Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΙΟΒΕ: Μόνο με ξεπούλημα και Γερμανού επιτρέποντος

Να πουλήσει όπως όπως την ακίνητη περιουσία του κράτους προτείνει το ΙΟΒΕ στην κυβέρνηση για να περιοριστεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας, ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζει πως ακόμη κι αν πιάσει τους στόχους του Μνημονίου, η «σωτηρία της Ελλάδας εναπόκειται στα χέρια της τρόικας και ειδικότερα της γερμανικής κυβέρνησης».
Η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 13,5% το 2011, εκτιμά το ΙΟΒΕ
Στην τριμηνιαία του έκθεση το ΙΟΒΕ επεξεργάζεται 3 σενάρια για την εγχώρια οικονομία, ωστόσο επισημαίνει ότι σε κανένα δεν διασφαλίζεται η έξοδος από την κηδεμονία της τρόικας και η επιστροφή στις αγορές.

Ακόμη και στο βασικότερο «σενάριο της ελπίδας», που υποθέτει ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους του Μνημονίου και περιορίζει το έλλειμμά της στο 5% του ΑΕΠ χωρίς να μειώσει όμως το χρέος της, το ΙΟΒΕ διατηρεί επιφυλάξεις για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
Σε αυτή την περίπτωση η τύχη της Ελλάδας -αν δηλαδή θα κηρύξει ή όχι στάση πληρωμών- εξαρτάται από τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις ιδιαίτερα στη Γερμανία, ώστε να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος αποπληρωμής των δανείων που μας έχει χορηγήσει η τρόικα.
Το δεύτερο «σενάριο της καταστροφής», που προβλέπει ότι εγκαταλείπεται η δημοσιονομική προσαρμογή λόγω των αντιδράσεων ή συνεχίζεται χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές, η στάση πληρωμών και ο κίνδυνος αστάθειας της ευρωζώνης θεωρούνται σίγουρα.
Το τρίτο σενάριο, «της σωτηρίας», προβλέπει ότι η Ελλάδα καταφέρνει να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να εξοφλήσει μέρος του δημόσιου χρέους. Το ΙΟΒΕ υποστηρίζει ότι για να συμβεί αυτό, πρέπει η κυβέρνηση εκτός από τις διαρθρωτικές αλλαγές και τη δημοσιονομική προσαρμογή, να προχωρήσει σε «επιθετική αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του κράτους.
Κατέρρευσε η εμπιστοσύνη
Η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ αποπνέει κλίμα διάχυτης απαισιοδοξίας. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη κατέρρευσε τον Αύγουστο σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα (-65 μονάδες), δείχνοντας ότι οι Ελληνες πολίτες έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο μέσος όρος βρίσκεται μέχρι και 20 μονάδες υψηλότερα.
Το 72% των νοικοκυριών θεωρεί ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί στο επόμενο 12μηνο, ενώ 4 στους 5 καταναλωτές προβλέπουν ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και για τη χώρα.
Ανεργία 12% φέτος και 13,5% το 2011
Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη και οι προσδοκίες στους βασικούς κλάδους της οικονομίας παραμένουν επίσης κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα με την κρίση στο λιανεμπόριο να βαθαίνει (-52 μονάδες).
Προβλέπει ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί φέτος στο 12% και το 2011 θα εκτιναχθεί πάνω από το 13,5%, με την ύφεση να βαθαίνει τους επόμενους μήνες και τον ρυθμό κάμψης του ΑΕΠ να διαμορφώνεται στο 3,5% για το 2010. *

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρει κανείς ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΟΒΕ;
Μήπως ξέρει κανείς ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ;
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου θυμίσει αν ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ήταν ό εξ’ απορρήτων σύμβουλος του αρχιερέα της διαπλοκής ΣΗΜΙΤΗ;
Ποιος πούστης θυμάται να μου πει αν ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG; Αλήθεια συμμετείχε και στην τελευταία (2010) συνεδρίαση της στην ΙΣΠΑΝΙΑ όπου συζητήθηκε, εκτενώς το θέμα ΕΛΛΑDA;
Να θυμίσω επί τη ευκαιρία μερικά από τα αγαπημένα παιδιά και μόνιμα μέλη της σιωνιστικής λέσχης παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης BILDERBERG :
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (IOBE),
TΣΟΥΚΑΛΗΣ, ΒΕΡΕΜΗΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ)
ΕΚΕΜ : ΒΕΡΕΜΗΣ
Και βέβαια οι γνωστοί : Papandreus, Διαμαντοπούλου, Πάγκαλος, Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, Σαμαράς, Ανδριανόπουλος, Μάνος, Τέλογλου κλπ, κλπ.
(ακόμα και στο e-net.gr είναι καταγεγραμμένοι : στ’ αρχίδια τους αν’ τους ξέρουμε, εκεί μας έχουν γραμμένους)