Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο ευρώ οι Ιταλοί



Κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες βυθίστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες η εμπιστοσύνη των Ιταλών στην ευρωζώνη, καθώς το μέλλον το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα δοκιμάζεται από την κρίση των ισπανικών τραπεζών και τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ISPO.
Όπως καταδεικνύει η έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το 71% των Ιταλών έχουν ελάχιστη ή καμία εμπιστοσύνη στο ευρώ, έναντι του 55% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στα τέλη Μαΐου.
Το 35% των ερωτηθέντων θεωρεί μια ενδεχόμενη έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θετική εξέλιξη, ενώ το 70% υποστηρίζει ότι η ένταξη στο ευρώ είχε περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα για τους Ιταλούς. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περισσότερο από το ένα τρίτο των Ιταλών επιθυμούν την επιστροφή στη λιρέτα.
«Από ενθουσιώδεις υποστηρικτές του ευρώ, όταν συστάθηκε η ευρωζώνη, έχουμε σταδιακά καταλήξει να είμαστε ένα κράτος σκεπτικιστών», γράφει στην Corriere ο Ρενάτο Μανχέιμερν, επικεφαλής της ISPO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: