Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στο ορθολογικό(;) μυαλό του Δασκαλόπουλου



thumb
Από το Μαρικάκι
Ο άνευ αντικειμένου «βιομήχανος» και εκπρόσωπος των βιομηχάνων Δ. Δασκαλόπουλος «ξαναχτύπησε»:
Το διακύβευμα των εκλογών είναι «Ευρώπη ή χάος»!
Ποια τα επιχειρήματα στα οποία βασίζει τη θέση ότι η παραμονή στην Ευρώπη έχει «υπαρξιακό» χαρακτήρα για τη χώρα;
«Μέσα στην Ευρώπη, η δοκιμασία που περνάμε[σ.σ. χαριτωμένος ο πληθυντικός] μπορεί να ξεπεραστεί. Έξω από την Ευρώπη η φτώχεια θα είναι οριστική». Τόσο απλά. Ούτε αριθμοί, ούτε στοιχεία, ούτε ανάλυση, ούτε τίποτα. Απόδειξη; Καμία. Πίστευε και μη ερεύνα. Το λες και κινδυνολογία.
Η μόνη «ανάλυση»;Για το πώς οδηγηθήκαμε ως εδώ: η σταλινική και μηδενιστική αριστερά, που είναι ανεύθυνη και δεν θέλει να κυβερνήσει, που συγκαταλέγεται σε εκείνους που «αγωνίζονται να διατηρήσουν ένα χρεοκοπημένο μοντέλο υπερασπιζόμενοι τα δικά τους παρασιτικά συμφέροντα σε βάρος του λαού». Και άλλα τέτοια ευρηματικότατα: «Οι κερδοσκόποι του λαϊκού θυμικού, οι σπεκουλαδόροι του χάους και της αναρχίας, η οπισθοδρομική κομπανία της εθνικής υποτίμησης και της δραχμής».

Πραγματικά όμως, γιατί δεν παρατάει τον ΣΕΒ να αναλάβει τη ΓΣΕΕ;
Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί να εμποδίζουν επί δεκαετίες όσους «θέλουν ειλικρινά την επίμοχθη αλλαγή μέσα από μεταρρυθμίσεις, την εθνική πρόοδο μέσα στην ευρωπαϊκή κοίτη[νά σου και ο νεολογισμός: «ευρωπαιοκοίτης», κατά το αρσενοκοίτης]», κι επίσης αν είχαν προωθηθεί οι «μεταρρυθμίσεις» και η «ανάπτυξη» από την πρώτη στιγμή, δεν θα είχαν κοπεί οι μισθοί και οι έλληνες δεν θα είχαν φτωχύνει και ξεμείνει χωρίς προοπτική.
Χιλιοπαιγμένες αοριστίες,συκοφαντίες, θολούρα και ανάλυση του είδους «αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι».
Ωραία, λοιπόν. Με αυτό που έχει ο Δασκαλόπουλος στο κεφάλι του για τις «μεταρρυθμίσεις» και την «ανάπτυξη» θα σωθούν οι μισθοί ώστε να μην φτωχύνουν οι Έλληνες και να μακαρίζουν την τύχη τους που «μένουν Ευρώπη»; Ή μήπως θα κοπούν στα επίπεδα της Βουλγαρίας;
«Στο χέρι μας είναι να το αποφύγουμε. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για λογαριασμό όλων των επιχειρήσεων αλλά στοιχηματίζω ότι καμία από τις οργανωμένες επιχειρήσεις δεν πρόκειται να κάνει την αυτόματη μείωση 22% στους μισθούς».
Ζήτημα «στοιχήματος» λοιπόν οι μισθοί και όχι ορθολογικής πρόβλεψης βάσει των δεδομένων της οικονομίας, αλλά και της πολιτικής κατάστασης της χώρας.
Όσο για τις ξένες επενδύσεις [να του κοπεί σύριζα του έλληνα βιομήχανου το χέρι στην τσέπη δεν το βάζει, για εγχώριες επενδύσεις) αυτές θα έρθουν όταν αρθεί η «αβεβαιότητα» και το PSI ήτο μια κάποια αρχή, ένα βήμα. Ψυχολογικό το θέμα.
Τι διάολο τα σπούδασε τα οικονομικά! Ο άνθρωπος έχει κλίση στη χειρομαντεία, τα θρησκευτικά, την ψυχολογία, άντε και το τζόκερ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: