Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - ΚΕΠ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΠΗΓΗ: εφημ. ΔΡΑΣΗ
Μια πρωτοβουλία αγωνιζόμενων ανθρώπων απ’ το Χαλάνδρι, αποφασίσαμε σήμερα 13/2 να καταλάβουμε το κτίριο του κεντρικού Κ.Ε.Π. Χαλανδρίου – Παλιό Δημαρχείο, με σκοπό να δείξουμε έμπρακτα ότι η αντίσταση σ’ αυτούς που καθημερινά μας κλέβουν τη ζωή δεν καταστέλλεται αλλά εντείνεται και δυναμώνει.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κατέκλυσαν χθες το κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων και συγκρούστηκαν για ώρες με τις δυνάμεις καταστολής, αποδεικνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν άλλο την εξαθλίωση της ζωής τους.

Τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν όχι μόνο δεν έχουν την κοινωνική συναίνεση, αλλά η ισχύς τους αρχίζει και τελειώνει μέσα στο κοινοβούλιο της υποταγής, στις ορέξεις του Ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου κεφαλαίου όπως αυτές επιβάλλονται από τους συγκεντρωτικούς μηχανισμούς μιας ελίτ (Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ. κ.α.)Τίποτα δεν τελείωσε -Όλα συνεχίζονται…

Ήδη πολλά δημόσια κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη ως κέντρα αντίστασης και αντιπληροφόρησης ( Δημαρχείο Χολαργού, Υπουργείο Υγείας, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Νομαρχία Φθιώτιδας κ.α.).

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ……

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 10-12/2

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Κ.Ε.Π. ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2 ΣΤΙΣ 19.00
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, δύο χρόνια τα οποία οδήγησαν όπως όλοι ξέρουμε στην κοινωνική εξαθλίωση και τη σταδιακή κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με υποτιθέμενο στόχο την «σωτηρία» της χώρας. Ανεργία, μειώσεις μισθών-συντάξεων, χαράτσια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργοδοτική τρομοκρατία έχουν οδηγήσει την κοινωνία σ` ένα παρατεταμένο αναβρασμό, ο οποίος χθες (Κυριακή 12.2.2012) εκδηλώθηκε με μίαπρωτοφανή κοινωνική έκρηξη, με αφορμή την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή. Μαζικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής (με δεκάδες συλλήψεις), στοχευμένες επιθέσεις σε καπιταλιστικούς στόχους (π.χ. τράπεζες, πολυεθνικές) και καταλήψεις διοικητικών κτιρίων (υπουργεία, περιφέρειες, δημαρχεία κλπ.) συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας που φλέγεται και μιας κοινωνίας που αντιστέκεται.

Η κοινωνία αυτή έχει υπάρξει τον τελευταίο καιρό στόχος μιας καθολικής προπαγάνδας και τρομοκρατίας, ώστε να ακολουθήσει το «σωστό» δρόμο στο ψευδοδίλλημα που της έχει τεθεί: Μνημόνιο ή Χρεοκοπία. Η πραγματικότητα όμως φανερώνει την ανυπαρξία ουσιαστικού διλήμματος, αφού τα μέχρι τώρα μέτρα έχουν ήδη οδηγήσει τις ζωές μας στην εξαθλίωση. Ο κατώτατος μισθός 450€, οι ανύπαρκτες συντάξεις, το 20% ανεργίας, η γενικευμένη μαύρη εργασία θεωρούνται ότι απέχουν πολύ από τις συνθήκες χρεοκοπίας; Το μόνο πράγμα που επιτυγχάνεται με την παράταση της πολιτικής των μέτρων και των Μνημονίων είναι η διαιώνιση της εξάρτησης από τις οικονομικές ελίτ και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Αυτό που μάλιστα έγινε χθες φανερό είναι ότι το ίδιο το αντιπροσωπευτικό σύστημα έφτασε στα όριά του, αφού τη στιγμή που χιλιάδες διαδηλωτές έδειχναν την αντίθεσή τους, η πολιτική ελίτ υπερψήφιζε το πρόγραμμά της χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Η κοινωνία δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα απάντησης αυτών των εκβιασμών αλλά να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Πρέπει να δημιουργήσουμε παντού εστίες αγώνα οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυροκροτητή ευρύτερων κοινωνικών ανατροπών και αυτοθεσμίσεων. Πρέπει να δοθεί μια ολοκληρωτική μάχη μέσα στους χώρους εργασίας στις γειτονιές στις πλατείες και σε κάθε κοινωνικό χώρο. Στο πλαίσιο αυτό καταλάβαμε το κτίριο της Περιφερειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και καλούμε την τοπική κοινωνία να συσπειρωθεί και να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις. Ο αγώνας δεν τελείωσε εδώ οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει να προχωρήσουν σε μια καθολική επίθεση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Κάτι που μπορεί να γίνει μέσω συνελεύσεων σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους, με γενικές απεργίες διαρκείας και καταλήψεις. Καλούμε όλους να στηρίξουν την κατάληψη της περιφέρειας ώστε να μαζικοποιηθεί.

· ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 12-2-2012

· ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

· ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜ-Θ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: