Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κανέλη εναντιον Καψή!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γαμησε τους ρε λιανααααα!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Η ΣΕΛΙΔΑ 72 ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG NA ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ BLOG ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΥΤΙΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΕΛΕΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΜΜΑ.

http://www.minfin.gr/budget/2011/proyp/index.html
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΧΝΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΩΝ 2.7 ΔΙΣ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ
1.6 ΔΙΣ


http://www.bankingnews.gr/%CE%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/item/18970-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF-1-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%E2%80%93%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85

Ψ-στέργιος είπε...

Aνώνυμε, το φωναζω αυτό που λες ένα χρόνο!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! Γιατί οι εκπρόσωποι των αριστερών κομμάτων που έχουν πρόσβαση στα κανάλια δεν απαντάνε ΑΜΕΣΑ δίνοντας την απάντηση που πρέπει στο ερώτημα με τους μισθούς και τις συντάξεις? Μέχρι ένα σημείο φτάνει ο ριζοσπαστισμός τους?, δεν θέλουν να ανοίξουν τον ασκό του αιόλου με το ευρώ? ή είναι τόσο άσχετοι και ανενημέρωτοι? Και η Κανέλλη το ίδιο τροπάρι...

cynical είπε...

Ανωνυμε

αν μιλας για τον προυπολογισμο του 2011 αυτο δεν σημαινει οτι θα εκτελεστει κιολας οπως εχει.

Στο παρελθον οι προυπολογισμοι καταρτιζονταν απο τη μανα τους ελλειμματικοι. Και στο δρομο τούς προεκυπτε κι αλλο ενα ελλειμματάκι.

Τωρα ας παρουμε το 2010/εκτιμησεις πραγμ
σ. 59 ΕΣΟΔΑ = 51.43 δις

σ. 65 ΔΑΠΑΝΕΣ(εκτος τοκοχρεολυσια)=55.63 δις

Έλλειμμα πρωτογενες = ~ 4 δις.

ειναι ετσι;

Ψ-στέργιος είπε...

Cynical δες εδώ:
http://www.tovima.gr/files/1/2011/06/09/ait.pdf

σελ.43 το 2010 το πρωτογενές πραγματοποιηθέν αποτέλεσμα του τακτικού (χωρίς πδε) είναι σχεδόν μηδενικό. Το έλλειμμα του ΠΔΕ μπορεί κάλλιστα να χρηματοδοτηθεί είτε από τις εθνικοποιημένες τράπεζες (αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό και τώρα στα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου με επιτόκιο περίπου 5% σε ετήσια βάση)είτε και νομισματικά (με δραχμή). Επειδή το κράτος δύναται να έχει και κάποια αποθεματικά μπορούν να βοηθήσουν στο χρονικό διάστημα τυχόν καθυστέρησης είσπραξης εσόδων. (Και πάντα υπάρχει και το τύπωμα με φειδώ.)

Δες στο ίδιο αρχείο και την κατάσταση της ΓΕΝΙΚΗΣ κυβέρνησης (περιλαμβάνει συντάξεις ιδιωτικού και μισθοδοσία ΔΕΚΟ κλπ), σελ.82 και 84. Κανένα πρόβλημα μισθών και συντάξεων.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΙΧΑΜΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ.

cynical είπε...

Δε διαφωνω Ψ-Στεργιο.
Τα ιδια θελω να πω κι εγω.

Αμα βγαλεις εξω τα τοκοχρεωλυσια, το πρωτογενες ελλειμμα ειναι μηδαμινο. Καλυπτεται παρα πολυ ευκολα.

Δε χρειαζεται και πολυ ψιλολογημα
Οι μισθοι+συνταξεις ειναι περιπου 21 δις σημερα.

Τα εσοδα ειναι γυρω στα 51 δις σημερα.

κατι λιγοτερο δλδ απο τα μισα.

Τωρα, δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στα σεναρια του μεσοπροθεσμου. Κοιταξα ενα και ηταν τοσο νηπιακο και βρωμικα μαγειρεμενο που δεν θελω ν' ασχοληθω καθολου με αυτο. Ειναι ολο μαγειρεμενο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΥΠΡΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΒLOG O ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ PDF ME ΣΧΟΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ψ-στέργιε

>Γιατί οι εκπρόσωποι των αριστερών κομμάτων που έχουν πρόσβαση στα κανάλια δεν απαντάνε ΑΜΕΣΑ δίνοντας την απάντηση που πρέπει στο ερώτημα με τους μισθούς και τις συντάξεις?<

Ελα ντε,γιατί? περίεργο δεν είναι?

Πάμε λοιπόν πάλι:

Μισθοί,συντάξεις 21 δις

Εσοδα 51 δις

You Pay Your Crisis είπε...

δειτε πανω δεξια στο βλογ τα οικονομικα στοιχεια του 2010. Δινω λινκ και στην πηγη, στο ΒΗΜΑ. Ειναι πολυ καλη σουμα και βαζει τα ιδια ερωτηματα.

ελλειμμα 8 δις. Φοροδιαφυγη 100 δις.

Κώστας.Κ είπε...

Cynical πρόσεχε τι δημοσιεύεις κάθε φορά. Γιατί ο πίνακας με τα οικονομικά στοιχεία έχει ένα τουλάχιστον λάθος. Εμφανίζει φοροδιαφυγή ύψους 100 δισ. όταν το ΑΕΠ είναι 230 δισ. και συγχρόνως το σχόλιο του Βήματος μιλά για παραοικονομία όσο το 40% του ΑΕΠ. Είναι νομίζω προφανές ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει τη διαφορά φοροδιαφυγής και παραοικονομίας, ενώ τα 100 δισ.- που προφανώς αφορούν την παραοικονομία και όχι τη φοροδιαφυγή - ισοδυναμούν με 44% του ΑΕΠ και όχι με 40%.

You Pay Your Crisis είπε...

Κωστα,

ο πινακας ειναι οπως τον συνεταξε ο αρθρογραφος. Εγω προσθεσα μονο τους μισθους και συνταξεις.

Για τη φοροδιαφυγη διραλεξε να βαλει στον πινακα αυτο το νουμερο. Στα σχολια δινει ολες τις εκτιμησεις που ειναι μικροτερες.

Αυτο που με ενδιαφερει αλλα και πολυ αλλο κοσμο ειναι η ανατροπη του επιχειρηματος "δεν θα ειχαμε να πληρωσουμε μισθους και συνταξεις χωρις..."

Δηλ η σχεση μισθων+συνταξεων/εσοδα.

Οπως και το μεγεθος του ελλειμματος.

Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να συνταξουμε ΕΜΕΙΣ ενα προυπολογισμο.

Αυτο που συμβαινει ειναι οπως και με το εξ. χρεος: παρουσιαζονται σαν θεσφατα σαν φυσικοι νομοι, σαν να γινοταν μονο ετσι κι οχι αλλιως.

Ε, οχι δεν ειναι ετσι! Με εναν αλλον προυπολογισμο, πιθανον το ελλειμμα να μην ηταν τοσο ή και καθολου.

Η καταρτηση του προυπολογισμου αποτελει πραξη πολιτικη. Καιοχι οικονομικη.