Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ κατά παροχής ψήφου εμπιστοσύνης


Συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης και με αίτημα να μη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή διοργανώνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, η ΓΣΕΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας, αλλά για τον προϋπολογισμό και τα συνοδευτικά μέτρα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου κατά των μισθών και των συντάξεων, τους φόρους, την ύφεση στην αγορά και την ανεργία.
Η συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει προγραμματιστεί για τις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, προκειμένου να στείλουν «νέο, ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στην ελληνική Βουλή ότι η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι αντίθετη με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και έχει ήδη άρει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης».

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε: «Οι προβλέψεις της νέας δανειακής σύμβασης, ειδικότερα στο μέρος που αφορούν νέα μακροπρόθεσμα μέτρα λιτότητας, περικοπών και ανατροπών σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι απαράδεκτες, αντιαναπτυξιακές και αντικοινωνικές».


Και ζητεί η εργατική συνομοσπονδία «την ενίσχυση των εισοδημάτων, των κοινωνικών παροχών, των αναπτυξιακών επενδυτικών πολιτικών για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας είναι η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από το χρέος, τα ελλείμματα και τα μνημόνια».
Η απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Νοεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι η ΔΑΚΕ πρότεινε γενική απεργία για την Παρασκευή 4/11 και συγκέντρωση στη Βουλή, ώστε να ασκηθεί πίεση στους βουλευτές και η κυβέρνηση και να μη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ωστόσο, δεν υπερψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξεις, όχι μόνο από την ΠΑΣΚΕ, αλλά ούτε από το ΠΑΜΕ και την Αυτόνομη Παρέμβαση».
Με ανακοίνωσή της, η συντηρητική συνδικαλιστική παράταξη αναφέρει ότι κατέθεσε «πρόταση με κυρίαρχο αίτημα τη μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως αυτό προτάθηκε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, μιας και η πρόταση αυτή κατ' ουσίαν είναι τυχοδιωκτική».
«Τα συνδικάτα κλείνουν τα αυτιά τους σε όλους τους μετέχοντες στο πολιτικό παιχνίδι κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους που θέλουν να εντάξουν τους εργαζομένους στις δικές τους λογικές», ήταν η έμμεση απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου, ο οποίος οριοθέτησε ως ακολούθως τους εργατικούς αγώνες «οι απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια, αλλά και άλλες μορφές αγώνων οργανώνονται στη βάση των δικών τους αποκλειστικά συμφερόντων». *

Δεν υπάρχουν σχόλια: