Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

'ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ''



Πηγή: iskra
''Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2013. ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, ΜΟΝΟ  ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!''
Το πρόγραμμα που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα δεν αποδίδει και η χώρα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Ο στόχος (της βοήθειας των ΕΕ/ΔΝΤ) είναι σαφής, είναι να αγοράσει χρόνο. Αυτό επιτυγχάνεται τώρα στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία αλλά όχι ακόμη στην Ελλάδα», είπε ο επικεφαλής του EFSF κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Πολιτικής

«Η υπόθεση πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2013 δεν θα πραγματοποιηθεί»,πρόσθεσε.
Όπως ανέφερε ο Ρέγκλινγκ, σε μία νομισματική ένωση συνεπάγεται ότι χώρες όπως η Ελλάδα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία όπως την υποτίμηση του νομίσματος για να στηρίξουν τις δημοσιονομικές τους προσπάθειες.
Έτσι, συνέχισε, απομένουν μόνο επώδυνες λύσεις όπως η περικοπή των δαπανών και των μισθών προκειμένου να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους.
«Η δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι (κάποιες) χώρες θα πρέπει να ρίξουν το βιοτικό τους επίπεδο»,είπε ο Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας πως στις περισσότερες προβληματικές χώρες αυτό είναι αναπόφευκτο.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία βγαίνουν σταδιακά από την κρίση με τη βοήθεια των πακέτων διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ
«Στην Ιρλανδία τα χειρότερα έχουν περάσει», είπε, κάνοντας λόγο για «μια ιστορία επιτυχίας». «Το απόλυτο τεστ θα είναι να βγουν στις αγορές, εάν συνεχίσουν στο δρόμο που βρίσκονται, αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: