Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ως και ο Πρετεντέρης...





Μας Τιμωρούν!


Γ. Πρετεντέρης 3-5-2010


ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ πολύ δύσκολα µπορώ να χαρακτηρίσω τα χθεσινά µέτρα «σχέδιο διάσωσης». Αντιθέτως, πολύ φοβούµαι ότι µάλλον πρόκειται για «σχέδιο τιµωρίας».

ΕΝΑ «ΣΧΕΔΙΟ τιµωρίας» της ελληνικής κοινωνίας, η οποία µπορεί να έχει πολλά στραβά, να διέπραξε πολλά σφάλµατα, να έκανε τεράστιες κουτσουκέλες, αλλά δεν είναι µικρό παιδί για να τη δέρνουν µε τον χάρακα.

ΚΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτό το πνεύµα αποπνέουν τα χθεσινά µέτρα.

Αναγκαία; Χρήσιµα; Απαραίτητα; Αναπόφευκτα; Πείτε τα όπως θέλετε. Προσθέστε, όµως, και κάτι άλλο: άδικα και ασυνάρτητα. ΑΔΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ρίχνουν όλο το βάρος στους µισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ολόκληρες κατηγορίες ελλήνων πολιτών - οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελµατίες, οι έµποροι, οι καταστηµατάρχες... - δεν θα συνεισφέρουν στην κοινή (υποτίθεται) προσπάθεια ούτε δεκάρα. Μόνο αν είναι καπνιστές και πότες θα τσοντάρουν. ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ δεν υπηρετούν αυτό που εξαγγέλλουν. ΘΕΛΟΥΝ, ΛΕΕΙ, να κάνουν «αποπληθωρισµό». Μάλιστα! Και την ίδια στιγµή αυξάνουν (για δεύτερη φορά µέσα στο 2010!) τον ΦΠΑ και τους έµµεσους φόρους, ένα κατ’ εξοχήν πληθωριστικό µέτρο. Τι σόι «αποπληθωρισµός» είναι αυτός που θα επιδιωχθεί διά της τόνωσης του πληθωρισµού;

ΘΕΛΟΥΝ, ΛΕΕΙ, να µειώσουν το κόστος της εργασίας στο όνοµα της «ανταγωνιστικότητας». Μάλιστα! Αλλά τότε γιατί κόβουν τις συντάξεις; Μετέχουν οι συνταξιούχοι στην παραγωγική διαδικασία; Πού ξανακούστηκε να περιορίζεις το κόστος εργασίας κόβοντας τις αποδοχές αυτών που δεν εργάζονται;


ΘΕΛΟΥΝ, ΛΕΕΙ, να εξυγιάνουν την αγορά εργασίας. Μάλιστα!

Κι όχι µόνο απελευθερώνουν τις απολύσεις, αλλά περικόπτουν και την αποζηµίωση. Αυτό είναι άραγε εξυγίανση ή πριµοδότηση των απολύσεων; Και πόσο υγιής θα είναι η αγορά εργασίας σε µια χώρα µε οκτακόσιες χιλιάδες ή ένα εκατοµµύριο ανέργους;

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ µένει τελικά από αυτήν την ιστορία; Μια γεύση πίκρας. Διότι τον λογαριασµό θα τον πληρώσουν περισσότερο από όλους τα γεροντάκια. Δεν υπήρξε ούτε µια στοιχειώδης πρόνοια της κυβέρνησης ώστε οι περικοπές των συντάξεων να µην είναι γενικές αλλά να εξαιρούνται όσοι έχουν περάσει µια ηλικία ή όσοι βγήκαν στη σύνταξη έπειτα από έναν µεγάλο αριθµό ετών εργασίας. ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια, το γεροντάκι που δούλεψε µια ολόκληρη ζωή για µια σύνταξη ή η χήρα του έµειναν απροστάτευτοι απέναντι σε εκείνους που θέλησαν να τιµωρήσουν όσους συνταξιούχουςµαϊµούδες κυκλοφορούν ανάµεσά µας.

ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ; Θα µπορούσα ίσως να δεχτώ µια χώρα που αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει τον εαυτό της. Θα µπορούσα ακόµη να δεχτώ µια κυβέρνηση που αποδεικνύεται αδύναµη να προστατεύσει τη χώρα της.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ έχω σε καµία υπόληψη τη χώρα και την κυβέρνηση που δεν καταφέρνουν να προστατεύσουν τα γεροντάκια τους.


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο Πρετεντέρης;

cynical είπε...

Ο γνωστος δημοσιογραφος (φερεφωνο))του ΔΟΛ και του MEGA.

Ανώνυμος είπε...

ρε! τί έπαθε ο Πρετεντέρης και συγκινήθηκε;

cynical είπε...

καταπληκτικο ομως κειμενο!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, χέστηκε πάνω του ο Πρετεντέρης ότι θα τις φάει και το παίζει τώρα φιλολαϊκός. Δεν πείθει. Να τα μαζεύει κι αυτός σιγά σιγά τα μπογαλάκια του να αναζητήσει την τύχη του στα εξωτερικά, γιατί δλυσκολοι καιροί έρχονται για τα παπαγαλάκια.

cynical είπε...

Λες,
να αλλαξουν σκοπο τωρα τα καναλια;
Σου λεει ο ΓΑΠ τωρα, καμμενο χαρτι. Καιρος να βρουμε αλλον.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Πρετεντέρη γεροντάκο. Απ το πολύ το ξύλο κι εσύ σα γεροντάκος θα κινείσαι

nikos__alfa είπε...

¨Ηδη έχουν αλλάξει σκοπό τα κανάλια!Από τη μια για να κρατήσουν τους πελάτες τους και από την άλλη άρχισαν να προετοιμάζουν τις εφεδρείες του συστήματος!
Βλέποντας την αγανάκτηση του κόσμου και αφού πέτυχαν αυτά που ήθελαν τα συμφέροντα που υπηρετούν, τώρα για να μην χτυπηθούν οι ίδιοι, στρέφουν την οργή του κόσμου στους πολιτικούς ,και μόνο,χρησιμοποιώντας τους ως αποδιοπομπαίους τράγους!
Και αυτοί καλά να πάθουν αλλά η στόχευση είναι μακρύτερη και περιλαμβάνει τα τελευταία ίχνη δημοκρατίας που έχουν απομείνει!
Ας δούμε προσεκτικότερα τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί ορίου νομιμότητας των κοινωνικών αντιδράσεων και τις δηλώσεις Τέλογλου για κυβερνήσεις τεχνοκρατών και αναστολής άρθρων του Συντάγματος!
Οι "άνθρωποι" δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε!
Έλληνες επαγρυπνείτε !!!

cynical είπε...

Δείτε και αυτό το κειμενο

"Προβοκάτσια μου μυρίζει" απο το site της Νελλης Ψαρρου που μας το εστειλε.


http://www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=view&id=223&Itemid=63