Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Το ευρώ μάς κάνει... Αργεντινή

15 σχόλια:

στελιος είπε...

Η επιστροφή στην δραχμή,που θα καταντήσει ενα εκατομμύριο το αυγό
όπως στην κατοχή, είναι η πρόταση του Κουβελάκη.

Ανώνυμος είπε...

βλεπω το αυγο να πηγαινει 2 € και εσυ φιλτατε στελιο να μην μπορεισ να το αγορασεις.
δημητρης λαρισα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι να αυγό ζητάω, και να μη χρωστάω στον κόκκορα. Το αν θα πληρώσω με ευρώ ή δραχμές, ας το διαπραγματευθεί, την κατάλληλη στιγμή, στην κρίσιμη μεγάλη ώρα, η κότα. Μην είμαστε και πλεονέκτες.

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμενοσ οικονομολογοσ, οπωσ και οι ομοιοι του, υποστηριζει ο,τι του αρεσει εκ το ασφαλουσ, δεδομενου οτι ζει στο Λονδινο. ΚΑΙ , ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ, ΠΟΛΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ;ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΛΙΝΑΣ. Ασ ζουσε και εργαζοταν στην Ελλαδα ο κυριοσ αυτοσ. Τοτε θα τολμουσε να πει κουβεντα για την εξοδο απο το Ευρω; Δεν ο πιστευω, γιατι, οπωσ ειπε και ο Στελοσ, δεν θα μπορουσε να αγορασει ουτε ενα αβγο !!!

Greek Rider είπε...

Αν βγαίναμε από το ευρώ δεν θα έπεφταν μόνο οι μισθοί αλλά και οι τιμές όλων των προϊόντων-αξιών.

Αντίθετα τώρα πέφτουν πάλι οι μισθοί (και θα πέσουν πολύ περισσότερο) αλλά οι αξίες-τιμές μένουν οι ίδιες (ή ανεβαίνουν κιόλας).

Ωραία πατέντα το ευρώ, απορώ πώς το βιομηχανικό κεφάλαιο στη Γερμανία δεν το είχε σκεφτεί νωρίτερα....

στελιος είπε...

Προς Ανώνυμο 11.42 δημήτρη Λάρισα
Ουτοπία ο Σοσιαλισμός σε μια μόνο χώρα.Ο Κουβελάκης πρέπει να είναι πιο σοβαρός.

idimos είπε...

προς δημήτρης Λάρισα 11:42 -> 2€ θα αγοράζεις το εισαγώμενο αυγό - το Ελληνικό θα κοστίζει 20-30 δραχμές!

Είναι αλήθεια πως για ένα διάστημα θα ζοριστούμε πολύ, αλλά αυτό θα είνα προσωρινό, ενώ το καλό θα είναι μόνιμο. Όπου και να ζούσε ο Κουβελάκης, την ίδια άποψη θα είχε. Έχει συγκεκριμένη αριστερή ιδεολογία και είναι συνεπής.

Γιάννης

Rakis είπε...

Το καλό ποιο θα είναι βρε Γιάννη;

Ένας κρατικός καπιταλισμός;

Σωθήκαμε

Rakis είπε...

GR,
Η υποτίμηση της δρχ δε σημαίνει και σωτηρία αυτομάτως.
Αντίθετα, πάλι θα κέρδιζαν οι ισχυρές επιχειρήσεις με τις εξαγωγές.
Η έξοδος από το ευρώ ως πανάκεια δε βελτιώνει τη θέση των εργαζομένων γιατί το θέμα είναι πολιτικό και απαιτεί πολιτειακές αλλαγές.

Ανώνυμος είπε...

Tι πρεμεουρα ειναι αυτη που σας εχει πιασει με το ευρώ. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλαβω πως ειναι δυνατον να θεωρει κάποιος τον ευατό του αριστερό και προδευτικό άνθρωπο και υποστηριζει οτι πρέπει να μείνουμε στο ευρο. Καταλαβαίνω τον γιωργακη και το σαμαρα με τα κομματα τους και τους εκπρωσωπους των τραπεζιτων να μην θελουν να αρνηθουμε το χρεος και να φυγουμε απο το ευρώ. Τη κανουλα αυτοι την εχουν και την ανοιγουν οποτε θέλουν και ετσι εξαρτωμαστε απο τις ορεξεις της ΕΚΤ.Οταν ο ιδιος ο Γιουνκερ λεει«Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα. Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα" Δηλαδή παραδέχεται κυνικά ότι η ευρωπη ειναι ενας μηχανισμόσ εκμετάλλευσης των χωρών σαν την Ελλάδα από τους ισχυρούς εταίρους, κυρίως τη Γερμανία και τη Γαλλία,Αν λοιπόν η χώρα μπήκε στην Ε.Ε. και το ευρώ προκειμένου με τα δικά της εξωτερικά ελλείμματα, με τη διάλυση της δικής της παραγωγικής βάσης να χρηματοδοτήσει την εξαγωγική ισχύ της Γερμανίας και της Γαλλίας, τότε θα πρέπει να παραμείνουμε εκεί?
Δεν θέλω να καταλογίσω δόλο σε οσους υποστηριζουν την παραμονη στο ευρω και δεν εχουν αμεσο η έμεσο νταλαβερι με την εξουσια και τους μηχανισμούς τους. Για αυτο που ειμαι σίγουρος ομως είναι οτι πάσχουν απο το σύνδρομο της Στοκχολμης.Μας βιάζουν μέσα στο ευρο και εσεις γουσταρετε!!!

jackob13

Rakis είπε...

Δηλαδή παραδέχεται κυνικά ότι η ευρωπη ειναι ενας μηχανισμόσ εκμετάλλευσης των χωρών σαν την Ελλάδα από τους ισχυρούς εταίρους, κυρίως τη Γερμανία και τη Γαλλία

----------------------------------

Λάθος κάνεις είναι μηχανισμός εκμετάλλευσης όλων των εργαζομένων.

Πρόκειται για καπιταλιστική ομπρέλα όλων των ευρωπαϊκών εθνικών αστικών τάξεων

iskra είπε...

Δηλαδή οι Αγγελοπουλαίοι της Χαλυβουργικής, οι Βαρδινογιάννηδες της Μοτορ οιλ, οι Λατσηδες των ΕΛΠΕ-Πετρόλα και της Eurobank, οι υπόλοιποι τραπεζίτες, η ΔΕΛΤΑ και η ΦΑΓΕ, οι εφοπλιστές κλπ, όλοι αυτοί μπήκαν στο ευρω για να "θυσιαστούν" για το καλό της Γερμανίας? Για πολύ "αλτρουιστές" τους έχουν τους έλληνες καπιταλιστες μερικοί.
Γιατί δεν μπορούμε να αρνηθούμε το χρεος και να πούμε στα @@ μας και το ευρώ και η δραχμή, γιατί πρέπει ντε και καλά για να συγκρουστούμε με τους δανειστές να πρέπει να εξωραίζουμε ένα νόμισμα?

Ανώνυμος είπε...

...Γιατί δεν μπορούμε να αρνηθούμε το χρεος και να πούμε στα @@ μας και το ευρώ και η δραχμή, γιατί πρέπει ντε και καλά για να συγκρουστούμε με τους δανειστές να πρέπει να εξωραίζουμε ένα νόμισμα?...

Για να επιβεβαιωθούν οι γραφές των ένθεν και ένθεν οικονομολόγων.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΣ (ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΧΡΕΑΖΕΤΑΙ ΘΑ ΟΡΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΜΗ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΜΗΣΕΙΣ) ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.
ΠΡΟΣ Yiannis
ειναι φανερο πως εαν συνεχισουμε με το ευρω και την εε δεν θα παραγουμε ουτε αυγα ή καλυτερα θα παράγουμε ως κότες αυγά για τους κινέζους-γάλλους-γερμανούς και δεν θα δικαιούμαστε να φάμε από τα αυγά αυτά. Και για να μην υπαρχει καμιά παρεξήγηση δεν ενδιαφέρομαι να σωσω την Ελληνική αστική τάξη αλλά τον εργαζόμενο κόσμο αυτής τησ χώρας όπου ανήκω και εγώ.
δημητρης λαρισα "αριστερη παρεμβαση στη θεσσαλια"

στελιος είπε...

Προς Ανώνυμο 12.39
Συμφωνώ μαζί σου.Πρώτο σχολείο της ταξικής πάλης είναι το συνδικάτο.
Μετά πάμε σε εθνική βάση και μετά σε διεθνή.Αυτός είναι ο δρόμος.
Η ανατροπή του καπιταλισμού δεν θα έλθει από τον ουρανό.
Απλώς πρέπει οι εργαζόμενοι να συντονιζόαμαστε σε όλα τα επιπεδα.