Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΚΚΕ ξαναπήρε το... χωνί


Πηγή: Ελευθεροτυπία


«Τα αστεία τέλειωσαν, πρώτος στόχος να πάψει ο λαός να φοβάται και να μην μπει στο παιχνίδι του πανικού που έντεχνα καλλιεργεί η κυβέρνηση».
Πολιτική στροφή κάνει ο Περισσός, που συγκροτεί ανοιχτές επιτροπές στις γειτονιές «Δεν πληρώνω τα χαράτσια».Πολιτική στροφή κάνει ο Περισσός, που συγκροτεί ανοιχτές επιτροπές στις γειτονιές «Δεν πληρώνω τα χαράτσια».Η φράση αυτή της Αλέκας Παπαρήγα την Τετάρτη, μετά το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, σηματοδοτεί και την αλλαγή της τακτικής του ΚΚΕ. Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι πλέον «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε ο κόσμος να απεμπλακεί από τις απειλές της κυβέρνησης για χρεοκοπία και να πάψει να υπομένει αδιαμαρτύρητα τη λεηλασία του».
Πρώτο βήμα η οργάνωση ομάδων κοινωνικής αυτοάμυνας. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε εργασιακό χώρο θα συσταθούν επιτροπές που θα παρέχουν νομικές συμβουλές υπό την πολιτική κάλυψη του κόμματος, ώστε οι πολίτες να μην πληρώσουν τα χαράτσια της κυβέρνησης.


Η εκτίμηση που επικρατεί στον Περισσό είναι ότι αν με τον τρόπο αυτό επιτευχθεί να συγκροτηθεί ένα κίνημα «Δεν πληρώνω», με πολιτικά χαρακτηριστικά, τότε η κυβέρνηση θα έχει υποστεί την πρώτη πολιτική της ήττα.
Δεύτερο βήμα η συγκρότηση του «πόλου των αφόβων». Οσο και αν αυτό ακούγεται «ηρωικό», η Αλέκα Παπαρήγα σύμφωνα με πληροφορίες το έχει σκιαγραφήσει ως εξής: πολίτες που δεν μας ενδιαφέρει αν ψήφιζαν ΚΚΕ, σήμερα μπορούν να δημιουργήσουν πυρήνες οι οποίοι θα αντιστέκονται στη λαίλαπα της κυβέρνησης. Και αν αναρωτιέστε αν αυτό γίνεται χωρίς την καθοδήγηση του κόμματος, η απάντηση είναι «ενωμένοι στο μίνιμουμ, μπορούμε και το μάξιμουμ».
Τρίτο βήμα η ποιοτική αναβάθμιση των κινητοποιήσεων. Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι «υπάρχει κόπωση από τον τρόπο που γίνονται οι κινητοποιήσεις» και δεν είναι λίγα εκείνα που υποστηρίζουν ότι «ήρθε πλέον η ώρα να μην φύγουμε από το Σύνταγμα, να περικυκλώσουμε το κέντρο της Αθήνας για όσο χρειαστεί». Αν και αναγνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και από ένα τυχαίο γεγονός, όπως π.χ. ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να ενωθούν, εν τούτοις εκτιμούν ότι αυτό χρειάζεται «δουλειά» ώστε να αποκτήσει δυναμική. Αν σε αυτό τον προβληματισμό προστεθούν και φωνές που ζητούν «φαντασία από την αριστερά με ταυτόχρονες ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση της κρίσης», γίνεται σαφές ότι έστω και αργά κάτι διαφορετικό κινείται.
«Δεν μπορεί ένας αόρατος πρωθυπουργός και ένας επικίνδυνος αντιπρόεδρος να οδηγούν τη χώρα στον αφανισμό», λένε στελέχη του κόμματος, δίνοντας έτσι το στίγμα της εντός Βουλής αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει η γραμματέας του κόμματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι οπως λεει κ ο λαος!!!