Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Λογική ανεπάρκεια




ΠΗΓΗ: Μικρός Φωκίων

Σήμερα ας ξεκινήσουμε με ένα τεστ. Ποιος είναι ο πολιτικός που έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την καρέκλα και το εφήμερο χειροκρότημα, ότι είναι αναγκασμένος να στηρίξει μέτρα άδικα και υφεσιακά τα οποία επιδεινώνουν το πρόβλημα αλλά μόνο έτσι δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα, ότι δέχεται πόλεμο, ότι το μνημόνιο (είτε 1, είτε 2, είτε 3) είναι μονόδρομος, ότι δεν αντέχει να βλέπει άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ και πολίτες στην απόλυτη φτώχεια, ότι είναι δημοκράτης αλλά επιβάλλει κομματική πειθαρχεία.

Απάντηση: Ο Παπανδρεοσαμαράς. Είναι ένα μίγμα αντιεξουσιαστικού σφουγγαριού με άπειρη μπουρδολογία και ωμούς εκβιασμούς.

Ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής είπε στους βουλευτές του κόμματος του πως αν κάποιος έχει συνείδηση να παραιτηθεί. Είναι ανεπίτρεπτο κάποιος βουλευτής να έχει συνείδηση με συνέπεια να του προκαλείται συνειδησιακό πρόβλημα αν υπογράψει την θανατική καταδίκη των πολιτών.

Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης αφού έσβησε με μιας τις αντιμνημονιακές κορώνες απειλεί με διαγραφή όποιον δεν ψηφίσει το μνημόνιο.

Η Ντόρα και η Έλσα τώρα δικαιώνονται.
 
Πολιτική ανεπάρκεια... 

έχει η Ζούμη, όπως η ίδια δήλωσε. Και ως ανεπαρκής πολιτικός ψήφισε ένα κάρο καταστροφικά μέτρα. Μετά την δήλωση της αυτή μήπως θα πρέπει να περάσει από κάποιο ειδικό δικαστήριο καθώς παρίστανε την επαρκέστατη και ζητούσε την ψήφο των πολιτών για να μας σώσει;

Η ανεπάρκεια των πολιτικών είναι δεδομένη. Χρόνια τώρα πολλοί βουλευτές έχουν δηλώσει ότι είναι βλάκες. Ακόμα και με εισαγγελική απόφαση, αν θυμάστε, υπήρξε ο χαρακτηρισμός του παραπλανηθέντα υπουργού. Αυτού, δηλαδή, που δεν μπορεί να αντιληφθεί τι του γίνεται.

Άχρηστοι και ανεπαρκείς βουλευτές, άβουλα όντα στις ορέξεις της εξουσιομανίας τους και της μάσας.

Και αίφνης ο Ιονέσκο φαντάζει πολύ λίγος για το θέατρο του παράλογου. Ο αντιμνημονιακός Σαμαράς θα διαγράψει όσους δεν ψηφίσουν το μνημόνιο, ο μνημονιακός Τσε Καρατζαφέρ θα διαγράψει όσους ψηφίσουν το μνημόνιο, οι παπανδρεϊκοί βουλευτές που στήριξαν το μνημόνιο λένε όχι και οι βενιζελικοί που είχαν επιφυλάξεις για το μνημόνιο θα το υπερψηφίσουν.

Αλλά, άντε να βγάλεις άκρη. Όπως είπε και ο Σταμάτης «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη».

Η Κατσέλη είδε το φως το αληθινό. Αυτό το μνημόνιο μας οδηγεί, είπε, στην χρεοκοπία. Ενώ το μνημόνιο που είχε στηρίξει μας οδήγησε στον παράδεισο και την σωτηρία.

Δέκα φορές έχουν σώσει την ρημάδα την χώρα και έντεκα φορές κλινικά νεκρή την βρήκαμε.

Είμαι πανευτυχής. Βλέπω γεμάτα τα ράφια στα σούπερ μάρκετ. Κάθομαι και τα χαζεύω με τις ώρες. Για αγορά ούτε λόγος.

Άσε που τα βενζινάδικα είναι γεμάτα με πετρέλαιο. Το οποίο δεν το αγοράζουμε με δελτίο. Για να λέμε την αλήθεια, δεν το αγοράζουμε καθόλου.

Έχουμε βουλευτές – πρόβατα που μπροστά στην βουλευτική τους έδρα δεν βάζουν τίποτα, βουλευτές ανεπαρκείς και αδιάβαστους, βουλευτές που δεν καταλαβαίνουν, βουλευτές που δεν έχουν συνείδηση (αλλιώς θα είχαν παραιτηθεί κατά την θέση του Γιωργάκη), βουλευτές πλήρως ανάξιους να αποφασίζουν για το μέλλον αυτής της χώρας.

Και έντεκα εκατομμύρια πολίτες έχουμε αφήσει αυτούς τους ανθρώπους να αποφασίσουν για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Αυτή είναι η δική μας ευθύνη. Και δεν είναι αμελητέα. Όπως είπε, και σωστά, ο Πάγκαλος, είμαστε καθυστερημένοι πολιτικά και πολιτιστικά.

Άντε να γίνω Σαμαράς και να πω ότι είναι μονόδρομος η ψήφιση της θανατικής μας καταδίκης. Θα σωθεί η χώρα; Θα γίνει το χρέος βιώσιμο;

Όχι. Και δεν το λέω εγώ. Το λένε όλοι. Ακόμα και αυτοί που μας δανείζουν και μας επιβάλλουν τα μέτρα.

Την χρεοκοπία δεν την γλιτώνουμε. Απλά συνεχίζουμε το λάθος που ξεκίνησε ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής. Κερδίζουμε χρόνο για τους Γερμανούς και τις τράπεζες.

Για να γίνει αντιληπτό για το μέγεθος του εγκλήματος να σκεφτούμε το εξής. Αφού η χρεοκοπία θεωρείται δεδομένη (και αυτό, ας αφήσουμε τα παραμύθια, το καταλάβαινε κανείς από το πρώτο μνημόνιο) πότε είναι προτιμότερο να γίνει;

Όταν οι πολίτες έχουν κάποια καβάντζα και το ΑΕΠ της χώρας είναι μεγαλύτερο ή όταν οι πολίτες δεν έχουν μία και το ΑΕΠ έχει μειωθεί; Ή όταν πλέον οι πολίτες θα έχουν ήδη εξαθλιωθεί και το ΑΕΠ θα έχει μειωθεί δραματικά;

Την πρώτη περίπτωση την χάσαμε έλεω ΠΑΣΟΚ (σύσσωμου, μην κοροϊδευόμαστε, όσοι έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα έχουν απόλυτη ευθύνη), την δεύτερη πάμε να την χάσουμε τώρα έλεω ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο Σαμαράς και ο Καψής του Mega – προπαγάνδα συντονίστηκαν. Και οι δύο είπαν ότι το ωσαννά από την σταύρωση απέχει λίγες μέρες.

Από αυτό και μόνο το γεγονός, όπου τα μεγάλα μυαλά   συναντώνται, καταλαβαίνει κανείς τι πρέπει να γίνει και τι όχι.

Όταν υπάρχει τέτοια ταύτιση ανάμεσα στον Μητσοτάκη, την κόρη του, τον Γιωργάκη, τον Μπένυ, τον Σαμαρά και τον εκπρόσωπο των τραπεζών Παπαδήμιο καταλαβαίνει κανείς ότι την έχουμε άσχημα.

Τι πέτυχε ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης με την διαπραγμάτευση; Να μην υπάρχουν υφεσιακά μέτρα, να υπάρξει ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής και να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές.

Αφού τα πέτυχε όλα αυτά θα πάει στην βουλή να ψηφίσει υφεσιακά μέτρα, το ίδιο μίγμα πολιτικής και την αύξηση τον αντικειμενικών από τον Ιούνιο.

Ο Μπουμπούκος θα πάει στην ΝΔ; Γιατί όχι. Όλα τα «λουλούδια» χωράνε εκεί.

Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε και φτιάχτηκε ένα κόμμα για να μαζέψει τους απογοητευμένους πασόκους. Η υπεύθυνη αριστερά που θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ αλλά κάνει πως ντρέπεται να το πει.

Τώρα που θα διαλυθεί και η ΝΔ θα φτιαχτεί ένα νέο κόμμα που θα μαζέψει τους απογοητευμένους νεοδημοκράτες.

Νέες στάνες, ίδια τα πρόβατα.

Σε τούτες τις στιγμές οι βολευτές που παραιτούνται για να μην αναλάβουν την ευθύνη μιας ψήφου θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν πάρει μέχρι τώρα καθώς με δόλιο τρόπο τα πήραν ισχυριζόμενοι ότι είναι ικανοί ενώ είναι απλά ανεπαρκείς.

Και φυσικά η τωρινή φυγή τους δεν τους απαλλάσσει για τις ψήφους που μέχρι τώρα έχουν προσφέρει στα μεγάλα αφεντικά. Τις τράπεζες και την Γερμανία.

Αν το απόγευμα δεν είναι στο σύνταγμα 3 εκατομμύρια κόσμου είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: