Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Οι «Εργαζόμενοι του Επενδυτή» παίρνουν την υπόθεσή της εφημερίδας στα χέρια τουςΜεγέθυνσηΠΗΓΗ:Active Media
Επανήλθαν δριμύτεροι αυτό το Σάββατο με την ηλεκτρονική τους έκδοση «Εργαζόμενοι του Επενδυτή» οι απεργοί της Bestend του Κ. Γιαννίκου. Με τρία πρωτοσέλιδα- πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό- και μια συνέντευξη – έκπληξη με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ίσως είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κόμματος δίνει συνέντευξη σε διαδικτυακή έκδοση αυτού του τύπου, δηλαδή σε ηλεκτρονική εφημερίδα απεργών ΜΜΕ, κι αυτό πιστώνεται και στους ίδιους αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα που τολμά μια «αντισυμβατική» επικοινωνιακή κίνηση. Η συνέντευξη είναι φυσικά πολιτική, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται φυσικά και στις εξελίξεις στον Τύπο, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι του κλάδου που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σκηνικό κατάρρευσης στα ΜΜΕ και μια πρωτοφανή επίθεση από τους επιχειρηματίες τους μπορούν να νικήσουν αν κερδίσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

 Η ηλεκτρονική εφημερίδα «Εργαζόμενοι του Επενδυτή» (http//ergazomenoiependyti.wordpress.com) έχει πολλά ακόμη ενδιαφέροντα ρεπορτάζ, όπως για την κατάσταση στις επιχειρήσεις ΜΜΕ και τον τρόπο που διαχειρίστηκαν πακτωλούς δανείων από τις τράπεζες, για τις περίεργες, τριγωνικές σχέσεις της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους εποπτευόμενους φορείς του που αναδύουν άρωμα ιδιωτικοποίησης, για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στο ΙΚΑ, μια γλαφυρή περιγραφή της μετάβασης του λαμπερού κόσμου των media από την εποχή της..γκλαμουριάς στην εποχή της μιζέριας και των περικοπών, ρεπορτάζ για το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης και τις παγίδες του PSI και πολλά ακόμη ρεπορτάζ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις μας δουλεύεται? Ποιός Τσίπρας και σιγά τα ουά... Τι ακριβώς πιστώνεται και που βρίσκεται το άξιο λόγου? Προβολή του κάνουν? Ακόμα σε σώβρακα και φανέλες πιστεύετε? Κρίμα και σας είχα σε υπόληψη... Έτσι θα πάμε μπροστά? Ο τύπος και ο περίγυρός του είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία... Με Ευρωομόλογο θα προκόψουμε? Ακόμα σε τέτοια μαραφέτια πιστεύετε? Με δανεικά θα προχωρήσουμε πάλι? Ανδρέα στη θέση του Ανδρέα? Και μιαν απορία...ο Τσοβόλας ποιός θα ναι? (αλλά τι λέω... μην μου στεναχωριέστε συριζάκια μου... θα σας φάει την πρωθυπουργία ο φασιστοΚουβέλης και θα βάλει τον Ψαριανό να σας κράζει μέσα από την ΕΡΑ...