Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! (PETITION)


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ,ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ,ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.





ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ:  ΕΔΩ


ΔΝΤ σημαίνει φτώχεια ανεργία, κατοχή κι επικυριαρχία

Δραματική επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, της νεολαίας και των συνταξιούχων προοιωνίζεται η προσφυγή στο ΔΝΤ και το μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ. Με αφορμή την δυσκολία δανεισμού του δημοσίου, επιχειρείται ένα πρωτοφανές για τα μεταπολεμικά δεδομένα πλήγμα στις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά από ένα καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων (αύξηση του ΦΠΑ, την μείωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων, κ.α.), με το μνημόνιο που ψήφισε στη Βουλή, φέρεται αποφασισμένη να επιβάλλει: καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, δραματική συρρίκνωση σε βαθμό εξαφάνισης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, κατάργηση του ορίου απολύσεων που θα οδηγήσει σε έκρηξη την ανεργία, περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας κ.α.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε με δέκα μονάδες διαφορά από τη ΝΔ τον Οκτώβρη υποσχόμενη αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων και πράττει ακριβώς τ’ αντίθετο. Επομένως, δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να σύρει τους εργαζόμενους στο σφαγείο του ΔΝΤ και του (κατ’ ευφημισμό) μηχανισμού διάσωσης της ΕΕ. 
Η προσφυγή στο μισητό ΔΝΤ ισοδυναμεί με κοινωνικό όλεθρο γιατί θα προκαλέσει έκρηξη της φτώχειας και συνεχή μέτρα λιτότητας, καθώς η ύφεση θα οδηγεί σε συνεχή συρρίκνωση τα δημόσια έσοδα. Τι θετικό άλλωστε βρίσκει η κυβέρνηση στην Ουγγαρία, τη Λετονία, την Ουκρανία, την Τουρκία και δεκάδες άλλες χώρες του κόσμου που υποβλήθηκαν στο παρελθόν στις θεραπείες σοκ του μισητού οργανισμού;
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι εκτεθειμένη πολύ περισσότερο μετά την απόφαση της ΕΕ στις 9 Μαΐου όταν έγινε εμφανές πως υπήρχαν κι άλλοι δρόμοι από την μετατροπή των εργαζομένων της Ελλάδας σε πειραματόζωα για την εφαρμογή των νέων αντι-εργασιακών μέτρων. Πρόκειται για εξέλιξη που διευκολύνει την Ελλάδα να ζητήσει ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων.


Ο νέος Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος δεν είναι μονόδρομος

Η κυβέρνηση εξ αρχής είχε κι άλλους δρόμους πριν οδηγήσει την Ελλάδα στο τελευταίο σκαλοπάτι του διασυρμού, εκεί που συνωστίζονται όλα τα αποτυχημένα κράτη του κόσμου. Μπορούσε: να προσφύγει σε εσωτερικό δανεισμό (κάτι που δεν έκανε για να μη δυσαρεστήσει τους τραπεζίτες που θα έχαναν μέρος των καταθέσεων), να απαιτήσει ευνοϊκό δανεισμό από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1% που δανείζει τις τράπεζες), να απευθυνθεί στην Κίνα (όχι μέσω της …Goldman Sachs), στη Ρωσία και στις αραβικές χώρες, να απαιτήσει διμερή δανεισμό από άλλες χώρες της ΕΕ ακόμη κι απ’ τη Γερμανία με το επιτόκιο που δανείζεται η ίδια, ως ελάχιστη υποχρέωση τους για τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στο εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας από το 1981, να συμπτύξει μέτωπο διεκδίκησης φθηνών δανείων με άλλες χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, κ.λπ), να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, που αγγίζει τα 19 δισ. ευρώ (8% του ΑΕΠ), να φορολογήσει την εκκλησία, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, να μειώσει τους εξοπλισμούς, κ.α.

Αντί για τα παραπάνω η κυβέρνηση επέλεξε ένα νέο Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο υπό το μανδύα του ΔΝΤ, επικαλούμενη τα σπρεντς της δευτερογενούς αγοράς (που μόνο ενδεικτική σημασία έχουν) πριν καν εκδώσει ομόλογα! Μια επιλογή που αποδεικνύεται καταστροφική κι επίσης ατελέσφορη. Ιδιαίτερα, μετά την ολιγωρία της κυβέρνησης να βάλει πρακτικά εμπόδια στη συνεχή φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες που οξύνει τα πρόβλημα ρευστότητας αυξάνοντας τον κίνδυνο δέσμευσης των καταθέσεων των μικροαποταμιευτών από τους τραπεζίτες! 

Η κυβέρνηση επομένως, με τη συνενοχή του ΛΑΟΣ, των ξένων πρεσβειών, την ουσιαστική συμφωνία της ΝΔ και με την ενθάρρυνση των ΜΜΕ που καλλιεργούν κλίμα πανικού επωμίζεται τεράστιες, ιστορικές ευθύνες που ισοδυναμούν με πρωτοφανή οπισθοδρόμηση στο επίπεδο της οικονομίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Δραματικές είναι επίσης κι οι συνέπειες στο μέτωπο των δημοκρατικών ελευθεριών που σηματοδοτεί η ξένη κατοχή όπως φαίνεται από τις υπερεξουσίες που συγκεντρώνει ο υπουργός Οικονομικών, από την επίδειξη βίας των δυνάμεων καταστολής και τις επιθέσεις στην Αριστερά και σε τμήματα πρωτοπόρων εργατών που μάχονται για τα δικαιώματά τους, όπως οι ναυτεργάτες.


Σε αυτό το κλίμα προοδευτικοί οικονομολόγοι και επιστήμονες με διαφορετικές απόψεις κι από διαφορετικές πολιτικές διαδρομές:

• καλούμαστε να σπάσουμε τη συνήθη σιωπή, να στηρίξουμε τους αγώνες των εργαζομένων για υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών τους κατακτήσεων, για να μην περάσει ο νέος Μεσαίωνας.

• θεωρούμε πλέον κοινωνική αναγκαιότητα την έξοδο από το ευρώ και την ΟΝΕ κι επίσης την παύση πληρωμών του χρέους και την επαναδιαπραγμάτευση του με στόχο την μείωση ή και τη διαγραφή του. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να επωμίζονται κάθε χρόνο το τεράστιο βάρος εξυπηρέτησης ενός χρέους που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι και παραλύει κάθε προσπάθεια άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής. Αρκεί ν΄ αναφερθεί πως με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό, που έχει ανατραπεί επί τα χείρω, οι πληρωμές τόκων (12,3 δισ. ευρώ) είναι διπλάσιες από τις πληρωμές συντάξεων (6,4 δισ.), ενώ τα χρεολύσια (29,1 δισ.) ξεπερνούν τις δαπάνες προσωπικού (26,5 δισ.)! 

• απαιτούμε από την κυβέρνηση να θέσει επιτέλους ένα φραγμό στη ασυδοσία των τραπεζών επιβάλλοντας απαγόρευση φυγής κεφαλαίων, να προχωρήσει στην κρατικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, την επαναφορά στο δημόσιο των στρατηγικής σημασίας ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων (ΟΤΕ, Ολυμπιακή κ.α.) την εφαρμογή μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μιας μακρόπνοης βιομηχανικής πολιτικής.

• άμεσα δε, διεκδικούμε την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων, στο 45%, όπως ήταν μέχρι το 1981. Με βάση υπολογισμούς του σημερινού υπουργού Οικονομικών, από την μείωση των συντελεστών φορολόγησης των ΑΕ (από 35% στο 25%) που ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής από τη ΔΕΘ το 2004, το δημόσιο χάνει κάθε χρόνο 5 δισ. Επομένως, τα διαφυγόντα έσοδα την τελευταία 6ετία είναι ίσα με το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Γι’ αυτό ζητάμε άμεση αύξηση της φορολόγησης κεφαλαίου για να στηριχθεί η δημόσια υγεία και παιδεία. Επίσης ζητάμε μείωση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων και αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους εργαζόμενους. Αυτά τα μέτρα μπορούν να λύσουν το πρόβλημα χρηματοδότησης της οικονομίας κι αποτελούν αφετηρία μιας γενναίας αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.

• καλούμε τον ελληνικό λαό να ανατρέψει τη νέα κατοχή. Να ακυρώσει τα εξευτελιστικά, αντιλαϊκά σχέδια υποταγής στο ΔΝΤ και τον μηχανισμό εξόντωσης της ΕΕ. 

• Τέλος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης του μετώπου δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας σε κάθε ευρύτερη πρωτοβουλία που θα κινείται στην κατεύθυνση στήριξης των λαϊκών αγώνων και καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής.
Αθήνα, 15 Μαΐου 2010

1. Βατικιώτης Λεωνίδας 
2. Γαϊτανίδου Ευανθία
3. Γάτσιος Βασίλης
4. Γεωργίου Γιώργος
5. Γκαγκάτσος Γιάννης
6. Γρόλλιος Γιώργος
7. Διαβολάκης Θανάσης
8. Δημητούλης Δημήτρης
9. Ζέρβας Μάκης
10. Καζάκης Δημήτρης
11. Κόκκορης Μάκης
12. Κοσμάς Πέτρος
13. Κουτσομπίνα Καίτη
14. Κυράνας Μιχάλης 
15. Κυριακάκης Γιάννης
16. Λάλος Κώστας
17. Μαρκέτος Σπύρος 
18. Μπαλιώτης Θόδωρος
19. Μπιτσάκης Ευτύχης
20. Μωραϊτου Ευγενία
21. Παπαλεξίου Γιώργος
22. Παπανικολάου Νίκος
23. Παππάς Κώστας
24. Παυλόπουλος Γιώργος
25. Ρεκλείτης Αλέξανδρος
26. Ρούσης Γιώργος
27. Σκαμνάκης Θανάσης
28. Τασιάκος Χρίστος
29. Τρικαλινός Γιώργος
30. Χρήστου Ευαγγελία

9 σχόλια:

ΕΟΣ είπε...

Το κείμενο καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να κάνει τα ακριβώς αντίθετα. Μήπως θα ήταν ποίο χρήσιμο να διεκδικεί πρώτα απ' όλα να φύγει αυτή η κυβέρνηση;

Επίσης γράφει, ότι:"θεωρούμε πλέον κοινωνική αναγκαιότητα την έξοδο από το ευρώ και την ΟΝΕ κι επίσης την παύση πληρωμών του χρέους και την επαναδιαπραγμάτευση του με στόχο την μείωση ή και τη διαγραφή του.". Όμως δεν εξηγεί με βάση ποιό συσχετισμό θα διαγράψει κάποιος δανειστής τα χρέη που του χρωστάει το ελληνικό δημόσιο; Πιθανότερο είναι το ανάποδο, να βγάλει στο σφυρί όλα τα υπάρχοντα του χρεώστη του...

Επίσης δεν εξηγεί γιατί είναι κοινωνικές αναγκαιότητες η έξοδος από την ΟΝΕ το Ευρώ και η στάση πληρωμών. Το κείμενο κινείται στα πλαίσια της προπαγανδιστικής πολιτικής του ΚΚΕ και των συνοδοιπών του που προτείνουν ένα μοντέλο "κρατικού καπιταλισμού" ως εναλλακτική λύση του συστήματος. Θέλουν να μας κάνουν ...Κινέζους όπου το κράτος ελέχγει την οικονομία με κεντρικό σχεδιασμό, έχει εθνικοποιήσει τις τράπεζες και έχει κάνει πολλά άλλα από τα καλούδια που προτείνει το κείμενο ως λύση διεξόδου της χώρας μας από την κρίση. Όμως ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται στο περιθώριο.

Φωτιά και τσεκούρι στους "κρατιστές"!....

Ανώνυμος είπε...

@ Ενωση οπαδών ΣΥΡΙΖΑ,

λέω να αλλάξετε όνομα σε "Ενωση συνοδοιπόρων τραπεζών και τραπεζιτών"

η πιο απλά "πρώην ΕΡΕ"

nikos__alfa είπε...

"Να φύγει η κυβέρνηση",
"να φύγει το ΔΝΤ"
Τί μέγιστη πολιτική πρωτοπορία,τι αναλυτική παρουσίαση θέσεων ,με σπάνια εξειδίκευση και προφανή σαφήνεια... για το μέλλον μας,
τεκμηριωμένες ως προς όλα τα μεγέθη ,
ουσιαστικές και ολοκληρωμένες προτάσεις με εξιδείκευση χρονική, ποιοτική ,ποσοτική,
με πρόδηλο ποιος και γιατί ωφελείται,
πότε και πως θα φύγουν οι κακοί και τι θα ακολουθήσει!!!
Να που έμαθα επιτέλους ότι η πολιτική ασκείται με ξόρκια, αρνήσεις και.... μη προτάσεις!!!
Δικαιώθηκα πια που πάντα πίστευα στο :
"γηράσκω αεί διδασκόμενος"!!!
Ευχαριστώ,ευχαριστώ πολύ!!!

Ανώνυμος είπε...

Για μη ξεχαστεί η υπόθεση, παρακαλώ να μείνει το LINK για το δημοψήφισμα πάντα στο πάνω μέρος του SITE σας και να το στείλτε σε όλα τα φιλικά SITES.

@ΡΙΣΤΕΡΟΣ είπε...

Το κείμενο γράφει: καλούμε τον ελληνικό λαό να ανατρέψει τη νέα κατοχή. Αυτοί οι «προοδευτικοί διανοούμενοι» να ξεχνούν την ντόπια αστική τάξη, ξεχνούν ότι η χώρα μας είναι στο μέσο της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας. Ξεχνούν ότι η ελληνική κυβέρνηση που είναι εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό, με ιδία βούληση και με τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας πέρασε τα αντιλαϊκά μέτρα. Το κλίμα ότι είναι η χώρα υπό κατοχή (ποιών άραγε; Των Αμερικάνων, των Κινέζων, των Ρώσων ή των Αλβανών και των Βούλβαρων) αθωώνει τελικά την ελληνική κυβέρνηση.

Όσο για το αίτημα για κρατικές τράπεζες και άλλα παρόμοια καλό είναι να ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος θα είναι αυτός που θα τις διευθύνει; Μήπως ο υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΚΚΕ ο Μάκη Παπαδόπουλος; Τέτοιο ανύπαρκτο σοσιαλισμό δεν τον θέλουμε...Το να αναμασάνε λύσεις «κρατικού καπιταλισμού» και να μας προτείνουν το μοντελάκι δουλεύτηκε και απέτυχε στην Ρωσία δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Γι αυτό και η αριστερά με τέτοιες πολιτικές είναι και παραμένει στο περιθώριο. Οι «διανοούμενοι» είναι οι τελευταίοι που θα δώσουν τα φώτα τους για πολιτικές λύσεις.

Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για πρωτοβουλία διανοουμένων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση απλώς προπαγανδίζονται οι γνωστές προτάσεις κάποιων συγκεκριμένων ομάδων της Αριστεράς οι οποίες ντύνονται με την προβιά της πρωτοβουλίας των «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ»....

Ανώνυμος είπε...

Χα,χα,
ο MrBundesbank, Καρλ Ότο Πελ, με μια βαρυσήμαντη συνέντευξη στο “Spiegel” προφητεύει ακόμη χειρότερες ημέρες για το κοινό νόμισμα, αλλά και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!...

Λέτε να υπογράψει και αυτός στο PETITION;

ankostis είπε...

Το ζήτημα ήταννα μην μπαίναμε στο euro.

Αν βγούμε τώρα, αυτό θα είναι είναι δώρο για την μεγάλους ιδιοκτήτες της Ελλάδας,
αφού θα δούνε τα χρήματά τους να σε μία νύχτα να διπλασιάζονται,
αφού μόνο αυτοί μπορούν να βγάλουν τα ευρώ τους έξω από τη χώρα,
στην Ελβετία και στα Καυμάν άιλαντς.

Αλλά γενικότερα, θέλουμε περισσότερη ενότητα μεταξύ των λαών της ευρώπης,
όχι εθνικιστικές ανταγωνιστικές πολιτικές.

Δηλαδή τι ζητάμε?
Να γίνουμε η "κίνα" της ευρώπης?
Με το δικό μας γουάν?

