Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




 ΑΘΗΝΑ  28/06/2010

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μιας μεγάλης έκτασης κρίση. Αν σήμερα προβληματίζει ιδιαίτερα και ανησυχεί είναι γιατί η έκταση, το βάθος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά παραπέμπουν σε ιστορικά προηγούμενα που σφραγίστηκαν από ταπεινωτικές ήττες και εθνικές συμφορές.

Δυστυχώς η εθελουσία , θα μπορούσαμε να πούμε και πρόθυμη, εκχώρηση  τμήματος της εθνικής μας κυριαρχίας με την υπογραφή του επαίσχυντου μνημονίου, αυτού του ιδεολογικού τερατουργήματος που προσβάλλει τη χώρα μας και ταπεινώνει το λαό μας προκαλεί συνειρμούς που οδηγούν αναπόφευκτα σε ανησυχητικές σκέψεις για το μέλλον και της χώρας και του λαού μας.


Δεν πρόκειται δηλαδή μόνο για την ολοσχερή εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, ούτε μόνο για την ανατροπή των κατακτημένων με αγώνες και με θυσίες οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Πρόκειται για κάτι πολύ βαθύτερο και πολύ ουσιαστικότερο. Πρόκειται για την ίδια την εθνική επιβίωση, την εθνική μας ταυτότητα, την εθνική μας συνείδηση, πρόκειται τελικά για την ίδια εθνική μας ανεξαρτησία.

Όταν όλα αυτά διακυβεύονται, όταν  οι νομοθετικές αρμοδιότητες  του Εθνικού Κοινοβουλίου εκχωρούνται στο διευθυντήριο  των Βρυξελλών και στις ποικιλώνυμες τρόϊκες με ότι αυτό συνεπάγεται, όταν κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τη χώρα μας  λαμβάνονται σε ξένα κέντρα σε συνθήκες αδιαφάνειας  στο σκοτάδι και στη σιωπή, όταν ο εθνικός πλούτος υποθηκεύεται στο ΔΝΤ και στα αρπακτικά που λέγονται δανειστές, όταν  τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα συρρικνώνονται και η δημοκρατία υποχωρεί τότε κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει αδιάφορος.

Εκ των πραγμάτων επομένως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει  να πάρουν άλλο χαρακτήρα και άλλο περιεχόμενο. Αν η απόκρουση της νεοφιλελεύθερης επιδρομής που σαρώνει και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικού κράτους με τη συνενοχή και τη συνευθύνει της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αυτής της θλιβερής καρικατούρας του πάλαι ποτέ Πατριωτικού, Κοινωνικού και Προοδευτικού Κινήματος, είναι η  μία σημαντική προτεραιότητα του εργατικού κινήματος, η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας  είναι και κορυφαίος  στόχος και κορυφαία προτεραιότητα. Με αίσθημα  ευθύνης απέναντι  στη χώρα μας και απέναντι στο λαό μας απευθυνόμαστε σήμερα στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στους συνταξιούχους και στα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας  ιδιαίτερα στους βουλευτές  του κυβερνώντος κόμματος.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στους συνταξιούχους και τους καλούμε να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή απεργία παρ’ ότι,  πιστεύουμε  ότι σποραδικές απεργίες που δεν εντάσσονται  σε μία ολοκληρωμένη, αγωνιστική και διεκδικητική  στρατηγική όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικές, αλλά προσφέρουν νομιμοποίηση στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες.

Απευθυνόμαστε στους Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου  και ιδιαίτερα στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκείνους τουλάχιστον  που συνεχίζουν να εμπνέονται από τις ιδέες, τις αξίες, τις  αρχές και τα οράματα  που κατοχύρωσαν για είκοσιδύο  χρόνια  την πολιτική  και  ιδεολογική  ηγεμονία  του κινήματος και τους καλούμε  να αντιδράσουν. Η  Κοινωνία θα τους επιδοκιμάσει  και  η  ιστορία  θα τους ανταμείψει.

Στο  εκβιαστικό δίλημμα  που θέτει η ηγεσία  « πειθαρχία η εκλογές»  η απάντηση πρέπει να είναι  άμεση, καθαρή, αποφασιστική «με το λαό για το λαό» .

Δημοκρατία  είχε πει  ο Ζάν  Ζορές  είναι  μια μεγάλη  πράξη πίστης  και  μια μεγάλη  πράξη  θάρρους. Καλούνται οι  Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  να  αποδείξουν  ότι και  πίστη έχουν  και  το θάρρος  διαθέτουν  να  υπερασπισθούν  τις αξίες  και  τις  αρχές τους.



                                                   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ
  
Σημείωση : Η Κοινωνική Αριστερά αποτελεί ιδεολογικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ

3 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Τώρα θυμηθήκατε ρε ρουφιάνοι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σοσιαλιστικό? Δηλαδή, το 2004 ήταν σοσιαλιστικό?

Ξεχάσατε το Μίζα - Ντόπα και Μπετόν, τα ιδεώδη των Ολυμπιακών?

Συμφωνούσατε με τις μίζες του ΑΚΗ και τις πουστιές του Σημίτη?

Ε?

Καθάρματα!

Ολα για το Θεα Αθήναι!

Mην ανησυχείτε όμως! Θα καείτε ένας ένας!

Ανώνυμος είπε...

Νεο αναρχικό καφριλικι εναντίον παλαιου λαικιστικοπελατειακού Πασοκ.
Ε ρε γλέντια!!!!!

αντωνης είπε...

Οποιος λεει οτι ειναι αριστερος και ανηκει ακομα στο ΠΑΣΟΚ, ειτε μας δουλευει ειτε ειναι ηλιθιος.