Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Για τις νεότερες εξελίξεις


Πηγή: Βαθύ Κόκκινο
του ciaoant1
Σύντομες σημειώσεις:

1) Στη χθεσινή σύνοδο, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί ουσιαστικά είπαν εκβιαστικά "ή θα κάνετε ότι σας λέμε ή άντε γεια". Για "δημοκρατίες" και τέτοια δεν το συζητάμε, αυτά εξαφανίζονται με ρυθμούς-ρεκόρ.

2) Ο εκβιασμός αυτός μάλλον θα εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο το λαό εδώ στην Ελλάδα, ωστόσο η ντόπια άρχουσα τάξη έχει χεστεί πάνω της. Δε ξέρουν τι να κάνουν χωρίς Μέρκλε, Σαρκοζί, ΔΝΤ, κτλ, καθώς ξεκάθαρα δέχονται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο, ώστε να εξασφαλίσουν μια θεσούλα για τους εαυτούς τους (όσο για το λαό, ας ζήσει, ή ας πεθάνει, ως μοντέρνος είλωτας - σιγά μη νοιαστούν).



3) Επειδή η ντόπια άρχουσα τάξη έχει χεστεί πάνω της, οι μέρες του Γιωργάκη στην κυβέρνηση είναι μετρημένες. Είναι σίγουρο ότι ακόμα και ένα μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ (μαζί με όλα τα υπόλοιπα κόμματα εννοείται) θα ανατρέψει την κυβέρνηση, προκειμένου να ακυρώσει το δημοψήφισμα. Ήδη άλλωστε ο Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δε δέχεται να αμφισβητηθεί η παραμονή της Ελλάδας στη ευρωζώνη (το ότι αυτή η παραμονή ισοδυναμεί με προτεκτορατοποίηση της Ελλάδας και τεράστια φτώχεια για το λαό είναι κάτι που εννοείται ότι δεν τον απασχολεί). Επιπλέον, όλοι οι Βενιζελικοί/Σημιτικοί, κτλ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξουν το Γιωργάκη στην ψήφο εμπιστοσύνης (ήδη πολλοί το έχουν ανακοινώσει).

4) Μέχρι τον εκβιασμό από τα "μεγάλα αφεντικά" της Ευρώπης, οι βουλευτές συσπειρώνονταν, έστω και με πολλές "μουρμούρες", γύρω από την κυβέρνηση. Μέχρι και μια πρώην Νεοδημοκράτισα βουλευτής που έχει 'ανεξαρτητοποιηθεί' στήριξε το Γιωργάκη. Τώρα όμως που εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι και η Μέρκελ με το Σαρκοζί, τα ποντίκια θα εγκαταλείψουν το καράβι, με πρωταρχικό στόχο να "εξευμενίσουν" τους πιστωτές.

5) Για να επιτευχθεί αυτό, η ντόπια αφεντάδες μας θα κινηθούν προς τη δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα καταργήσει το δημοψήφισμα (που ακούστηκε να δώσουμε τη δυνατότητα στο λαό να σταματήσει την αφαίμαξη του, τινάζοντας στον αέρα την ευρωζώνη και τις τράπεζες της; ).

6) Η κυβέρνηση αυτή θα μπορούσε να προέλθει και μέσα από εκλογές, που είναι το πιθανότερο σενάριο, ή και με σχηματισμό "κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας".

7) Σε περίπτωση εκλογών, ο Σαμαράς (πιθανότατα μαζί με το Καρατζαφέρη) είναι οι "κατάλληλοι" υποψήφιοι, καθώς δε θέλουν ούτε να ακούν για δημοψήφισμα. Ο Σαμαράς βέβαια έχει καλλιεργήσει προσδοκίες του στιλ "λεφτά υπάρχουν", υποσχόμενος ότι τάχα θα διαπραγματευτεί ένα "καλύτερο μνημόνιο", κάτι που σύντομα θα αποδειχθεί ψέμα, και έτσι ο κόσμος θα ξαναβγεί στο δρόμο (και καλά θα κάνει, αν θέλει στ' αλήθεια να σταματήσει το ρήμαγμα του).

8) Σε περίπτωση "κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας", που θα προκύψει πιθανότατα αν δε μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση μέσω εκλογών, δεν είναι τυχαίο που προτείνονται ονόματα "ευρωπαϊστών", όπως πχ ο Σημίτης, κτλ. Αυτό γίνεται προκειμένου να εξευμενιστούν οι Ευρωπαίοι πιστωτές (που δε θέλουν καμία αμφισβήτηση του ευρώ μέχρις ότου ολοκληρωθεί η "ελεγχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας (τότε θα μας αφήσουν οι ίδιοι να χρεωκοπήσουμε "επίσημα")), και παράλληλα βέβαια τα πρόσωπα αυτά να έχουν ένα -σχετικό- "κύρος" εντός Ελλάδας. Η "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας" πάντως, ανεξάρτητα με το πιο πρόσωπα χρησιμοποιήσουν ως "βιτρίνα", θα προσπαθήσει να αποκτήσει περισσότερες εξουσίες, ώστε να κηρύττει πχ παράνομες τις εργατικές κινητοποιήσεις, και άλλα τέτοια μέτρα καταστολής/λογοκρισίας, κτλ.

9) Εμείς από τη μεριά μας πρέπει να επιμείνουμε στο δημοψήφισμα, να στηρίξουμε το ΟΧΙ και να προετοιμάσουμε - οργανώσουμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε να συσπειρώσουμε τον κόσμο και να δώσουμε ένα τέλος στα σχέδια τους. Το παραμύθι ότι "θέλουμε την ευρωζώνη, την ΕΕ, τον καπιταλισμό, και όλα αυτά τέλος πάντων, αλλά δε θέλουμε να μας ρημάζουν" τελείωσε. Ο δρόμος του καπιταλισμού περνάει μέσα από τη δική μας ισοπέδωση, και εμείς τουλάχιστον δεν είμαστε διατεθειμένοι να το δεχτούμε αυτό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το κείμενο δεν προβλέπει το χειρότερο σενάριο, να μη γίνει ούτε δημοψήφισμα ούτε εκλογές και να έχουμε μια χούντα με στήριξη ορισμένων του πασόκ, της Νδ και του Καρατζαφύρερ. Ας ετοιμαστούμε να τους ρίξουμε, αλλιώς είμαστε χαμένοι

Ανώνυμος είπε...

"ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ"

για την κοινωνική αριστερά είπε...

3 Νοέμβρη 2011 - Το Πραξικόπημα των Τραπεζιτών

Διαβάστε το άρθρο στο blog «για την κοινωνική αριστερά»

http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2011/11/3-2011.html