Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ή πτώση της κυβέρνησης



"Υποχρεώστε την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο και αν αρνηθεί να το πράξει, καταψηφίστε το. Μη συμπράξετε στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας. Το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια σας".
Η έκκληση των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ-Δημοσίου) προς τους συντρόφους τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης "έστω και την ύστατη ώρα να σταματήσουν τον κατήφορο της κυβέρνησης και να διασώσουν την τιμή και το κύρος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης", είναι απόλυτα σαφής, ενδεικτική της πρωτοφανούς ρήξης των συνδικαλιστών με την κυβέρνηση, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του ηγεσία, έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες αποστρατεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων που έχουν "πράσινη" συνδικαλιστική ηγεσία. Ουσιαστικά, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ ζητούν από τους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, αν αυτό δεν αποσυρθεί.



Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή - έκκληση, επισημαίνουν:

"Το πολυνομοσχέδιο τερατούργημα άνοιξε διάπλατα τις πύλες της κόλασης όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Οδηγεί το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο σε αφανισμό, δεκάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων στην ανεργία και την εξαθλίωση, ενώ παράλληλα διαλύει το σύστημα συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού. Ασφαλώς ο κατήφορος του μονόδρομου που επέλεξε η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει εδώ. Μας οδηγούν με ραγδαίους ρυθμούς στην πλήρη απορύθμιση της αγοράς, στην απόλυτη εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχείρησης και στη δημιουργία νέας στρατιάς ανέργων.
Η εκχώρηση ολόκληρων περιφερειών της χώρας μας στη γερμανική επιχειρηματικότητα, αφού καταργηθούν η εργατική και η φορολογική νομοθεσία στις συγκεκριμένες περιφέρειες, θα δημιουργήσει νέα γενιά εργαζομένων των 322 ευρώ. Η διάλυση του δημόσιου τομέα στερεί από την κοινωνία μας τα ελάχιστα κοινωνικά αγαθά που έχουν απομείνει.

Τα παραπάνω, μαζί με την εκχώρηση των δημοσίων επιχειρήσεων, της δημόσιας περιουσίας και των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της χώρας στις αχαλίνωτες δυνάμεις των αγορών, θα αποτελέσουν τα αναγκαία στάδια για την ολοκλήρωση του οράματος του Μίλτον Φρίντμαν και των παιδιών του Σικάγου όπως υλοποιείται σήμερα και στη χώρα μας από την τρόικα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: