Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η υπερεθνική ελίτ, η άλωση των ΜΜΕ και η ιντερνετική ζούγκλα



ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ενώ η κοινοβουλευτική Χούντα της ντόπιας τρόικας προχωρά ακάθεκτη στην κατεδάφιση και των υπόλοιπων λαϊκών κατακτήσεων, καθώς και στην παραχώρηση και του τελευταίου ίχνους εθνικής κυριαρχίας στην υπερεθνική ελίτ, η «Αριστερά» μας, αντί να προχωρήσει στην άμεση σύμπηξη ενός προγραμματικού Μετώπου, όπως αυτό που περιέγραψα στο τελευταίο άρθρο μου,[1] για την έξοδο από την καταστροφική κρίση που μας επέβαλαν οι ελίτ μέσα από την άμεση έξοδο από ΕΕ, την μη αναγνώριση Χρέους και Μνημονίων, την κοινωνικοποίηση Τραπεζών κ.λπ. και την δημιουργία των προϋποθέσεων για αποδέσμευση από τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, ασχολείται με το πως θα αυξήσει τα ποσοστά της στις επόμενες εκλογές! Και αυτό, στην καλύτερη εκδοχή, επειδή δήθεν τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να γίνει μέχρι να καταληφθεί (σε τρία τέρμινα!) η λαϊκή εξουσία. Στη χειρότερη εκδοχή —που αποτελεί και απόπειρα καθαρής εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων— η έξοδος από την  κρίση θα έλθει μέσα από τη διάλυση της Ευρωζώνης και μια πανευρωπαϊκή αλλαγή, η οποία θα οδηγούσε στην εγκατάλειψη του επάρατου νεοφιλελευθερισμού (που υποτίθεται είναι μια απλή...ιδεοληψία και όχι βαθιά θεσμική αλλαγή που επέβαλε η παγκοσμιοποίηση!), ή μέσα από την έξοδο  από το Ευρώ (αλλά όχι και την ΕΕ), χωρίς βέβαια να γίνεται κουβέντα για αποδέσμευση από την διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς!

Στο μεταξύ, η υπερεθνική ελίτ (δηλαδή η οικονομική, πολιτική και τεχνοκρατική/μιντιακή ελίτ που διαχειρίζεται την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση), δεν επιβάλλει απλά τις οικονομικές πολιτικές που την υλοποιούν, μέσω των διεθνών οικονομικών θεσμών που ελέγχει (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Παγκόσμια Τράπεζα κ.λπ.). Στην πραγματικότητα, επεμβαίνει δραστικά σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, εφόσον άλλωστε μόνον έτσι μπορεί να θεμελιώσει και κατοχυρώσει την παγκόσμια κυριαρχία της, με στόχο την ενσωμάτωση κάθε λαού και κάθε χώρας, με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της,  στην διεθνοποιημένη οικονομία της αγoράς—γεγονός που συνεπάγεται την αναπαραγωγή της σημερινής τρομακτικής ανισότητας και πλούτου που διογκώνεται συνεχώς: ακόμη και σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το άνοιγμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι σήμερα το μεγαλύτερο των τελευταίων 30 χρόνων![2]
Η δραστηριότητα αυτή σημαίνει αποφασιστικές παρεμβάσεις όχι μόνο στην οικονομική σφαίρα, αλλά και στην πολιτική, καθώς και την γενικότερα πολιτιστική, η οποία περιλαμβάνει από τον στενό πολιτιστικό τομέα (βιομηχανία θεάματος, εκδοτική βιομηχανία, τέχνες κ.λπ.,) μέχρι τον γενικότερο ιδεολογικό τομέα (ΜΜΕ αλλά και  το φαινομενικά ‘ανώδυνο’ ίντερνετ), δηλαδή τον τομέα παραγωγής και αναπαραγωγής της ιδεολογίας της παγκοσμιοποίησης. Η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης συνίσταται βασικά στην ταύτιση της αυτονομίας και της ελευθερίας όχι με τον ατομικό και συλλογικό αυτό-καθαρισμό σε κάθε κοινωνική σφαίρα, όπως ανέκαθεν ήταν η έννοια των όρων αυτών, αλλά αντίθετα με τη «κουτσουρεμένη» έννοια που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, το «εύρος» των οποίων σήμερα  καθορίζει η ίδια η υπερεθνική ελίτ! Έτσι, κάθε αμφισβήτηση του ίδιου του συστήματος (της καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς και της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας») ουσιαστικά είναι «εκτός των ορίων» και είτε περιθωριοποιείται από τα ελεγχόμενα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και το υποτιθέμενα «ελεύθερο» ίντερνετ, όπου δήθεν «αυτόνομοι» έμμεσα στηρίζουν τους εγκληματικούς πολέμους του συστήματος (όπως τελευταία στη Λιβύη, όπου όλοι αυτοί, μαζί με κάποιους «Μαρξιστές» της συμφοράς, κ.λπ. συμπαρατάχθηκαν με τους «επαναστάτες της Λιβύης οι οποίοι προσκάλεσαν το ΝΑΤΟ!), ή ουσιαστικά στηρίζουν, ακόμη και στη θεωρία, το ίδιο το σύστημα, όταν υποστηρίζουν π.χ. ότι το σημαντικό δεν είναι ο αγώνας κατά της καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς και της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» αλλά ο αγώνας κατά των ιεραρχιών και της γραφειοκρατίας! 
Στην Ελλάδα, που σήμερα έχει μετατραπεί ακόμη και τυπικά σε προτεκτοράτο της υπερεθνικής ελίτ, με την ντόπια ελίτ να παίζει τον ρόλο κομπάρσου στη ληστεία των λαϊκών στρωμάτων (όπως πάντοτε έπαιζε, αλλά τώρα περισσότερο παρά ποτέ) η οικονομική και πολιτική κυριαρχία της ελίτ αυτής  είναι πια ορατή και διά γυμνού οφθαλμού. Εκείνο όμως που δεν είναι εύκολα αντιληπτό, παρόλο που αποτελεί το βασικό μέσο για την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο, είναι ο βρόμικος μιντιακός πόλεμος που παίζεται στα επίσημα ΜΜΕ αλλά και στα υποτιθέμενα «εναλλακτικά» κοινωνικά μιντιακά μέσα. Όσον αφορά τα πρώτα, είναι φανερός, και έχει τεκμηριωθεί[3], ο ρόλος τους να συσκοτίζουν τα αίτια της κρίσης και να αποπροσανατολίζουν τα λαϊκά στρώματα για τον τρόπο δήθεν διεξόδου από αυτή, μέσα από καταστροφικούς «μονόδρομους» που υποστηρίζουν δεκάδες «ειδικοί» που παρελαύνουν από τα κανάλια (συνήθως Πανεπιστημιακοί από όλο το πολιτικό φάσμα, μέχρι και «Μαρξιστές») που έχουν άμεσες η έμμεσες διασυνδέσεις με τα παχυλά κονδύλια που διαθέτει για τη προπαγάνδα η υπερεθνική ελίτ, μέσω της ΕΕ. Γι’ αυτό και τώρα που η υπερεθνική ελίτ χρησιμοποιεί όχι μόνο την ωμή φυσική βία για να υποτάξει λαούς που ζουν σε μη πελατειακά καθεστώτα στη Νέα Τάξη (χθες Ιράκ και Λιβύη, αύριο Συρία και Ιράν), αλλά και την εξίσου εγκληματική οικονομική βία (π.χ. Ελλάδα), ο ρόλος των μίντια είναι αποφασιστικός στην εκστρατεία αυτή.
Και ο ευκολότερος τρόπος βέβαια για την άλωση του Τύπου είναι η άμεση ή έμμεση οικονομική βία.  Η έμμεση οικονομική βία μπορεί να πάρει τη μορφή εξαναγκασμού ενός αντισυστημικού καναλιού, όπως το «902» του ΚΚΕ,  να απολύσει εργαζόμενους (εξαιτίας π.χ. της πτώσης των εσόδων που οφείλεται βέβαια τελικά στη κρίση που δημιούργησαν οι ίδιες οι ελίτ!), ενώ η άμεση οικονομική βία μπορεί να πάρει τη μορφή εξαναγκασμού μιας αντιμνημονιακής εφημερίδας όπως η Ελευθεροτυπία να κλείσει, μέσω της στέρησης του Τραπεζικού δανεισμού που σήμερα είναι ο βασικός τρόπος χρηματοδότησης του χρεοκοπημένου Ελληνικού Τύπου. Η Ελευθεροτυπία μάλιστα ήταν ιδιαίτερος στόχος της υπερεθνικής ελίτ και της ντόπιας Χούντας, εφόσον σε αντίθεση με τις «κανονικές» δυτικές εφημερίδες που αποκλείουν κάθε αντισυστημική φωνή και φιλοξενούν μόνο τη ρεφορμιστική Αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο είχε εξασφαλίσει ευρύτερη πολυφωνία αλλά και είχε τολμήσει να έχει επίσημη αντιμνημονιακή γραμμή, που για τα μέτρα της υπερεθνικής ελίτ είναι βέβαια μεγάλο παράπτωμα στην σούπα «ομοφωνίας» που εκπροσωπεί η κυβέρνηση της Τρόικας με το αποβλακωτικό σύνθημα της «Ευρώ ή.. θάνατος!».
Δεν συζητούμε εδώ τις ευθύνες εκδοτών, ιδιοκτητών  κ.λπ., όπως δεν συζητούμε και το απαραβίαστο κατά τη γνώμη μου δικαίωμα των εργαζόμενων στην δουλειά τους ή τα δεδουλευμένα τους. Όμως, ένα αντισυστημικό κανάλι ή μια μαζικής κυκλοφορίας αντιμνημονιακή εφημερίδα, δεν είναι το ίδιο πράγμα με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση —όπως εκ του πονηρού παρουσιάζουν το θέμα κάποιοι «αριστεροί» που παριστάνουν τους μεγάλους αγωνιστές για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, προσποιούμενοι ότι δεν βλέπουν τη γενικότερη εικόνα της άλωσης του Τύπου στη μνημονιακή Ελλάδα, και οι οποίοι είναι συνήθως οι ίδιοι που χθες αγωνιζόντουσαν για το δικαίωμα των Λιβύων «επαναστατών» και σήμερα των αντίστοιχων Σύριων, Ιρανών κ.λπ. στη δημοκρατία δυτικού τύπου (δηλαδή τη Χουντική «δημοκρατία» που απολαμβάνουμε και εμείς στην Ελλάδα!), μη βλέποντας τη γενικότερη εικόνα της άλωσης Λαών, με στόχο την αναγκαστική ενσωμάτωση τους στη Νέα Διεθνή Τάξη. Με άλλα λόγια, στις σημερινές κρίσιμες για τον λαό συνθήκες, το θέμα να κλείσει ένα αντισυστημικόκανάλι ή μια μαζικής κυκλοφορίας αντιμνηνομιακή εφημερίδα αφορά τα λαϊκά στρώματα γενικά και όχι μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν πρωταρχικό στόχο τους —χωρίς βέβαια ν' απαρνούνται τα δικαιώματα τους— την ενθάρρυνση,  μέσα από το πόστο τους, των λαϊκών στρωμάτων σε μαζικό αγώνα για ν' ανατρέψουν τη Χούντα και το σύστημα που την γέννησε, ώστε να θέσουν τις βάσεις μια άλλης αυτοδιευθυνόμενης κοινωνίας, όπου δεν θα έχουν ανάγκη ν' αγωνίζονται για τη δουλειά ή τους μισθούς τους.
Ακόμη χειρότερο όμως ρόλο και από τα επίσημα ΜΜΕ παίζουν κάποια δήθεν «εναλλακτικά» κοινωνικά μίντια,[4] τα οποία, όπως και το ίντερνετ γενικότερα, σήμερα αποτελούν τη κυριότερη μορφή ενημέρωσης, αν όχι «μόρφωσης» της νέας γενιάς. Τα εναλλακτικά όμως αυτά μίντια δεν υπόκεινται συνήθως σε κανένα δεοντολογικό κανόνα όπως τα επίσημα ΜΜΕ, για τα οποία υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως π.χ. το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, πέρα βέβαια από τους νομικούς. Έτσι, ακόμη και όταν διακηρύσσουν ότι δήθεν τηρούν κάποιους δεοντολογικούς κανόνες, πολύ συχνά χρησιμοποιούν το προνόμιο της ανωνυμίας τους, όχι για να αυτοπροστατευθούν δήθεν από την εξουσία όταν κάνουν αποκαλύψεις σε βάρος της, ή όταν καλούν σε κινητοποιήσεις που κρύβουν τα ΜΜΕ κ.λπ. αλλά, αντίθετα, για να περνούν ατεκμηρίωτα την όποια γραμμή θέλουν ή, ακόμη χειρότερα, να λασπώνουν ακόμη και αντισυστημικούς αναλυτές, όπως ο υπογράφων, με ακατανόμαστες ύβρεις και συκοφαντίες που τις επαναλαμβάνουν με βάση τον Γκεμπελικό στόχο «βρόμισε, βρόμισε, κάτι θα μείνει τελικά». Δεδομένου όμως ότι πολλά από τα «εναλλακτικά» αυτά μέσα «κατά σύμπτωση» συμπλέουν με τη γραμμή των ελίτ σε πολλά κρίσιμα θέματα π.χ. στη στήριξη του Νατοϊκού εγκλήματος στη Λιβύη ή του εν εξελίξει αντίστοιχου εγκλήματος στη Συρία, Ιράν κ.λπ., ή στην έμμεση στήριξη της ΕΕ (μη θέτοντας θέμα αμφισβήτησης της ένταξης μας σε αυτή, σαν προϋπόθεσης για την έξοδο από την καταστροφική κρίση[5]),  είναι φανερό ότι κάθε άλλο παρά εναλλακτικά είναι πολλά από αυτά τα μέσα, έστω και αν τηρούν τα προσχήματα όσον αφορά τη στήριξη διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων[6].
Συμπερασματικά, αν όλα αυτά τα δήθεν εναλλακτικά» ΜΜΕ δεν υποχρεωθούν στη τήρηση δεοντολογικών κανόνων,  ώστε να μην μπορούν να λειτουργούν σαν όργανα λασπολογίας και συκοφαντίας (αν δεν λειτουργούν κάποτε και σαν όργανα υπηρεσιών), τότε ο ρόλος τους κάθε άλλο παρά εναλλακτικός και ριζοσπαστικός είναι, αλλά μπορεί να καταλήξει και επικίνδυνος, όπως συνέβη στη Λιβύη, Συρία κλπ. Και ο έλεγχος των «εναλλακτικών» αυτών μίντια θα μπορούσε να γίνει χωρίς καμιά εξωτερική επέμβαση εάν λ.χ. οι ίδιοι οι μπλόγκερς, Διαχ. Ομάδες των Ιντιμϊντια κ.λπ. διόριζαν μια πειθαρχική επιτροπή από (επώνυμα) μέλη τους, η οποία θα έκρινε τις καταγγελίες θυμάτων τους για παράβαση των δεοντολογικών κανόνων (που θα έπρεπε να ήταν κοινοί για  όλα τα εναλλακτικά μίντια, μπλογκς κ.λπ.) και θα είχε δικαίωμα επιβολής αναστολής (ή, σε περίπτωση υποτροπής, ακόμη και διακοπής) της λειτουργίας των παρεκτρεπόμενων μίντια. Φυσικά,  στη περίπτωση που τα εναλλακτικά μίντια θα έδειχναν προφανή αδυναμία ν’ αυτοπειθαρχούνται θα έπρεπε να τεθεί θέμα εξωτερικού κοινωνικού ελέγχου τους, ώστε να μην δοθεί  ποτέ η δυνατότητα σε κάποια από αυτά να μπορούν να παίζουν ακόμη και επικίνδυνους ρόλους, όπως π.χ. τη στιγμή που σήμερα τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται κάτω από τη μεγαλύτερη επίθεση των ελίτ στην πρόσφατη Ιστορία, αυτά να κάνουν δυσώδεις ανώνυμες επιθέσεις ενάντια σε αντισυστημικές οργανώσεις και αγωνιστές —όπως, αντίστοιχα, οι ίδιοι, ή φίλοι τους, επίσης κουκουλοφόροι, έκαναν ενάντια συνδιαδηλωτών τους από το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, τον Οκτώβρη...


[2] Lex team, “The wealth gap”, Financial Times, 9/12/2011
[3] βλ πχ G. Monbiot, “The corporate press are fighting a class war, defending the elite they belong to”, Guardian, 13/12/2011
[4] βλ. για λεπτομέρειες την σχετική καταγγελία του δικτύου Περιεκτικής Δημοκρατίας http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2011.12.25_kataggelia_vromikos_polemos_enantia_stin_pd.htm
[5] Πράγμα καθόλου περίεργο, όταν πχ έγινε γνωστό ότι ένας από τους μεγαλύτερους ανώνυμους λασπολόγους εναντίον μου  ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια (και πιθανότατα ακόμη είναι) μέλος των Οικολόγων-Πράσινων, που είναι τμήμα των Ευρωπαίων Πράσινων οι οποίοι έχουν στηρίξει κάθε εγκληματικό πόλεμο της υπερεθνικής ελίτ και φυσικά τρέφονται από τα κονδύλια της ΕΕ! (βλ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=748603 όπου αγωνιζόταν  για την ελευθερία του Διαδικτυακού Λόγου και Διαλόγου —δηλαδή, την ελευθερία λασπολόγησης από ανώνυμους κουκουλοφόρους, όπως αυτός ,ανθρώπων που καταθέτουν επώνυμα τις απόψεις τους!)

49 σχόλια:

Καστοριαδικός είπε...

Ένα ακόμα παραλήρημα από τον Τάκη Φωτόπουλο, ο οποίος:

1. Περίμενε να πεθάνει ο Καστοριάδης για να τον κατηγορήσει ότι είναι "συστημικός πράκτορας" και "θιασωτης της ελεύθερης αγοράς", αλλά και "υπέρμαχος των πολέμων κατά του Ιράκ". Γιατί; Γιατί δεν θέλει αντίλογο και δεν σηκώνει αντίλογο.

2. Κατηγόρησε τον Noam Chomsky ότι είναι "συστημικός πράκτορας" και... "υπέρμαχος της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ".

3. Τα ίδια ακριβώς έκανε και εις βάρος της Naomi Klein. Και αυτή "συστημική πρακτόρισσα".

4. Επίσης, σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια δεοντολογίας (δείτε π.χ. τις αρχές δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και κυρίως το 1ο άρθρο), αποτελεί πάγια πρακτική για τον Φωτόπουλο η παραποίηση, διαστρέβλωση και απόκρυψη πληροφορίας ώστε να περάσει τη δική του γραμμή.

5. Συκοφάντησε την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους (την ΕΛΕ, της οποίας ηγούνται άνθρωποι όπως ο Λεωνίδας Βατικιώτης, στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για να επιβεβαίωσετε τα λεγόμενά μου) ότι... πληρώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

6. Συκοφάντησε το Κίνημα των Πλατειών.

7. Είναι απών από κάθε κοινωνικό αγώνα.

Κατόπιν τούτων, θεωρώ όνειδος και ξεπεσμό για το You Pay Your Crisis τη φιλοξενία αυτού του κειμένου, ειδικά μάλιστα όταν ο Φωτόπουλος συκοφαντεί ομάδες ατόμων όπως οι Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα που συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για την επιβίωση του ελληνικού λαού κόντρα στο Μνημόνιο.

Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά πλέον έχω κάθε λόγο να θεωρώ ότι οι ιδιοκτήτριες του You Pay Your Crisis πρόδωσαν τον ελληνικό λαό φιλοξενώντας αυτό το εμετικό άρθρο του συκοφάντη Τάκη Φωτόπουλου.

OMADEON είπε...

Το άρθρο αυτό του Τάκη Φωτόπουλου, αν και περιέχει γνωστές γενικού περιεχομένου αλήθειες για θέματα άσχετα με το διαδίκτυο... μπουρδολογεί και κατα-συκοφαντεί ασύστολα... ΕΜΕΝΑ τον ίδιο ΜΑΖΙ με το πλουραλιστικό μπλογκ "Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα". Η αναφορά στον... συνωμότη "Οικολόγο Πράσινο" είναι μια ΜΠΟΥΡΔΑ που δημιούργησε κάποιος ηλίθιος οπαδός του, σε έναν εκ των οποίων απάντησα ΕΔΩ
http://metaomadeon.wordpress.com/2012/01/07/periektikos-nazismos/

ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ. Ο Τάκης Φωτόπουλος θεωρεί ακόμη και την ΕΛΕ "συστημικούς πράκτορες".

Εξαπλώνετε ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΛΑΣΠΗ, όπως εξηγώ εδώ
http://omadeon.wordpress.com/2011/12/31/to-takis-fotopoulos/
και εδω
http://metaomadeon.wordpress.com/2012/01/01/netspeak1/

Και μόνο ότι τον έπιασε τέτοια παράλογη μανία να "αποδείξει" ότι... είμαι βαλτός κλπ. (ΜΕΤΑ το δημόσιο γράμμα μου και όλα τα συναφή) δείχνει... πάααρα πολλά!

ΕΕΕΕ ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ !

OMADEON είπε...

ο Φωτόπουλος ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ το νόημα ενός παλιού μου άρθρου λέγοντας "[5] Πράγμα καθόλου περίεργο, όταν πχ έγινε γνωστό ότι ένας από τους μεγαλύτερους ανώνυμους λασπολόγους εναντίον μου ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια (και πιθανότατα ακόμη είναι) μέλος των Οικολόγων-Πράσινων, που είναι τμήμα των Ευρωπαίων Πράσινων οι οποίοι έχουν στηρίξει κάθε εγκληματικό πόλεμο της υπερεθνικής ελίτ και φυσικά τρέφονται από τα κονδύλια της ΕΕ! (βλ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=748603 όπου αγωνιζόταν για την ελευθερία του Διαδικτυακού Λόγου και Διαλόγου —δηλαδή, την ελευθερία λασπολόγησης από ανώνυμους κουκουλοφόρους, όπως αυτός ,ανθρώπων που καταθέτουν επώνυμα τις απόψεις τους!)

ΟΠΟΙΟΣ διαβάσει εκείνο το "σχέδιο νόμου του μέλλοντος" (αν και σήμερα το θεωρώ ανεφάρμοστο) βλέπει ότι λέει ακριβώς τα αντίθετα από όσα ισχυρίζεται ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ο Τ.Φ.

OMADEON είπε...

Επίσης κάτι άλλο.
Εκείνος που του επιτέθηκε σε ανάρτηση των Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα έδωσε ΗΔΗ τα πλήρη στοιχεία του. Επομένως... ΠΟΙΟΙ "κουκουλοφόροι" και μ@λακίες?

ankostis είπε...

Κ Φωτοπουλε φαινεται πως δεν εχεις αντιληφθει σωστα πως λειτουργουν τα νεα μεσα, αφου ζητας επιτροπες δεοντολογιας ή αυτολογοκρισιας, όπως κανουν εξαλλου και πολλοι πανικοβλητοι μεγαλοιδιοκτητες της κοινωνιας.
Σιγουρα δεν ανηκεις στους μεγαλοιδιοκτητες, αλλα δείχνεις πανικοβλητος.

Δεν υπαρχει λοιπον λογος να φοβασαι τοσο πολυ από οσα γραφονται στο internet εναντιον σου. Τα γραφόμενα στα blogs και στα forums δεν εχουν από μονα τους την ίδια αξια που συνηθιζουμε να αποδιδουμε στα αρθρα των παλιων ΜΜΕ.

Αντιθετα στο internet για καθε "λασπη" ανευρισκεται στο google άμεσα και η "απαντησή" της, τουλαχιστον όταν ειναι αξια λογου. Οπότε αντι για αστυνομια σκεψης αρκει να απανταμε επι της ουσιας στις τυχον καταγγελιες. Τα υπολοιπα τα αναλαμβανουν οι αλγοριθμοι.

Και αν καποιος βαριεται να ασχοληθει και να απαντησει, ε,... ας μην ζηταει να στησουμε νεα αστυνομια, που φυσικά θα μας κυνηγαει ολους, δικαιους και αδικους, επειδη αυτος βαριεται. Αν δεν τον παιρνει, αν μην ασχολείται γενικα με το αθλημα.

Νεοι καιροι, νεα ήθη, sorry.

Και η ανωνυμια κ Φωτοπουλε, ακόμη κι αν της γινεται κατάχρηση, ειναι κατι που θα περιμεναμε να το υπερασπιστεις, γιατι ειναι απαραιτητη για τον ελεγχο της εξουσιας, και αρα υπερ της ελευθεριας, που ειναι και δικο σου ζητουμενο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά να τα βλέπουν οι ιδιοκτήτριες του μπλογκ που δίνουν στον κατ'επάγγελμα λασπολόγο Τάκη Φωτόπουλο βήμα για να ζητά λογοκρισία. Αλήθεια, πώς νιώθουν γι'αυτά που κατήγγειλε ο Καστοριαδικός περί συκοφάντησης της ΕΛΕ (στην οποία συμμετέχουν) από τον "κύριο" Φωτόπουλο; Ακόμα τον θαυμάζουν τον σταλινικό αυτό ψευτοδιανοούμενο που απλά έκανε clopy-paste από Καστοριάδη και Μπουκτσίν και μετά, για να καλύψει το ότι δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ δικό του να δείξει, προσπαθεί να συκοφαντήσει αυτόν που καταλήστεψε;

Ανώνυμος είπε...

¨"Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά πλέον έχω κάθε λόγο να θεωρώ ότι οι ιδιοκτήτριες του You Pay Your Crisis πρόδωσαν τον ελληνικό λαό φιλοξενώντας αυτό το εμετικό άρθρο του συκοφάντη Τάκη Φωτόπουλου." ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ από έναν "αμεσοδημοκράτη,Καστοριαδικό".Δεν ξέρω όλα τα γεγονότα,αλλά τον OMADEON,τον θεωρώ γενικώς αντικειμενικό άνθρωπο.Ο Φωτόπουλος γίνεται κάποιες φορές ακραίος αλλά πολλές φορές έχει δίκιο,αλλά δεν συμφωνώ ότι το ΚΚΕ είναι αντισυστημικό,όπως δεν συμφωνώ καθόλου με την επιτροπή για το internet.Πρέπει να εννωθούμε,πάρτε το χαμπάρι,αλλιώς χανόμαστε

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ σε ιντερνετικές ροχάλες(δεν ψιχαλίζει) και εικονικές μολότοφ(Radical Desire), σπάνε πραγματικά κεφάλια σαν του Τάκη Φωτόπουλου.
Αν σου λέγαμε μην κυκλοφορείς στο διαδύκτιο γιατί μπορεί να τραυματιστεις δεν θα μας άκουγες.
Για αυτό σου λέμε ότι ο σερβερ που ανεβαζεις τα κειμενα σου, βρίσκεται στην Αμερική. Μάλιστα είναι μία “άγνωστη” εταιρία που τα ανεβάζει και όχι η GoDaddy. ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Είδες πόσο εύκολα βρήκαμε “υπηρεσίες” από πίσω σου;

Διαχειριστής είπε...

Κοιτάξτε, ο blogger Omadeon είναι εντάξει, απ' όσο τον παρακολουθώ διαδικτυακά και ως προς τις πολιτικές θέσεις που υπερασπίζεται, οι οποίες πιστεύω πως δεν έρχονται σε αντίθεση με αυτές του κ. Φωτόπουλου. Συμφωνώ γενικά με τις θέσεις του κ. Φωτόπουλου για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Λιβύη και αλλού, επίσης και για τα γεγονότα στο Σύνταγμα. Απαράδεκτο και το κείμενο που γράφτηκε και δημοσιεύτηκε σε συλλογικό blog εναντίον του. Όμως θα πρέπει να υπάρξει μια πιο νηφάλια αντιμετώπιση για να μην παίρνει η μπάλα και αθώους και άσχετους, είναι πολύ άδικο. Έτσι πιστεύω χάνεται και το αδιαμφισβήτητο δίκιο και η αξία των σοβαρών θέσεων.

Καστοριαδικός είπε...

Φασιστική είναι η συκοφαντία και η λασπολόγηση που κάνουν σταλινικοί όπως ο Φωτόπουλος, το ΚΚΕ και διάφοροι άλλοι επειδή "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Και μια και κρατάει χρόνια το γαϊτανάκι της πρακτορολογίας από τον Φωτόπουλο και την "Περιεκτική Δημοκρατία", γιατί να μην τον αποκαλέσουμε κι εμείς πράκτορα των ΗΠΑ και του λόμπι της RIAA/MPAA που προωθεί παγκόσμια λογοκρισία στο ίντερνετ;

Ή μήπως είναι... "αριστερή" πολιτική η βορειοκορεατικού, ιρανικού και κινεζικού τύπου διαδικτυακή λογοκρισία;

Πώς συνδυάζεται η δημοκρατία με τη λογοκρισία; Κανονικός σταλινικός έχει γίνει ο Φωτόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Κάνουμε γαργάρα τις συκοφαντίες του Φωτόπουλου κατά της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους;

Κάνουμε γαργάρα το ότι πάει ο μάγκας αυτός να βγάλει τους πάντες "συστημικούς πράκτορες";

OMADEON είπε...

Δείγμα του ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΗ είναι κι η ιδέα (του ΤΦ) ότι είμαι "βαλτός" εναντίον του, είναι και τα εξής δείγματα σχολίων, στη συζήτηση κάτω απ'την αρχική ανάρτηση (που τον έθιξε):

----
Xanadu [=τίμια σχολιάστρια που μάλιστα τη θεωρώ αντιεθνικίστρια του α/α χώρου]:
Δεκεμβρίου 21, 2011 στις 1:07 ΠΜ
δεν διαβασα και ουτε παρακολουθησα το κειμενο και το διαλογο, παρα μονο τις αρχικες γραμμες του κειμενου

το μονο που θα ηθελα να πω, χωρις διαθεση να υποστηριξω τον Φωτοπουλο (αν και παραδεχομαι οτι εκτιμω ιδιαιτερως το εργο του) ειναι οτι οσον αφορα την Λιβυη, τα γραφομενα του τα οποια πολλοι εκραζαν αποδειχθηκαν στο επακρο και οποιος τολμαει ας βγει με σοβαρα επιχειρηματα να ισχυριστει το αντιθετο
----
omadeon [προς Xanadu]:
Δεκεμβρίου 21, 2011 στις 1:11 ΠΜ
Προσυπογράφω τη δεύτερη παράγραφο 100%

---- [κι αργότερα, μιλώντας σε άλλον είπα]:
omadeon
Δεκεμβρίου 21, 2011 στις 11:08 ΜΜ
@Thomas
Τα δικά σου σχόλια είναι ίσως από τα ΠΙΟ ορθολογικά και ισορροπημένα σε αυτή τη "συζήτηση".
[.....]
Δεν είναι τυχαίο ότι και η Xanadu, παρόλο που (μάλλον) ανήκει σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο από εκείνον του Φωτόπουλου, είχε εκφράσει χθες ΚΑΙ εκείνη τη διαπίστωση ότι βρήκε πολλά κείμενά του κοντά στην αλήθεια.

Ο Φωτόπουλος βρίσκεται σε άσχημη φάση μάλλον, αν κρίνω από τους φανατικούς παρανοϊκούς μπετόβλακες που τον περιστοιχίζουν. Κι ο πειρασμός είναι να δεχτεί την αφοσίωσή τους σαν τιμή και σαν ενθάρρυνση να χειροτερέψει ορισμένα λάθη του. Αυτά κάνει η κολακεία, δυστυχώς…

Συμφωνώ σε πολλά και με το προηγούμενό σου σχόλιο αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα χαιρόμουν αν έκλεινε τοι ιντιμήντια. Χρειάζεται κι αυτό νέο αίμα και πιο ανοιχτά μυαλά, όχι κλείσιμο…
________
Τέλος,
Εχω ξανα-ανεβάσει ΟΛΗ τη διένεξη σε 2 σελίδες, τα πρώτα 2 λινκ στο εξής ποστ: http://metaomadeon.wordpress.com/2012/01/01/netspeak1/.
Θα ακολουθήσει... πρωτοποριακή εξονυχιστική κριτική ανάλυση ΟΛΩΝ των σχολίων, που όμως θα χρειαστεί μέρες (δυστυχώς).

Αλλά... ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ…
ΠΟΥ να δείτε ΤΙ έχει να γίνει, όταν από τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ blog που αναπαράγουν το YouPayYourCrisis αρχίσουν αναδημοσιεύσεις ΚΑΙ από άλλα blog, του ίδιου λασπόλουτρου!

Είναι ΒΟΜΒΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ψευδούς κακής φήμης. ΚΛΑΣΣΙΚΗ περίπτωση δημιουργίας ενός ακόμ) "Ιντερνετικού Μύθου". Π.χ. τέτοιος μύθος (πολύ πιο αβλαβής) ήταν ο περίφημος "Δεκάλογος του Τσόμσκυ"
http://omadeon.wordpress.com/2011/01/15/chomsky-hoax-manipulation-strategies/

Αναπαράγεται,συνεχώς, πολλά χρόνια, από ΑΜΕΤΡΗΤΑ σάητ σ'όλο τον κόσμο, ενώ διορθώσεις όπως η δική μου ΑΠΕΤΥΧΑΝ να εξαλείψουν την εξάπλωσή του.
Αυτό το φαινόμενο ονομάστηκε "VIRAL" (dis)information explosion. π.χ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Viral_video
http://en.wikipedia.org/wiki/Viral_marketing

You Pay Your Crisis είπε...

Όπως βλεπετε λογο εδωσα στον καθενα, γιαυτο και εβγαλα προσωρινα και το moderation. Αν δεν το ανεβαζα, δεν θα ειχατε την ευκαιρια να εκφραστειτε και εσεις, για ενα θεμα που βλεπω οτι κραταει.

OMADEON είπε...

@YouPayYourCrisis
Ναι, σίγουρα, ΔΕΝ αμφιβάλλω για τις καλές σου προθέσεις. ΘΕΛΩ να πιστεύω μάλιστα... ότι δεν είδες ΚΑΝ τη βαριά και αστήρικτη κατα-συκοφάντησή μου.

Σε ΚΑΘΕ περίπτωση όμως, η λάσπη εξαπλώνεται ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ και ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ, λόγω αναδημοσιεύσεων, ενώ τα σχόλια ΔΕΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.

Επομένως (κανόνας) αναρτήσεις που ρίχνουν λάσπη σε άτομα που ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ότι δεν είναι ψεύτες ή "πράκτορες" ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αναδημοσιεύονται. Θα χρειαστεί ΠΟΛΥ σκληρή δουλειά τώρα από μένα ΚΑΙ άλλους (και το ομαδικό μπλογκ ΣΧΣ που... κοιμάται ύπνο βαθύ λόγω άγνοιας viral φαινομένων)

OMADEON είπε...

Το πραγματικά ανατριχιαστικό είναι ότι... ΕΠΕΙΔΗ ορισμένες κριτικές που κάνει ο Φωτόπουλος πράγματι ενοχλούν,
η "Τεχνητή Παράνοια" των οπαδών του (ή του ιδίου -σόρυ γι' αυτό κύριε Τάκη, είναι εμφανές το πρόβλημα)...
...έχει ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ συστημικό ρόλο, στο να ΑΝΑΠΗΡΩΝΕΙ το "μεδούλι"¨της κριτικής του, έτσι ώστε να επικρατούν "απόψεις" όπως "καλά να πάθει το ΠΑΜΕ, που έφαγαν μολότωφ τα αθωράκιστα-σε-φωτιά ροπαλοφόρα μέλη του", κ.ο.κ.

Τόχει πει κι άλλος, κάποιος Θωμάς, του οποίου το επίθετο ΤΕΛΕΙΩΣ αντιδεοντολογικά δημοσιοποίησε το σάητ του Τ.Φ. και αποπειράθηκε να τον διασύρει με διάφορες γελοιότητες, επανειλλημένα (ενώ είχε πει ΚΑΙ θετικά για τον Τ.Φ.).

Ο Θωμάς είχε πει ότι: "κι ο Φωτόπουλος, στην κριτική που κάνει στο Ιντιμήντια, έχει τα δίκια του".
Ε... ΣΥΜΦΩΝΩ, έχοντας δει ΠΛΗΘΟΣ σοβαρών σχολίων που λογόκρινε ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ το ιντιμήντια (ή μάλλον... όχι χωρίς λόγο, αλλά διότι ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για απόλυτη δαιμονοποίηση του ΠΑΜΕ / ΚΚΕ). Ημουν παρών σε συζητήσεις και λογομάχησα έντονα (αλλά κόσμια) με ΕΝΑ σωρό ανάρχες, που κουκούλωναν συστηματικά το ότι.... οι κοτρώνες πέφτανε πάνω στα κεφάλια του ΠΑΜΕ, πολύ πριν αρχίσει η δική του αντεπίθεση. Είδα και με τα μάτια μου, άναυδος... να πέφτει το πρώτο μολότωφ στα πόδια ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΟΥ διαδηλωτή με κράνος (του ΠΑΜΕ) που έτρεχε. Αλλά τα κράνη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προστασία (όπως οι στολές των ΜΑΤ). Επομένως, πολύ ορθώς καταδικάστηκαν τέτοιες ρίψεις μολότωφ σαν ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ. (και πολύ κακώς δικαιολογήθηκαν από πλήθος αναρχικών). Αν και σχετικά σπάνιο, το κρούσμα θανάτου από μολότωφ "παίχτηκε" σαν εφιαλτικός, διχαστικός, μακάβριος "τζόγος", σε τέτοιες στιγμές. Να ΜΗ μιλήσω για τη βροχή από κοτρώνες πολύ πριν τις εφόδους του ΠΑΜΕ, ή το ότι ΔΕΝ φορούσαν κράνη πριν αρχίσει ο πετροπόλεμος, τα μέλη του ΠΑΜΕ. ΟΛΑ αυτά κουκουλώθηκαν εντελώς στο indymedia, από τη Συντακτική Επιτροπή του.

ΟΜΩΣ...
Το λάθος του Φωτόπουλου είναι ότι υιοθέτησε την ακραία και αντίθετη άποψη (του ΚΚΕ) μαζί με μπόλικη... παρανοϊκή πρακτορολογία.
(Εδώ... ακόμη και μένα, με έβγαλε πράκτορα, ή τους ΣΧΣ σαν ΣΥΝΟΛΟ!)

Και επίσης...παράβλεψε απρόκλητες επιθέσεις του ΠΑΜΕ εναντίον πλήθους σε άλλες πόλεις, ΧΩΡΙΣ βάσιμη αφορμή.
Ο ίδιος o ΤΦ, μάλλον δεν ξέρει τίποτα από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ προβοκάτορες (καθώς πιθανότατα έχει ελάχιστη ή καθόλου ΑΜΕΣΗ πολιτική εμπειρία στο δρόμο). Ισως μερικοί Αμερικάνοι αριστεροί, να τον ενημερώσουν κάποτε... μπας και καταλάβει στοιχειώδη πράματα. ;-)
(π.χ. βασική αρχή: Ο τέλειος προβοκάτορας είναι ο πιο θερμόαιμος δήθεν φανατικός)
Το ΚΚΕ έχει μάθει ενστικτωδώς... είτε να προβοκάρει τους αντιπάλους του,
είτε να αντιστρέφει τις προβοκάτσιες, μετατρέποντάς τες σε δικό του όφελος.
Για μένα (σόρυ αλλά...) ΚΑΙ οι δύο πλευρές (ΠΑΜΕ / μπάχαλοι) είναι ΕΝΟΧΕΣ απέναντι στο λαό.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ρε παιδιά, τώρα περιμένατε να καταλάβετε πόσο σταλινοαριστερός είναι ο Φωτόπουλος;

Πριν δέκα χρόνια περίπου απειλούσε με μηνύσεις στο Ιντυμήντια της Αθήνας, επειδή ένας γνωστός καμένος τότε -που όλοι ήξεραν τι βλακείες έλεγε- τον είχε αποκαλέσει "μεγαλοαστό". Και τώρα που αυτός και οι ορδές του έχουν βγάλει όλον τον κόσμο πράκτορα και χρηματοδοτούμενο, βγαίνει και ζητά λογοκρισία, ώστε να μη μπορεί κανείς πλέον να απαντά σε αυτές τις συκοφαντίες.

Και κατά τα άλλα χαρακτηρίζει τα αστικά καθεστώτα ως "ημιολοκληρωτικές δημοκρατίες", εγκωμιάζοντας το Ιράν και οποιαδήποτε άλλη δικτατορία πουλάει λίγο αντινεοταξίτικο κρετινισμό. Παράλληλα όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να απειλεί όποιον του ασκεί κριτική με τα νομικά εργαλεία της ίδιας αυτής "ημιολοκληρωτικής δημοκρατίας" που συνεχώς καταγγέλλει.

Αυτός είναι. Που γλύφει το ΚΚΕ και τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ, δικαιολογεί τις απολύσεις του 902 κ.λπ.

Εδώ το λινκ με τις απειλές του στο Ίντυ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=52336

Ανώνυμος είπε...

Αφήνω στην άκρη το σύνηθες για "διανοούμενο" ξεκατίνιασμα εναντίον κάποιου που δε συμφωνεί 100% μαζί του, σ' αυτό ο Φωτόπουλος δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Τα έχουμε φάει στη μάπα αυτά από τη "διανόηση" πολλές φορές. Αυτό το άθλιο άρθρο του Φωτόπουλου όμως επιβεβαιώνει κάτι που σκεφτόμουν συχνά τελευταία: ότι όλοι, μα όλοι όσοι θέλουν να επιβάλουν λογοκρισία σε κάποιο μέσο (κι έχουν χεσμένη τη φωλιά τους) επισείουν το μπαμπούλα του "ανώνυμου συκοφάντη", του "κουκουλοφόρου του διαδικτύου". Εδώ ο Φωτόπουλος, προδίδοντας τη βαθύτερη ιδεολογία του και τον αληθινό του ψυχισμό, συντάσσεται με τα χειρότερα απολυταρχικά καθεστώτα και, στα καθ' ημάς, με τους Μπουμπούκους, τους Πλεύρηδες και τα light φασισταριά του ΠΑΣΟΚ που, θέλοντας να φιμώσουν τους πολίτες, ζητούν... αριθμό μητρώου και πλήρη στοιχεία "υπευθύνου σύμφωνα με το νόμο" για τα μπλογκ και τα φόρουμ.

Φαντάζομαι πως θα θεωρεί "κουκουλοφόρο" και τον ανώνυμο συντάκτη της "Ελληνικής Νομαρχίας". Δεν είναι έτσι οι δημοκράτες. Λυπάμαι, αλλά αυτό και μόνο το άρθρο του Φωτόπουλου μου αρκεί για να διαγράψω όλα τα παλαιότερα που έχω διαβάσει από αυτόν παλαιότερα και να τον απορρίψω. Δεν ήταν όλα του τα άρθρα αξιόλογα, για να είμαστε ειλικρινείς: στην καλύτερη περίπτωση, απλά έλεγε πράγματα που ένας λογικός και ενημερωμένος για τα συγκεκριμένα θέματα άνθρωπος θα έλεγε, ενώ στη χειρότερη αντέγραφε από άλλους, τους οποίους κακολογούσε για να τους μειώσει ώστε να φανεί ότι αυτά που αντέγραψε είναι δικά του κι όχι αντιγραμμένα από τους δαιμονοποιηθέντες.

Θα ήθελα επίσης πολύ να μάθω πού ήταν κατά τη διάρκεια όλων αυτών των κορυφαίων κοινωνικών αγώνων που διεξάγονται τόσο καιρό. Πουθενά. Απών. Και αυτός και η "Περιεκτική Δημοκρατία", που μόνο δημοκρατική δεν είναι, αφού θέλουν να έχουν το ρόλο του ιεροεξεταστή και του τρισμέγιστου λογοκριτή στο διαδίκτυο.

Κι εμφανίζεται τώρα, για να συκοφαντήσει τους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα και τον Omadeon, δυο φορείς ενημέρωσης, οργάνωσης και κοινωνικής αντίστασης που, παρά τα όποια λάθη τους, έχουν βάλει κάποιο -μικρό έστω- λιθαράκι στη συνειδητοποίηση και αφύπνιση του πληθυσμού και καταβάλλουν τίμιες και ειλικρινείς προσπάθειες για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Γιατί άραγε επέλεξε να τους συκοφαντήσει; Φταίει η επιθυμία του να θεωρεί ότι καταδιώκεται; Φταίει η επιθυμία του να βλέπει παντού... μυστικούς πράκτορες, όπως ο Δον Κιχώτης έβλεπε γίγαντες αντί για ανεμόμυλους; Ή μήπως το κίνητρο είναι κάτι πιο βαθύ; Το timing αυτής της χυδαίας επίθεσης κατά έντιμων φορέων του αντιμνημονιακού κινήματος δεν είναι καθόλου τυχαίο και με βάζει σε πολύ σοβαρές υποψίες.

Ανώνυμος

Ψ-στέργιος είπε...

Ο Τάκης Φωτόπουλος είναι από τους ελαχίστους αναλυτές (μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών) που επιδείκνυαν πάντοτε ταχύτατατα αντανακλαστικά στην ερμηνεία των διαφόρων κοινωνικο-οικονομικών φαινομένων τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να το πω και αλλιώς, όταν έλεγε ο Φ. κάποια πράγματα για το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας τα οποία αποδεικνύονταν περίτρανα -αλλά έπειτα από κάποιο χρόνο- ώς αληθή, οι περισσότεροι της "αριστεράς" μιλούσαν για δράκους χρεοκωπίας, συνομωσίες κλπ κλπ, βρίσκονταν εν'ολίγοις στα δέντρα και τρώγαν μπανάνες. Οταν οι άλλοι τα ανακαλύπτουν βδομάδες, μήνες ή και χρόνια μετά, ο Φωτόπουλος τα έχει πει προ πολλού: Παραδείγματος χάριν:
1) Από το Δεκέμβρη του 2001!!!: "Πάμε για Αργεντινοποίηση": http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2001/12_29.htm . Αυτά, ενώ τη στιγμή που μιλάμε και έχει διαλυθεί κάθε κεκτημένο, οι σιχαμεροί γραφειοκράτες του σύριζα ακόμα αναρωτιούνται αν το ευρώ μάς έκανε καλό ενώ άλλοι εξακολουθούν να επιμένουν περί αυτού!!!!!!!!
2) Από 5 Δεκέμβρη 2009!! για το γεγονός ότι η Ελλάδα όντως χρεοκώπησε (όταν τα δελαστικοειδή λέγαν άλλα αντ'άλλων, ενώ οι τσιπροκουβέληδες, και τα παπαρηγο-απολιθώματα βλέπαν δράκους και μεθοδεύσεις αντίστοιχα) διαβάστε: http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2009/12_05.html
3) Απο Σεπτέμβρη 2009: Πού θα μας οδηγούσε η όποια νέα κυβέρνηση: "ο παραπέρα δανεισμός όχι μόνο αντίκειται στην πολιτική της ΟΝΕ αλλά και αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε παραπέρα υποβιβασμό της χώρας στις διεθνείς λίστες των δανειοδοτών και επαχθέστερους όρους δανεισμού" Διαβάστε εδώ:http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2009/09_26.html
4) Από τις 8 Μάη 2010: Για το ποιά είναι τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η χώρα για να σωθεί, μεταξύ των οποίων και η δραχμοποίηση του χρέους, έννοια παντελώς άγνωστη (μέχρι πριν κανά μήνα οπότε και την ανακάλυψαν!!) σε αρκετούς (όχι όλους) συμμετέχοντες της ΕΛΕ, μερικοί από τους οποίους μιλούσαν ακόμη και για δημοσιονομικά πλεονάσματα αν κάναμε στάση πληρωμών υπονοώντας ότι θα παίρναμε και τα δάνεια του ΔΝΤ, και θα τους ρίχναμε στα μούτρα και τα ομόλογα (α χα χα χα!!!)

5) Για τη Λιβύη: http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2011/2011_03_12.html
Οταν άλλοι που παριστάνουν τώρα ΚΑΙ τους οικονομολόγους (με όχι τόσο επιτυχία θα έλεγα, γιατί δεν παν να τινάξουν καμιά ελιά καλύτερα) μιλούσαν για επαναστατικό κίνημα του λαού έναντι του "δικτάτορα" καντάφι. Τώρα όμως και οι πέτρες κατάλαβαν τί συνέβη εκεί κάτω για αυτό και έχουν κάνει μόκο και τουμπεκί όλοι αυτοί που με τις βαθυστόχαστες αναλύσεις τους μάς παραπλανούσαν για τη Λιβύη.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ!! ΑΝ ΤΟ SITE ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΑΝΤΕΣΤΡΕΦΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ: "ΒΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ" (ΚΑΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΚΟΜΑ). ΜΙΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ SITE ΜΕ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ" ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΕΣΤΩ ΟΠΩΣ ΤΗ ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ -ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ- ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟ ΚΟΥΦΑΡΙ, ΘΑ ΠΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ.

Ανώνυμος είπε...

Ψ-στέργιο, επειδή λες να βάζουμε ΜΟΝΟΝ Φωτόπουλο, χωρίς καν να έχεις μελετήσει το άρθρο ή τη συζήτηση, θέλω να τοποθετηθείς επί της ουσίας:

1. Είσαι υπέρ της απαίτησης του Φωτόπουλου για λογοκρίσια στο διαδίκτυο; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

2. Είσαι υπέρ της πρακτικής του Φωτόπουλου να συκοφαντεί κόσμο (και να αξιώνει μάλιστα να μην έχει αντίλογο) ως "συστημικούς πράκτορες" (όπως οι νεοναζί και οι φασίστες βαφτίζουν τους πάντες "ανθέλληνες" και "Εβραίους"); ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

3. Υιοθετείς την άποψη του Φωτόπουλου ότι η "Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου" είναι τσιράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

4. Υιοθετείς την άποψη του Φωτόπουλου ότι ο Καστοριάδης, ο Noam Chomsky και η Naomi Klein είναι "συστημικοί πράκτορες"; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέλω να απευθύνω Σ'ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και θεωρώ ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η απάθεια και η "ουδετερότητα" απέναντι σε συκοφαντίες.

Από εκεί κι έπειτα, αυτά που έλεγε ο Φωτόπουλος, τα έλεγαν κι άλλοι, πολύ πριν από αυτόν (π.χ. ο Κώστας Καββαθάς τα έλεγε ήδη από το 1983 από το περιοδικό του, τους "4 Τροχούς"). Βέβαια, δε διαφωνώ στο ότι, με 21 χρόνια καριέρας οικονομολόγου στην πλάτη του, ο Φωτόπουλος έχει γράψει και σωστές αναλύσεις. Από την άλλη όμως, εδώ ζητά μια ιρανικού-κινεζικού-βορειοκορεατικού τύπου λογοκρισία στο διαδίκτυο και συκοφαντεί κόσμο με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν παλιότερα ο Λένιν κι ο Στάλιν και σήμερα το κάνουν διάφοροι προπαγανδιστές, από αυτούς του ΚΚΕ μέχρι τους νεοφιλελεύθερους του ΣΚΑΪ και του ΔΟΛ. Άσε λοιπόν τα άσχετα φληναφήματα που μας έφερες και τοποθετήσου επί του θέματος.

Ανώνυμος

γιαννης είπε...

τι κανεις γιαννη? κουκια σπερνω! ετσι ψ-στεργιο; το θεμα μας εδω δεν ειναι να βγαλουμε τις αναλυσεις εξω και να δουμμε ποιος την εχει ποιο μεγαλη, αλλα το οτι ο φωτοπουλος εκμεταλλευεται με εναν αθλιο τροπο τη φημη του για να συκοφαντει ανθρωπους κι ομαδες που ειναι στην πρωτη γραμμη του αγωνα. με αυτη σου τη μεροληψια δειχνεις οτι μας λες οτι ο καθε "επωνυμος" εχει δικαιωμα να ποδοπατα οποιον του κανει κεφι γιατι το θυμα του ειναι "ανωνυμο" κι ετσι δεν εχει αξια απεναντι στον "επωνυμο".

OMADEON είπε...

@Aνώνυμε 8 Ιανουαρίου 2012 6:54 μ.μ.

ΦΥΣΙΚΑ και πολύς κόσμος ΤΩΡΑ πήρε χαμπάρι το "θέμα Φωτόπουλου". Εγώ είχα εκφράσει κι εκτίμηση επανειλλημένα για το έργο του. ΤΩΡΑ όμως αρχίζω να το αμφισβητώ, καθώς βρίσκω, π.χ. τεκμηριωμένες καταγγελίες σε σοβαρά site.
Για ΔΗΘΕΝ "λογοκρισία" η ΠΔ έχει λασπώσει κι άλλους (πριν τους ΣΧΣ):
http://www.agorainternational.org/dnweb2.html
(δείτε κάτω από την υπο-επικεφαλίδα "THE CENSORSHIP: HOW MUCH WAS CUT, WHAT WAS CUT, WHAT WAS SAID, WHAT WAS NOT SAID, WHAT RESULTED THAT INCLUSIVE DEMOCRACY STILL WILL NOT ADMIT")

ή (για την ΠΔ)
http://www.agorainternational.org/dnweb3.html
"...More generally, when these Editors [ΠΔ] appeal to "any reader" or "every bona fide reader," you can be assured that an open and unresolved controversy exists over what has been written. If something is declared "obvious," that means that it remains in dispute. What is labeled "evident" is in fact what is lacking in reliable evidence. The adverb "clearly" is employed to cover over reasonable doubt. When a point has been "indisputably shown," the debate has not yet begun. The "self-evident" character of an argument they make is directly proportional to the tendentiousness of their claims. And so forth.

Αυτά ΔΕΝ τάξερα, όταν γινόταν η διένεξη. Κατηγορήθηκα ως "γκεμπελίσκος" επειδή έβγαλα 1-2 βιαστικά συμπεράσματα. Ομως τα ίδια έβγαλαν κι άλλοι. π.χ.
πρώτο σχόλιο εδώ http://real-democracy.gr/forum/i-dimokratia-os-diadikasia-kai-os-kathestos#comment-12566
"Αν ο φωτοπουλος τα ελεγε αυτα κ ο καστοριαδης ηταν εν ζωη θα ετρωγε πολλες ''καρπαζιες''! "

(Κύριε Τάκη, λυπάμαι, ο,τι βρίσκω λέω. ΔΕΝ σας καλύπτω λόγω ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ όπως κάποιοι άλλοι. ΑΝ όμως νομίζετε ότι είμαι βαλτός, θα σας... συλλυπηθώ).

Στη διένεξη που έγινε, πολύς κόσμος ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ άκουγε το όνομα "Τάκης Φωτόπουλος". Οι ίδιοι οι οπαδοί του κατάστρεψαν τη φήμη του με το απαίσιο φέρσιμό τους.

Μια ιστολόγος νηφάλια και σοβαρή (με πολύ καλό blog) δήλωσε (σε blog που αναπαρήγαγε τη λασπο-Ανακοίνωση):

lascapigliata είπε…
Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις ψευτιές που λέτε. Αυτό που κάναν "κουκουλοφόρικη" επίθεση είναι τα ανώνυμα τρολς που έσπευσαν να "υπερασπιστούν" τον Φωτόπουλο. Αυτό που μας λέτε είναι ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει κριτική στο Φωτόπουλο, γιατί είναι τοτέμ. Αίσχος.
http://disdaimona.blogspot.com/2011/12/blog-post_4127.html (πρώτο σχόλιο).

Δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

ti sxesi exei to pote arxise na problepei tin krisi o ftopoulos.....to atomo zita na elegxei ti leme k ti grafoume min tyxon k ton 8i3oume k kati trexei sta gyftika.....to sxolio tou stergiou einai oti na nai.

Ψ-στέργιος είπε...

"Ανώνυμε" τα έχεις μπερδέψει λιγουλάκι μου φαίνεται. Εδώ δεν είναι ούτε η "ανατροπή" του Πρετεντέρη ούτε το "κλικ" του Κωστόπουλου όπου η αφεντιά μου θα απαντήσει (ή θα απολογηθεί(?)) εν είδει συνέντευξης τύπου. Και όπως φαίνεται τα πολλά τα περιοδικά αυτοκινήτων σε έχουν βλάψει αφού δεν μπορείς να κάνεις διάκριση μεταξύ της πολιτικής ανάλυσης του καββαθά (ορίστε????!!!!) και του Φωτόπουλου.
Σου λέω λοιπόν (και μην το πάρεις στραβά) ότι το θέμα του σχολίου ΜΟΥ το ορίζω ΕΓΩ και όχι εσύ. Και αν διαβάσεις το άρθρο του Φ. και τα σχόλια από κάτω θα καταλάβεις ότι απαντώ επί του θέματος. Τα υπόλοιπα για το άν και ποιός συκοφαντεί και ποιόν και πού και πότε ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ. Με αφορά η αριστερά και το πώς θα ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ο λαός όλους αυτούς τους γραφειοκράτες που την ποδηγετούν, παραπλανούν και κρατάν τα χαλινάρια (αποσκοπώντας απλά στο να αυξήσουν τους ψήφους τους, όπως γράφει και ο Φ.) ακόμα και τώρα εν μέσω ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ, μπας και δούμε μια άσπρη μέρα.
Οσο για το Λένιν και το Στάλιν πρέπει να πλένεις το στόμα σου όταν γράφεις κάτι για αυτούς. Γιατί ούτε η τρίχα από το δεξί αρχίδι τους δεν είναι οι σημερινοί "ηγέτες" της "αριστεράς", παγκοσμίως μιλώντας.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τις φοβερές αναλύσεις του Φωτόπουλου, άλλωστε. Το ότι η αριστερά βρίσκεται σε θεωρητική αποσύνθεση από την εποχή του Τρότσκι και του Λούκατς είναι γνωστό. Αυτό δεν κάνει το Φωτόπουλο μεγάλο θεωρητικό. Κι ο Καστοριάδης και πολλοί άλλοι τα έχουν πει για τον καπιταλισμό καζίνο (πράγμα που ο Φωτόπουλος πρώτος αρνιόταν μανιασμένα), ακόμα κι έντυπα όπως το Sarajevo και άλλα έχουν κάνει αναλύσεις πολύ πιο ενδιαφέρουσες για τον "νεοφιλελευθερισμό" και την "κρίση" του καπιταλισμού.

Το πώς ορισμένοι μπορούν να λένε ότι πρέπει να διαβάζουμε μόνο ή κυρίως Φωτόπουλο, δεν το καταλαβαίνω. Επειδή δύο τρία σωστά; Δηλαδή η παλαιολιθική του ανάλυση που βλέπει ακόμα τον κόσμο με ψυχροπολεμικούς όρους (η "Νέα Τάξη" και οι δήθεν αντιτιθέμενοι σε αυτήν "ανεξάρτητοι" πόλοι κ.λπ.); Η γελοία του θεωρητική προσπάθεια να δικαιώσει το ΚΚΕ και τη στάση του ΠΑΜΕ στις 20/10, το φλερτάρισμα με τον αριστερό λαϊκοεθνικισμό με τις βλακείες περί εθνικής και παλλαϊκής συστράτευσης;

Ο Φωτόπουλος μια παλαιοαριστερή ανάλυση λενινιστικού τύπου αναμασάει ακόμα, με άλλο λεξιλόγιο: αντί για τον "ιμπεριαλισμό" έχουμε τη "Νέα Τάξη", αντί για τα "εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα" έχουμε αυτούς που "αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη" και δε συμμαζεύεται. Με μια ωραία αντισημίτικη και συνωμοσιολογική χρυσόσκονη.

Αντί να θέτει το ζήτημα με ταξικούς όρους, συγκαλύπτει τη ριζοσπαστική πλευρά της ανάλυσής του (περί άμεσης δημοκρατίας κ.λπ.), και όλο και περισσότερο κλίνει να ταυτίζει το 'απελευθερωτικό πρόταγμα" με μια γεωπολιτικού τύπου ανεξαρτησία ή εθνική κυριαρχία της χώρας, κεχνώντας ότι μέσα σε αυτήν την ίδια χώρα υπάρχουν ταξικές σχέσεις κ.λπ.

Όλα αυτά είναι οι κοινοί τόποι κάθε παλαιομαρξιστικής ανάλυσης. Αυτά σερβίρει ο Φωτόπουλος με νέο αμπαλάζ.

Αριέτα είπε...

Θα σταχυολογήσω κάποια πράγματα που ειπώθηκαν λίγο πριν και θα τα ξαναπαραθέσω εδώ γιατί με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη:

Α.

Ψ-στέργιο, επειδή λες να βάζουμε ΜΟΝΟΝ Φωτόπουλο, χωρίς καν να έχεις μελετήσει το άρθρο ή τη συζήτηση, θέλω να τοποθετηθείς επί της ουσίας:

1. Είσαι υπέρ της απαίτησης του Φωτόπουλου για λογοκρίσια στο διαδίκτυο; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

2. Είσαι υπέρ της πρακτικής του Φωτόπουλου να συκοφαντεί κόσμο (και να αξιώνει μάλιστα να μην έχει αντίλογο) ως "συστημικούς πράκτορες" (όπως οι νεοναζί και οι φασίστες βαφτίζουν τους πάντες "ανθέλληνες" και "Εβραίους"); ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

3. Υιοθετείς την άποψη του Φωτόπουλου ότι η "Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου" είναι τσιράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

4. Υιοθετείς την άποψη του Φωτόπουλου ότι ο Καστοριάδης, ο Noam Chomsky και η Naomi Klein είναι "συστημικοί πράκτορες"; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέλω να απευθύνω Σ'ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και θεωρώ ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η απάθεια και η "ουδετερότητα" απέναντι σε συκοφαντίες.


B.

Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις ψευτιές που λέτε. Αυτό που κάναν "κουκουλοφόρικη" επίθεση είναι τα ανώνυμα τρολς που έσπευσαν να "υπερασπιστούν" τον Φωτόπουλο. Αυτό που μας λέτε είναι ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει κριτική στο Φωτόπουλο, γιατί είναι τοτέμ. Αίσχος.

Συμφωνώ απόλυτα και με τις δυο τοποθετήσεις. Το αν ο Φωτόπουλος ή ο κάθε Φωτόπουλος είναι καλός οικονομικός αναλυτής ή όχι εδώ είναι εντελώς αδιάφορο. Δε μιλά για οικονομία εδώ, μιλά για την ελευθερία του λόγου και της εκφοράς άποψης και κριτικής.

Και μιλά με τρόπο που δείχνει αντιλήψεις ολοκληρωτικές, δικτατορικές και απολυταρχικές. Απαιτεί, όπως γράψανε κι άλλοι σχολιαστές, να ελέγχει και να λογοκρίνει τη γνώμη που έχουν οι άλλοι γι'αυτόν! Τέτοια πράγματα μου θυμίζουν Χίτλερ, Στάλιν, Κεμάλ Ατατούρκ, Μεταξά, Καντάφι και άλλους τέτοιους "δημοκράτες".

Ομολογώ ότι μόλις σήμερα πρωτοδιάβασα άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου. Μέχρι τώρα μου ήταν τελείως άγνωστος. Μετά όμως από αυτά που είδα, ακόμη κι αν είναι ο πιο καλός οικονομικός αναλυτής του κόσμου, ακόμη κι αν τα γραπτά του είναι τα πιο καλά τεκμηριωμένα στον κόσμο, δείχνει ότι χαρακτηρίζεται τουλάχιστον από αλαζονεία και από φασίζουσες αντιλήψεις σε ό,τι αφορά το δικαίωμα του πολίτη στην ελευθερία του λόγου. Αυτό και μόνο μου αρκεί για να τον απορρίψω στο σύνολό του, γιατί δε θέλω να έχω τέτοιους ταγούς.

Και θεωρώ απαράδεκτη και άθλια τη μετατροπή οποιουδήποτε ανθρώπου σε... πατερούλη και... είδωλο (τύπου Στάλιν, Μάο, Σαντάμ Χουσεΐν, Κιμ Γιονγκ-Ιλ κ.α.) που θα θεωρείται "ιερή αγελάδα", που θα θεωρείται ότι "έχει το αλάθητο" και που θα απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να του ασκήσει οποιαδήποτε κριτική για τα λόγια, τα έργα και τη συμπεριφορά του.

Αν λοιπόν, αγαπητέ Ψ-στέργιο, ήσουν αληθινά δημοκράτης, πόσω μάλλον αντισυστημικός αριστερός, δε θα δεχόσουν ούτε για μια στιγμή αυτές τις παράλογες αξιώσεις που προβάλλει ο Φωτόπουλος. Πόσο δημοκρατικό, πόσο αριστερό, πόσο αντισυστημικό είναι να θέλει κάποιος να είναι τοτέμ, ιερή αγελάδα, αλάθητος ποντίφικας και πρόσωπο υπεράνω κάθε κριτικής;

Ψ-στέργιο, από παλιότερα σχόλιά σου εδώ είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το "Ψ" στο ψευδώνυμό σου είναι σύντμηση του "ψεύδο-". Καλύτερα πια να το αλλάξεις το ψευδώνυμό σου και να το κάνεις είτε "ψ-δημοκράτης" ή "ψ-αριστερός", γιατί υιοθετείς την απολυταρχική ιδέα της προσωπολατρείας.

Σε πληροφορώ δε ότι δεν έχω ανάγκη από "πατερούληδες" και "αυθεντίες" να μου υπαγορεύουν τι θα κάνω, τι θα σκέφτομαι, πώς θα φέρομαι, τι θα λέω και πώς θα το λέω. Μου φτάνουν οι γονείς μου και περισσεύουν! Αν εσύ θέλεις "πατερούλη" και έναν "πεφωτισμένο δεσπότη", γιατί αυτό το ρόλο διεκδικεί ο Φωτόπουλος κι εσύ είσαι πρόθυμος να του τον δώσεις, φρόντισε τουλάχιστον να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους υπόλοιπους εδώ πέρα και να μην παριστάνεις τον αριστερό.

Ανώνυμος είπε...

Ψ-στέργιο,

Λες βλακείες. Το θέμα του σχολίου ορίζεται από το θέμα του αρχικού άρθρου. Αποδεικνύεις ότι είσαι ανίκανος να συζητήσεις σοβαρά, ότι δε σέβεσαι τους συνομιλητές σου κι ότι εν τέλει, προσπαθείς να αποκρύψεις το ότι η απάντησή σου και στα τέσσερα ερωτήματα που σου έθεσα είναι "ΝΑΙ", που δείχνει τις πραγματικές σου πολιτικές πεποιθήσεις.

Ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος γίγαντας ο Ψ-Στέργιος:

"Οσο για το Λένιν και το Στάλιν πρέπει να πλένεις το στόμα σου όταν γράφεις κάτι για αυτούς. Γιατί ούτε η τρίχα από το δεξί αρχίδι τους δεν είναι οι σημερινοί "ηγέτες" της "αριστεράς", παγκοσμίως μιλώντας.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ."

Έτσι, να φαίνεται πλέον ανοιχτά ότι κανονικοί και δεδηλωμένοι σταλινικοί είναι πλέον αυτοί που διαβάζουν και υπερασπίζονται τον Φωτόπουλο.

Και κόψε λίγο αυτά τα κεφαλαία, δεν είμαστε τυφλοί. Σα τα σχόλια των ορδών του Φωτόπουλου είναι οι τοποθετήσεις σου, όπου το βασικό επίδικο είναι πάντοτε η προστασία του προφίλ του Ηγέτη και τίποτε άλλο. Να πας μαζί με αυτές τις προσωπολατρικές πρακτικές στους νεκρούς που νοσταλγείς, να παίζετε σκάκι με τον Κόμπα στον πάτο των σκουπιδοτενεκέδων της ιστορίας.

(ο αποπάνω Ανώνυμος)

Ανώνυμος είπε...

Οπα ρε μάγκα που θα πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για το χασάπακλα το Στάλιν! Και δε μου λες, εύχεσαι ανάσταση και για τα εκατομμύρια που έσφαξε ο λατρεμένος σου ο Πατερούλης ο Στάλιν;

Ουστ πια με το σταλινισμό σας!

Βασίλης είπε...

Πάρτε κι ένα ωραίο άρθρο του The Insider για τις ιερές αγελάδες:

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16955

Για τον πρόεδρα της "δημοκρατίας" μιλάει, αλλά ταιριάζει γάντι σε κάθε σεπτό και πανάγιο πρόσωπο που δε μας επιτρέπεται να του ασκήσουμε κριτική... Από τον Στάλιν μέχρι τον Φωτόπουλο κι ακόμα παραπέρα!

Ανώνυμος είπε...

Εσείς οι φωτοπουλικοί έχετε πολύ μεγάλη πλάκα. Ούτε καν τους δημοκράτες και τους αριστερούς δε μπορείτε να παραστήσετε.

FFFF AAAA III L
F A A I L
FFFF AAAA I L
F A A I L
F A A III LLLL

Ψ-στέργιος είπε...

1) Μην κρίνετε εξ'ιδίων τα αλλότρια όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, ή όποιος είναι σεχταριστής βλέπει παντού σέχτες! Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε πατερούλης, μόνο ο προσωπικός μου πατερούλης που έχει φύγει προ πολλού. Δεν είναι προσωπικά τα θέματα, μην αγχώνεστε και μην τρελαίνεστε για το δημοκρατικό μου χαρακτήρα. !
2) Η "Αριστερά" και η κενολογία-μπλαμπλαδολογία της ήταν, είναι και δυστυχώς θα είναι ακόμα και -εν μέσω ΔΝΤ- για τα μπαρ (και για κάτι αξέχαστες συναυλίες).
3) Εγώ σας λέω ότι δεν με ενδιαφέρει τα ξεκατινιάσματα του ποιός είναι συκοφάντης και πού κλπ κλπ.Αφενός δεν είμαι δικηγόρος του Φ. όπως κάποιοι ίσως νομίζουν (βλέπε παρατήρηση 1) και αφετέρου έχω σπουδαιότερα πράγματα να ασχοληθώ-πες το οικονομία δυνάμεων. Εσείς επιμένετε να ορίσετε και να επιβάλλετε το διάλογο στο "υψηλό" επίπεδο του συνομιλητή των 4-5 ερωτήσεων. Κοινώς: "εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται".

butt-chan είπε...

1) Το "μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια" είναι μια εντελώς FAIL υπεκφυγή. Πάμε να δούμε το αν έχεις πατερούλη; Έχεις και παραέχεις. Έστησες έναν πατερούλη από πάνω σου, τον Φωτόπουλο. Κι επειδή δε σου φτάνει, έχεις και το Στάλιν και τον Λένιν. Το γεγονός και μόνο ότι επιλέγεις να έχεις πατερούληδες (όχι απλά πατερούλη) για να ορίζουν το είναι σου δείχνει ότι είσαι EPIC FAIL, όχι απλά FAIL, σαν άνθρωπος, γιατί είσαι ανίκανος να είσαι ανύπαρκτος. Πάμε τώρα στο "δημοκρατικό" σου χαρακτήρα... Σόρι μάγκα, αλλά το να μας λες να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για μακελάρηδες όπως ο Λένιν κι ο Στάλιν είναι σα να μας λένε οι δεξιοί να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για το Χίτλερ. Ουρτ.

2) Προφανώς ο Φωτόπουλος βγαίνει από τα εισαγωγικά, ε; Ή μήπως είναι λιγότερο αμπλαούμπλας και μπουρδολόγος από άλλους; Τα λογικά άλματα που κάνει ρε φίλε θα κάνανε και το Σεργκέι Μπούμπκα να ζηλεύει!

3) Προφανής ποντιοπιλατισμός: "α, εγώ είμαι ένας καταναλωτής ιδεών, είμαι κεφάτος ψωνίζω απ'του Φωτόπουλου, και δε μ'ενδιαφέρει αν με τις συκοφαντίες του διασπά την κοινωνία και υπονομεύει κάθε προσπάθεια αποτίναξης του ζυγού". Προφανώς δεν είσαι δικηγόρος του Φωτόπουλου. Για χασοδίκης πάντως, μια χαρά τα πας. Αν είχες σημαντικότερα πράγματα να κάνεις, δε θα μας ζάλιζες εδώ πέρα με τα φιλοσταλινικά σου παραληρήματα. Και δε σε ορίζει κανένας, μόνος σου ορίζεσαι και προσδιορίζεσαι με τις μπούρδες που λες, απλά δεν το καταλαβαίνεις.

"Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται".

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο Φωτόπουλος καταδιώκεται κι οι φωτοπουλικοί κλαψουρίζουν.

butt-chan είπε...

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:

1) Το "μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια" είναι μια εντελώς FAIL υπεκφυγή. Πάμε να δούμε το αν έχεις πατερούλη; Έχεις και παραέχεις. Έστησες έναν πατερούλη από πάνω σου, τον Φωτόπουλο. Κι επειδή δε σου φτάνει, έχεις και το Στάλιν και τον Λένιν. Το γεγονός και μόνο ότι επιλέγεις να έχεις πατερούληδες (όχι απλά πατερούλη) για να ορίζουν το είναι σου δείχνει ότι είσαι EPIC FAIL, όχι απλά FAIL, σαν άνθρωπος, γιατί είσαι ανίκανος να είσαι αυθύπαρκτος. Πάμε τώρα στο "δημοκρατικό" σου χαρακτήρα... Σόρι μάγκα, αλλά το να μας λες να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για μακελάρηδες όπως ο Λένιν κι ο Στάλιν είναι σα να μας λένε οι δεξιοί να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για το Χίτλερ. Ουρτ.

2) Προφανώς ο Φωτόπουλος βγαίνει από τα εισαγωγικά, ε; Ή μήπως είναι λιγότερο αμπλαούμπλας και μπουρδολόγος από άλλους; Τα λογικά άλματα που κάνει ρε φίλε θα κάνανε και το Σεργκέι Μπούμπκα να ζηλεύει!

3) Προφανής ποντιοπιλατισμός: "α, εγώ είμαι ένας καταναλωτής ιδεών, είμαι κεφάτος ψωνίζω απ'του Φωτόπουλου, και δε μ'ενδιαφέρει αν με τις συκοφαντίες του διασπά την κοινωνία και υπονομεύει κάθε προσπάθεια αποτίναξης του ζυγού". Προφανώς δεν είσαι δικηγόρος του Φωτόπουλου. Για χασοδίκης πάντως, μια χαρά τα πας. Αν είχες σημαντικότερα πράγματα να κάνεις, δε θα μας ζάλιζες εδώ πέρα με τα φιλοσταλινικά σου παραληρήματα. Και δε σε ορίζει κανένας, μόνος σου ορίζεσαι και προσδιορίζεσαι με τις μπούρδες που λες και με τον τρόπο που ενεργείς, απλά δεν το καταλαβαίνεις.

"Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται".

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο Φωτόπουλος καταδιώκεται κι οι φωτοπουλικοί κλαψουρίζουν κι επινοούν πράκτορες.

Ανώνυμος είπε...

"όποιος είναι σεχταριστής βλέπει παντού σέχτες"

Άρα και όποιος είναι πράκτορας βλέπει παντού πράκτορες. Works both ways, you know.

Ανώνυμος είπε...

Σε τι διαφέρουν οι φωτοπουλικοί (και οι άλλοι οπαδοί των διαφόρων μικρομαγαζατόρων της "Αριστεράς", γιατί έχει μπόλικους ιδεολογικούς μπακάληδες ο χώρος) από τους ποδοσφαιρικούς "οργανωμένους"; Στα μυαλά καθόλου. Απλά δεν παίζουν -προς το παρόν- ξύλο και δε φοράνε κασκόλ. Ο χουλιγκανισμός όμως είναι ίδιος και ο Πάσχος Μανδραβέλης τρίβει τα χέρια του.

OMADEON είπε...

Νομίζω ότι ο "ψ-στέργιος" είναι αηδιαστικός, όταν απαιτεί από τους άλλους να "πλένουν το στόμα τους πριν μιλήσουν για το Στάλιν" (_ειδικά_) αλλά και όταν ο φέρεται έμμεσα σαν ΑΝΩΝΥΜΟΣ σταλινικός ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ, με ΚΤΗΝΩΔΗ περιφρόνηση για την ποδοπάτηση και το διασυρμό ΑΘΩΩΝ ανθρώπων από αυτό το άρθρο (που είναι και παντελώς άσχετο με ΟΛΑ όσα έλεγε ο ψ-στέργιος).

Δεν είμαστε βέβαια... τόοοσο σπουδαίοι, αλλά ΟΛΟΙ είμαστε οργανικό μέρος της πολιτικής μάχης του διαδικτύου (όχι μόνο εγώ αλλά και οι 20 περίπου μπλόγκερ στους "Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα").
Το (τώρα ομαδικό) μπλογκ μου έχει συνεισφέρει ΠΟΛΥ περισσότερα υλικά από τον κύριο Φωτόπουλο στη μάχη του διαδικτύου, εδώ και 5 χρόνια.
Αποτελεί επομένως ελεεινή υποκρισία ΚΑΙ προδοσία του κοινού αγώνα ΟΛΩΝ, συνεργία σταλινοειδών με τη διαδικτυακή σπίλωση και εξόντωση αθώων στο διαδίκτυο, χάριν του κάθε αιμοσταγούς Στάλιν ή Φωτόπουλου ή άλλου πατερούλη.
ΕΣΕΙΣ είστε η "ιντερνετική ζούγκλα", όπως αποδεικνύεται ΤΩΡΑ. εσείς κι η ανάγκη σας για πατερούληδες.

Παύλος είπε...

Ανάμεσα σ' εμάς τους κυνηγούς, οι πιο έμπειροι ξέρουμε ότι δεν έχει σημασία το όνομα που είναι σταμπαρισμένο πάνω στο τουφέκι, αφού πολλά θρυλικά κάποτε ονόματα σήμερα είναι απλά ονόματα που τα κολλάει κανείς πάνω σε φασονατζίδικες γυφτοδουλειές φτιαγμένες σε άθλια τούρκικα ή κινέζικα εργοστάσια για να κονομήσουν οι μαρκετίστες κάμποσα λεφτά πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε αδαείς, αλλά το πώς λειτουργεί το όπλο στη χρήση.

Έτσι κι εδώ: σημασία δεν έχει αν κάποιος λέγεται Φωτόπουλος, Μαΐλης, Κοροβέσης ή Μπάμπης Χαλιμούρδας ή αν έχει ψευδώνυμο ή αν είναι ανώνυμος. Σημασία έχει τι λέει και πώς φέρεται. Αρκετά λοιπόν με τις πολυδιαφημισμένες ετικέτες. Ας κοιτάξουμε την ουσία. Ας κοιτάξουμε το προϊόν που πλασάρει ο καθένας. Ας κοιτάξουμε πώς φέρεται ο καθένας στα πλαίσια αυτού του αγώνα, πώς πολιτεύεται. Όχι το πώς τον λένε.

Περιττό να πω ότι έφριξα με το "να πλένετε το στόμα σας με σαπούνι πριν μιλήσετε για τον Στάλιν". Ο Στάλιν κατέστρεψε το ΚΚΣΕ, προχώρησε σε απίστευτες προγραφές κι εξαπέλυσε μια απίστευτη τρομοκρατία κατά όσων διαφωνούσαν έστω και κατά τι μαζί του. Ο τύπος ήταν καθαρά παρανοϊκός, και μάλιστα επικίνδυνος παρανοϊκός, παρανοϊκός με εξουσία και μυστικές υπηρεσίες.

Παρανοϊκός είναι και κάθε τύπος που έχει τη μανία να θεωρεί ότι παντού υπάρχουν διώκτες του, ότι παντού υπάρχουν πράκτορες, ότι παντού υπάρχουν "εχθροί". Παρανοϊκή "εθνική" παιδεία δίνουν οι κυβερνήσεις σε όλους μας και στα παιδιά μας, κι έχουμε τόσες ηλίθιες θεωρίες συνωμοσίας. Κι αυτός είναι ο λόγος που οι ακροδεξιοί ξεκινάνε κάθε τόσο εκστρατείες συκοφάντησης "ανθελλήνων" (θυμηθείτε τι έγινε με τη Δραγώνα).

Σε τι διαφέρει η εκστρατεία της "Περιεκτικής Δημοκρατίας" ενάντια στα μπλογκ που τόλμησαν να διαφωνήσουν με τον Φωτόπουλο; Σε τίποτα.

Κι εδώ ο Φωτόπουλος τι ζητά; Να στήσουμε καμιά διαδικτυακή Οχράνα που θα ελέγχει ποιος διαφωνεί μαζί του για να τον στέλνει σε κανένα γκούλαγκ; Έχει ήδη γεμίσει τα φόρουμ και τα μπλογκ με τους οπρίτσνικ της "Περιεκτικής Δημοκρατίας", φτάνει πια! Φτάνει πια με τον τραμπουκισμό της "Περιεκτικής Δημοκρατίας"! Αν ήταν σωστός ο Φωτόπουλος, θα καταλάβαινε ότι αυτό δεν είναι ούτε δημοκρατικό ούτε συνάδει με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα. Αλλά...

Και με όσα κάνει ο Φωτόπουλος κερδίζει μόνο την απόρριψή μου. Και στην τελική, μπορώ εξίσου καλές, αν όχι καλύτερες, αναλύσεις να βρω και αλλού. Έχει κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και ουδείς αναντικατάστατος στην τελική.

αντάρτης είπε...

Χοντρά ψέμματα από ακτιβιστές-γκέμπελς του διαδικτύου:

ΜΠορεί να μας πει ο "Καστοριαδικός" Γκέμπελς (που είναι μάλλον γνωστός αλήτης ομάδων καστοριαδικών ομάδων όπως του "προτάγματος" που βγάζανε επανειλημμένα πράκτορα τον Φωτόπουλο) πού είπε κάποιος Φωτόπουλος ότι είναι συστημικός πράκτορας ο Καστοριάδης; Αλλιώς είναι κοινώς αλήτης-συκοφάντης.

Μπορεί να μας πει πού το είπε αυτό για τον Τσόμσκι;

Μπορεί να μας πει πού το είπε για την Κλάιν;

Μπορεί να μας πει πού και ποιον παραποίησε ο παραπάνω αλήτης και η κουστωδία του κάποιον κατά παράβαση των κανόνων της ΕΣΗΕΑ;

Μπορεί να μας πει ποια συκοφαντία υπάρχει για την ΕΛΕ όταν επίσημα έγγραφα του Eurodad δείχνουν ότι η ΕΕ χρηματοδότησε σημαντικές της δράσεις της ΕΛΕ, το "Καστοριαδικό" αληταριό και οι παρατρεχάμενοι του;

Τέλος, μπορεί να μας πει πού συκοφάντησε το κίνημα των πλατειών, το οποίο ανεκδιήγητα καπέλωσαν Καστοριαδικοί μιλώντας για... άμεση δημοκρατία μαζί με βουλευτάριους και επαγγελματίες πολιτικάντηδες και πολιτειολόγους του "εναλλακτικού" συστήματος;

Μπορεί να μας πει πώς είναι απών από κάθε κοινωνικό αγώνα, όταν πριν λίγους μήνες τον κάλεσαν στη συνέλευση Χαλκίδας, κάνει εκδηλώσεις και κάνει μελέτες, προτείνει τεκμηριωμένες λύσεις, φτύνει αίμα για να απαντά σε γκέμπελς του διαδικτύου σαν τον "Καστοριαδικό", που αποπροσανατολίζουν συστηματικά τον κόσμο με το προσωπείο του ελευθεριασμού; Ή αυτό δεν είναι κοινωνικός αγώνας για τον αλητήριο;

Και μη μιλάτε για προδοσία αλητήριοι σαν τον "Καστοριαδικό" όταν διαλύσατε και κάθε απελευθερωτική δυναμική του κινήματος των πλατειών και σέρνεστε πίσω από κάθε ρεφόρμα σε κομβικά ζητήματα (πλην των κομματικών ιεραρχιών και των γραφειοκρατειών). Γελοιωδέστατοι και γλοιωδέστατοι ήσαστε και παραμένετε.

Αργύρης είπε...

"αντάρτη",

Ήμουν όλο το καλοκαίρι στο Σύνταγμα. Έφαγα του κόσμου τα δακρυγόνα, έφαγα το ξύλο της αρκούδας από τους μπάτσους, είδα κάθε πολιτική τάση, κυρίως της Αριστεράς. Είδα και αντιεξουσιαστές... Εσάς δε σας είδα ούτε μια φορά.

Δεν ξέρω αν σας είδε κάποιος άλλος εκεί, αλλά εγώ προσωπικά δεν σας είδα. Όταν διάβασα την ανακοίνωσή σας που ήταν συλλήβδην καταδικαστική για το Κίνημα των πλατειών, απόρησα τι πρόβλημα είχατε με όλο τον κόσμο που βγήκε για να διαδηλώσει. Την ξαναδιάβασα. Ξανά και ξανά. Ξέρεις τι εντύπωση μου δημιουργήθηκε; Ότι απλά δε μπορούσατε να ηγηθείτε εσείς και γι'αυτό ξιφουλκήσατε εναντίον του κόσμου που βγήκε να διαδηλώσει. Και μη μου αρχίσεις πάλι τις ελιτιστικές σας μπαρούφες, σε μένα δεν περνάνε.

Κι όσο για το στιλάκι σας που, χωρίς να μιλάτε ευθέως, μειώνετε την αξία όποιου δεν είναι μέλος της ομαδούλας σας, εμένα μου γυρνάει τ'άντερα. Αν ήσασταν πραγματικά έντιμοι, θα μιλάγατε ευθέως αντί να το φέρνετε από εδώ κι από εκεί σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εγώ δεν ξέρω τι ξέρει ο Καστοριαδικός, τι ξέρει ο Χ, ο Ψ ο Ω. Ξέρω όμως ότι στο τελευταίο λινκ που έδωσε ο Φωτόπουλος, το οποίο είναι άρθρο γραμμένο από στέλεχος της ομάδας του (με το οποίο προφανώς συμφωνεί), συκοφαντείται ευθέως η Amy Goodman ως "φιλοσιωνίστρια", παρόλο που προβάλλει διαρκώς τον αγώνα των Παλαιστινίων κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ, απλά και μόνο επειδή είναι εβραϊκής καταγωγής.

Παραθέτω:

Γίνεται έτσι ξεκάθαρο πως άμεσα χρηματοδοτούμενα «εναλλακτικά» μέσα όπως του Democracy Now της φιλοσιωνίστριας Amy Goodman, λειτουργούν ως διαφημιστικός μεσολαβητής για να προωθήσουν τη βιβλιογραφία και τα αντίστοιχα μέσα των ομοϊδεατών τους.

Πηγή: http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2012.01.02__o_rolos_ton_indymedia.html

Φιλοσιωνίστρια λοιπόν η Amy Goodman για την "Περιεκτική Δημοκρατία", που ανοιχτά συμπαραστέκεται στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, απλά και μόνο επειδή είναι Εβραία στην καταγωγή.

Δεν ξέρω τι είπατε για τον Καστοριάδη, για την Κλάιν ή για την ΕΛΕ (που και το δικό σου σχόλιο φλερτάρει με τη συκοφαντία) ή για τον Τσόμσκυ.

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είστε αποδεδειγμένα ΨΕΥΤΕΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.

Κι όπως είπε στο Θανούλη τον Πλεύρη κάποτε ο Νίκος ο Μπογιόπουλος... "μια φορά ψεύτης, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΨΕΥΤΗΣ".

Α, και δείχνετε ότι είστε και ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ. Γιατί στιγματίζετε ως φιλοσιωνίστρια τη Goodman επειδή είναι Εβραία, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ την αντιρατσιστική δράση της. Ταυτίζετε την καταγωγή με συγκεκριμένη πολιτική στάση. Φαντάζομαι ότι για σας και η Jewish Voice for Peace είναι... φιλοσιωνιστική.

Πιάνεστε λοιπόν να λέτε ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΨΕΜΑΤΑ. Κι όπως είπα πιο πριν, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΨΕΥΤΗΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΨΕΥΤΗΣ.

Stellou είπε...

Καλησπέρα. Για να παρέμβω, η ελεεινή εκστρατεία κατασυκοφάντησης την οποία έχει εξαπολύσει η ΠΔ με αφορμή τον πόλεμό της εναντίον του Indymedia και του BlackPanther (όταν αυτός προσπάθησε μέσω των ΣΧΣ να υπεραπιστεί το Indymedia καθυβρίζοντας τον Φωτόπουλο), δεν έχει ουδεμία σχέση με τις αντιφωτοπουλικές υπερβολές οι οποίες δημοσιεύτηκαν εδώ και προέρχονται από άτομα με προφανή «προηγούμενα» με την ΠΔ.

Και μόνο το γεγονός ότι κάποιος συγκρίνει τον Φωτόπουλο με...τον Καββαθά των «4 Τροχών» αρκεί για να μην μπορεί κανείς να συγκρατήσει το στομάχι του απ' τα γέλια. Επίσης ο Φωτόπουλος δεν είναι απών από τους κοινωνικούς αγώνες και οι παρεμβάσεις και δράσεις της ΠΔ είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα της. Ήταν από τους ελάχιστους ακαδημαϊκούς που υποστήριξαν ανοιχτά τη δεκεμβριανή εξέγερση του 2008.

Τέλος, αν και έχει μεγάλο άδικο στο θέμα των ΣΧΣ και η πρακτορολογική, παρανοϊκή λύσσα του Δικτύου ΠΔ δεν δικαιώνεται από τα εμπειρικά δεδομένα, είναι εμφανές πως ΔΕΝ ζητά προληπτική διαδικτυακή λογοκρισία βορειοκορεατικού και κινεζικού τύπου. Αυτές είναι χονδροειδείς διαστρεβλώσεις που μοιάζουν πραγματικά ύποπτες...

Το μόνο που είπε είναι ότι οι ιστολόγοι ΚΑΙ τα Indymedia (ή κάθε τύπου αντισυστημικά διαδικτυακά μέσα) πρέπει να παρεμβαίνουν και να διαγράφουν εμφανώς υβριστικά ή παραπλανητικά σχόλια, τα οποία ΔΕΝ τεκμηριώνουν το περιεχόμενό τους. Αυτό δεν είναι «λογοκρισία», αλλά προαπαιτούμενο της σωστής και αξιόπιστης δημοσιογραφίας. Το πρόβλημα του Φωτόπουλου επομένως δεν είναι ο... «σταλινισμός» του, αλλά το γεγονός πως αδυνατεί να αντιληφθεί κάτι απλό: το Διαδίκτυο δεν είναι Τύπος ή ΜΜΕ, αλλά Πολιτικοποιημένο Καφενείο.

Ανώνυμος είπε...

Τι μανία έχετε εσείς οι ΠΔίτες να κολλάτε σε όλους τους Εβραίους τη ρατσιστική ταμπέλα του "σιωνιστή" και του "φιλοσιωνιστή"; Χρυσαυγίτες είστε; Ή είστε εντελώς ηλίθιοι και δε μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν Εβραίοι που διαφωνούν με την πολιτική του Ισραήλ; Τσουβαλιάζετε έναν ολόκληρο λαό. Τι άλλο θα δούμε από εσάς;

Δημήτρης είπε...

Τι κακό είναι αυτό με σας τους αριστερούς να πασχίζετε να μη θιχτεί ο κάθε ηγετίσκος σας; Εμείς τουλάχιστον, άμα κάποιος κρίνουμε ότι είναι για πέταμα, τον πετάμε στα σκουπίδια! Γι'αυτό δεν πρόκειται ποτέ να πετύχετε τίποτα εσείς οι αριστεροί! Φοβάστε να συγκρουστείτε με τον κάθε "πατερούλη" όπως σωστά τους αποκαλεί σχολιαστής πιο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε stellou με τα χαδάκια σου προς τους σταλίνες!

αντάρτης είπε...

Προς Αργύρη και λοιπούς "υπερ-εξεγερσιακούς". Προφανώς δεν έχει ενημερωθεί για τίποτα γι' αυτό και πετάς τις αρλούμπες που γράφεις.

Καταρχάς φίλοι της ΠΔ συμμετείχαν στο Σύνταγμα, και μάλιστα προσπάθησαν να αποτρέψουν το καπέλωμα από ρεφορμιστικά στελέχη και κομματικούς μέσα στις "επιτροπές" που είχαν στηθεί έντεχνα μέσα στο Σύνταγμα. Δεν κατάλαβα πού ήθελες να μας δεις. Να έχουμε στήσει τραπέζι της ΕΛΕ μέσα στη συνέλευση που μέχρι το τέλος της δεν είχε φύγει και οι περισσότεροι από εσάς αντί να ξεσηκωθείτε τα κάνατε "γαργάρα", αλλά και όταν κάποιοι ξεσηκώθηκαν το θέμα θάφτηκε μετά από λίγες μέρες απλά με το μάζεμα του πανό;

Ενδεικτικά για τη δήθεν "συλλήβδην" επίθεση στη συνέλευση εδώ είναι οι ανακοινώσεις μας με χρονολογική σειρά για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

http://inclusivedemocracy.org/brochures/2011.05.28__psifisma_sinelefseis_plateion.html

http://inclusivedemocracy.org/brochures/2011.06.04__ekklisi_laiki_sinelefsi_sintagma.html

http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2011.06.09__exeftelismos_amesis_dimokratias.html

http://inclusivedemocracy.org/brochures/2011.07.10__amesi_dimokratia_theseis.html

Όπως ο καθένας μπορεί να δει αν είναι καλοπροαίρετος και όχι να κοιτάει την πάρτη και τα..πάρτη του, μέχρι και την τελευταία ανακοίνωση προτείναμε διαδικασίες που θα κατέρριπταν το καπέλωμα που ήταν εν διαδικασία στο Σύνταγμα, αλλά "ακτιβιστές" της πλατείας, όπως ο Αργύρης, ο οποίος μετράει την επαναστατικότητα του ανάλογα με το πόσα χημικά έχει φάει (λες και είναι ο μόνος ή λες και είναι αυτοσκοπός να τρώμε επ' άπειρον χημικά χωρίς μπούσουλα), κάναν μόκο για τις προτάσεις μας και ούτε καν τόλμησαν να εγείρουν παρόμοια αιτήματα για μια παρόμοια δημοκρατική διαδικασία. Γι' αυτό και βέβαια ευτελίστηκε και καπελώθηκε πλήρως το κίνημα των πλατειών από παρόμοιους αριστερούς και τους "Ελευθεριακούς" συνοδοιπόρους τους.


Σε ό,τι αφορά την Amy Goodman φυσικά και είναι φιλοσιωνίστρια και μάλιστα έχει όχι λίγες φορές φιλοξενήσει τον "προοδευτικό" φιλο-σιωνίσταρο, λακέ της Ισραηλινής ελίτ, Γιωργάκη, ενώ το πρόβλημα της είναι απλά τα εδάφη που έχει κατακτήσει το Ισραήλ μετά το 1967 και οι υπερβολές του Ισραηλινού κράτους έναντι των παλαιστινίων, όπως είναι άλλωστε το πρόβλημα κάθε "προοδευτικού" φιλοσιωνιστή ή σιωνιστή.

Όσο για τις άθλιες διαστρεβλωτικές θέσεις που μόνο από γκεμπελοειδή εκστομίζονται, ότι π.χ. η ΠΔ αποκαλεί κάθε Εβραίο σιωνιστή, μόνο αν έβλεπε πόσες αναφορές κάνουμε σε κείμενα μας σε Εβραίους που έχουν καταδείξει πρώτοι απ' όλους τον ρόλο του σιωνισμού και τη βιομηχανία παραγωγής "αντισημιτών" παγκοσμίως θα το βούλωνε. Αλλά τόσα λέει ή τόσα του έχουν μάθε να λέει (τα "εναλλακτικά μίντια" τύπου της Amy Goodman πρωτίστως...).

Και βέβαια είναι διόλου τυχαίο ότι στο Σύνταγμα τα "μυαλά" μέσα στις επιτροπούλες κάλεσαν την Amy Goodman να μας ξεστραβώσει για την κρίση και το κίνημα.! Σαν δεν ντρέπονται κάποιοι και κάποιες λέω εγώ.

αντάρτης είπε...

Σχετικά με τον "αντικειμενικό" Omadeon, όπως τον αποκάλεσε κάποιος φίλος του εδώ μέσα, είναι ενδεικτικό το παρακάτω λινκ για να καταλάβει κανείς τον "αντικειμενικό" ρόλο του:


http://inclusivedemocracy.org/pd/crit/2012_01_03_staxiologisi_internetikis_sikofantias.htm

Μωρίς είπε...

Το ότι βέβαια το Democracy Now στήριξε και στηρίζει όλες τις κινήσεις υπέρ των Παλαιστινίων αποσιωπάται εντέχνως από τους σιωνιστοφάγους της ΠΔ... Άντε, θα μας βάλετε να φορέσουμε και κίτρινα αστέρια σε λίγο στο πέτο...

Μωρίς είπε...

Προς τον αντισημίτη "αντάρτη" της κρυπτοαντισημιτικής "Περιεκτικής Δημοκρατίας":

Θέλει ο αντισημίτης να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει. Ακόμα και οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι ζητούν επαναφορά των συνόρων του 1967, κάτι που επιθυμούν και όλοι οι προοδευτικοί Εβραίοι, μεταξύ των οποίων και η Amy Goodman. Προφανώς για εσάς το επιθυμητό θα ήταν να μην υπήρχε το κράτος του Ισραήλ, ίσως μάλιστα να μας είχε αφανίσει ο Αδόλφος Χίτλερ για να μη σας ενοχλούμε με την ύπαρξή μας. Λυπούμαι πάρα πολύ για την κατάντια της Αριστεράς στην Ελλάδα που έφτασε να φιλοξενεί τέτοιο αντισημιτισμό σαν αυτόν της φωτοπουλικής "Περιεκτικής Δημοκρατίας", τη στιγμή που το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είχε σώσει μεγάλους αριθμούς Εβραίων από τα νύχια των Ναζί.

Μωρίς είπε...

Για πες μας αντισημίτη "αντάρτη"...

Γράφεις εδώ:


Σε ό,τι αφορά την Amy Goodman φυσικά και είναι φιλοσιωνίστρια και μάλιστα έχει όχι λίγες φορές φιλοξενήσει τον "προοδευτικό" φιλο-σιωνίσταρο, λακέ της Ισραηλινής ελίτ, Γιωργάκη, ενώ το πρόβλημα της είναι απλά τα εδάφη που έχει κατακτήσει το Ισραήλ μετά το 1967 και οι υπερβολές του Ισραηλινού κράτους έναντι των παλαιστινίων, όπως είναι άλλωστε το πρόβλημα κάθε "προοδευτικού" φιλοσιωνιστή ή σιωνιστή.


Δηλαδή ο Norman Finkelstein είναι σιωνιστής; Μήπως οι Παλαιστίνιοι, που κι αυτοί ζητούν να επιστρέψει το Ισραήλ στα σύνορα του 1967 και να σταματήσει την καταπίεση εναντίον τους, είναι σιωνιστές;

Εσύ που δεν είσαι σιωνιστής τι ζητάς; Να αφανίσουμε τους Εβραίους; Να διαλυθεί το κράτος του Ισραήλ; Πες μας!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά εσείς οι αριστεροί το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να πλακώνεστε μεταξύ σας! Διάσπαση ακόμα και με τον εαυτό σας. Ευτυχώς υπάρχετε και εσείς και έχουμε κάτι να γελάμε μέρες που περνάμε...