Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τσίπρας: Να μην πληρώσει κανείς την έκτακτη εισφορά

Πηγή: Ελευθεροτυπία
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα πληρώσει την έκτακτη εισφορά, καθώς είναι αντισυνταγματική και κάλεσε τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Ζήτησε να φορολογηθούν οι «έχοντες και κατέχοντες» και όχι οι μισθωτοί. Επεσήμανε ότι είναι ευκαιρία για εθνική συσπείρωση και δεν απέκλεισε το ενεδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΚΕ αλλά και με άλλα κόμματα.
«Δεν είναι κίνημα “Δεν πληρώνω”, είναι κίνημα Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, δήλωσε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Αλέξης Τσίπρας.
Επεσήμανε ότι ο ίδιος, θα καταθέσει το μέρος του λογαριασμού που αναλογεί στη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων και το μέρος που αφορά το χαράτσι, θα γίνει δωρεά στο ΚΕΘΕΑ, που είναι έτοιμο να κλείσει, καλώντας τον κόσμο να κάνει το ίδιο.


Επεσήμανε ότι πρέπει να φορολογηθούν αυτοί που έχουν κύκλο εργασιών δισεκατομμύρια ευρώ και όχι οι μισθωτοί. «Αντί για έκτακτες εισφορές και χαράτσια ας πάρουν από τους έχοντες και κατέχοντες», δήλωσε, προτείνοντας να γίνει περιουσιολόγιο και να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις και φόρος στους εφοπλιστές και στις μεγάλες κινητές και ακίνητες περιουσίες.
Επανέλαβε ότι το μνημόνιο είναι «μια αποτυχημένη συνταγή», υπογραμμίζοντας ότι και τα νέα μέτρα το επιβεβαιώνουν. «Όλα γίνονται γιατί η Τρόικα θέλει να χυθεί αίμα στους δρόμους, μεταφορικά μιλώντας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι είναι καλύτερα να σταματήσουν να μας δανείζουν και να επιλέξουμε μόνοι μας πως θα βγούμε από την κρίση.
«Ας ξεκινήσουν οι δαπάνες από τα γραφεία των υπουργών», δήλωσε και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στους μισθούς των βουλευτών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν κοπούν τα επιδόματα στα κόμματα θα «καταλήξουμε να υπάρχουν μόνο τα κόμματα, των οποίων οι αρχηγοί είναι πλούσιοι».
«Η πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εθνική συσπείρωση», επεσήμανε ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας: «θα μπορούσαμε να συμπορευτούμε με την Αλέκα Παπαρήγα αλλά και με άλλα κόμματα».
Τέλος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ντίλερ» μεταξύ των ξένων επενδυτών που «λεηλατούν το δημόσιο πλούτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: