Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑ: ''ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΤΕ!!!''


ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΕΛΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΩΣ... ΣΑΒΟΥΡΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ... ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!Σε κινήσεις απίστευτου κυνισμούπροβαίνει η μνημονιακή κυβέρνηση της Πορτογαλίας. Κινήσεις που κάνουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να μοιάζει ωςβράχος κοινωνικής "ευαισθησίας"μπροστά της!
Συγκεκριμένα, την ώρα όπου εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί Πορτογάλοι διαδηλώνουν κατά των μέτρων λιτότητας, η κυβέρνηση της χώρας παροτρύνει τους ανέργους να ψάξουν για εργασία... στο εξωτερικό!
Σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, το Ινστιτούτο Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (IEFP) φέρεται να στέλνει επιστολές σε νέους που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, στις οποίες περιλαμβάνονται πληροφορίες για θέσεις εργασίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια, αυτοί που αναζητούν δουλειά καλούνται σε γραφείο του IEFP, όπου τους προτείνεται να βρουν εργασία εκτός συνόρων.

Στις συγκεκριμένες συναντήσεις συμβαίνει το εξής απίστευτο: δεν προτείνεται κάποια συγκεκριμένη θέση, απλώς αυτοί που αναζητούν δουλειά παροτρύνονται να πάρουν το επόμενο τρένο, λεωφορείο ή την επόμενη πτήση και να αναζητήσουν δουλειά εκτός Πορτογαλίας!!!
Αυτό δηλαδή που κάνουν, μέσα στην απελπισία τους, χιλιάδες νέοι και νέες από την Ελλάδα, χωρίς την παρότρυνση των ελληνικών αρχών...
Σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ, αυτά τα περιστατικά απλώς αντανακλούν την ανάλγητη και κυνική στάση της κυβέρνησης αναφορικά με την ανεργία στη χώρα.
Πρόσφατα, ο Γραμματέας Νεότητας και Αθλητισμού συμβούλεψε αποφοίτους σχολείων και πανεπιστημίων να... μεταναστεύσουν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Παρόμοια και η στάση του υπουργού Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι εξαιρετικά θετικό όταν ένας άνθρωπος μπορεί να βρει ευκαιρίες εκτός της χώρας, με προοπτική να επιστρέψει στο άμεσο μέλλον έχοντας κερδίσει νέες πολιτισμικές εμπειρίες»!!!!
Σημειώνεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho πρότεινε σε άνεργους δασκάλους να μεταναστεύσουν σε πορτογαλόφωνες χώρες, όπως για παράδειγμα η Βραζιλία ή η Αγκόλα.
Η Βραζιλία και η Αγκόλα, πάντως, απάντησαν αμέσως, ξεκαθαρίζοντας πως δεν χρειάζονται δασκάλους..

Δεν υπάρχουν σχόλια: