Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Οπερα μπούφα=Σαμαράς κατά ΔΝΤ

     απο  ''Ροΐδη Εμμονές''


«άφετε αυτούς, οδηγοί εισίν τυφλοί τυφλών, τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται».
Ματθ. 15,14

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Kύριε Ροΐδη,

Ο κ. Σαμαράς δεν συμφωνεί με την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Έχοντας εξασφαλίσει πως αυτό θα γίνει, αντιδρά εκ του ασφαλούς για να μπορέσει αύριο να αποτελέσει την εναλλακτική λύση όταν αποχωρήσει ο ΓΑΠ. Ο τελευταίος τον διευκολύνει αρνούμενος να δεχτεί πως η ψήφιση μιας τόσο κεφαλαιώδους σύμβασης που εκχωρεί εθνική κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις δεν μπορεί να κυρωθεί με 151 ψήφους σαν νυκτερινή τροπολογία στο νομοσχέδιο περί προστασίας των εγχωρίων οπωρολαχανικών.
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς κοπτόμενος υποτίθεται για τη μη ψήφιση της σύμβασης δεν θέτει θέμα αυξημένης πλειοψηφίας όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Έχουμε λοιπόν μια υποκριτικά κοινωνική και πατριωτική Δεξιά, σοσιαλιστικότερη από το ΠΑΣΟΚ, που ενώ θέλει το ΔΝΤ για να διασώσει το τραπεζιτικό σύστημα στο οποίο ολόψυχα ανήκει, κάνει πως δεν το θέλει. Η Δεξιά των κ.κ. Ψωμιάδη, Μανώλη, Καμμένου, κόκκινου Πάνου και Σαμαρά, πείθει μόνο τους ηλίθιους και τους υποκριτές.


Ο κ. Σαμαράς χωρίς να έχει την παραμικρή πρόταση για μια εναλλακτική έξοδο από την κρίση, κάνει κλεφτοπόλεμο για να εξασφαλίσει πλαστά κοινωνικά πατριωτικά εύσημα. Έχοντας δαπανήσει ο ίδιος με αδιαφάνεια εκατομμύρια ευρώ ως Υπ Εξ, καλύπτοντας ακόμη και τώρα το αφορολόγητο της Εκκλησίας και υπέρμαχος των παρανοϊκών στρατιωτικών δαπανών, αρχηγός μιας παράταξης χωρίς κοινωνική ευαισθησία, σιωπηλός παρατηρητής των τελευταίων κυβερνητικών της σκανδάλων, υποδύεται το ρόλο του σοσιαλιστή ζεν πρεμιέ όντας ένα δεξιό χούφταλο.

Ασφαλώς και υπήρχε-ίσως ακόμη υπάρχει-λύση έξω από το ΔΝΤ. Μια λύση που απαιτεί έξοδο από την Ε.Ε., επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, εσωτερικό δανεισμό, στροφή σε νέες οικονομικές συμμαχίες, δραστική μείωση των εξοπλισμών, αιματηρή φορολόγηση της Εκκλησίας, δίκαιο φορολογικό σύστημα, πάταξη της διαφθοράς, κάθαρση στη Δικαιοσύνη, πόθεν έσχες σε κάθε ύποπτη κατεύθυνση, ποινικοποίηση και αποκάλυψη της φοροδιαφυγής, σύλληψη του μαύρου χρήματος, σύλληψη της εισφοροκλοπής, επιστροφή των χαριστικών δανείων που δόθηκαν σε ημέτερους και επανεξέταση των χαριστικών ρυθμίσεων σε ΠΑΕ κλπ, λογικά πρόστιμα στις οικοδομικές αυθαιρεσίες που θα μπορέσουν να πληρωθούν και να εμπεδώσουν ένα αίσθημα αποκατάστασης της νομιμότητας, δήμευση των περιουσιών των αισχροκερδών, δίκες των πολιτικών που έκλεψαν με κήρυξη του νόμου Σημίτη “περί προστασίας των ληστών με τη γραβάτα” ως αντισυνταγματικού, σύγκρουση με το τραπεζιτικό σύστημα, επανακρατικοποίηση χωρίς αποζημιώσεις της ξεπουλημένης δημόσιας περιουσίας, λογικές θυσίες των εργαζόμενων, πάταξη των συντεχνιακών προνομίων, ανάπτυξη των πλουταπαραγωγικών μας πηγών, εισαγωγή νέων τεχνολογιών, αλλαγή νοοτροπιών, εμπέδωση αισθήματος δικαιοσύνης στον κόσμο και συστράτευση των πολιτών. Η εκδοχή αυτή αφήνει σαφώς απ’έξω τον κ.Σαμαρά και ότι αυτός εκπροσωπεί, απαιτεί άλλης ποιότητας πολιτική ηγεσία και το δυσκολότερο, διαφορετικό λαό. Εκ των πραγμάτων φαίνεται πως αποκλείεται.

