Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Υπογράψτε για να γίνει Δημοψήφισμα για το δημοσιονομικό σύμφωνο,


Πηγή: Γ. Παπαιωάννου

Το δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό σύμφωνο δεν έφερε την καταστροφήτης Ιρλανδίας και φυσικά δεν οδηγεί την νησιωτική αυτή χώρα εκτός ευρώ. Ούτε πανικόβαλε κάποιο κατεστημένο ούτε  τόλμησαν οι Γερμανοί να στείλουν τελεσίγραφο στην Ιρλανδία. Γιατί;
Κανονικά αυτή η “αλλαγή” θα έπρεπε σήμερα να δονεί κόμματα και να προκαλεί εξελίξεις και εσωκομματικές διεργασίες,  αλλά  αυτή την εποχή τα κόμματα  (Αντιμνημονικά και μη) ειδικεύονται στην ανέξοδη κλάψα για να απαντήσουν στους διθυράμβους των μνημονικών και το ανάποδο.  Και η ζωή συνεχίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα σοβαρό.
Οι Έλληνες Δημοκράτες πολίτες  μας καλούν να υπογράψουμε και να ζητήσουμε να γίνει αντιστοιχο Δημοψήφισμα και στην Ελλάδα. Να το διαδώσουμε ώστε να υπογράψουν όλοι οι Έλληνες αντιμνημονιακοί
Το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία θα διεξαχθεί και όλο αυτό θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να έρθουμε πιο κοντά με “ομάδες κοινών συμφερόντων” στην Ιρλανδία και στα υπόλοιπα PIGS. Και με αυτούς φυσικούς συμάχους μας , να προκαλέσουμε παντού εξελίξεις στην Ευρωπη υπέρ της  Ελλάδας.

Αλλά ούτε αυτή η δυνατότητα συγκινεί του ντόπιους αντιμνημονιακούς που όπως γνωρίζουμε   φοβούνται  την κλωτσιά  της Μερκελ. Γι αυτό και η Μερκελ στέλνει τα τελεσίγραφα στην χώρα μας. Ξέρουν ότι στην χώρα μας το αντιμνημονιακό  κινείται στα ρηχά, τρομάζει εύκολα και παραμένει απομονωμένο και για αυτό ο Γιουνκερ στέλνει τελεσίγραφα ακόμη και για το  κόμμα που πρέπει πρέπει να ψηφίσουμε…
Στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες εδώ και τρία χρόνια ο λαός παραμένει φιμωμένος στη γωνία, χωρίς τη δυνατότητα να αποφασίσει για πολιτικές που θα χαράξουν την πορεία του στις επόμενες δεκαετίες.
Υπό διαρκείς εκβιασμούς και εκφοβισμούς ο λαός υφίσταται τη νεοφιλελεύθερη φτωχοποίησης και την συλλογική του τιμωρία ως λαός. Όποτε ετέθη το ζήτημα της έγκαιρης και δημοκρατικής έκφρασής του, κάθε δημοκρατική επιλογή ταυτίστηκε από το πολιτικό, επιχειρηματικό και μιντιακό κατεστημένο με καταστροφή.
Η νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή το μνημόνιο 2 και το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο που επιβάλλουν οριστικά τον νεοφιλελευθερισμό, την φτώχεια και την ανεργίας στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, επιβάλλονται με υποτυπώδη συζήτηση και χωρίς καμία συζήτηση αντίστοιχα μεταξύ των κοινωνιών. Φυσικά σε κάθε περίπτωση χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Κάθε διαφορετική φωνή και κάθε θέση υπέρ της ανάγκης να μιλήσει ο λαός φιμώνεται και λοιδωρείται από το κατεστημένο.
Σήμερα, η Ιρλανδία έρχεται να προκαλέσει μια σημαντική ρωγμή στο γύψο που φυλακίζει τους λαούς της Ευρώπης. Οι Ιρλανδοί αποφάσισαν να διεξάγουν δημοψήφισμα για το δημοσιονομικό σύμφωνο. Την επόμενη ημέρα ούτε η χώρα τους καταστράφηκε, ούτε βρέθηκαν εκτός ευρώ παρότι επίσης βρίσκονται εντός μηχανισμού στήριξης, χωρίς ορατή έξοδο στις αγορές.
Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η δημοκρατία, στην Ελλάδα που προσέφερε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία, σήμερα η δημοκρατία “κοστολογείται” από το κατεστημένο ορισμένα δις. ευρώ και καταλύεται καθημερινά.
Στην Ελλάδα η ολιγαρχία ανατρέπει το θεμέλιο λίθο της υπόστασής μας ως λαού και κράτους: τη λαϊκή κυριαρχία, το δικαίωμα και υποχρέωση του λαού να λαμβάνει όλες τις στρατηγικού χαρακτήρα αποφάσεις.
Στην Ιρλανδία οι δημοκράτες πηγαίνουν σε Δημοψήφισμα για το δημοσιονομικό σύμφωνο, παραμερίζοντας ξανά την
ελίτ τους και τις ευρωπαϊκές elite.
Ήρθε η ώρα και ο ελληνικός λαός να αποφασίσει δημοκρατικά για την τύχη του με δημοψήφισμα γύρω από το δεύτερο μνημόνιο και το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρώπης.
Συλλογή Υπογραφών και Online petition για Δημοψήφισμα για το δημοσιονομικό σύμφωνο ώστε ο ελληνικός λαός να ακουστεί και η ελληνική ολιγαρχία να ξαναπεράσει στο περιθώριο.
υπογράφουμε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: