Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Θεοδωράκης: "Μόλυνση" η παρουσία πολιτικών την 25η Μαρτίου



ΠΗΓΗ: www.epikaira.gr


Νέα σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης έκανε την Τετάρτη ο Μίκης Θεοδωράκης. Με αφορμή την επέτειο...  
 
της 25ης Μαρτίου, και απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης ο Μ.Θεοδωράκης λέει:

«Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την τιμή της πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε».

«Η 25η Μαρτίου ανήκει στον ελληνικό λαό, που είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, φτάνει να μπορέσει να απαλλαγεί από τις δαγκάνες των νέο-Ναζί της Ευρώπης, οι οποίοι με τη συνεργασία ανθρώπων μειωμένης εθνικής ευθύνης τον έχουν δέσει σήμερα χειροπόδαρα προσπαθώντας να τον αχρηστεύσουν».


Παράλληλα, ο Μ.Θεοδωράκης καταγγέλλει προσπάθεια «εξομοίωσης των τραμπούκων του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης τρόικα και της ντόπιας κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους». 


Ο κ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για μια «ουσιαστικά και τυπικά παράνομη κυβερνητική εξουσία που έχει καταντήσει προ πολλού άβουλο όργανο-μαριονέτα στα χέρια των κυρίων Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ράιχεμπαχ».


Σχολιάζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ο Μ.Θεοδωράκης λέει πως η κυβέρνηση «ξέχασε» ότι «πριν λίγες μέρες εσείς οι ...'δημοκράτες' δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά».


«Θα έπρεπε να σας είχαμε κάνει (σε όλη την κυβέρνηση) μήνυση για απόπειρα δολοφονίας, όμως προσωπικά δεν καταδέχομαι να έχω καμμιά σχέση μαζί σας, ούτε του κατηγόρου. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εγώ έμαθα να πιστεύω και να υπερασπίζομαι ακόμα και με τη ζωή μου την εθνική μας ανεξαρτησία, που εσείς την πουλήσατε στους ξένους για μια χούφτα αργύρια» προσθέτει

1 σχόλιο:

Koκκινη Ορχηστρα είπε...

Οι παρελάσεις, τα φασιστόμουτρα και η στρουθοκάμηλος http://t.co/r4GjtifG