Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Sinn του Ifo: Πιο ανταγωνιστική η Ελλάδα εκτός ευρώ



φωτο:  http://bleeps.gr
Πηγή: www.capital.gr

Η ικανότητα της Ελλάδας να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της θα περιοριστεί σημαντικά αν συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ευρώ, σημειώνει ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo ενώ εκτιμά ότι και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα. 

"Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική όσο θα είναι στην Ευρωζώνη", δήλωσε ο Hans-Werner Sinn, πρόεδρος του Ifo σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη. 

"Εάν η Ελλάδα μείνει στην Ευρωζώνη θα υπάρχει συνεχιζόμενη και μαζική ανεργία. Ωστόσο, αν  βγει θα γνωρίσει μια απότομη ανάκαμψη" καθώς οι χαμηλότερες τιμές θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της, εκτίμησε όπως αναφέρει το Reuters. 

Προειδοποίησε ότι μεγάλους κινδύνους αντιμετωπίζουν και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης που είναι υποχρεωμένες να μειώσουν τις δαπάνες και να αυξήσουν τους φόρους. 

"Οι περικοπές στους μισθούς και τις τιμές στο βαθμό που χρειάζεται σε ορισμένες από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου είναι κάτι που είναι αδύνατο, ότι και να λένε οι πολιτικού", δήλωσε ο Sinn και πρόσθεσε: "Η πολιτική δεν μπορεί να ξεπεράσει τους νόμους των οικονομικών".


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: