Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Spiegel: Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή!



ΠΗΓΗ: pheme.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ 

Εκτενές άρθρο για την ελληνική πολιτική ελίτ δημοσιεύεται αύριο στο γερμανικό περιοδικό.

Γίνεται οι πολιτικοί που οδήγησαν την Ελλάδα "στο γκρεμό" να υπόσχονται αλλαγή; Το ερώτημα αυτό θέτει το γερμανικό περιοδικό, σκιαγραφώντας το προφίλ των αρχηγών των δυο κομμάτων εξουσίας.

"Όλα θα αλλάξουν υπόσχονται οι πολιτικοί, με πρώτους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού", επισημαίνει η αρθογράφος του Spiegel.

Όπως υπογραμμίζει η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στην Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει, κάτι το οποίο καθίσταται σαφές από τα πρόσωπα των επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

"Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του", τονίζεται στο σχετικό άρθρο. "Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Κώστας Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα"!


Ιδιαίτερα για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι έχει τη φήμη του διψασμένου για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος.

 Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο το περιοδικό Spiegel σημειώνει τα εξής: "Ο Βενιζέλος, 55 ετών, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, ήταν έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: