θα κλειδωθεί μέσα στο σπίτι του και δεν θα τολμά να βγει. Και θα πρέπει να ανέχεται και όλη την βρωμυλιά, που δεν υποφέρεται με τίποτα.

Και μετά είπε κανείς πως έχουμε όρεξη να βλέπουμε μαντήλες και μπούργκες; Έκαναν τόσους αγώνες οι γυναίκες για να έρθουν οι Νεάντερταλ να μας πετάνε στην μούρη τις τριτοκοσμικές τους συνήθειες. Μέχρι και κοριτσάκια 12 χρονών έχω δει με μαντήλα. Αλλά εκεί η Αριστερά της προόδου δεν μιλάει. Για την θέση της γυναίκας στην καφρίλα δεν λέει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Η Αριστερά και κομμουνιστές θα είναι πάντα με τους εργαζόμενους, τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους.
Δεν θα δέχεται μαθήματα από οπαδούς του Χίτλερ.
Τον Χίτλερ τον εξοντώσαμε.Πάει και τέλειωσε.

Νοσφεράτος είπε...

μερικοι νομιζουν οτι μπορει να μας δουλευουν απεριοριστα .. Μιλωντας για αγανακτισμένους κατοικους κλπ ..
Φυσικά τα κολπα του ακροδεξιου Φαιστικου παρακρατους με τους Δηθεν ''αγνακτισμένους πολιτες '' ειναι γνωστα απο την Υποθεση Λαμπρακη ..ξαναδειτε τη ταινια Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Για τους ακροδεξιούς που δεν έχουν το θάρρος της πολιτικής τους τοποθέτησης

Το δημοσίευμα του κατοίκου που δημοσιεύτηκε στο indymedia ήταν αποκαλυπτικό. Δείχνει πως η ακροδεξιά εισχωρεί σε "κινήσεις πολιτών" ώστε μετέπειτα να τις ελέγξει.
Η ακροδεξιά ως Λάος πολιτικά έχει τελειώσει λόγω της στήριξης της στο Μνημόνιο. Γιατί ο Καρατζαφέρης ξαναπαρακαλά τον Σαμαρά δεν το σκεφτήκατε; Αν όμως σκεφτόσασταν δεν θα λέγατε αυτά που λέτε.


Πριν 30 η ζωή -και τότε- ήταν ανυπόφορη. Αρκετοί έφυγαν από εκεί και μετά από μερικά χρόνια νοίκιασαν τα σπίτια τους στους πρώτους μετανάστες από Αλβανία και πρώην ανατολικό μπλόκ . Σας διαφεύγει ότι για τους οίκους ανοχής στην γύρω περιοχή "υπεύθυνος" ήταν ο Πιπίνος αγαπημένος του στέματος, και σύμβουλος στο ΥΠΕΞ επί χούντας. Που ενοίκιαζε τα σπίτια του σε "ανακουφίστριες". Ο λαός του είχε δώσει το παρατσούκλι Μπουρδελο-Πίπης.

Οι μόνοι "σωτήρες" που σας έχουν μείνει είναι κάτι βαψομαλλιάδες, πρώην και νυν τρόφιμοι του "διαβόητου" συγκροτήματος τύπου, νοσταλγοί του "Αυριανισμού". Κάποιοι από αυτούς ξεροστάλιαζαν έξω από το αεροδρόμιο όταν ο "ηγέτης" έρχονταν από το Herfield παρέα με την Μιμή. Κάποιοι από αυτούς τους ακροδεξιούς νέας κοπής ήταν και είναι κρατικοδίαιτοι στην Γενική Γραμματεία Τύπου όπως έβγαλε ως ντοκουμέντο το pressme.gr. Κάποιοι από αυτούς υπηρέτησαν επί Σημίτη στην πρεσβεία στο Βελιγράδι εκεί κοντά στην εποχή των βομβαρδισμών. Τότε όμως δεν μιλούσαν για "νεοταξίτες" γιατί τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης -τα οποία συμφέροντα η άκρα δεξιά υπηρετεί- ήταν ταυτόσημα με των Αμερικάνων. Ενώ επί επίσκεψης Κλίντον το 1999 κατεβάσατε δικούς σας για να "συνδράμουν" στο έργο της αστυνομίας ενάντια στους διαδηλωτές. Μπροστά στο ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο πάντα κάνετε τις "πάπιες" και προσφέρετε "υπηρεσίες".

Όταν ο Σόρος αγόραζε τα ορυχεία στο Κόσσοβο στο ένα εκατοστό της αξίας τους, κανένας από τους δικούς σας, που μας το "παίζουν" τώρα ενάντια στον Σόρος είπε έστω και μία κουβέντα. Όταν ο Σόρος ήρθε 3 - 4 φορές τον τελευταίο χρόνο κανένας σας δεν έκανε έστω και μία συμβολική διαμαρτυρία; Ό άνθρωπος έπινε καφέ με τον Παπαχελλά στο Μουσείο, αλλά εσείς λάμψατε δια της απουσίας σας επαγγελματίες πατριώτες της πλάκας. Μπροστά στα δάνεια από ΔΝΤ-ΕΕ και Τράπεζες πάντα κάνετε τις "πάπιες".

Πως νομίζεται; έτσι ξαφνικά εμφανίζονται όλοι ορέ ακροδεξιόπουλα; Σας παίζουν όπως θέλουν και εσείς κοιμόσαστε. Για "πατριώτες κατά των μεταναστών" παλεύετε, μεταμφιεσμένους Πασόκους εποχής.. Μιμής θα ξανα-ψηφίσετε. Ευτυχώς που μπαίνετε και σε κανένα αριστερό μπλοκ μπας και ξεστραβωθείτε(πράγμα που δεν το βλέπω αλλά dum spiro-spero). Όλοι σε αυτή την χώρα έχουν ένα παρελθόν. Κάντε λοιπόν ερωτήσεις σε τι ΚΡΑΤΙΚΕΣ θέσεις ήταν και είναι κάποιοι από τους "σωτήρες σας" που το παίζουν "κάτοικοι Αγ.Παντελεήμονα".Άσχετα αν δεν μένουν εκεί.


Τον Πασόκο τον κάνει..Πασόκος που σαν πολίτης είναι κατά του μνημονίου!

Τον "ανεξάρτητο" τον κάνει ο Πασόκος με άρμα υποψήφιους Μπακογιαννικούς - Οννεδίτες και οπαδούς του Παππαθεμελή!

Τον Ευρωπαϊστή γιαλαντζί Αριστερό, πάλι Πασόκος που δεν μετρά παρά μόνο στα τηλεοπτικά στούντιο.

Και τον ακροδεξιό και πάλι Πασόκος εποχής αυριανής, βαψομαλλίας και κρατικοδίαιτος. Στο πλευρό του ο "ρεσαλταρισμένοι" φίλοι του με το περιοδίκό τους.

Παντού Πασοκ. Σχεδόν σε όλα τα μήκη του πολιτικού φάσματος. Τι χώρα, μα τον Δία!

spooky είπε...

Εγώ το έχω ξαναπεί: έχουμε ΠΟΛΕΜΟ. Και η ακροδεξιά, με όλες της τις εκφάνσεις (νεοναζισμός, νεοφασισμός, Τhird Position, "αγανακτισμένοι πολίτες") αποτελεί διαχρονικά την Πέμπτη Φάλαγγα των κυβερνήσεων.

Σκεφθείτε λίγο με τι μας πιπιλίζουν τα μυαλά τα τελευταία χρόνια τα ΜΜΕ:

1. Ρητορεία περί "τρομοκρατίας"
2. Ρητορεία περί λαθρομετανάστευσης
3. Κήρυγμα συλλογικής ενοχής εις βάρος του λαού (το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου) για να περάσουν οι τράπεζες το δικό τους.

Ο Μιχαλολιάκος (ο φύρερ της Χρυσής Ομελέτας), παλιός ΚΥΠατζής, είναι οπαδός του Χίτλερ (θυμηθείτε το ξεκίνημα της οργάνωσης, αλλά και τα πάμπολλα άρθρα υπέρ του εθνικοσοσιαλισμού, δηλαδή του ΝΑΖΙΣΜΟΥ, στο περιοδικό και στο site των χρυσών αυγών). Ο Χίτλερ νομίζετε έδινε ποτέ δεκάρα για το λαό; Όταν οι τραπεζίτες, οι μεγαλοβιομήχανοι και οι καραβανάδες του είπαν "τελείωνε με τον Röhm (που ήταν ίσως ο μόνος εκεί μέσα με κάπως πιο σοσιαλιστικές ιδέες) γιατί αλλιώς θα μας βρεις απέναντί σου", αμέσως έκανε τη "Νύχτα Των Μεγάλων Μαχαιριών". Κι όσο για τα εργατικά δικαιώματα... Καλά! Ας τόλμαγε εργάτης να διαμαρτυρηθεί για παραβίαση των δικαιωμάτων του από το αφεντικό και τον περίμενε το Άουσβιτς. Ε δε μπορεί, όλο και κάποιο μακρινό πρόγονο μη (παπ)Άριας καταγωγής θα είχε...

Αντικειμενικά πάντως, οι ικανότητες της χώρας για απορρόφηση μεταναστών (οι οποίοι δεν είχαν καμία απολύτως όρεξη να έρθουν εδώ - προορισμοί τους είναι οι "πολιτισμένες" χώρες που τους έχουν εγκλωβίσει εδώ με την κατάπτυστη Συνθήκη του Δουβλίνου: Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και το κακό συναπάντημα) έχουν πια εξαντληθεί. Και οι Ευρωπέοι εταίροι, αλλά και οι εδώ ευρωδίαιτοι τεμπελχανάδες σφυρίζουν αδιάφορα. Και καλά οι "πολιτισμένοι" Βρυξελλιώτες... Αυτοί βρήκαν θύματα εδώ πέρα να φορτωθούν τους απελπισμένους και είπαν "δε -μπιπ- η Ελλάδα, ας γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, εμείς έχουμε το φρούριό μας το απόρθητο κι είμαστε καλά. Εις υγείαν των κορόιδων λοιπόν!". Οι ημέτεροι τι έκαναν;

Βγήκαν οι... πατριώτες που σκούζουν κατά των μεταναστών να πουν έστω μια συλλαβή κατά της Συνθήκης του Δουβλίνου; Κατά της άρνησης της Ευρώπης να πάρει έστω και μέρος αυτού του βάρους; Κατά της πεισματικής άρνησης της Ευρώπης να βοηθήσει στη διασφάλιση των συνόρων μας; Κατά του ποντιοπιλατισμού της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη μη τήρηση εκ μέρους της Τουρκίας των συμφωνιών για επαναπροώθηση μεταναστών;

Είπαν τίποτα;

ΟΧΙ. Βγάλανε έναν ηχηρότατο ΣΚΑΣΜΟ. Τσιμουδιά. Κιχ. Ούτε ΑΧΝΑ.

Μόνο ξέρουν εδώ μέσα να σκούζουν, βάζοντας κακέκτυπα Homo Erectus να σπέρνουν το μίσος και τον τρόμο.

Γιατί; Μα τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Είναι άλλοθι για να προβαίνουν σε πογκρόμ και να εκτονώνουν τα ζωώδη ένστικτά τους. Κι είναι ένας ωραιότατος τρόπος να φτιάχνουν μπαμπούλες για την "πλέμπα". Αντί να μας δείξουν τους πραγματικούς ενόχους (τράπεζες, πολιτικούς και golden boys), μας δείχνουν για ένοχο το φουκαρά που έφυγε κυνηγημένος απ'τη φτώχεια, την πείνα και τον πόλεμο. Υπάρχει πιο ΧΥΔΑΙΟ πράγμα από αυτό; Υπάρχει μεγαλύτερη ξετσιπωσιά;

Αρκετά πια με τους ψυχανώμαλους θαυμαστές του Χίτλερ, αρκετά με τα μπαστάρδια των δωσιλόγων και τους απολογητές των ταγματαλητών.

Υ.Γ. Σαν χθες, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ απελευθέρωσε τη Λάρισα από τη (νυν και αεί) χιτλερική-βησιγοτθική κατοχή. Εννοείται ότι δεν την απελευθέρωσαν τα "πατριωτικά" Τάγματα Ασφαλείας... Και σήμερα η Ελλάδα είναι υπό την κατοχή του ΔΝΤ, το οποίο αποτελεί λόμπι της Bundesbank, της Deutsche Bank, της Angela Merkel-von Bismarck, της Goldman Sachs... Παραδομένη από τους "υπερπατριώτες" του Λά.Ο.Σ. κι από τους "σοσιαλιστές" του ΓΑΠ, με την αμέριστη συμπαράσταση των φινετσάτων και ευγενέστατων "νέων φιλελευθέρων".

Ανώνυμος είπε...

Η Αριστερά, τουλάχιστον η μαρξιστική αριστερά, θα πρέπει να βλέπει τα πράγματα από τη σκοπιά του εργάτη, όχι του "ανθρώπου" γενικώς και αορίστως.

Αυτό σημαίνει πως η αριστερά πρέπει να μιλήσει για το ότι οι εξαθλιωμένοι μετανάστες από τη Μ. Ανατολή (α) δημιουργούνται από τον ιμπεριαλισμό που χτυπά τους λαούς που "έτυχε" να ζουν σε περιοχές με πετρέλαιο και (β) χρησιμοποιούνται ως φτηνή εργατική δύναμη από τους δυτικούς εργοδότες όταν έρχονται εδώ. Όντας εξαθλιωμένοι μέχρι τέλους, είναι φτηνοί, ενώ παράλληλα αδυνατούν να αποκτήσουν(τουλάχιστον όχι εύκολα) ταξική-εργατική συνείδηση, και να ενωθούν με τη ντόπια εργατική τάξη.

Η αριστερά κάτι λέει για το (α), αλλά για το (β) απλά ψελλίζει μισόλογα, και μετά...αρχίζει τη φιλανθρωπία. Βέβαια, όταν ο άλλος πεθαίνει, ορθά πρέπει να το κάνεις και αυτό.

Αλλά η μαρξιστική τουλάχιστον αριστερά [θα έπρεπε να] ξέρει ότι η φιλανθρωπία απλά διαιωνίζει τη σκλαβιά (εξ ου και οι πάμπολλοι φιλάνθρωποι δισεκατομμυριούχοι, η Εκκλησία, κτλ): Πρώτα δημιουργούν τη φτώχεια για εμάς (και τα πλούτη για αυτούς), και μετά μας δίνουν και κανά ξεροκόμματο, ώστε να μη ψοφήσουν οι σκλάβοι, και τους λέμε και ευχαριστώ από πάνω διότι είναι "φιλάνθρωποι".

Τέλος πάντων, εύκολη λύση δεν υπάρχει, διότι απλούστατα τα καραβάνια θα εξακολουθήσουν να έρχονται όσο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στα σπίτια τους από το ΝΑΤΟ. Και οι βομβαρδισμοί είναι απαραίτητοι για τους ιμπεριαλιστές, για να αρπάζουν το πετρέλαιο.

Οπότε ή τους ανατρέπουμε, ή εντάξει, τους αφήνουμε να βομβαρδίζουν, ρημάζοντας του λαούς, και εμείς θα ρημάξουμε τους μετανάστες όπως οι ναζί ρήμαξαν τους Εβραίους. Και έτσι οι τραπεζίτες, βιομήχανοι, πετρελαιάδες, δεσποτάδες θα συνεχίσουν να κυριαρχούν, μπορεί να κάνουν και έναν πόλεμο για το ποιος θα πάρει τί (διότι οι ΗΠΑ πέφτουν και η Κίνα ανεβαίνει), οπότε θα μας στείλουν και σε κανά πόλεμο, αλλά εντάξει "οι μετανάστες φταίνε για όλα", είναι ωραίος και βολικός στόχος

Περισσότερα (η συνέχεια) στο link

Για τις επιθέσεις των φασιστών σε Αλαβάνο-Πορταλιου
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρές καταγγελίες κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, εξαπολύει ο πρώην περιφερειάρχης Κρήτης, Γιώργος Καρτσώλης, που παραιτήθηκε από το κόμμα.

Στην επιστολή που ξεχειλίζει από οργή και αγανάκτηση, ο κ. Καρτσώλης κατηγορεί τον κ. Καρατζαφέρη ότι έχει κότερο το οποίο δε δήλωσε στο «πόθεν έσχες», αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι συμβαίνει με τα οικονομικά του ΛΑΟΣ και τις επιδοτήσεις που παίρνει, ενώ μιλάει και για «σκάνδαλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο» που πρόκειται να ξεσπάσει.

«Εσύ δεν είσαι αρχηγός κόμματος, εσύ είσαι επικεφαλής οργάνωσης δημοσίων σκανδάλων», αναφέρει ο κ. Καρτσώλης, ο οποίος κατηγορεί τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι με δόλο φροντίζει να διατηρούνται χαμηλά τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, προφανώς σε συμπαιγνία με τη ΝΔ και το Μητσοτάκη.

Επίσης, ο πρώην περιφερειάρχης Κρήτης καταλογίζει στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ασυνέπεια με την ιδεολογική γραμμή του κόμματος στα εθνικά θέματα και ειδικά στο Σκοπιανό, ενώ χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις για ορισμένα μέλη, όπως «τηλεπλασιέ».

Αναφερόμενος στην υπόθεση κατακράτησης από το βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριο Ροντούλη, των αμοιβών των υπαλλήλων του «υπέρ του κόμματος», την οποία έχει αποκαλύψει η zougla.gr, ο κ. Καρτσώλης, επισημαίνοντας ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν τόλμησε να τον επιπλήξει, αναρωτιέται: «Γιατί; Μήπως επειδή «ένοχος ένοχον ου ποιεί;».



Ο κ. Καρτσώλης, μιλώντας στη zougla.gr, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και αφήνει να ξεσπάσει το παράπονο και η αγανάκτηση.


Η zougla.gr ήλθε αμέσως σε επαφή με τον εκπρόσωπο του κόμματος, κ. Κυριάκο Βελόπουλο, καθώς και με το βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για το θέμα.

Στη συνέχεια, επικοινωνήσαμε με το γραφείο του προέδρου του ΛΑΟΣ, όπου μας εξήγησαν πως ο κ. Καρτσώλης επαύθη τηλεφωνικώς και πως η συμπεριφορά του, όπως εικάζουν, άλλαξε από τη στιγμή που ο πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης τοποθέτησε άλλα πρόσωπα στη νομαρχιακή επιτροπή, χωρίς να αναβαθμίσει τον πρώην περιφερειάρχη.

Περισσότερα μαζί με την επώνυμη καταγγελία στο link

Φουρτούνα στο ΛΑΟΣ για Σκοπιανό και κότερα
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

-------------------------------
Τελικά, λεφτά υπάρχουν (στην ακροδεξιά). Κότερα, καμιά 40 αριά ακίνητα..

Ανώνυμος είπε...

@AΙΡΕΤΙΚΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Ο Ρεμ ήταν όντως ψυχανώμαλος όχι σοσσιλιστής. Παλιοί "σοσσιαλίζοντες" ήταν οι Στρασσερικοί
Ο Ρεμ είχε μία παρέα αλητών που τρομοκρατούσαν τους αστούς και πωλούσαν "προστασία". Και ιδού η ανταμοιβή τους.
Αφού πρώτα τους είχαν στρέψει ενάντια στην αριστερά, έβγαλαν το ναζιστικό κόμμα πρώτο κόμμα, ήρθε η εντολή από τους γερμανούς αστούς για την "νύχτα των μεγάλων μαχαιριών" όπου τους "εκκαθάρισαν". Οι Γερμανοί αστοί είναι πολύ κυριλέ για να συνδιαλλέγονται με τσογλάνια

-------

"Ο Υπάλληλός μας". Έτσι προσφωνούσε ο ανεκδιήγητος Φον-Πάπεν τον Χίτλερ πριν εμφανιστελι στα συμβούλια με τους αστούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα στους χρηματοδότες του Ναζιστικού κόμματος ήταν ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΙ όπως οι Κρουπ - Τίσσεν - Φολκ - και φυσικά.. Σήμενς! Λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή;

spooky είπε...

Αληταράς ο Ρεμ; ΣΙΓΟΥΡΑ.

Ψυχανώμαλος; Μέχρι τα μπούνια.

Κάθαρμα; Όσο δεν πάει.

Τσόγλανος; Εννοείται.

Εγκληματίας; Και μόνο το ότι ήταν κολλητός του Χίτλερ τα λέει όλα.

Αλλά ήταν πιο κοντά στο σοσιαλισμό και στο μπολσεβικισμό (μαζί με τον Στράσσερ) απ'ό,τι ο Χίτλερ. Άλλωστε δήλωνε ότι "η πραγματική επανάσταση τώρα αρχίζει", κάτι που ενόχλησε πολύ το μεγάλο κεφάλαιο του νυν και αέι Ράιχ... Φοβήθηκαν μην τυχόν και στρεφόταν εναντίον τους. Γι'αυτό και του είπαν του μαλάκα με το αστείο μουστακάκι "τέλειωνέ τον". Όπως και έγινε. Αυτό δείχνει ότι μέσα στις τάξεις του NSDAP δεν υπήρχαν φιλίες και ανθρώπινες αξίες και αρχές. Πώς θα μπορούσε να υπάρχουν άλλωστε;

Και βέβαια, η διαπλοκή του NSDAP με το μεγάλο κεφάλαιο ήταν απίστευτη. Krupp, Thyssen, Porsche, Messerschmitt, BMW, Daimler-Benz (δηλαδή Mercedes-Benz), Siemens... Άσε που ο Χίτλερ ίδρυσε και αυτοκινητοβιομηχανία! Την KdF-Wagen, σήμερα γνωστή ως Volkswagen! Και για να δείτε τι αποτελεσματική προπαγάνδα κάνουν οι Βησιγότθοι, σκεφτείτε ότι το επικίνδυνο χρέπι που σχεδίασε ο Porsche για την KdF-Wagen, ο Σκαραβαίος (σιγά τη σχεδίαση: κλοπυράιτ στο Tatra T97 ήταν, ο Porsche ήταν ανίκανος να παρουσιάσει δικές του ιδέες... Τι τον περάσατε δηλαδή, για Vincenzo Lancia ή για Colin Chapman;) σήμερα δε συνδέεται με τον Χίτλερ (που έδωσε την εντολή για τη σχεδίασή του), αλλά με το Herbie από τις άθλιες ταινίες του Ντίσνεϋ (άλλος ακροδεξιούλης και παλιορουφιάνος κι αυτός).

Νοσφεράτος είπε...

επειδή παρατηρω Οτι καθε φορά που γινεται κουβένατ για φασισμό παραδόξως η συζητηση σχεδό αυτοματα παει στους Ναζί....
θαθελα να πώ το εξής : Οι Ναζί ηταν η πιο ακραια περιπτωση του Μεσοπολεμικου φασισου.. Και μαλλον η πιο Υστερη

Αν θελλουμε να συγκρινουμε τις σημερινές περιπτωσεις και τους κινδυνους γιατι να μην παμε στο πιο κλασσικο παραδειγμα και αρχετυπο; Τον Φασισμό τυ Μουσσολινι .. Τον πρωτο φασισμό
- σχετικά βιβλια ..
- Πως φιλησα τον Μουσσολινι του
Σ Μαρκετου
- Η Μυστηριωδης φλογα της Βασσιλισας Λοανατου Ουμπερτο Εκο..

--- Κοινο σημειο και των δυο βιβλιων .. Οποιος τα διαβασει παρατηρειτο απλ΄που μας διαφευγει σημερα ..Το ξεχναμε ..

Ο φασισμός δεν ηταν Τοσο οι ακαραιες περιπτωσεις των Ναζί ΕΣΑ, σΤΡΑΣΣΕΡΙΚΏΝ κλπ

αλλά οι πολύ πιΟ κοντινές και οικειες εμπειριες που εχουΜε και σηερα .. Ενας θριαμβος του κοινοτοπου , μια επανασταση της Βλακειας..
Και δυστυχώς ειχε μαζική αποδοχή και κοινωνική νομιμοποιηση κατα τον ΜεσοπολΕμο

- ισωςπερπει να ξαναδιαβασουμε τον Ραιχ :ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Νοσφεράτος είπε...

περι πολιτιστικου ρατσισμου

http://nosferatos.blogspot.com/2010/06/blog-post_665.html

Ανώνυμος είπε...

Ο Ν. Σοφιανός για τους μετανάστες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

-Μολις μίλησε για το Αφγανισταν "κόψανε" τον Σοφιανό. Και μιλούσαν συνεχώς πάνω του. Αν μιλούσε κανένας Πασόκος ή ο Καρατζαφέρης όλα τα "παπαγαλάκια" σούζα.


-"Αγανακτισμένοι πολίτες" το MEGA στον Αγ.Παντελεήμονα. Τα συγχωροχάρτια στην ακρο-δεξιά ξανααρχίζουν Νοσφεράτε.Ίσως γιατί στους "σωτήρες" του Αγ.Παντελεήμονα υπάρχουν και ΠΑΣΟΚΟΙ παλιάς εποχής.Κάτι αποτυχημένοι κρατικοδίαιτοι "οπαδοί" του συγκροτήματος Κουρή.

Και όπως στου Λαμπράκη προ-χούντας τους έλεγαν Νοσφεράτε τους "αγανακτισμένους". Τα ακούς;
Άρχισαν τα "συγχωροχάρτια" σαν και αυτά που έδωσε ο παππούς του GAP στους γερμανοτσολιάδες μετά το 1944και στους Παπαδόπουλους&CIA προ-χουντικά(ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ με τις ζάχαρες στα ρεζερβουάρ των τανκς του Έβρου 1964-1965).

-Τα "παπαγαλάκια" κατάπιαν την συμφωνία Δουβλίνο 2 που απαγορεύει την μετάβαση των μεταναστών στην χώρα της αρεσκείας τους. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα προορισμού.

Ποια η ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων στην ΕΕ που λέγανε οι αστοί; Αντίθετα οι αστοί λένε ναι στην ελεύθερη διακίνηση των φτηνών εμπορευμάτων θα πρόσθετα



-Τοποθέτηση του Χασαπόπουλου: "Τα υπόλοιπα κόμματα διαφωνούν με τις θέσεις σας...άρα κάτι δεν πάει καλά με τις δικές σας"! ΟΚ από εδώ και πέρα θα λέτε από το MEGA στα άλλα κόμματα το τι ΠΑΣΟΚΙΚΗ θέση θα έχουν που να την εγκρίνετε


- Κανένας από τους εκεί "κατοίκους" δεν έκανε κάτι ενάντια στους πρεζέμπορους. Αυτό υπονόησε ο Σοφιανός που τους λέει ΣΥΜΜΟΡΙΑ.
Ενάντια στους πρεζέμπορους έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, κίνηση οι κάτοικοι των Εξαρχείων θα πρόσθετα.

- Ο Καψής λέει γκάφα την γνωστή φράση του Παπανδρέου "υπάρχουν τα λεφτά".

Από όλα αυτά ΑΙΡΕΤΙΚΕ

Φοβούνται την αντιμνημονιακή ψήφο και το στρέφουν αλλού.Λες και δεν ξέρουν ότι οι εκλογές είναι πολιτικές με δήλωση μάλιστα του GAP. Οι δύο χαμένοι μισθοί και συντάξεις πήγαν στα ταμεία του κράτους ή για μα τα λέμε καλύτερα στην "διαχείριση" της αστικής τάξης.
Προσπαθούν να ξεχάσουν τα
"Το μνημόνιο είναι μία ευκαιρία όπως λένε οι εκπρόσωποι των μεγαλοεμπόρων" ή στο "Επιτέλους μέτρα" όπως λένε οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ.

Ο ρατσισμός είναι κυρίαρχη επιλογή της αστικής τάξης σε περιόδους κρίσης. Ως νέοι Εβραίοι ιερείς, οι αστοί αποζητούν έναν "αποδιοπομπαίο τράγο" για τα δικά τους οικονομικά "αμαρτήματά". Και τα "παιδιά για τα θελήματα" της ακροδεξιάς πάνε για το "χαρτζηλίκι".

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω πως ο Σοφιανός υποννοεί ως ΣΥΜΜΟΡΙΑ τα ακροδεξιά στοιχεία που εμφανίζονται ως ομπρέλα με τον τίτλο "κάτοικοι".
Η "παραλλαγή" νέου τύπου. Ποιο κατατοπιστική η συζήτηση εδώ στο 23Οκτωβρίου 2010 7:05 μ.μ.στο


Και στο indymedia

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1214222

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1217379


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1214596

Όμως για να έχετε άποψη καλύτερα να μιλήσετε με κόσμο από την περιοχή ή να πάτε εκεί και να μην επαφίεστε σε διαδυκτιακά αναγνώσματα

Nοσφεράτε η light-αριστερά ανθρωπιστικού τύπου μας τελείωσε.

Έχουμε πάλη και μάλιστα ταξική. Ανέκαθεν είχαμε αλλά οι τωρινές καταστάσεις, οι καταστάσεις της μεγάλης κρίσης την κάνουν ποιο ευδιάκριτη σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Μόνο να μην περιμένεις να πέσει ο Καπιταλισμός "μηχανιστικά", από μόνος του χωρίς την "προσπάθεια" του-των ταξικών στρωμάτων που πλήττονται.

Νοσφεράτος είπε...

Nοσφεράτε η light-αριστερά ανθρωπιστικού τύπου μας τελείωσε. ''
φυσικά ..καιρος για να δουμε ξανά το ΠΟΛΙΤΙΚΌ να επιστρεφει ..Με την μορφή του Φασισμου(που ηταν και ειναι μαζικός μικροαστσιμός )

καιρός για αντιφασιστικό μετωπο... Και για λιγο δαβασμα για να καταλαβουμε τι πραγματικά συμβαινει ..

... Φυσικά μας τελειωσε τοσο ight-αριστερά ανθρωπιστικού τύπου'' οσο και η χαζοχαρουμενη αριστερά Βερεμπαλιστικου τυπου...Ας επσιτρεψουμε την αντιφασιστική αριστερά..

Υ.γ Οσο για το προηγουμενο σχόλιο που θυμιζει για τον ...παλαιο πασοκισμό τυπου Αυριανης συμφωνω και επαυξάνω ..Ποιος δεν θυμαται τον ΠΡΩΤΟΦΑΣΙΣΜΟ της Αυριανής..
και στα τελη του 80 και στα τελη της περιοδου κΑΡΑΜΑΝΛΉ (ΟΠΟΥ Η ΕΦΗΜΕΡΙς ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΕΡΗΦΑΝΕΥΟΤΝ ΟΤΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕ τον ..ΚΑΡΑΑΝΛΙΣΜΟ ξεσαλωσε να τον Στηριζει

Νοσφεράτος είπε...

Μια αναλογία:
Εκεί γύρω στα 1919- 1920 στη Γερμανία: Οι σοσιαλδημοκράτες αντιμάχονται τους κόκκινους σπαρτακιστες. Κάποια στιγμή σκοτώνουν την Κόκκινη Ροζα και τον Κ. Λημπνεχτ. Οργανώνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των κόκκινων
Την ιδία εποχή σε κάποια φυλακή της Γερμανίας ο Χίτλερ ετοιμάζεται για τον μελλοντικό του ρόλο.
Εκεί γύρω στα 1930. Οι κομμουνιστές –απόγονοι των κόκκινων μισούν τους σοσιαλδημοκρατες. Τους αποκαλούν σοσιαλφασιστες. Στα καμπαρέ του Βερολίνου οι καλλιτέχνες διασκεδάζουν . ..
Εκεί γύρω στα 1933…. Οι ναζί έρχονται στην εξουσία. Βάζουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης αδιακρίτως, και σοσιαδημοκρατες και κομμουνιστές, και Εβραίους, και Τσιγγάνους και, και, . Αδιακρίτως .
Γιατί οι Ναζί δεν κάθισαν να σκεφτούν για παράδειγμα τις λεπτές διαφορές μεταξύ σοσιαλδημοκρατών και κομμουνιστών, σπαρτακιστών, τροτσκιστών και λοιπών.
Για ποιον η αναλογία; Per te fabula narratur.

http://nosferatos.blogspot.com/2009/03/blog-post_1754.html

Ανώνυμος είπε...

@Νοσφεράτος


Η ακροδεξιά αποτελεί διαχρονικά την τελευταία εφεδρεία της αστικής τάξης. Είναι άσχημα στριμωγμένοι με το αντιμνημονιακό κλίμα. Και αυτός είναι ο λόγος που τα πράσινα "παπαγαλάκια" βάζουν θέμα "μεταναστευτικού".

Το 1918 στη Γερμανία το φασισταριό προήλθε από τα λούμπεν στοιχεία που στρατολόγησε η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση ενάντια στην Ρόζα και το τότε ΚΚΓ. Αυτό δείχνει πως όταν είχε τεθεί το ζήτημα της εργατικής εξουσίας, η ηγεσία της σοσιαλδημοκρατίας είχε επιλέξει με ποιους θα συνταχθεί. Με τους αστούς. Οι ηγέτες της σοσιαλδημοκρατίας δολοφόνησαν Ρόζα και Λίμπνεχτ.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Μεταπολεμική Ελλάδα -π.χ.Μακρόνησσος-δεν τα έφτιαξε η δεξιά, αλλά ο Γ.Παπανδρέου, ο γέρος "της Δημοκρατίας" Πριν γράψεις κάτι,διάβασε ιστορία.


Όσο για το εδώ. Μάθε το"βιογραφικό" κάποιων κρατικοδίαιτων "σωτήρων" στην εκεί περιοχή. Το τι σχέσεις θα μπορούσαν να έχουν με το Δημόσιο,με Γενικές Γραμματείες Τύπου και το συγκρότημα Κουρή. Mε λίγο googlάρισμα θα βρεις κάτι

Ανώνυμος είπε...

Κουίσλινγκ...

[ Δρόµοι ]
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 26 Οκτωβρίου 2010

Κουίσλινγκ...
... Μέρες που είναι, πατριωτικές, ας τον θυµηθούµε πάλι τον νορβηγό πρωθυπουργό (φωτό) που παρέδωσε τη χώρα του στους ναζί, µόνο και µόνο για να συγκυβερνήσει µαζί τους. Και που χάρισε έτσι το όνοµά του σε όλους τους προδότες του κόσµου.


Ο όρος...
... εµφανίστηκε για πρώτη φορά σε κύριο άρθρο της εφηµερίδας «Τάιµς του Λονδίνου», µε τον τίτλο «Κουίσλινγκ παντού», στις 15 Απριλίου 1940: «Για τους συγγραφείς, η λέξη Κουίσλινγκ είναι θείο δώρο. Αν τους είχαν προστάξει να σκαρφιστούν µια καινούργια λέξη στη θέση του προδότη, δύσκολα θα είχαν καταλήξει σε µια τόσο πετυχηµένη, που να περιγράφει τόσο αριστοτεχνικά τον ύπουλο και τον αναξιόπιστο».

Κουίσλινγκ γνώρισε ο κόσµος πολλούς στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής.

Και ήταν σχεδόν όλοι τους γέννηµα και θρέµµα ακροδεξιών κοµµάτων και οργανώσεων: ο Κλάουζεν της Δανίας, ο Ντεκλέρκ του Βελγίου, ο Σάλαζι της Ουγγαρίας, ο Πάβελιτς της Κροατίας (ο Πεταίν της Γαλλίας ήταν η εξαίρεση).

Σε αυτά τα χρόνια της οικονοµικής κρίσης, τα αποτελέσµατα µιας σειράς εκλογικών αναµετρήσεων νεκρανασταίνουν πάλι το φάσµα των Ακροδεξιών πάνω από την Ευρώπη.

Από τη Σουηδία µέχρι την Ιταλία και την Ολλανδία και από την Αυστρία µέχρι τη Δανία και την Ουγγαρία, ακροδεξιά κόµµατα εισβάλλουν µε δηµοκρατικές διαδικασίες στα άντρα του κοινοβουλευτισµού και σε πολλές περιπτώσεις συµµετέχουν ακόµη και στην άσκηση της εξουσίας.

Είναι άραγε αυτός λόγος για να φοβούνται οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών ένα νέο κύµα Κουίσλινγκ που θα αλώσει τις δηµοκρατίες τους;

Πάντως, οι κυβερνήσεις των χωρών τους δεν δείχνουν να ανησυχούν. Το αντίθετο µάλιστα.

Οταν πέρυσι τον Δεκέµβριο κατατέθηκε στον ΟΗΕ ψήφισµα που καταδίκαζε τις απόπειρες ορισµένων χωρών, κυρίως των βαλτικών, να αποκαταστήσουν τα θύµατα του ναζισµού και της συνεργασίας µε τον κατακτητή και να γκρεµίσουν τα µνηµεία που τιµούσαν τους πεσόντες στον πόλεµο κατά του φασισµού, υπερψηφίστηκε από 127 χώρες. Οι ΗΠΑ το καταψήφισαν.

Και τα 27 κράτη - µέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης προτίµησαν την αποχή.



Οι ακροδεξιοί...
... δεν φοβίζουν πια όσο άλλοτε. Αλλωστε είναι πολύ συχνά χρήσιµοι στον σχηµατισµό κυβερνητικών πλειοψηφιών µε τα κόµµατα εξουσίας. Τα πολιτικά τους προγράµµατα δεν είναι ασύµβατα. Ολα τους συγκλίνουν στους σιδηρούς νόµους που έχει επιβάλει το πλανητικό σύστηµα του τραπεζικού και χρηµατιστικού κεφαλαίου στους πολίτες του κόσµου προκειµένου να σηκώσουν στους ώµους τους την κρίση του.

Και αυτοί οι νόµοι ήδη εφαρµόζονται απαρέγκλιτα είτε από δεξιές είτε από σοσιαλδηµοκρατικές κυβερνήσεις.

Και συχνά ανελέητα, όπως έλεγε σε συνέντευξή του ο ιστορικός Εµανουέλ Τοντ, που προβλέπει πως «η οικονοµική αδυναµία των κρατών αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην καταστολή και στον αυταρχισµό» (που ήταν πάντα το όνειρο κάθε ακροδεξιού).



Ακόµη και αν ήταν...
... να έρθουν, οι Κουίσλινγκ δεν θα ήταν σήµερα αναγνωρίσιµοι. Επειδή οι Κουίσλινγκ βρίσκονται ήδη εντός των τειχών. Και δεν έχουν βαφτιστεί «Κουίσλινγκ» µα µα «Σωτήρες».



http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4601035

Νοσφεράτος είπε...

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Μεταπολεμική Ελλάδα -π.χ.Μακρόνησσος-δεν τα έφτιαξε η δεξιά, αλλά ο Γ.Παπανδρέου, ο γέρος "της Δημοκρατίας" Πριν γράψεις κάτι,διάβασε ιστορία. ''

κα;ι τα στρατοπεδα συγκεντρωσης στη Γερμανια του 21 τα εφτιαξαν οι σοσιαλδημοκρατες κα βαλνε μέσα τους σπαρτακιστές ..

και απο την αλλη οτνα το 32 οι Ναζί ηταν προ των πυλών οι κομμουσιστες (σταλιναρες ) επεμεν οτι κυριος εχθρος ειναι οι σοσιαλφασιστες ..
Ομως οτα ηρθαν οι Ναζί - αμεσως μετα τον εμπρησμο του Ραιχσταγκ τους βαλαν ολους μεσα στα στρατοπεδα .αδιακρίτως, και σοσιαδημοκρατες και κομμουνιστές, και Εβραίους, και Τσιγγάνους και, και, . Αδιακρίτως .

καταλαβες ανωνυμε Φίλε;

Νοσφεράτος είπε...

1. Συγκροτούνται σε μαζικά κινήματα με κορμό τα μικροαστικά στρώματα.
2. Xαρακτηρίζονται από τη λατρεία του αρχηγού (Χαρισματική ηγεσία).
3. Eγκαθιδρύουν ολοκληρωτικές δομές κράτους.
4. Eθνικισμός.
5. Pατσισμός - Aντισημιτισμός.
6. Aντικομμουνισμός.
7. Συντεχνιακή οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας - Kρατικός κορπορατισμός.
8. Mιλιταρισμός.
9. Aντικαπιταλιστική προπαγάνδα.
10. Έμφαση στους παραδοσιακούς κοινωνικούς θεσμούς, όπως η αυταρχική πατριαρχική οικογένεια.
11. Aντιδραστικός εκσυγχρονισμός.

http://www.ekebi.gr/Fakeloi/fascism/section_a/features.htm

OMADEON είπε...

Ξύπνησα, διάβασα το ποστ και ΟΛΑ τα σχόλια, είδα και το βίντεο....
...και "τα είδα όλα".

Μετά από κάμποση ώρα (που χρειάστηκα για να... συνέλθω) με τον δεύτερο καφέ μου, επισημαίνω τα εξής (συμφωνώντας με όλους, σε γενικές γραμμές).

1. Τα φασισταριά στον Αγιο Παντελεήμονα υπήρχαν εκεί και από παλιά. Από τις αρχές δεκαετίας 90, με τους πρώτους μετανάστες που ήρθαν εκεί (επειδή ήταν φτηνά τα νοίκια).

2. Επειδή είχα ζήσει στην περιοχή (1994-1997 περίπου) είχα δει πολλά, που σήμερα δεν λέγονται συχνά. Π.χ. ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ΜΗ στραβομουτσουνιάσει με αηδία ο κάθε φασιστάκος άμα έβλεπε Ελληνα να μιλάει φιλικά σε ξένο, οποιονδήποτε ξένο. Το ξέρω καλά αυτό γιατί είχα φιλικές σχέσεις με μια Αλβανική οικογένεια (εξαιρετικού επιπέδου, μάνα, πατέρας ΚΑΙ δύο παιδιά ΟΛΟΙ με δίπλωμα πανεπιστημιακό). Ε, οι παρενοχλήσεις που δέχονταν, αυτή η οικογένεια, παρά το επίπεδό της και την ευγένειά της, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ από διάφορα ανθρωπάρια, με είχε κάνει να θεωρήσω την περιοχή "φυτώριο Χρυσαυγουλιτών" ΗΔΗ από το 1997 τουλάχιστον (και ξέρω γιατί ξαναπήγαινα εκεί για καφέ μέχρι και το 2006 περίπου). Οπότε... ΜΗ νομίζετε ότι τα προβλήματα είναι _τόσο_ πρόσφατα. Καζάνι ήταν, ρατσισμού και φασισμού που σιγόβραζε. το καπάκι εκτοξεύτηκε...

3. Μέχρι και την... πρώην γυναίκα μου είχα γνωρίσει στην περιοχή (Πολωνέζα) το 1991 περίπου. Τα γραφεία της μικρής μου εταιρείας (λογισμικού) που... φιλοδοξούσε μα γίνει αναρχικός συναιτερισμός ήταν φάτσα στην πλατεία. Τελικά η εταιρεία έκλεισε και το σπίτι πουλήθηκε, ενώ με τη σύζυγο χώρισα. Από τότε, διαβάζω συχνά για την περιοχή με ενδιαφέρον. ΕΥΤΥΧΩΣ που την κοπάνησα, θα έτρωγα ξύλο, όπως ο... παπάς της περιοχής (που έδινε συσσίτια σε άστεγους ξένους). Επειδή δεν είμαι όμως τόσο πράος όπως ο παπάς, μπορεί να απαντούσα και νάβλεπα ραδίκια ανάποδα. Μια χαρά είναι κι οι παλληκαριές εκ του ασφαλούς, μέσω ιντερνέτ... χαχαχα

Νοσφεράτος είπε...

Η είδηση της επιθέσεως στον Άγιο Παντελέημονα με αυγά και γιαούρτια, προ ολίγων ημερών, στον Αλαβάνο και στην Πορτάλιου του Σύριζα είναι λίγο πολύ γνωστή. Παίχτηκε σε κανάλια, παράθυρα κ.ο.κ., οπότε δεν την επαναλαμβάνουμε. Για όσους δεν γνωρίζουν, πχ: κλικ (επίσης με μια αναζήτηση στο google θα βρείτε πολύ υλικό).
Ως επί τω πλείστον αυτό το γεγονός παρουσιάστηκε ως επίθεση “αγανακτισμένων πολιτών” του Αγίου Παντελέημονα, χωρίς να διευκρινιστεί βέβαια αυτό που εδώ και καιρό φωνάζουμε από αυτό το ιστολόγιο. Ότι δηλαδή η συγκεκριμένοι “αγανακτισμένοι πολίτες” δεν είναι παρά -κατά 99%- μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή.
Πράγμα που φυσικά, ωρυόμενα, δεν αποδέχεται ένα κομμάτι της μπλογκόσφαιρας, δηλαδή αυτό με τις πολύ ειδικές ανάγκες, που υπάγεται στον χώρο της ακροδεξιάς.
Αλλά ακόμα και στα σχόλια του παρόντος ιστολογίου, διάβασα προχθές κάτι ανάλογο, εν είδει ..αθώας απορίας: Γιατί οι γιαουρτωτές του Ψωμιάδη θεωρήθηκαν “αγανακτισμένοι πολίτες” ενώ οι γιαουρτωτές του Αλαβάνου “φασίστες”;
Η απάντηση πολύ απλά είναι: Διότι οι γιαουρτωτές του Αλαβάνου είναι φασιστόμουτρα με τη βούλα. Το γιατί, θα το δούμε στη συνέχεια.

Πλάκα έχουν και τα δελτία των ειδήσεων, που ως συνήθως έχουν κατάμαυρα μεσάνυχτα. Στο δελτίο του Χατζηνικολάου οι δημοσιογραφάρες μιλούσαν για “ηλικιωμένους αγανακτισμένους κατοίκους”. Τα ίδια ακούστηκαν και από τον Στραβελάκη στο MEGA, που μάλιστα παρακολούθησε και με τα ίδια του τα μάτια το μοντάζ του ρεπορτάζ:

Για να δούμε όμως τώρα μερικούς από τους ηλικιωμένους αγανακτισμένους πολίτες μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που ανέβασε σήμερα το “Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών”.

η συνεχεια στο λινκ

http://naftilos.blogspot.com/2010/10/blog-post_28.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Anemos+(ANemos)

Νοσφεράτος είπε...

Η είδηση της επιθέσεως στον Άγιο Παντελέημονα με αυγά και γιαούρτια, προ ολίγων ημερών, στον Αλαβάνο και στην Πορτάλιου του Σύριζα είναι λίγο πολύ γνωστή. Παίχτηκε σε κανάλια, παράθυρα κ.ο.κ., οπότε δεν την επαναλαμβάνουμε. Για όσους δεν γνωρίζουν, πχ: κλικ (επίσης με μια αναζήτηση στο google θα βρείτε πολύ υλικό).
Ως επί τω πλείστον αυτό το γεγονός παρουσιάστηκε ως επίθεση “αγανακτισμένων πολιτών” του Αγίου Παντελέημονα, χωρίς να διευκρινιστεί βέβαια αυτό που εδώ και καιρό φωνάζουμε από αυτό το ιστολόγιο. Ότι δηλαδή η συγκεκριμένοι “αγανακτισμένοι πολίτες” δεν είναι παρά -κατά 99%- μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή.
Πράγμα που φυσικά, ωρυόμενα, δεν αποδέχεται ένα κομμάτι της μπλογκόσφαιρας, δηλαδή αυτό με τις πολύ ειδικές ανάγκες, που υπάγεται στον χώρο της ακροδεξιάς.
Αλλά ακόμα και στα σχόλια του παρόντος ιστολογίου, διάβασα προχθές κάτι ανάλογο, εν είδει ..αθώας απορίας: Γιατί οι γιαουρτωτές του Ψωμιάδη θεωρήθηκαν “αγανακτισμένοι πολίτες” ενώ οι γιαουρτωτές του Αλαβάνου “φασίστες”;
Η απάντηση πολύ απλά είναι: Διότι οι γιαουρτωτές του Αλαβάνου είναι φασιστόμουτρα με τη βούλα. Το γιατί, θα το δούμε στη συνέχεια.

Πλάκα έχουν και τα δελτία των ειδήσεων, που ως συνήθως έχουν κατάμαυρα μεσάνυχτα. Στο δελτίο του Χατζηνικολάου οι δημοσιογραφάρες μιλούσαν για “ηλικιωμένους αγανακτισμένους κατοίκους”. Τα ίδια ακούστηκαν και από τον Στραβελάκη στο MEGA, που μάλιστα παρακολούθησε και με τα ίδια του τα μάτια το μοντάζ του ρεπορτάζ:

Για να δούμε όμως τώρα μερικούς από τους ηλικιωμένους αγανακτισμένους πολίτες μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που ανέβασε σήμερα το “Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών”.

η συνεχεια στο λινκ

http://naftilos.blogspot.com/2010/10/blog-post_28.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Anemos+(ANemos)

Νοσφεράτος είπε...

«μια μορφή πολιτικής συμπεριφοράς που χαρακτηρίζεται από μονομανή ενασχόληση με την κοινωνική παρακμή, την ταπείνωση ή τον κατατρεγμό και από μιαν αντισταθμιστική προσήλωση στην ενότητα, στην ενεργητικότητα και στον εξαγνισμό. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της στάσης, ένα κόμμα μαζικής απήχησης που αποτελείται από αφοσιωμένους εθνικιστές ακτιβιστές, οι οποίοι βρίσκονται σε ταραχώδη αλλά αποτελεσματική συνεργασία με παραδοσιακές ελίτ, εγκαταλείπει τις δημοκρατικές ελευθερίες και, χωρίς ηθικούς ή νομικούς περιορισμούς, επιδιώκει να πραγματοποιήσει εσωτερικές εκκαθαρίσεις και να επεκταθεί εξωτερικά».

http://nosferatos.blogspot.com/2010/10/robert-paxton.html

Ανώνυμος είπε...

Ιστορικά σε εποχές κρίσης, όλη η άρχουσα τάξη συσπειρώνεται, και δεν ανέχεται "παρεκκλίσεις" μελών της - ούτε καν στο ελάχιστο
η σοσιαλδημοκρατία(δλδη το κέντρο ,με αριστερές ευαισθησίες, η δημοκρατία που έχουν στο μυαλό τους οι μικροαστοί) ήταν και θα είναι πάντα αστική διέξοδος. Γιατί πολύ απλά δεν λαμβάνει υπόψη της την πάλη των τάξεων, και ιδιαίτερα των δύο κύριων τάξεων.Της εργατικής και της αστικής.

Μόνο που η ταξική πάλη όταν κορυφώνεται μοιάζει για τους μικροαστούς δημοκράτες με τον σεισμό ή με το ξύπνημα
του ηφαιστείου: Νομίζουν ότι τα πάντα είναι σε ακινησία ενώ οι συγκρo;yσεις των τεκτονικών πλακών, που συντελούνται από τα κάτω υπάρχουν αν και είναι αργές και μικρές σε μέγεθος. Είναι ένας λόγος που έχουν την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει επί μακρόν "ταξική συμφιλίωση" ή "κοινωνικών συμβολαίων".


Όταν και όπου τέθηκε το δίλλημα χούντα - φασισμός ή εργατική δημοκρατία, οι ηγεσίες της σοσιαλδημοκρατίας(δλδη το κέντρο ,με αριστερές ευαισθησίες) "αβάνταραν" φανερά-κρυφά την πρώτη λύση. Άσχετα να αυτό λέγεται Γερμανία του 1918, της δημοκρατίας της Βαϊμαρης, είτε Ελλάδα 1944 ή 1965.




Νονσφεράτε

Κοινώς όταν η αστική δημοκρατία που φαίνεται να έχεις στο μυαλό σου, "κουτσαίνει", περπατά με το φασιστικό - ακροδεξιό "μπαστουνάκι" της. Και πορεύεται όπως όπως.

Νοσφεράτος είπε...

ανωνυμε φιλε που εχεις και ικανοτητες μεντιουμ και αντιλαμβανρεσαι τι εχω στο μυαλό θα σου απαντησω εντος ολιγου (σε τρια τερμινα)

ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ είπε...

ξεκινώ λοιπόν. κατ αρχάς δεν μπορεις ν ξερεις τι εχω στο μυαλό μου καθώς δεν με ξερεις ουτε κι εγώ ανωνυμε φιλε ..\ δευτερο ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝΜ ΑΣΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ../ τρίτον Ομως δεν εχω και κανέαν διλημμα Αν εχω να διαλέξω αναμεσα στην εστω αστική δημοκρατια και τον ΦΑΣΙΣΜΌ Ή πΡΩΤΟΦΑΣΙΣΜΌ ΣΑΦΕΣτΑΤΑ ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ..οπως ακριβώς οι Δημοκρατες αριστεροι ολου του κόσμου πηγαν να βοηθησουν την ΙΣπΑΝΚΉ ΔΗΜΟΚΡαΤΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ο φασισμος. του Φρανκο ..
Οπως ακριβώς μετα το κινημα της κατσαρολας και τις οργανωμένες απο την Αντιδραση και την ΣΙΑ ....'''απεργιες'' κατα του εκλεγμένου Μαρξιστή προεδρου Αλλιεντε και το πραξικοπημα του εκλεκτου των Νεοφιλελευθερων Φασιστα χασαπη Πινοσετ ημουν και ημασταν ολοι οι αριστεροι και δημοκρατες της Ελλαδας και του Κοσμου με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη χιλή..
Και οπως επί Φσιστικής ακρδεξιας ΧΟΥΝΤΑΣ οι αριστεροι στη Ελλάδα και σε ολο τον κοσμο ΖΗΤΟΥΣΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .. ψωμί - παιδεεια Ελευθερια
ετΣι το βλέπω ανωνυμε φιλε ..Μπορει να σε σοκαρω και να θελες κατι πιο σκληρο .. Αλλά ναι .. ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΌ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . ..και ελπΊζω και παλευω για το βαθΕμα της ...

Ανώνυμος είπε...

Και για αυτό έχασαν! Όλα όσα που ανέφερες. Aν δεν γίνονταν το Πολυτεχνείο, η "συνήθης πρόθυμη" αριστερά(Βλέπε Κύρκος&Co),θα δέχονταν "δημοκρατία αλλά Κεμαλικών" στην Τουρκία.Είναι πάνω-κάτω η ίδια "αριστερά" που είχε επικροτήσει τα "ανοίγματα" ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΤΟΥ 1982 προς την Δύση.


Είναι κατανοητό. Η αριστερή γενιά της ήττας και του συμβιβασμού είναι "λίγη" μπροστά σε αυτό που έρχεται.Πολιτικά -για μένα- έχει ξοφλήσει.

Argentina's Economic Collapse (FULL VERSION) .Τα ίδια βήματα "ιδιωτικοποιήσεων", "αποκεντροποίησης - καλλικράτιδων" που έγιναν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και στην Αργεντινή(1990-2001), έγιναν ή γίνονται και εδώ.


Τι έκανες επί Σημίτη μπαμπά;
"Σοβαρή" και "υπεύθυνη" αντιπολίτευση! Χα χα

NΟΣΦΕΡΑΤΟΣ είπε...

Η αριστερή γενιά της ήττας και του συμβιβασμού είναι "λίγη" μπροστά σε αυτό που έρχεται.Πολιτικά -για μένα- έχει ξοφλήσει.

δεν αντιλεγω οτι ειναι λίγη .. Ακομα λιγοτερη βεβαια ειναι η αριστερά που δεν καταλαβαινει τιποτα περα απο σοα παπαγαλίζει ... Η ιδια η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ αριστερα που οταν το 33 οι Ναζί ητνα προ των πυλών επεμενε να λεει πως ο κυριος κινδυνος προερχοταν απο τους... Σοσιαλφασιστες ..

Εχουμε να πορευτουμε με τους Λίγους .. Αυτοι ειμαστε .. Λίγοι .. και αρισθμητικά .. και ποιοτιά

και οι Εχθροι μας .. Οι Φασιστες και φασιζοντες ... Οι Χρυσαυγιτες , οι Λαικιζοντες του Λάος οι Εθνολαικιζοντες του Σαμαρά οι Γκιουλέκες , οι Ψωμνιαδαραραι και οι λοιποι παρολο που ειναι εντελώς Λιγοι ειναι ..πολλοι ..
Τι να κανουμε μου λές;


Κατ αρχας πρεπει να αντεξουμε στην επιθεση της Δεξιοεθνολαικιστικής Πρωτο φασιζουσας η σκετα ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ Προστυχιας ..
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΜΟΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΤΟ πΟΙΟς σΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο κΥΡΙΟς εΧΘΡΟς ..
νΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΆΘΗ ΤΩΝ Σταλινικών του 33.

μετα συζηταμε για τα υπολοιπα βηματα..

αλλά αυτά τα δυο βηματα πρεπει να τα κανουμε μαζί ..Ολοι ... εννοώ ολες οι δυναμεις που αντιστεκονται στον ΦΑΣΙΣΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι Σταλινικός ανιστόρητε Νονσφεράτε. Που βλέπεις κόκκινα φαντάσματα ακόμα και στον ύπνο σου.


Για το εδώ και σήμερα.100% KA-ΠI-TA-ΛΙ-ΣΜΟΣ. Real Estate Business στο κέντρο της Αθήνας.
Χαρούμενοι μεσίτες τρίβουν τα χέρια τους για τις δουλειές που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν στο κέντρο.

Και πως αυτά συνδέονται με ρατσισμό, κυνήγι μεταναστών, "κατοίκους" και λοιπά; Γιατί αρκετοί μικροιδιοκτήτες πουλάνε όσο όσο;

Aπό αστική εφημερίδα.

Παιχνίδια κερδοσκόπων στα γκέτο της Αθήνας

Μετά αφού το διαβάσεις
πήγαινε για κάποιες ΜΚΟ που φαίνεται να συνδέονται με Real Estate Business. Από αστική εφημερίδα.


Γειτονιά real estate και συνοικία των... κερδών

νοσφερατος είπε...

κατα αρχας δεν ειπα οτι εισαι σταλνικος...
δευτερον δεν καταλαβαινω γιατι αυτη η επιθετικοτητα απεναντι μου ..εισαι καποιος με τον οποιο εχουμε συγκρουστει; αν ναι γιατι δεν λές το νικ σου..
τριτον τι σχεση εχουν αυτα περι..ρεαλ ιστεητ κλπ;
τεταρτον μην μου ξανα απευθυνεις τον λόγο ..δεν θα σου απαντησω..βρες αλλο στοχο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ο OMADEON αν και παρακολούθησα τον μεταξύ σας ιντερνετικό "καυγά" Νονσφεράτε. Δεν παρεμβαίνω τακτικά ούτε έχω πολύ χρόνο, άρα προς τι το nik;

Αν δεν καταλαβαίνεις το τι σχέση θα μπορούσαν να έχουν MKO, οι διάφοροι εντός - εκτός εισαγωγικών "κάτοικοι", με το μεταναστευτικό και το real-estate τότε πριν βυθιστείς στον πολιτικά χρεοκοπημένο κόσμο της ιδιωτικής σου σοσιαλδημοκρατίας

ρίξε μία ματιά σε αυτό .
Και συνδίασέ τα με τα δύο προηγούμενα links της "Ελευθεροτυπίας".

Εκεί που κάποιοι μιλάνε για ρατσισμό, στο βάθος φαίνεται να υπάρχουν πρακτικότατα - καπιταλιστικότατα συμφέροντα τύπου real-estate.

ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ είπε...

σου ειπα δεν προκειται να ξαναασχοληθώ μαζί σου ..δεν με ενδιαφερει ποιος εισαι ή ποιος δεν εισαι .. βαζεις χαρακτηρισμους εισαι επιθετικοτατος και λές οτι ναναι.. Βρες αλλο στοχο.δεν μπορει ολο και κατι θα βρεις .

spooky είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο που έχει σιχαθεί την "αριστερά" της ήττας, της υποταγής, του συμβιβασμού, της ομφαλοσκόπησης, του ναρκισσισμού και του μασουλήματος ευρωκονδυλίων.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξεκάθαρα στον πολίτη, να του πούμε ποιοι τον δουλεύουν ψιλό γαζί και παίζουν παιχνίδια εις βάρος του.

ΝΑΙ, υπάρχουν ΜΚΟ που παίζουν βρώμικα παιχνίδια real estate. Και μια χαρά τις βολεύει η απαξίωση των ακινήτων λόγω των ταραχών...

Κι όσο για το τι πρέπει να κάνουμε με τα φασισταριά, το δρόμο δείχνουν οι Πολωνοί αντίφα.

Ακριβώς τα ίδια πρέπει να υποστούν και οι γκαουλάιτερ του Μνημονίου, του ΔΝΤ και τα ΓΑΠαγαλάκια τους.

Νοσφεράτος είπε...

κι εγω σας αφιερωνω ενα μου ποιηματακι
http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_9612.html

Ανώνυμος είπε...

κι εγω με τη σειρα μου θελω να σου αφιερωσω ενα ποιημα που ταιριαζει γαντι με το ταλεντο σου.ειναι ο "σκοταδοψυχος" του μεγαλου ποιητη Τιμολεοντος Φανφαρα:

φαρμακι εχω στην ψυχη
φερνει μαυριλα θολερη
στα στηθια μου

νυχτα αξημερωτη ξανα
με το πιοτο της με κερνα
εβιβα μου

σκοταδι πινω για πιοτο
πω πω πω πω
πω πω πω πω

ντεφι της λυσσας μου κρατω
πω πω πω πω
πω πω πω πω

και το μυαλο μου ειναι θολο
πω πω πω πω
πω πω πω πω

ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ είπε...

αυτο μου το εχεις ξανα αφιερωσει με το κανονικο σου Νικ οποτε καταλαβαινομαστε ...''ανωνυμε ''

αλλά μιας που αρχισες
παρε κι αυτο που σου αφιερωνω ..

http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_5644.html

Ανώνυμος είπε...

Τα "κόλπα" του Real Estate Business φαίνεται να γίνονται και εδώ

και στην μακρινή εσπερία

Αριστερός - μη σταλινικός - μη ποιητής Νονσφεράτε.Που όλο λες ότι δεν ασχολείσαι & όλο μου απευθύνεσαι. Όλοι οι ανώνυμοι δεν είναι ένας(εκτός εάν απαντάς στο -να υποθέσω - alter ego σου Fanfara).

Oύτε όλοι οι αριστεροί είναι σταλινικοί.Οι οποίοι σταλινικοι είναι προτιμότεροι
από αυτούς που παλαιότερα π.χ. το 1982 εξυμνούσαν τον Τσαουσέσκου επειδή τα είχε "σπάσει" με την τότε Σοβιετική Ένωση και ακόμα πιστεύουν στην "Ευρωπαϊκη Ένωση των λαών". Αρκεί να έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα πέσουν "κονδύλια" για "πράσινες αναπτύξεις" & "πράσινα άλογα" συμπληρώνω. Αλλά η "στρόφιγγα" των επιδοτήσεων από τις κυβερνήσεις του "σπιτιού των λαών" έκλεισε.

Τελειώσε η παλιά εποχή της "ροζ σοσιαλδημοκατίας" με τις "αριστερές" ευαισθησίες και τις γραφειοκρατικές "καρέκλες". Πολιτικά ΧΡΕ-Ο-ΚΟ-ΠΗ-ΣΑΝ. Μαζί με τον Αλαβάνο.
Όπως χρεοκοπούν όσοι εξ αριστερών δεν τολμούν να κάνουν έστω και μία νίξη για παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους - ακύρωση του επαχθούς χρέους, κρατικοποίηση τραπεζών.
Η Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παίζει επισήμως διακοσμητικό ρόλο

αλλά οι των "αριστερών" ευαισθησιών..στον κόσμο τους. Τι άραγε να περιμένουμε να κάνουν; Αυτό που έκαναν "σημαία" επί Σημίτη; Την "σοβαρή & υπεύθυνη αντιπολίτευση";
Την "σύμπλευση" με τους απογοητευμένους γραφειοκράτες του ΠΑΣΟΚ νοσταλγούς μίας άλλης εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτι;
Aκόμα & οι "Μπουμπούκος" - Ψαριανός σας δούλευαν "ψιλό γαζί" στην εκπομπή του Χατζηνικολάου.

@αιρετικό.

Ωραίο&..ρυθμικό το videο. Αν οι κάτοικοι συνειδητοποιήσουν την πολιτική δύναμή τους(εκεί εστιάζεται ο ρόλος της αριστεράς), οι δήθεν "κάτοικοι" θα φύγουν από μόνοι τους. Επί τούτου ασχέτως αν δεν καλούν κόμματα της αριστεράς ή μόνο αριστεροί ένα κάλεσμα
Ανοιχτοί δημόσιοι χώροι σε όλους χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, Τετάρτη 3 Νοέμβρη, 5.30μ.μ.
.

Ανώνυμος είπε...

Ουπς - διόρθωση.

Το σημερινό κάλεσμα στην Πλατεία Αττικής γίνεται από την Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων. Οπότε πιθανόν να μην διοργανώνεται από αριστερούς.

Με το νόημα της αφίσας, ειδικά με το Εργάτες έλληνες - ξένοι ενωμένοι συμφωνώ αιρετικέ

Ανώνυμος είπε...

σου ειχε αφιερωσει κι αλλος τον σκοταδοψυχο νοσφερατε;

ΥΓ:ρε συ,αφου δεν τοχεις το ποιητικο,τι το παιδευεις;

Ανώνυμος είπε...

Νοσφερατε,γιατι μυγιαζεσαι καθε φορα που βγαινουν στη φορα μαρτυριες για λαμογιες "αριστερων" κρατικοδιαιτων ΜΚΟ κι "αριστερών" με δεξιότατες τσέπες;

Νοσφεράτος είπε...

ειναι παρα πολύ απλό .Καθε φορά που λέμε μια κουβεντα για τους ρατστες , φασιστες ,, προβοκατορες κλπ ολο και θα βγει κανενας Ανωνυμος που θα συνδυασει Προπαγναδιστικά και εντελώς αυθαιρετα - οπως κανανε οι Ναζι με τους εβραιους , τσιγγανους κλπ - τον αντιρατσισμό με το Real estate , κλπ για να βγαλει λάδι τους φασιστες ρατσιστες κλπ .. για αυτο .

Νοσφεράτος είπε...

ΥΓ:ρε συ,αφου δεν τοχεις το ποιητικο,τι το παιδευεις;
-----------------
και ομως απο οτι ειδα απο το σχόλιο σου ενθουσιαστηκες και .....ικανοποιηθηκες πληρως

Νοσφεράτος είπε...

Για να γυρισουμε στο Θεμα μας δηλαδή στους Ρατσιστες - Φαιστες και να υπερβουμε τους...αντιπερισπασμους

Δειτε : Ζιζεκ για την ακροδεξια και τον ρατσισμο :



http://www.alternet.org/story/148648/slavoj_zizek:_why_far_right_and_xenophobic_politicians_are_on_the_rise_in_europe?page=2

Ανώνυμος είπε...

Δλδ οι ΜΚΟ να ειναι στο απυροβλητο,ειναι αγιες κ αναμαρτητες,οπως σιγουρα εισαι κ εσυ,γιατι αν δεν ησουν.......αναμαρτητος σαν τις ΜΚΟ δε θα μυγιαζοσουν σα ναχες ενα σμηνος μυγες πανω σου.Σαν τους πασοκους εισαι,τους εκσυγχρονισμενους του Σημιτη,που οποτε εσκαγε καποιο απο τα παμπολλα σκανδαλα τους κλαιγονταν για ταχαμου "ποινικοποιηση της πολιτικης ζωης".Δεν πας μεχρι τη γωνια να δεις αν ερχομαι;

Ανώνυμος είπε...

κι οσο για τους ρομα,το ξερεις καλα οπως το ξερουν ολοι οτι τοσα λεφτα που εδωσε η ευρωπη τα φαγανε οι ΜΚΟ κ δε δωσανε σ εκεινους που τα χρειαζονταν........ελα οι αναμαρτητες οι ΜΚΟ,οι αειπαρθενες ωσαν την Παναγια!

Νοσφεράτος είπε...

Ανωνυμε αυτο το Ποτσ εχει ως θεμα τιςΠροκλησεις των φασιστων εναντιον του Αλαβανου και της αριστεράς στον Αγιο Παντελεημονα .. Στην αρχή τα ΜΜΕ και τα φανερα και κρυφα παπαγαλακια τουςαρχισαν να λένε οτι οι επιτιθεμενοι τραμποουκοι δεν ηταν ακροδεξιοι αλλά ..αγανακτισμένοι κατοικοι κλπ .. Οπως αποδεικνυεται απο το Λινκ που παρεθεσα ηταν καραμπιατοι και πατενταρισμένοι Ακροδεξιοι .. Τωρα βλέπω οτι το γυρνας το παραμυθι και αρχιζεις να τσαμπουνας περι .. Ρeal Estate και Μκο βαζοντας βεβαια στο στοχαστρο οχι τους ρατσιστες φασιστες αλλά την αντιφασιστική αριστερα (περαν εμου) Ε νοημονες ειμαστε και νο νοων νοητω.. Την αλλη φορά παιξε την κασετα λίγο πιο εξυπνα ..(αν μπορεις βεβαια )

Ανώνυμος είπε...

Στα ματια του λαου ιδιοι ειναι οι ναζι κ οι συνεργατες του ΔΝΤ.Κ για κατι ταχαμου αντιρατσιστες εγω λεω αυτο που λεω κ στους δεξιους οταν κλαψουριζουν πως ταχαμου η 28η Οκτωβριου ειναι κομματικη γιορτη του ΚΚΕ:ιδου η Ροδος ιδου κ το πηδημα.Αν η Δεξια ηταν πατριωτικη,ας εβγαινε στο βουνο να πολεμησει αυτη τους Γερμανους αντι να συνεργαζεται μαζι τους.Αμα ειστε αντιρατσιστες,αφηστε τα σαλονακια σας κ τις ΜΚΟ κ τα μπλογκ κ ελατε μαζι μας να ριξουμε στους φασιστες το ξυλο που τραβαει το τομαρι τους να μην ξαναβγουν ποτε απο τις τρυπες τους.Τολματε η μηπως ειστε σκυλακια του καναπε;

Ανώνυμος είπε...

Κ για το real estate,αναφερθηκε κανονικοτατα το ονομα της υπεραγιας ΜΚΟ που πονταρει στην υποβαθμιση του Αγ Παντελεημονα απο τις ναζιστοσυμμοριες........Ε ρε κονομα πουχουν να κανουν τα καλα αυτα παιδια οταν "αναβαθμιστει" η περιοχη κ την....."καθαρισουν" οι απογονοι των γερμανοτσολιαδων απο τους "ανεπιθυμητους" προσφυγες........Αλλα ξεχασα,οι ΜΚΟ ειναι αναμαρτητες κ αγιες κ ασπιλες κ αμολυντες κ αμωμες.Τους τραμπουκους ομως κ τους εγκληματιες,τους ναζι μπραβους κ τους ΜΑΤατζηδες δεν τους αντιμετωπιζεις με ποιηματακια της κακιας ωρας,τους αντιμετωπιζεις στο δρομο με ξυλο κ με οτι εχεις προχειρο να αντιπαραθεσεις στα καδρονια,στα μαχαιρια,στα πιστολια,στα δακρυγονα κ τις χειροβομβιδες κροτου-λαμψης.Οταν αποκτησεις περιεχομενο στα παντελονια σου κ ερθεις μαζι μας να παιξεις ξυλο με εγκληματικα καθαρματα σαν τον Ηλια τον Παναγιωταρο κ τα αλλα ασπονδυλα της συμμοριας του Μιχαλολιακου κ δεις τι πα να πει πραγματικη βια,τοτε μιλα κ κανε πνευμα.......Τολμας ομως να ερθεις;Εδω σε θελω μαγκα μου......

Νοσφερατος είπε...

εσυ ρε ανωνυμε δεν τολμάς να βγεις στα Μπλογκια ουτε κανε με το κανονικο ψευδωνυμο σου και μιλαςγ ια τολμη; εχεις ετοιες ταμπέλες και λασπη για την αριστερά και τους αντιφασιστες και το γελοιο ειναι οτι κανοντας τον μαγκα εκ του ασφαλους και ανωνυμωςκαι προσπαθ΄λωντας να μας παραστησεις εδώτον σουποερ αντιφασιστα Λαπσωνουν την αριστερά μαζί και τον Αλαβανο
γραφοντας
Τελειώσε η παλιά εποχή της "ροζ σοσιαλδημοκατίας" με τις "αριστερές" ευαισθησίες και τις γραφειοκρατικές "καρέκλες". Πολιτικά ΧΡΕ-Ο-ΚΟ-ΠΗ-ΣΑΝ. Μαζί με τον Αλαβάνο. ''
Οταν ο Αλαβανος και η αριστερα πραγματικά συγκρουστηκαν με τα φασισταρια στον Αγιο Παντελεημονα '' οταν εσυ και οι αλλοι ανωνυμοι - που δεν εχουν το θαρρος ουτε με τα ψευδωνυμα τους να γραψουν πετατε την λασπη σας υποδυομενοι τους ..αντιφασιστες ..

και αυτην την επιδειξη δηθεν υπερ Αντιφασισμου και Φυσικά λάσπης την κανεις - οχι εναντιον μου μονο αλλά εναντιον ολων των αντιφασιστων αντιρατσιτων σε ενα Αντιφασιστικο Μπλογκ και μαλιστα σε ενα Ποστ που δειχνει τις Βρωμερες υπουλες μεθοδους της σημερινης ακροδεξιας

Νομιζεις οτιι οι αναγνωστες αυτου του Μπλογκ ειναι χαζοί;
νομιζεις οτι δεν αντιλαμβανονται απο το υφος , την φρασεολογια σου και την επιδειξη δηθεν μαγκιας και υπερ αντιφασισμου το τι εισαι;

Ανώνυμος είπε...

ποια ψευδωνυμα κ ανοησιες αμολας;νομιζεις οτι ολος ο κοσμος ειναι σαν εσενα να ξημεροβραδιαζεται στα μπλογκ κ να παριστανει ναρκισιστικα το μεγαλο διανοουμενο κ τον ινστρουχτορα;αει ξεκαβαλησε το καλαμι σου ρε.......αλλη δουλεια δεν ειχαμε,να φτιαχνουμε ψευδωνυμα για να ικανοπιησουμε εσενα κ την προωθουμενη απο τους μεγαλοδημοσιοκαφρους ρητορια κατα της ανωνυμιας....εσυ μπορει κ νασαι βολεμενος μια χαρα κ να τα κονομας απο καπου κ απο την ανεση σου να το παιζεις τιμητης των παντων.....αλλα ζεις σε μια γυαλα.κ ξερω οτι ποτε δε θα σε δω σε κανενα αυτοδιαχειριζομενο στεκι η σε καναν αυτοδιαχειριζομενο χωρο.....γιατι τοχουμε παρει παι χαμπαρι οτι τετοιες πρωτοβουλιες σου προκαλουν αηδια κ αναγουλα,γιατι εκει δε μπορεις να το παιξεις αρχηγος κ νασαι πρωτη μουρη.....απολαυσε λοιπον τα ευρουλακια που σου σκαει το κρατος μεσω των ΜΚΟ που υπηρετεις,γιατι με τοση λυσσα να τις υπερασπιζεσαι σιγουρα χωμενος σε τετοιες ευρωμπιζνες εισαι.......οσο ειναι καιρος.....γιατι η στροφιγγα καποια στιγμη θα κλεισει.κ τοτε θα παθεις το χειροτερο που θα μπορουσεες ποτε να παθεις στη ζωη σου:θα αναγκαστεις να πας να δουλεψεις για να ζησεις.

Νοσφεράτος είπε...

αλα τις.. τωρα μας την βγαινεις και οτι πας και σε αυτοδιαχειριζομενα στεκια ε;...Τεσπα αρκετα ασχοληθηκα με σενα ανωνυμακο
ας βαλω κι ενα αλλο κειμενο του Υποψηφιου Δημαρχου του Συριζα και πραγματικου αντιφασιστα

http://nosfy-myblognosfy.blogspot.com/2010/10/blog-post_7560.html

Νοσφεράτος είπε...

«Ποτέ πια γενοκτονίες!»(;)

του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη


http://nosfy-myblognosfy.blogspot.com/2010/10/blog-post_1600.html

Νοσφερατος είπε...

Η πολυπολιτισμική διάσταση της σύγχρονης Θεσσαλονίκης
Τριαντάφυλλου Μηταφίδη,

http://nosfy-myblognosfy.blogspot.com/2010/10/blog-post_4973.html

Ανώνυμος είπε...

SPAMMER ALERT...

Μπακούνιν είπε...

Δε μας παρατάτε πια εσείς οι φλώροι που καπηλεύεστε την Αριστερά για να κονομάτε από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και να προπαγανδίζετε υπέρ του Μνημονίου, τολμάτε και παριστάνετε τους αντιφασίστες. Καλά σας λένε: το φασίστα τον ΔΕΡΝΕΙΣ, δε γράφεις ποιήματα. Τα ποιήματα είναι για emo και για φλούφληδες.

Νοσφεράτος είπε...

μπα κιο Μπακουνιν;

αντε να περιμενουμε και τον ..Νετσαγεφ


βρε δεν ταφηνετεαυτα;

Ανώνυμος είπε...

Η σχέση διαφόρων ΜΚΟ με τους διάφορους δήθεν "κατοίκους" δεν έχει "επισημοποιηθεί" αν και φαίνεται να δουλεύουν για περίπου "παραπλήσιους" σκοπούς.

Στον Αλαβάνο επιτέθηκαν και χρυσαύγουλοι. Μόνο που τώρα τους "ανακάλυψε" στην εκεί περιοχή ο ΣΥΝ (ο Ρίζα την "κάνει" για αλλού).
Τόσο καιρό η ευαίσθητη αριστερά "απείχε" επιδεικτικά.
Ρε κατεβείτε σας λέγανε. Υπάρχουν και άλλοι αριστεροί, όπως ο Π.Κ. που κάνουν πολιτική δουλειά στην εκεί περιοχή. Αλλά Νοσφεράτε εσείς καμώνασταν πως δεν τους ξέρετε. Παρόλα αυτά στους δρόμους στις απεργίες στις συγκεντρώσεις π.χ. για την Κούνεβα εμείς κατεβαίνουμε.
Γιατί το ταξικό πάει μαζί με το ρατσισμό. Εσείς που είσασταν σε τέτοιες συγκεντρώσεις θα μου πείτε; Αλλά όταν ακούτε για "ταξικό" σας βγαίνουν σπυράκια λόγω αλλεργίας. Έτσι είναι αυτή η "μοντέρνα" αριστερά με τις "ευαισθησίες" του "τρίτου δρόμου" που οδηγεί στο ΠΑΣΟΚ.


Όσο για τους παντώς είδους που κάποιοι "κοντράρονται" με τον "ζοχαδιασμένο" Νονσφεράτο

καλύτερα να ρίξουν μία ματιά στον ενδο-ακροδεξιό καυγά που έλαβε μέρος στο
indymedia!. Γέλιο - συνομοσιολογία - φαντασία - αποκαλύψεις - παρακαλετά - προδοσίες. Ποιος είπε ότι η πραγματικότητα δεν είναι ποιο εξωπραγματική και από την ίδια την φαντασία;



Νοσφεράτε
Αριστερός - Μη Σταλινικός - Μη Ποιητής. Δεν ξαναπαρεμβαίνω. Έχουμε και άλλες δουλειές πέρα του να παρεμβαίνουμε σε blog.

Ανώνυμος είπε...

υ.γ.

Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι κοντράρονται με τον Νοσφεράτο χρησιμοποιώντας "ακροδεξιά ορολογία".

Τα περί "μεγάλων αρχηγών" και το ποιόν τους κάτι γράφεται στο ποιο πάνω link του indymedia.
Όπου οι ακροδεξιοί δεν ντράπηκαν να ξεκατινιάζονται σε "εχθρικό" για αυτούς μέσο. Τέτοια αίσθηση τιμής και υπόληψης! Και ναι να πούμε και το αστείο. Αυτά τα ανθρωπάκια θέλουν να μας "σώσουν". Τον εαυτό τους δεν μπορούν να σώσουν, θα σώσουν και άλλους;


Αριστερός - Μη Σταλινικός - Μη Ποιητής. Νοσφεράτε. Τα υπόλοιπα στους δρόμους στις πορείες στις απεργίες στα σωματεία στις συνελεύσεις

Νοσφεράτος είπε...

ε λοιπόν γεια ... και μη στεναχωριεσαι .. εσυ μπορει να ..φευγεις αλλά ολο και καποιος θα παρει τη θεση σου .. ως..ανωνυμος , η μπιγκο μπιγκο , αιδεσιμωτατος Τζ, αγανακτισμένος πολιτης , εξαγριωμενος ''αναρρχικος'' κροποτκιν , μπακουνικ κλπ κλπ κλπ.. με τα ιδια ...''επιχειρηματα''

εχουμε συνηθισει πια..
(και οπως ειπε ο μεντορας σας ο ΚΟΥΒΕΛΑς πριν εικοσι χρονια περιπου η ποιηση ειναι για τους λαπάδες...

καλή συνεχεια ανωνυμε και σου ευχομαι να...ολοκληρωσεις το εργο σου..και να την κανεις την πτυχιακή σου

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ο Κούβελας ξέραμε ότι ήταν δεξιόμουτρο και δεν το έκρυβε,οποτε ξέραμε με τι είχαμε να κάνουμε.Εσύ παριστάνεις τον αριστερό αλλά είσαι ένας χοντρά βολεμένος αστός.

Ανώνυμος είπε...

Και τις πονηριές αυτές να στιγματίζεις όποιον δεν ειναι με τις κρατικοδίαιτες ΜΚΟ ταυτίζοντας τον σα γνησιος συκοφάντης με ακροδεξιούς και ναζιστές καλύτερα να τις αφήσεις στην ακρη,ο κοσμος δε μασάει πια.

Νοσφεράτος είπε...

εσυ παριστανεις τον ..αναρχικο ενω εισαι αυτο που φαινεσαι

Νοσφεράτος είπε...

Και τις πονηριές αυτές να στιγματίζεις όποιον δεν ειναι με τις κρατικοδίαιτες ΜΚΟ ταυτίζοντας τον σα γνησιος συκοφάντης με ακροδεξιούς και ναζιστές..

δεν ταυτιζω όποιον δεν ειναι με τις κρατικοδίαιτες ΜΚΟ

εσυ ,,,ταυτιζεσαι..

Ανώνυμος είπε...

Συνεχισε το παραλήρημα βλάκα. Ο κόσμος δε μασάει πια, χόρτασε κι από εσάς τους νάρκισσους που διασπάσατε την Αριστερά σε καπετανάτα και μικροχωραφάκια για να το παίζει αρχηγός ο κάθε κομπλεξικός που λέει "καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά άσχετος στην πόλη". Καταστρέψατε την Αριστερά, συμμαχήσατε με το ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο για να κονομάτε και τολμάτε να μιλάτε από πάνω. Πόσα σας έδωσε ρε το ΔΝΤ για να προπαγανδίζετε την παραμονή στο ευρώ το κομενο και ραμένο στα μέτρα της Γερμανίας; Ίδια σκουπίδια με τους ακροδεξιούς είστε, από τη μια έχουν παγιδέψει οι φασίστες το λαό με το "φταίνε οι μετανάστες" κι από την άλλη εσείς που δεν αφήνετε ένα κίνημα να δημιουργηθεί, γιατί φοβάστε ότι δε θα το ελέγχεται και θα χάσετε και την κουτάλα και τα ζουμιά μαζί.

νοσφερατος είπε...

αλλα αντ αλλων ..εντω μεταξυ βριζει κι απο πάνω
.. ποιος σαφησε λυτο παλι ;

Ανώνυμος είπε...

λεγε εσυ βλακειες.......θα ερθει η ωρα ομως που οσα ροκανισες θα τα επιστρεψεις και με τΟΚΟ.άνντε,γιατί σ εσας τους ευαισθητούληδες σεχταριστες που διαρκως βρίσκατε αφορμή να την κανετε με ελαφρα πηδηματακια για πασοκ και για ευρωπαικο χρήμα μεριά τα εχουμε μαζεμενα.καλά εκανες κ διαλεξες για ψευδωνυμο το ονομα ενος βρυκολακα,ταιριαζει απολυτα σ αυτο που ειστε:παρασιτα που ρουφατε το αιμα του λαου.κ εχετε κ το θρασος να βγαινετε απο πάνω.....ε ρε Οκτωβριανη που σας χρειάζεται.....παριστανετε τους αριστερούς,αλλά δε διαφέρετε από τους Ρομανώφ.

Νοσφεράτος είπε...

αφιερωμενο εξαιρετικα

http://nosferatos.blogspot.com/2009/08/spanish-inquisition.html

Ανώνυμος είπε...

Πολύ spam ρίχνεις ρε συ, μας έχεις ζαλίσει με το μπλογκ σου. Και σιγά τις σοφίες που γράφεις στην τελική... Α μα πια με τον κάθε εξυπνάκια!

Νοσφεράτος είπε...

ε μη μπαινεις κι εσυ στο μπλογκ μου ... δεν ειναι με το ζορι ...

Ανώνυμος είπε...

Καλά σου λέει o άλλος ρε, μας έχεις πρήξει κάθε φορά να χώνεις και ένα λινκ-διαφήμιση για το μπλογκ σου. Πας να πάρεις αναγνωσιμότητα, να τραφεί λιγάκι το εγώ σου παρασιτώντας σε βαρος του You Pay!

Νοσφερατος είπε...

ποιος αλλος;

vlasis είπε...

Ουστ από δω ρε ηλίθιε.

Ανώνυμος είπε...

http://aformi.wordpress.com/2010/11/04/%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς ότι ο «αντι- λαϊκισμός» είναι η κατ’ εξοχήν ιδεολογία των κοσμοπολίτικων ελίτ, των κερδισμένων από τον παγκοσμιοποιημένο νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος κυκλοφορεί με το πλαστό διαβατήριο του «εκσυγχρονισμού». Ήδη, η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε αξιώσει από όλο τον «υπεύθυνο» κόσμο να αποδεχθεί όχι μόνο τη νίκη, αλλά και το αμετακίνητο του νεοφιλελευθερισμού, διακηρύσσοντας το διαβόητο δόγμα ΤΙΝΑ- There Is No Alternative, δηλαδή Δεν Υπάρχει Εναλλακτική Λύση, κι όποιος δεν το βλέπει, είτε είναι για τα σίδερα, είτε νοσταλγεί τον Εμβέρ Χότζα. Ωστόσο, ο εξορκισμός του «λαϊκισμού» δεν περιορίστηκε στη νεοφιλελεύθερη Δεξιά. Έγινε το εθνικό σπορ για τους εκσυγχρονιστές όλων των παρατάξεων, που εκφράζουν κοινωνικά στρώματα με ανοδική κινητικότητα (πραγματική ή φαντασιακή), από τη σοσιαλδημοκρατία του Τρίτου Δρόμου μέχρι την «ανανεωτική, ευρωπαϊκή Αριστερά» του Λεωνίδα Κύρκου και των επιγόνων, οι οποίοι ασκούσαν ανέκαθεν εκ δεξιών κριτική στο «λαϊκισμό» του «τριτοκοσμικού» ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου.

Αφιερωμένο εξαιρετικά.

Νοσφεράτος είπε...

μπα ..βαζουμε και ονοματακια τωρα ..vlasi; εσύ εισαι ο αλλος ;
παιδια τα κολπα των προβοκατορων ειναι παλια και γνωστα ,, βρειτε κατι καινουργιο ..

vlasis είπε...

Δε σου φταίε κανένας αν είσαι παρανοϊκός.

Νοσφεράτος είπε...

δε3ν νομιζω το Μπλογκ αφορμή να μην θεωρει οτι ο Ψωμιαδης και ο Ανθιμος ασουν εενα ξεδιαντροπο Δεξιο Εθνολαικισμό. Με την ευκαιρια ας δουμε τι λεει ο Υποψηφιος της Ανοιχτης Πολης στη Θεσσαλονικη
Τριανταφυλλος Μηταφιδης :

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης: Η μάχη στη Θεσσαλονίκη κατά του σκοταδισμού και του εθνολαϊκισμού του Άνθιμου
αυγη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/10/2010

Θεσσαλονίκη: Την έντονη αντίδραση του υποψηφίου δημάρχου του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη" προκάλεσε η νέα παρέμβαση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκη στα πολιτικά πράγματα και στις δημοτικές εκλογές. Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με αφορμή ένα επεισόδιο ανάμεσα στον κ. Άνθιμο και τον Γιάννη Μπουτάρη σχολίασε πως "επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ότι η δεξιά του κυρίου παρεμβαίνει στην πολιτική ακόμα και σε προεκλογική περίοδο" και επανέλαβε πως “η μάχη των εκλογών στη Θεσσαλονίκη είναι και μάχη απέναντι και στον θρησκευτικό σκοταδισμό και στον εθνολαϊκισμό
-------------------


που εκφράζεται στο πρόσωπο του μητροπολίτη Άνθιμου”.
"Από την εκκλησία ζητάμε να παραχωρήσει την περιουσία της ώστε να λυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγες και να μην εμπορεύεται τα οικόπεδά της που προορίζονται για σχολεία" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Νωρίτερα ο κ. Άνθιμος είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον υποψήφιο δήμαρχο που έχει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή τον χαρακτηρισμό “μουτζαχεντίν” που του απέδωσε ο Γ. Μπουτάρης. Ο κ. Άνθιμος φέρεται να είπε στον υποψήφιο της “Πρωτοβουλίας” ότι “όσο ζω δεν θα γίνεις δήμαρχος και αν γίνεις, δεν θα σε ορκίσω”.
Στο μεταξύ ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη” συναντήθηκε χθες στο εντευκτήριο της ΜΕΝΤ, στην Κάτω Τούμπα, με συμμαθητές και συναγωνιστές του από την εποχή της διεκδίκησης του 15% για την παιδεία. “Παραμονές της επετείου του αντιφασιστικού αγώνα με την υποστήριξη των κυρίων Μπουτάρη και Βενιζέλου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη έκθεση όπλων” σχολίασε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και πρόσθεσε ότι “θέλουμε να θυμίσουμε στους αμνήμονες και ανιστόρητους ότι το κοινωνικό κράτος που κατεδαφίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν καρπός της αντιφασιστικής νίκης. Για εμάς οποιοδήποτε αναφορά στην επέτειο του αντιφασιστικού αγώνα έχει νόημα στο βαθμό που υπερασπιζόμαστε τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις της μεταπολεμικής Ευρώπης”.
---------------------------------
vlasi οι υβρεις σου δειχνουν οχι μόνο

ποιος εισαι

αλλά
και τι (πολιτικά )
εισαι

Ανώνυμος είπε...

Παραμένεις εξίσου βαρεμένος με τον παναγριώτατο Άνθιμο!

Ρε συ, τι σας ρίχνουν στο νερό εκεί στη Μπουγατσαδούπολη κι είστε όλοι τόσο γκαγκά;

Ανώνυμος είπε...

Ρε ψυχάκια, εσείς οι Ο-Π δεν είσαστε που λέγατε ότι "συνεργάζεστε πρόθυμμα με όποιον έχει οικολογικό πρόταγμα";

ΔΛΔ αν,κουφια η ώρα που τ ακούει,σας είχε ανάγκη εκλογικά η χρυσή ομελέτα κ προέτασσε την πατροπαράδοτη λατρεία των ναζί για την οικολογία,τη φύση κ το περιβάλλον,εσεις θα συνεργαζόσασταν μαζί τους;;;;;

Άιντε τωρα μη μας συφιλιάζεις πρωινιάτικα κ μας κανεις να θυμηθούμε τις μαλακίες που λετε εδω κ χρονια μπας κ μασουλήσετε τπτ ευρωπαικά κονδύλια για ΜΚΟ κ "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα!!!!

ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ είπε...

οτι κι εσεις εκει στη Λαρισσα
---------------------------------
και αφου εισαι εντελώς ασχσ\ετος και οι πληροφοριες που μαζεψες απο τα ομοια σου Μουτρα (τζαμπα τα λ3εφτα που παιρνετε)ειναι λα΄θος και δεν εχεις καμμια απολυτως σχεση με οποιοδηποτε μορφή κινηματος η μαλλον εχεις την ιδια σεςση που ειχαν παντα οι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ με τα κινηματα ρε ..ανωνυμε... γατι μας κανεις και τον Μπλογκοεπαναστατη;
βρε τι τραβαμε με αυτους τους ...ανωνυμους τους ΝΤΕΜΈΚ επαναστατες
ή νομιζεις οτι δεν Φαινεσαι επειδή μας κανεις τον ανωνυμο ...;

Ανώνυμος είπε...

Πάει, το έχει χαμένο τελείως πια ο Νοσφεράτος! Ποια Λάρισα βρε κακομοίρη; Ηλιούπολη μένω!

vlasis είπε...

Ούτε κ εγώ είμαι Λαρισαίος ρε ηλίθιε. Ναυπλιώτης είμαι! Φαντάσματα βλέπεις φαίνεται!

Ανώνυμος είπε...

κ εγω απο πειραια!

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους υποστηρικτές του Μνημονίου:

http://www.youtube.com/watch?v=yqZoCQ6R8eg

Νοσφεράτος είπε...

απο Κερκυρα κανενας;

Νοσφεράτος είπε...

αφιερωμενο στον πολλαπλό ανωνυμο

http://nosferatos.blogspot.com/2010/05/blog-post_6531.html

Αριστείδης είπε...

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι μπροστά από την εποχή τους, ικανοί να συλλάβουν αυτά που για τους άλλους περνούν απαρατήρητα κι έτσι λένε αλήθειες που τσούζουν και πονάνε, οπότε ο όχλος, με το θολωμένο του μυαλό, τους προπηλακίζει, τους χλευάζει και τους θεωρεί ψυχοπαθείς.

Βεβαίως, υπάρχουν κι εκείνοι που νομίζουν ότι είναι μπροστά από την εποχή τους, ικανοί να συλλάβουν αυτά που για τους άλλους περνούν απαρατήρητα κι έτσι λένε αλήθειες που τσούζουν και πονάνε, οπότε ο όχλος, με το θολωμένο του μυαλό, τους προπηλακίζει, τους χλευάζει και τους θεωρεί ψυχοπαθείς. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μουρλαμένοι μέχρι τα μπούνια, κατευθείαν για το Δρομοκαϊτειο. Και συνήθως αυτό το δεύτερο ενδεχόμενο συμβαίνει κι όχι το πρώτο.

ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ είπε...

εσυ ΑΝΩΝΥΜΕ σε ποια κατηγορία νομιζεις οτι ανήκεις;

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας ρε σεις!Βρήκατε έναν άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα και τον δουλεύετε μέρες τώρα για να κάνετε χάζι!Φτάνει πια!Αν είχατε ένα συγγενή με εμμονές,σύνδρομα καταδίωξης,παράνοιες κτλ θα σας άρεσε να του κάνουν οι άλλοι καζούρα για να γελάνε με τις αντιδράσεις του όπως κάνετε εσείς;Λίγη ανθρωπιά δεν έχετε μέσα σας;

Νοσφερατος είπε...

πολύ δε περισσοτερο αν ειχε εκδηλαδη σχιζοειδη πολλαπλή προσωπικοτητα οπως εσυ που απεθυνεσαι στα πολλαπλά αλτερ εγκο σου ..(μια σπανια περιπτωση που στη βιβλιογραφια αναφεραται ως συνδρομο του εντελώς μ..κα )

Anaplirotis Kathigitis Troll είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

Ρε φιλαρα γουσταρω που ηρθες κ να τον υπερασπιστεις τον ψυχακια!Αυτος αμεσως ετρεξε να πει ότι ολος ο κοσμος που του τη λεει ειναι ενα ατομο!!!Φαινεται έχει φαει ψυχωση με καποιον αλλο κ γιαυτο νομιζει οτι ολοι οσοι δεν τον σιγονταρουν ειναι ενα ατομο με πολλαπλα νικ.......Αλλά τον εχουμε τσεκαρει εδω μεσα τον αλητη να συκοφαντει κοσμο κ μαλιστα χρησιμοποιωντας ο ιδιοσ πολλα διαφορετικα ψευδωνυμα για να δειχνει οτι κ καλα εχει posse,ενω εκανε μπαμ απο χιλιομετρο οτι ολοι ηταν ο Νοσφερατος!Ασε σου λεω,περιπτωσαρα το ατομο.Δεν ειναι απλα ο καημενουλης που εχει ψυχολογικα προβληματα κ εμεις οι κακοι που το εκμεταλλευομαστε για να γελαμε οπως νομιζεις......Ο τυπος ειναι τελειωμενος συκοφαντης κ παιζει βρομικα πολιτικα παιχνιδια γιατι τα χερακια του τα εχει χωμενα σε διαφορες πιτουλες κ γιαυτο δε θελει ουτε νακουει για εξοδο απο ευρωζωνη κ σταση πληρωμων,γιατι θα χασει το παντεσπανι του.Μαντρωμενο θελει να εχει τον κοσμο για να κονομαει.

ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ -=IMAGINOS=- είπε...

Νοσφεράτε, ένα έχω να σου πω:

TITS OR GTFO

tromparw asystola είπε...

You FAIL at internets.

You've just been pwned by tro-MPA-ktiko. Now go and become AN HERO. Srsly.

Ανώνυμος είπε...

ΒΥΖΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Trollokratis είπε...

Κύριε Νοσφεράτε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι...




















ΕΚΛΑΣΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ TROLLΟΚΡΑΤΟΥΣΑ είπε...

Τέκνον μου, τα θερμά μου συγχαρητήρια για τα εκλογικά αποτελέσματα των Οικολόγων-Πρασίνων στη Θεσσαλονίκη.

Anaplirotis Kathigitis Troll είπε...

Νοσφεράτε σε λατρεύουμε! Είσαι το ίδιο μουρλός με τον Πασπαρόγατο!

tromparw asystola είπε...

Κι είναι και το ίδιο σιχαμένος με τον Γελάς-Βοθρόδοξυ, την anna-gr και τον -=IMAGINOS=-!!!!

Trollokratis είπε...

Πώς νιώθεις τώρα που έχεις να κάνεις με επαγγελματίες troll Νοσφεράτε; Νόμιζες ότι την είχες την trollιά αποκλειστικότητα;

You FAIL at internets.

tromparw asystola είπε...

Καταλαβαίνεις βέβαια Νοσφεράτε ότι αν δεν έτρεχες να τσουβαλιάσεις αριστερούς κι αναρχικούς με τους φασίστες κι αν δεν ήσουν ο συκοφάντης που έχουμε καταλάβει πια ότι είσαι, θα το γλίτωνες το τρολλάρισμα.

Αλλά τώρα πια ο Trollokratikos Pyrhnas Agias Vyzoupolhs θα παρακολουθεί τα ίχνη σου και θα τα κάνει όλα μπάχαλο σε όποια συζήτηση μπαίνεις για να αμολύσεις τη βρομιά σου.

You FAIL at internets. Become AN HERO.

Ανώνυμος είπε...

You brought this on yourself Νοσφεράτε. Η κακοήθεια, η ποζεριά, η δηθενιά, η συκοφαντία και η παράνοιά σου δε θα περάσουν πια. Ούτε αριστερός είσαι ούτε σου την πέφτει κανένας "άδικα" όπως πας και κλαψουρίζεις από εδώ κι από εκεί.

Θα σε κυνηγάμε παντού. Θα τα κάνουμε όλα πουτάνα όπου πας να σχολιάσεις. Εξαφανίσου από το ίντερνετ ή γίνε AN HERO, αν έχεις τα κότσια και τη γενναιότητα να το κάνεις (και καλά).

Trollokratikos Pyrhnas Agias Vyzoupolhs

Βυζολάγνος Τρολλοκράτης είπε...

Ρε μαλάκα Νοσφεράτε, βυζιά θα δείξεις καθόλου στο μπλογκ σου να μας αποζημιώσεις για τα σαχλοποιηματάκια που γράφεις;

Ανώνυμος είπε...

Pwned by Trollokratikos Pyrhnas Agias Vyzoupolhs

anarxoautonomo troll είπε...

Νοσφεράτε, γιατί δε σε έχουμε πετύχει ποτέ σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους να βοηθήσεις σε καμιά εκδήλωση, σε καμιά βιβλιοπαρουσίαση, να οργανώσουμε κάτι για να βοηθήσουμε τους μετανάστες; Μήπως επειδή όλα αυτά είναι έξω από το κομματικό μαντρί και σου προκαλούν αλλεργία; Πόσο δήθεν και fake μπορείς να είσαι πια ρε τρισμέγιστε κριτή των πάντων;

tromparw asystola είπε...

Και μην ξανατολμήσεις να συκοφαντήσεις τους αναρχικούς ότι είναι εθνικιστές. Γκέγκε μαλάκα;

Trollokratikos Pyrhnas Agias Vyzoupolhs

Βυζολάγνος Τρολλοκράτης είπε...

Και το ευρωπαϊκό μπαγιόκο που τσεπώνεις απόλαυσέ το όσο σε παίρνει ακόμα, γελοίο τσιράκι του ΔΝΤ.

Θα τα πούμε στα οδοφράγματα!

Trollokratikos Pyrhnas Agias Vyzoupolhs

Ανώνυμος είπε...

ΒΥΖΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Νοσφεράτος είπε...

ανωνυμε εχεις βαρβατο προβλημα...

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ ΕΚΛΑΣΑ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΛΑΝΩ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟ!!!!!


ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΑΦΤΕΙΣ ΣΑ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΟ TRO-MPA-KTIKO.........ΜΑΛΑΚΑ!!!!

Νοσφεράτος είπε...

χοντρο προβλημα

εχεις ανωνυμε
- αλλα καλυτερα να το βγαλεις στο σπιτι σου κι οχι εδώ .. αυτο βεβαια ειναι θεμα των διαχειριστριων αυτου του ιστολογιου ... Νομιζω οτι τοχεις καπως ..παρακάνει αλλα εν τελει αυτες θα κρινουν

- Φυσικά οι προσπαθειες σου να με προβοκαρεις ειναι τοσο εξωφθαλμες που οπως βλεπεις δεν ...προβοκαρομαι.
Μαλλον εσυ ...αυτο- προβοκαρεσαι .. Αλλά κι αυτο σου συγχωρειται διοτι ολοι βλεπουν την κατασταση σου

Μια Συμβουλή : Ζητα Επειγοντως . βοηθεια απο τους οικειους σου ..

Μπιφτέκι του Διαδικτύου είπε...

Κι εγώ έχω να σου δώσω μια συμβουλή:

Become AN HERO. SRSLY.