Ο κ. Σαμαράς κινείται στο χώρο της εθνικοσοσιαλιστικής ρητορίας και του παραλόγου. Τορπιλίζει κάθε μια από τις ελάχιστες δίκαιες ή λογικές κινήσεις της κυβέρνησης ΓΑΠ, όπως η ιθαγένεια σε κάποιους μετανάστες και η επίσκεψη Ερντογάν, γεγονός που υπόσχεται μια χειρότερη Κόλαση αν ο μη γένοιτο καταλάβει την Εξουσία, χάρις στην τυφλή αυτοκαταστροφική μανία των Νεοελλήνων να εκδικούνται τις κυβερνήσεις που επέλεξαν επιλέγοντας τον ακόμη χειρότερο. Επιτιθέμενος ο Μακεδονομάχος κ. Σαμαράς στην καλλιέργεια της ελληνοτουρκικής φιλίας, στην ουσία υπόσχεται κλιμάκωση των καταστροφικών υπερεξοπλισμών και διαιώνιση της καχυποψίας στα Βαλκάνια, ανάγοντας σε πατριωτισμό την ακροδεξιά πολιτική της συντήρησης της εχθρότητας με τους Αλβανούς τους Σλαβομακεδόνες και τους Τούρκους.


Η τυχοδιωκτική πολιτική Σαμαρά πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η Ελλάδα δεν σηκώνει άλλο το φτηνό πατριωτιλίκι, τον λαϊκισμό, την πολιτική υποκρισία και την τυφλή αντιπολίτευση, που μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα.

6 σχόλια:

OMADEON είπε...

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με κ. Λασκαράτο, και μάλιστα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ το ότι το blog "antinews" (που διανύει... φιλο-Σαμαρική περίοδο -χεχε) ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ 2 παρεμφερή σχόλιά μου εκεί:

[ΣΧΟΛΙΟ 1]
@Factorx. Σε προηγούμενο ποστ, όπου διαβάσαμε τις δηλώσεις Σαμαρά, σημαντικό ήταν το σημείο που έλεγε πως "η Ελλάδα θα σεβαστεί ΟΛΕΣ τις προηγούμενες συμφωνίες" (κλπ. κλπ).
Επομένως... ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ για τους πανηγυρισμούς?
Το να τάσσεται (ο Σαμαράς) "κατά του ΔΝΤ" , αυτή τη στιγμή είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ και προφανέστατα (έστω δυνάμει-) δημαγωγικό.
Το να ταχθεί υπέρ της ΑΚΥΡΩΣΗΣ τωρινών συμφωνιών είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ που θα πρόσφερε ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Το ότι -αντίθετα- διαβεβαίωσε πως θα τις σεβαστεί μελλοντικά είναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ.
______________________
ποστ: http://www.antinews.gr/?p=43832
Το σχόλιο ΕΠΡΕΠΕ να εμφανιστεί (αλλά δεν...) κάτω από αυτό:
http://www.antinews.gr/?p=43832&cpage=1#comment-441229

Ορίστε απόσπασμα δηλώσεων Σαμαρά πούναι... "όλα τα λεφτά":
"...Σήμερα σημειώνω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση μας αυτή, θα σεβαστούμε τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια.
Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο και να επιστραφούν όπως προβλέπει η Σύμβαση. Η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια..."


ποστ: http://www.antinews.gr/?p=43808

[ΣΧΟΛΙΟ 2] που ΔΕΝ εγκρίθηκε:
1) Η αξιοπρέπεια ΑΠΩΛΕΣΘΗ δια παντός από ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες πολιτικούς, μέχρι να ΔΕΧΤΟΥΝ να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ τους και να ξέρουμε το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του καθενός. Πρόχειρη εκτίμηση (του... Χατζηνικολάου) για τον αριθμό των... κλεφτών είναι 2 στους 3.
2) Την αξιοπρέπεια της Ελλάδας ας την ΑΦΗΣΕΙ κατά μέρος. Αποτελεί... αφηρημένη έννοια.
3) Το ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ (και/ή όρων, ή επιτοκίων)... ΤΙ να τον κάνουμε? Ουσιαστικά εκείνο που προτείνει ο Αντωνάκης (πρώην συμμαθητής ΚΑΙ φίλος του Γιωργάκη) είναι... να ΔΕΣΕΙ τους Ελληνες σαν... γαϊδούρια, με το ΔΝΤ ο φιλαράκος του και μετά... να έρθει ο ΙΔΙΟΣ, να... ΣΑΜΑΡΩΣΕΙ (εμάς) τα... γαϊδούρια.
(κλπ. Κοντολογίς: Με αυτό το πλευρό ας κοιμάστε (το... Σαμαρωμένο στο ΔΝΤ).


Απαντώντας σε: http://www.antinews.gr/?p=43832&cpage=1#comment-440609

OMADEON είπε...

Y.Γ.
Πάντως (για νάμαστε ΔΙΚΑΙΟΙ) ΔΕΝ θεωρώ το Σαμαρά περισσότερο... "εθνικοσοσιαλιστή" από το ίδιο το... ΠΑΣΟΚ (που υπερασπίζεται το ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ πλέον ΜΑΖΙ με τον Καρατζαφέρη).

Δηλαδή ΔΕΝ συμφωνώ με το χαρακτηρισμό της πολιτικής Σαμαρά σαν ρατσιστικής ή φασιστικής. Ειδικά για τους μετανάστες, είναι περισσότερο ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ, και μάλιστα... είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ επιβλαβής από τη ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΝΗΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ να... εισάγει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΦΤΗΝΩΝ ξένων ΣΚΛΑΒΩΝ (προφανώς για να τροφοδοτήσει ένα "νέο θαύμα Σημίτη")....

Κυριάκος είπε...

Omadeon εσύ φταις που ασχολείσαι με τους αποτυχημένους δημοσιογράφους του antinews. Είχα πάει μια δυο φορές παλιότερα και μου ήρθε να ξεράσω. Ούτε απ' έξω σε τέτοια μαγαζάκια.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Σαμαρά, ότι "η κρίση ελλείμματος" και η "κρίση δανεισμού" δεν είναι δύο άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, αλλά απόλυτα αλληλένδετα και πιο συγκεκριμένα το πρώτο οδήγησε στο δεύτερο. Καμμία κρίση δανεισμού δεν θα συνέβαινε αν μετά τα μαγειρέματά τους με το έλλειμμα τόσα χρόνια (με τις πλάτες Μπαρόζων, Τρισέδων, κλπ), η αξιοπιστία μας δεν έπιανε πάτο μετά το πραγματικό 14%. Το να το λέει και να το επαναλαμβάνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί σαν τσιτάτο, όπως κάποιοι ίσως τον συμβούλεψαν, καταντάει γραφικό.

pentanostimi είπε...

@omadeon
την τακτική να ΜΗ δημοσιεύει σχόλια που δεν του αρέσουν η του ασκουν κριτική....την ακολουθει πιστα ο κ.ΒΖ
[κατα κόσμον αντινιους....]
καθως επισης και το ''περνάει''γραμμή αναλόγως των περιστάσεων
εγω δεν το παρακολουθω πια.ειναι σικέ ιστορια[αν μη τι άλλο....]

Odyssey είπε...

Ο Βασίλης Ζήσης δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ANTINEWS?
Αν δεν κάνω λάθος, είναι επαγγελματίας ψευδομάρτυρας σε γνωστές δίκες, κρατά ανύπαρκτα αρχεία της στάζι στα χέρια του, κάτι του έχουν πει για "πρακτορίσκος" και δεν πάει στα δικαστήρια, όταν τον έχουν ξεμπροστιάσει.
Δεν τον βρίσκει η αστυνομία, όταν τον αναζητεί για "βίαιη προσαγωγή σε δικαστήριο", αλλά τον βρίσκει το ΤΤ, γιανα του πληρώσει τη διαφήμιση.
Έχει στο σάητ του δύο διαφημίσεις τραπεζών, η μία κρατική, καταφέρεται κατά του ΠΑΣΟΚ, αλλά χρηματοδοτείται από το ίδιο!
Το ψωμί του βγάζει ο άνθρωπος.
Δυστυχώς, το αυτοαποκαλούμενο κίνημα δεν μπορεί να κερδίσει τη μάχη της αποκάλυψης για το ρόλο των ΜΜΕ.
Ούτε και σε μια τόσο κραυγαλέα περίπτωση και σε ένα χώρο (internet), που υποτίθεται πως είναι ο χώρος της ελευθερίας.

Κανείς δεν τόλμησε να φτιάξει τόσα χρόνια ένα banner, που με προσεκτικό και αποκαλυπτικό τρόπο να δείχνει το ποιον μιας επικίνδυνης ιστοσελίδας. Και πολύ φοβάμαι, πώς λίγοι θα το φόρτωναν στο δικό τους βλογ. (Τα τελευταία τα λέω, με πλήρη συνείδηση ότι είμαι συνένοχος, αλλά δεν ξέρω να φτιάχνω banner και τέτοια. Συγνώμη).