Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εθνοσωτήριος κωλοτούμπα





Η συνείδηση κάποιων βολευτών είναι ένα διάλλειμα μιας ψηφοφορίας ανάμεσα από τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Είπαμε να σώσουμε την χώρα, αλλά μην το παρακάνουμε. Εκτός μαντριού πώς να σώσεις την χώρα;

Πλέον οι βολευτές αυτοί θα σώζουν την χώρα από τα μέσα. Των εθνοσωτήριων κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μυρίστηκαν συγκυβέρνηση και μοίρασμα καρεκλών και είπαν να μην λείπουν από το πάρτι. Η συνείδηση μπορεί να περιμένει.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο για να σχηματίσουν κυβέρνηση τα υπόδουλα στην τρόικα κόμματα πρέπει να πάρουν συνολικά πάνω από 40% (αν ένα από αυτά τα κόμματα είναι πρώτο σε ψήφους). Οπότε ας το σκεφτούν ξανά όσοι σκέφτονται την αποχή. Είναι στο χέρι τους το 40% να είναι όνειρο απατηλό.

Βιομηχανία αποκαλύψεων όλων αυτών που τα γνωρίζαμε χρόνια. Υπάλληλοι παίρνουν φακελάκια, γιατροί παίρνουν φακελάκια, υπάρχουν μαϊμού ανάπηροι. Α! ναι, ψηφίστηκε και η δανειακή σύμβαση η οποία παραδίδει οριστικά και αμετάκλητα την χώρα στους δανειστές. Λεπτομέρειες.

Για όσους ισχυρίζονται ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μας πάνε συνεχώς όλο και πιο πίσω να τους πληροφορήσω ότι κάνουν λάθος και ισοπεδώνουν τα πάντα. Την Κυριακή θα βάλουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά.

Ο Πασοκοφώτης πήρε στην υπεύθυνη αριστερά που θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Είναι βουλευτές που συμφωνούν, όπως είπε ο ίδιος, με τις θέσεις του κόμματος του. Λογικό είναι να ισχύει και το αντίστροφο. Δηλαδή οι θέσεις του Πασοκοφώτη να συμφωνούν με αυτές των πασοκοβουλευτών.

Άρα συμφωνεί με όλα όσα έχουν ψηφίσει οι πασοκοβουλευτές. Με το μνημόνιο 1, με το μεσοπρόθεσμο, με το χαράτσι και τα λοιπά εθνοσωτήρια μέτρα.

Και αν δεν τα ψήφισε ο ίδιος αυτό έγινε για να μπορεί να γίνει ο χώρος υποδοχής των δυσαρεστημένων πασόκων που θα βρουν την ίδια θαλπωρή στο νέο τους σπίτι.

Το ΚΚΕ ζητάει από τον λαό να ψηφίσει έτσι ώστε η επόμενη κυβέρνηση να είναι αποδυναμωμένη. Δηλαδή αν θέλει κάποιος να γίνει κυβέρνηση το ΚΚΕ να μην το ψηφίσει ώστε να είναι αποδυναμωμένο.

Ο Σαχινίδης θα 


είναι ο νέος υπουργός οικονομικών. Οπότε μέχρι τις εκλογές θα είναι ξεκούραστος. Την δουλειά την έχουν αναλάβει οι τροϊκανοί.

Ο Χατζηδάκης είπε ότι σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν έχει κυβερνήσει η αριστερά. Ούτε σε απολίτιστη.

Απολαμβάνουμε την πολιτική της δεξιάς, ανεξάρτητα από το πώς αυτοπροσδιορίζεται.  

Το δίλλημα αυτών των εκλογών είναι εντός του ευρώ ή εκτός; Αν θέλουμε την ασφάλεια της συνεχόμενης υποβάθμισης της ζωής μας, την ασφάλεια της ραγδαία αυξανόμενης ανεργίας, την ασφάλεια της μείωσης μέχρι μηδενισμού της αγοραστικής μας δύναμης, την ασφάλεια του ξεπουλήματος της χώρας, αν θέλουμε να ανήκουμε στην Ευρώπη των τραπεζών τότε θα επιλέξουμε το μόνο νόμισμα που μπορεί να μας εγγυηθεί την καταστροφή χωρίς τέλος. Το ευρώ.

Και ερωτάται ο ανθέλληνας συγγραφέας της παραπάνω ερώτησης…. Εκτός ευρώ δεν θα γίνουμε Αλβανία;

Πρώτα από όλα η έξοδος από το ευρώ προϋποθέτει και την έξοδο μας από την μέχρι τώρα κυρίαρχη πολιτική δείχνοντας παράλληλα την έξοδο σε όλους όσοι εκπροσώπησαν ή εκπροσωπούν αυτήν την πολιτική.

Μετά από αυτό και ανάλογα με τις προϋποθέσεις (πρωτογενής παραγωγή, εκμετάλλευση πλούτου, αλλαγή νοοτροπίας) θα υπάρχει ελπίδα, αλλά ας συμφωνήσω για λόγους οικονομίας της συζήτησης με τους καταστροφολόγους προπαγανδιστές. Θα γίνουμε Αλβανία.
 
Μόνο που αν εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις θα έχουμε την δυνατότητα να ξεφύγουμε από την κατάσταση αυτή.

Ενώ αν δεν γίνουμε Αλβανία και γίνουμε Μπαγκλαντές θα ανακυκλώνουμε την ύφεση και την χρεοκοπία μέχρι τελικής πτώσης…

Νέες θυσίες θα κάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Σε πρώτη φάση θα θυσιαστούν άλλοι 2 μισθοί και το εφάπαξ και σε δεύτερη φάση θα θυσιαστεί ότι έχει απομείνει. Μαζί με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Τους ανάπηρους – μαϊμού τους αποκαλύψαμε. Τους σωτήρες – μαϊμού θα τους αποκαλύψουμε; Μια απογραφή στην βουλή χρειάζεται.

Βαγγέλης Σαμαράς και Αντώνης Βενιζέλος… δύο άνθρωποι, δύο κόμματα, μια πολιτική. Βγαλμένη από την μεγάλη του Γιωργάκη σχολή, την γνωστή ως Μπένικο σφουγγαράκι.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: