Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ-48 ΩΡΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 4-5 ΜΑΊΟΥ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Την κινητοποίηση στηρίζει, με ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ, που καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.



Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 4 και 5 Μάη 2010 αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων στις περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Η Ένωση καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν τόσο στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 4 Μάη όσο και στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στην περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου τη συγκεκριμένη μέρα.



Πάντως, η πρώτη μαζική απάντηση των εργαζομένων αναμένεται να δοθεί την Τετάρτη, καθώς και η ΓΣΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.



Την ίδια ημέρα, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία καλεί το ΠΑΜΕ, ζητώντας από τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια.


Σε 48ωρη προχωρούν στις 4 και 5 Μαΐου και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, μετά τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Στην απεργία της Τετάρτης, θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ
 
πηγη Ελευθεροτυπία

ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
ανακοινωσε

 Δευτέρα 3/5 6:30 περικύκλωση Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα



Τρίτη -συμμετοχή στη  48ωρη της ΑΔΕΔΥ
 Συλλαλητήρια των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα καθώς και περικύκλωση της Βουλής το απόγευμα  της Τρίτης.

Τετάρτη-Συμμετοχη στη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση των συνδικάτων στις 12 στο πεδίο του Άρεως και των πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς και του Δικτύου Συνδικαλιστών Σύριζα στις 10:30 στο Μουσείο.


Σάββατο συλλαλητήρια των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαμίρ Αμίν: “Tι θα έλεγα στον γιο του φίλου μου Ανδρέα”

http://www.realpolitics.gr/?p=14104

nikos__alfa είπε...

Σήμερα που βρισκόμαστε σε κοινωνικό πόλεμο επιτέλους οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά και κάθε πολίτης να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους όχι μόνο με απεργίες που είναι επώδυνες για τους ίδιους, περισσότερο από ότι για το σύστημα που μας συνθλίβει καθημερινά,αλλά με τρόπους που θα θίγουν τα συμφέροντα των εκμεταλευτών μας!
Ετσι:
Συλλαλητήρια όσο συχνότερα και μαζικότερα γίνεται!
Απαιτούμε την αλήθεια από τα μέσα ενημέρωσης και αν είναι δύσκολο να στερηθούμε τη τηλεόραση που για πολλούς είναι η μόνη διασκέδαση δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζουμε τις εφημερίδες των εργολάβων και των εφοπλιστών που κατασυκοφαντούν καθημερινά τους εργαζόμενους!
ΔΕΝ αγοράζουμε καμμία Κυριακάτικη Εφημερίδα για όλο το Μάιο!
Απέχουμε από τα δελτία των 8 να δουμε ποιούς θεατές θα πουλήσουν οι καναλάρχες στους διαφημιστές !
Καμμία είσοδος εργαζόμενου σε syper market την δεύτερη εβδομάδα του Μαίου!
Για τον μεγάλο εχθρό:Τις Τράπεζες:
Να αποσύρουμε όλοι οι εργαζόμενοι ,όσοι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες,το 20% των καταθέσεων τους από αυτές την τελευταία Δευτέρα του Μάη!
Αγοράζουμε όσο είναι δυνατόν μόνο Ελληνικά προιόντα σε λογικές τιμές!Όλες οι επώνυμες "Μάρκες" χρησιμοποιούν παιδάκια στις υποανάπτυκτες χώρες για να παράγουν τα προιόντα τους με εξευτελιστικές αμοιβές!Γιατί παίζουμε το παιχνίδι τους ρε ψωριάρηδες Έλληνες;
Βουλιάξαμε και πρέπει να αλλάξουμε αλλά να αλλάξουμε όπως συμφέρει σε εμάς και όχι ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!
Αντίσταση και αγώνας αλλά εναντίον τους και όχι εναντίον μας επιτέλους με έξυπνους τρόπους για μας για να μη επαληθευτεί ο ποιητής:
Όλα τα δάχτυλα ίσα
δεν είναι
κι όλοι να τρώνε
δίκιο δεν είναι.

Έτσι το βρήκαμε
κι έτσι το πάμε
κι ως να πεθάνουμε
δεν το κουνάμε!
Γιάννης Νεγρεπόντης.

Όσοι συμφωνείτε βομβαρδίστε με αυτές και δικές σας προτάσεις μεσω διαδικτύου την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και εκφραστείτε σε κάθε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο σωματείο για να υιοθετήσουν νέους τρόπους αγώνα!
Πολεμάμε το σύστημα με τα δικά του όπλα!!!