Μα υπάρχει η Βουλγαρία και η Τουρκία.
Ακόμη και 70% να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας, πάλι θα είμαστε ασύμφοροι σε σχέση με την Τουρκία,
που είναι λιγότερο αναπτυγμένη
(άρα και μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης)
αλλά και με με=ικρότερο μέσο όρ ηληκίας
(άρα και πιο δυναμική κοινωνία)

Η λύση λοιπόν δεν είναι στην κατεύθυνση της εθνικής περιχαράκωσης με το δικό μας νόμισμα.
Αφού δεν εμπιστευόμαστε τους δεξιούς πολιτικούς να ελέγχουν τη δραχμή,
γιατί να εμπιστευτούμε τους "αριστερούς"?

Τοζήτημα είναι παγκόσμια αλλαγή, χωρίς νομίσματα κλασματικά αποθέματα.
Θέλουμε κεντρικές τράπεζες με μ,ετόχους όλους μας.
Τα μερικά νομισματικά ζητήματα απλά συσκοτίζουν.


Εξάλλου, αν ήταν προς το συμφέρον μας,
θα πίεζαν άραγε οι Γερμανοί και οι ΗΠΑ να βγούμε από το ευρώ?
(ακούγεται πλέον από παντου αυτό)

feronymos είπε...

Νομίζω ότι δέν χρειάζεται ο αυτοπροσδιορισμός ως «αριστερών και προοδευτικών» (Τί σημαίνουν άλλωστε όλα αυτά;). Αν οι οικονομολόγοι και οι επιστήμονες που υπογράφουν το αίτημα ενδιαφέρονταν πραγματικά για το λαό το πρώτο που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να κάνουν είναι να τοποθετήσουν με σαφή τρόπο
τα αιτήματά τους και να ζητήσουν διεξαγωγή
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ώστε να αποφανθεί ο λαός για τη τύχη του. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δέν γίνεται και αντ' αυτού εμφανίζεται η έκκληση για «στήριξη των λαϊκών αγώνων και καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής».
Δυστυχώς δέν έχουν καταλάβει οι υπογράφοντες ότι αυτό που χρειάζεται ο «λαός» είναι ένα σύνολο συγκεκριμένων πρότάσεων καί όχι «καταγγελιών»;

nikos__alfa είπε...

Το να υπογράψουμε σε ένα συγκεκριμένο αίτημα ,μια επιμέρους πολιτική πρόταση δεν σημαίνει βέβαια ότι την άλλη μέρα θα υποχρεώσουμε όλους να την εφαρμόσουν!
Αλλά δεν είναι σημαντικό αν πετύχουμε μια μαζική υποστήριξη να καταδείξουμε σε όλους ότι η πολιτική υπέρ των δανειστών μας και του κεφαλαίου που εφαρμόζεται σήμερα δεν είναι μονόδρομος;
Δεν θα πετύχουμε έτσι ένα ρήγμα στην τρομοκρατία του λαού που βομβαρδίζεται καθημερινά με ψεύτικα στοιχεία για την αναγκαιότητα των άδικων και κυρίως αναποτελεσματικών μέτρων που στόχο έχουν το χειροπόδαρο δέσιμο του λαού και της χώρας για την επόμενη εικοσαετία;
Είμαστε σε θέση σήμερα να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε τη κάμηλο;
Κιεγώ θα προτιμούσα ένα αίτημα για δημοψήφισμα με συλλογή υπογραφών η ακόμη καλύτερα με ηλεκτρονική ψηφοφορία που βέβαια θα κατοχυρωνόταν σαν αδιάβλητη,τρόποι υπάρχουν, αλλά μήπως μια επιτυχία του σημερινού εγχειρήματος μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για μια τέτοια διαδικασία;
Στο κάτω κάτω της γραφής δεν ψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του λαού που μόλις έχει ολοκληρώσει την κατάληψη των θερινών ανακτόρων,έτσι δεν είναι παλικάρια μου;
Ας αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες,τους μαξιμαλισμούς και ας υπογράψουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω και στην πορεία θα βρούμε τα καλύτερα!
Ας κάνουμε όμως κάτι,αυτό που μπορούμε σήμερα,όλοι μαζί !