Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Οι άνθρωποι της ΔΗΜ.ΑΡ. στο κράτος



ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/02/2013

Πέρα από τα στελέχη που πρότεινε η ΔΗΜ.ΑΡ., για το υπουργικό συμβούλιο, δηλαδή τον Αντώνη Μανιτάκη για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Αντώνη Ρουπακιώτη για το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Φωτεινή Σκοπούλη ως υφυπουργό Υγείας, υπάρχουν μια σειρά στελέχη που συμμετέχουν σε υπουργικά συμβούλια και διοικήσεις κρατικών μηχανισμών.

Σε γραμματείες υπουργείων συνολικά έξι στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ.: η Άννα Αναγνωστοπούλου, μέλος του κόμματος, επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας στο υπουργείο Ανάπτυξης ανέλαβε ο καθηγητής του ΕΜΠ Βασίλης Μάγκλαρης. Γενική γραμματέας Διά Βίου Μάθησης επελέγη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Ελένη Καραντζόλα, η οποία είναι επίκουρη καθηγήτρια στην Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τοποθετήθηκε η πολεοδόμος - χωροτάκτης Μάρω Ευαγγελίδου, μέλος του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ ειδικός γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας τοποθετήθηκε ο Σ. Κουρουζίδης, μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. με αρμοδιότητα την Οικολογία.


Στο υπουργείο Ναυτιλίας, γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου ανέλαβε ο οικονομολόγος και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου. Τέλος, ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλαβε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ., μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του Αγροτικού Τμήματος, αλλά και υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος του Περιφερειακού Οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος. Στο υπουργείο Εργασίας, η ΔΗΜ.ΑΡ. είχε τοποθετήσει τον Μιχάλη Κανδαράκη ως ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ο οποίος αντικαταστάθηκε πρόσφατα.

Σε ό,τι αφορά τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, η ΔΗΜ.ΑΡ. στήριξε τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτή Πέλλας, Ηλία Θεοδωρίδη, ο οποίος, στις τελευταίες εκλογές, ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Ο Θεοδωρίδης ανέλαβε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.

Για τις διοικήσεις των Οργανισμών, η ΔΗΜ.ΑΡ. επέλεξε κομματικά στελέχη, τα περισσότερα εκ των οποίων ανέλαβαν για πρώτη φορά καθήκοντα προέδρων σε δημόσιους Οργανισμούς. Έτσι, για διοικητής του ΝΑΤ προτάθηκε ο δικηγόρος Γ. Θεοτοκάς, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα με τη ΔΗΜ.ΑΡ. στις τελευταίες εκλογές στη Χίο. Επίσης, για την προεδρία του ΕΦΕΤ ανακοινώθηκε πρόσφατα ο Γιάννης Τσιάλτας, στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. Νέος πρόεδρος των ΕΛΤΑ ανέλαβε πρόσφατα ο προτεινόμενος από την Αγίου Κωνσταντίνου Κώστας Μελαχροινός. Επίσης πρόεδρος του Εθνικού Κτηματολογίου ανέλαβε πρόσφατα ο Δημήτρης Καλουδιώτης, ο οποίος προέρχεται από την ΔΗΜ.ΑΡ. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ συμμετέχει η Ράνια Ξηροτύρη, κόρη της βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Ασημίνας Ξηροτύρη. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, συμμετέχει από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ο Άρης Καλλιπολίτης. Τέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ η ΔΗΜ.ΑΡ. συμμετέχει με τον Τέλη Σαμαντά.

1 σχόλιο:

ΑΕΡΑΚΙ είπε...

Συμβαίνει 30 χρόνια τώρα: οι άνθρωποι της αριστεράς - και όχι μόνον της ΔΗΜΑΡ- στο "αναλοίωτο" Κράτος