Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Να εμποδίσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. (Αγοράζοντάς την. Δείτε πως!)


Παντελής Ραδίσης

Στην πολιορκία της Ακρόπολης, λίγο πριν αρχίσει ο βομβαρδισμός (11 Μαρτίου 1822), η Ελληνική Κυβέρνηση συνιστούσε «προσοχή» στον επικεφαλής Γερμανών φιλελλήνων, Γάλλο συνταγματάρχη Ολιβιέ Βουτιέ: «…μη λησμονήτε», υπεδείκνυε, «ότι μέσα εις το Κάστρον περικλείονται αυτά τα πολύτιμα λείψανα της αρχαιότητος, οπού ο πανδαμάτωρ χρόνος δεν ημπόρεσε να εξαφανίση· συνιστώμεν εις την αγάπην σας προς το ωραίον τα αριστουργήματα των προγόνων μας. Είθε η αιγίς της Αθηνάς να προφυλάξη τον ναόν της»…


    Η επιχείρηση τραβούσε σε μάκρος και η έκβασή της ήταν αμφίρροπη. Αναπόφευκτη συνέπεια ήταν να εξαντληθούν όχι μόνον οι προμήθειες, αλλά και τα πολεμοφόδια των υπερασπιστών της τελευταίας θέσης που διατηρούσαν οι οθωμανικές αρχές σε ολόκληρη την Αττική. Τότε ήταν που ο νέος αγωνιστής -και αργότερα πρώτος Έφορος Αρχαιοτήτων-, ο Κυριάκος Πιττάκης, διέκρινε τους Τούρκους στρατιώτες τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να σπάσουν τις κολόνες του Παρθενώνα, προκειμένου να αφαιρέσουν το μολύβι που τους έλειπε, αλλά που υπήρχε σε ικανές ποσότητες στα σφραγίσματα, στο κέντρο των σφονδύλων των κιονόκρανων. Τότε οι Έλληνες δεν τους βομβάρδισαν, αλλά τους έδωσαν βόλια και εξαγόρασαν με το αίμα τους τα πολύτιμα εκείνα μάρμαρα.(Είναι πασίγνωστη η φράση τους “ Να τα βόλια, μην αγγίξετε τις κολώνες“). (πηγή http://nikoskaridis.blogspot.com).
    Σήμερα τηρουμένων των αναλογιών, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, επιχειρείται να εκποιηθούν «τα μάρμαρα» δηλαδή το σύνολο της περιουσίας του Ελληνικού λαού. Η διαδικασία θα είναι fast truck και η τιμή που ήδη έχει συμφωνηθεί με τους τοκογλύφους εξευτελιστική. Πρέπει να τους εμποδίσουμε με κάθε τρόπο. Πρέπει να αποκαλύψουμε σε όλους ότι δεν ενδιαφέρονται ποσώς για την σωτηρία της πατρίδας και των Ελλήνων –γιατί πατρίδα δεν είναι μόνο το έδαφος, αλλά κυρίως οι άνθρωποι- αλλά για τις «δουλίτσες» των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων.
    Πρέπει να εμποδιστούν κυρίως με πολιτική δράση, αλλά ταυτόχρονα και στο δικό τους πεδίο, το οικονομικό. Σύμφωνα με το κεφάλαιο νομικά πρόσωπα του Αστικού Κώδικα και με το άρθρο 107 μπορεί να υπάρξει ένωση προσώπων για την επιδίωξη σκοπού. Ετσι είναι δυνατόν να αναληφθεί πρωτοβουλία για την συλλογή χρημάτων προκειμένου να αγοράσουν οι πολίτες την ΕΥΑΘ (δηλαδή το νερό της Θεσσαλονίκης) τη ΔΕΗ της οποίας το 17% θα πουληθεί σε τιμή 400.000 € την στιγμή που σήμερα είναι σε εξέλιξη επένδυση της ΔΕΗ 1.200.000 €. Να συγκροτηθεί λοιπόν μία επιτροπή π.χ Γλέζος, Λιναίος κλπ που θα ανοίξει ένα λογαριασμό για την συλλογή των χρημάτων για την αγορά από τους πολίτες  κάθε στοιχείου της δημόσιας περιουσίας που πρόκειται να πουληθεί. Τα μερίδια μπορούν προϋπολογιστικά να υπολογισθούν (π.χ 50 € ο πολίτης για την ΕΥΑΘ κλπ). Η ένωση προσώπων λειτουργεί με βάση των αριθμό των μεριδίων και όχι με βάση το κατατεθειμένο κεφάλαιο. Τα χρήματα νομίζω ότι θα μαζευτούν. Εκτιμώ ότι επειδή η πολιτική ελίτ έχει αναλάβει δεσμεύσεις για το ποιοι θα είναι οι αγοραστές της δημόσιας περιουσίας, θα αρνηθούν να την πουλήσουν στους πολίτες. Όμως για τους πολίτες θα είναι μία πολύ μεγάλη νίκη που θα ακυρώσει στην πράξη κάθε φλυαρία των «παπαγάλων» για πατριωτισμό και θα αποδείξει και στον τελευταίο Έλληνα και Ελληνίδα ότι στο δικό τους λεξιλόγιο η λέξη «πατριωτισμός» ταυτίζεται με την λέξη «δουλίτσα» ή άλλως μπίζνα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ,ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

BG είπε...

17% της ΔΕΗ = 400 εκ ευρώ

Δηλαδή 400 ευρώ μετοχές για 1.000.000 Ελληνες.

Άνετα μπορούν να βρεθούν, εγώ θα έπαιρνα 2-3 400άρια!