Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω…
Πηγή: Deutsche Welle


Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας και της Ιταλίας έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στους καταθέτες. Οι Έλληνες αγοράζουν χρηματοκιβώτια για τα ευρώ τους, ενώ οι Ιταλοί αγοράζουν διαμερίσματα στο Βερολίνο.

Αυτό είναι το σύνθημα όλο και περισσότερων καταθετών στην Ελλάδα και την Ιταλία. Οι καθημερινές ειδήσεις για επικείμενη χρεοκοπία και για τράπεζες που βρίσκονται στο όριο της κατάρρευσης προκαλούν τέτοιο φόβο, που πολλοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν τις καταθέσεις από τη χώρα τους και να τις καταθέσουν στο εξωτερικό.

Χρηματοκιβώτιο κάτω από την πισίνα…
Ακόμη και ξένες τράπεζες με υποκαταστήματα στις δύο αυτές χώρες δεν θεωρούνται ασφαλείς. Οι περισσότεροι αγοράζουν χρηματοκιβώτια και φυλάσσουν τις καταθέσεις τους στο σπίτι μέχρις ότου βρουν τρόπο να τις φυγαδεύσουν στο εξωτερικό.  Η φαντασία δεν έχει όρια.

«Κάποιος πελάτης μου», διηγείται τραπεζίτης στην Αθήνα. «μου είπε ότι φτιάχνει χρηματοκιβώτιο κάτω από τη πισίνα του σπιτιού του». Ο φόβος στην Ελλάδα είναι πιο έντονος λόγω των προειδοποιήσεων ότι η χώρα οδεύει στην χρεοκοπία αν μέχρι το Μάρτη η κυβέρνηση δεν διασφαλίσει την επόμενη δόση. Κι αν καταρρεύσει η χώρα, καταρρέουν μαζί της και οι τράπεζες. Αυτό το σενάριο τρόμου δεν έχει γίνει ορατό στους εκατομμυριούχους, αλλά και σε αυτούς με μικρομεσαία εισοδήματα.
Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων πέντε χρόνων, ορισμένες τράπεζες μάλιστα προσπαθούν να συγκρατήσουν την «διαρροή» προσφέροντας επιτόκια της τάξης του 5%, μάταια βέβαια. Οι πελάτες ενδιαφέρονται να διασφαλίσουν τα ευρώ τους αγοράζοντας ελβετικά φράγκα, αυστραλιανά δολάρια ή νορβηγικές κορώνες και φυσικά χρυσό. Όλα αυτά μαζί με τα ευρώ καταλήγουν σε χρηματοκιβώτια ή τραπεζικών θυρίδων. «Ο αριθμός των ενοικιασμένων θυρίδων στις τράπεζες είναι 5 φορές υψηλότερος από ότι πριν ένα χρόνο», λέει ο ίδιος τραπεζίτης.
...διαμέρισμα στο Βερολίνο
Αλλά και στους Ιταλούς εδραιώνεται ο φόβος ότι η υπερχρεωμένη χώρα τους δεν θα βγει σύντομα από την κρίση. Φέτος η Ιταλία πρέπει να εξασφαλίσει 450 δις ευρώ από τις αγορές για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, ένας ηράκλειος άθλος.

Σε αναζήτηση εξασφάλισης των καταθέσεων οι Ιταλοί έχουν άλλες προτιμήσεις από τους Έλληνες. Αναζητούν την τύχη τους στη γερμανική αγορά ακινήτων, που θεωρείται η πλέον ασφαλής στην Ευρώπη. Συνταξιούχοι, γιατροί, σκηνοθέτες, αρχιτέκτονες και καθηγητές απευθύνονται σε μεσίτες για να αγοράσουν διαμερίσματα. Οι τιμές στο Λονδίνο τους είναι δυσπρόσιτες, γι αυτό κι αναζητούν μικρά διαμερίσματα στο Βερολίνο κάτω των 100.000 ευρώ. «Οι πωλήσεις των τελευταίων δυο μηνών έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία» λέει ο Φρεντερίκο Ράτσα από το Berlino Immobiliare. Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου το γραφείο μας πούλησε 50 διαμερίσματα, όσο πουλάμε σε ένα μήνα». Την τάση επιβεβαιώνει και η Ανελίζε Φορνάρα από το μικρό μεσιτικό γραφείου m2square. «Έρχονται μαζικά. Ολόκληρα τμήματα της αγοράς ακινήτων βρίσκονται σε ιταλικά χέρια».
Ιταλοί τραπεζίτες στο Μιλάνο, τη Μπολόνια και σε άλλες μητροπόλεις προσπαθούν να υποβαθμίσουν την κατάσταση. Υποστηρίζουν ότι οι τραπεζικές καταθέσεις δεν έχουν μειωθεί εκεί τόσο, όσο στην Ελλάδα. Επικρίνουν μάλιστα τα ΜΜΕ ότι με τα δημοσιεύματά τους έχουν συμβάλει στο κλίμα ανασφάλειας των καταθετών. 
Ειρήνη Αναστασοπούλου/reuters

Υπεύθ. Σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και διαδώστε το.Τα αριστερά κόμματα το κάνανε αργάρα;;;;;;;;Tι γίνεται;;;;;;;;;;;ΕΛΛΑΔΑ 2012: ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ!


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Μιλτιάδης Παπαιωαννου αποχαιρετούν το 2011 με ένα απίθανο νομοσχέδιο.
Στις 30-12-2011 κατέθεσαν τροπολογία με βάση την οποία σταματάνε όλες οι ποινικές διώξεις για κάθε αδίκημα που έχει πραγματοποιηθεί αλλά και που θα πραγματοποιηθεί έως την δημοσίευση του νέου αυτού νόμου. Δηλαδή, αν σήμερα και για τις επόμενες ημέρες έως την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου στο ΦΕΚ βρίσετε κάποιον, τον χτυπήσετε, ξεγελάσετε τους δανειστές σας, κατασκευάσετε αυθαίρετο και γενικά πράξετε οτιδήποτε που ο νόμος τιμωρεί με λιγότερο από ένα έτος φυλάκιση, μόλις ψηφιστεί η άθλια ντροπολογία των Βενιζέλου και Παπαιωάννου (δηλαδή σε λίγες ημέρες) θα κερδίσει ασυλία και δεν θα υπάρχει ποινική δίωξη εναντίον σας.Σας ακούγεται απίστευτο? Διαβάστε παρακάτω.


Η εκπληκτική αυτή ντροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ. Μπορείτε να την δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο


http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=782ac52b-440b-4b86-b08a-f8b8dbc55076


κάντε κλικ στο κάτω μέρος της σελίδα ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ, δείτε σελίδα 6 τελευταία παράγραφος (1)


Η κατάθεση της ντροπολογίας αυτής αποτελεί ντροπή για την Δημοκρατία μας. Κατατέθηκε επίτηδες στις 30-12-2011 για να μην την πάρει χαμπάρι ο κόσμος. Είναι βέβαιο ότι κολλητοί του συστήματος θα πράξουν αυτές τις ημέρες ότι παράνομο μπορούν και στην συνέχεια θα επικαλεστούν την χαριστική αυτή ντροπολογία για να μην τιμωρηθούν.


Για παράδειγμα, αν κάποιος χρωστάει 30.000.000€ και δόλια, από αύριο έως την ημέρα δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου, ξεπουλήσει την προσωπική του περιουσία ώστε να μην βρουν τίποτα οι δανειστές του (δηλαδή διαπράξει το αδίκημα της καταδολίευσης δανειστών) δεν θα υποστεί καμία ποινική δίωξη διότι το αδίκημα αυτό τιμωρείται με μόλις 6 μήνες φυλάκιση. Άρα θα παραγραφεί αμέσως μόλις δημοσιευτεί ο νέος νόμος!!!


Άρα το μήνυμα των Βενιζέλου και Παπαιωάννου προς αυτούς που γνωρίζουν και θα ενημερωθούν για την ντροπολογία είναι παρανομήστε ελεύθερα το επόμενο διάστημα και η Δίκαιη Πολιτεία θα σας χαρίσει την ποινική δίωξη.


Είναι προφανές ότι η ντροπολογία των Βενιζέλου Παπαιωάννου είναι φωτογραφική ώστε να καλύψει αδικήματα του παρελθόντος αλλά και μελλοντικά αδικήματα κάποιων. Αλλιώς θα έλεγε ότι ισχύει για όλα τα αδικήματα που διαπράχθηκαν έως τις 30-12-2011 που δημοσιεύτηκε η τροπολογία της ντροπής.


ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1997


Θυμίζουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι ανάλογη νομοθετική ρύθμιση έγινε και το 2005 και διέγραψε όλα τα αδικήματα που είχαν γίνει έως τότε και δεν είχαν τελεσιδικησει, δηλαδή τα αδικήματα από το 1998 τουλάχιστον. Άρα στην Ελλάδα που ζούμε όποιος έχει παρανομήσει από το 1998 έως το 2012 με αδικήματα που έχουν ανώτατη ποινή φυλάκισης το ένα έτος, έχει το ακαταδίωκτο!!! Αυτή είναι απονομή δικαιοσύνης, Μπράβο ξεδιάντροποι.


ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤEΛ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ......

Ανώνυμος είπε...

.....
ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ


Ανάμεσα στα αδικήματα που παραγράφονται γιατί ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπαιωάννου θεωρούν ότι είναι «ήσσονος εγκληματικότητας για τις οποίες δεν υπάρχει έντονη κοινωνικοηθική απαξία» είναι και τα αδικήματα των καρτέλ που διεπράχθησαν στο παρελθόν έως και σήμερα. Όλα τα λαμόγια που έκλεβαν επί σειρά ετών τους έλληνες καταναλωτές και σήμερα διώκονται από την Δικαιοσύνη απαλλάσσονται με βάση την ντροπολογία της 30η1 Δεκεμβρίου 2011 αφού οι προβλεπόμενες ποινές είναι κάτω του ενός έτους. Η κλοπή των καρτέλ προς τους Έλληνες Καταναλωτές είναι για τους κύριους Βενιζέλο και Παπαιωάννου «εγκλήματα ήσσονος σημασίας χωρίς έντονη κοινωνικοηθική απαξία». Σε λίγους θα μας πούνε ότι για την κλοπή από τα καρτέλ φταιει ο Καταναλωτής και όχι τα λαμογια. Ντροπή σας κύριοι. Ντροπή σας που εκπροσωπείτε τον Ελληνικό λαό. Ντροπή σας προστάτες των καρτέλ.


Με εκτίμηση


Φλωράς Γιώργος
http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=entertainment&item_id=2308